2012 Ekim Anneleri

selam kızlarcım sabah erkenden kalkıp düştüm hastane yollarına.nst sonucumuzda hafif sancılarım varmış yani sancıların başlamış dedi doktorum.ultrasonumuz normal herşey yolunda. veee çatı muayenesi oldum o kadar öcüüü diye anlattıklarına şaştım kaldım kiii haliyle pıtışım çokda kuruydu bana göre:KK17:hiçç korkmayın adet olunca ilk günü biraz sızı olurya pıtışımızda o kadar bi parmak herşey bitiyordaa...vee doktorum bana rahmin kuyu gibi dedi yani hocam dedim biz öyle deriz derin rahmin dedi kilolu olsaydı bebek zor olurdu doğumun ama şimdilik yinede doğurabilirsin dedi.amannnn herşeyin hayırlısı artıkk gerçek anlamda sıkılmaya başladımm ne yazıldıysa o bundan sonra kader girsin devreye

Yaaa kizlar benim esimin ailesi hicc ilgilenmiyor. Zaten esimin babasiyla gorusmuyorum. Kayinvalde desen Allahlik. Birde benim babam.... Neyse bizimle ilgilenen sadece annem var. Yani benim kuzumun sadece annanesi var. Tek bildigim birsey var biz esimle boyle anne-baba olmiyacagiz. Insanlar nasil bu kadar bencil olabiliyorlar anlamiyorum. Baba olmanin ne demek oldugunu bilmeyen bu insanlar bir anda baba oluyor ve sacmalama haklarinin oldugunu dusunuyorlar. Maddi hicbirsey zaten istemem, beklememde ama maneviyata boyle zamanlarda daha cok ihtiyac duyuyor insan. Hadi ilgide gostermesinler de bari parazit yapip bu zamanlarda rahatsiz etmesinler bari:KK47: Hayatimda hic kimseyi kiskanmadim ama bu donemlerde kenetlenmis aileleri gorunce imrenmiyorum desem yalan olur. Amannn saglikli olalum, kuzularimiz da saglikli olsunda gerisi bos:KK14:

cnm cok üzüldüm ama bozma moralini bende önce anneme bakıp sora yavruma bakıp ağladım hep Allah basımızdan eksik etmesin
ama kayınvalidemin ve kayınpederin hakkını yiyemem küçük kardesim olduğu için annem dün gitmek zorunda kaldı cok zordu:KK43:
annem varken kv geceleri kalmıyordu ama annem gidince kalmaya basladı aynı oda da uyuyoruz Sarp uyanınca benden önce uyanıyor
yemeğimizi yapıyor,gece terlemişssem tişörtümü değiştiriyor,kayınpeder de 3-4 saate bir arıyor,aksam işten geldiğinde yapma desekte bisürü alısveris yapar,oğlumuza bireysel emeklilik için hesap actırmıs,sanslıyım galiba masallah diyelim
ama ailemden uzak yasadığım için sanırım bu kadar ilgililer ama yine de annemi babamı cok özlüyorum

bir de hangi ilaçları kullanıyorsunuz??

benim ağrılarım devam ediyor,iç dikişlerim acıyor sanki,onun için ağrı kesiciyi yine yazdı bugün..doğumdan itibaren kan hapı alıyorum,antibiyotiğim bitti.. bugün elevite de devam dedi,bir de kalsiyum verdi..sizin doktorunuz ne dedi, ne zamana kadar dedi..
benim doktor rahim toparlayıcı bi ilaç ve ağrı kesici verdi zaten baska doktora gittim ateslendim kanımda enfeksiyon varmıs simdi tedavi görüyorum..

bir de hangi ilaçları kullanıyorsunuz??

benim ağrılarım devam ediyor,iç dikişlerim acıyor sanki,onun için ağrı kesiciyi yine yazdı bugün..doğumdan itibaren kan hapı alıyorum,antibiyotiğim bitti.. bugün elevite de devam dedi,bir de kalsiyum verdi..sizin doktorunuz ne dedi, ne zamana kadar dedi..

Ben kan hapindevam ediyorum ama ne zamana kadar icicem bilmiyorum,Agri kesiciyi 3 gundur icmiyorum agrilarim azaldi diye,enfeksiyon oldugum icin antibiyotigim devam bi de igne yine enfeksiyon icin...

Yaaa kizlar benim esimin ailesi hicc ilgilenmiyor. Zaten esimin babasiyla gorusmuyorum. Kayinvalde desen Allahlik. Birde benim babam.... Neyse bizimle ilgilenen sadece annem var. Yani benim kuzumun sadece annanesi var. Tek bildigim birsey var biz esimle boyle anne-baba olmiyacagiz. Insanlar nasil bu kadar bencil olabiliyorlar anlamiyorum. Baba olmanin ne demek oldugunu bilmeyen bu insanlar bir anda baba oluyor ve sacmalama haklarinin oldugunu dusunuyorlar. Maddi hicbirsey zaten istemem, beklememde ama maneviyata boyle zamanlarda daha cok ihtiyac duyuyor insan. Hadi ilgide gostermesinler de bari parazit yapip bu zamanlarda rahatsiz etmesinler bari:KK47: Hayatimda hic kimseyi kiskanmadim ama bu donemlerde kenetlenmis aileleri gorunce imrenmiyorum desem yalan olur. Amannn saglikli olalum, kuzularimiz da saglikli olsunda gerisi bos:KK14:

boşveriyoruzzz bizim babannemizde öyle ne yapalım o utansın el kadar yorganı dikeyim mi diye sormak için eşimi aramış oda istemez demiş.yanii niye soruyosun ki dik getir dimi!!!benimde aklıma gelmiyor değil 9 ay boyunca ne aradı ne sordu nede beni görmeye geldi, eğer oğluşum doğunca gelirse ona nasıl hoşgeldin diyeceğim onu düşünüyorum insan hamileliğimde bir tas çorba yapardı getirirdi dimi,annemlere teyzemlere tembih ettim gelirse ne çay ne börek ne çikolata nede bebek şekerinden sakınn vermeyin dedimm hepsi bana kızdı biz yapamayız o terbiyesizliği diye:KK47::KK47::KK47:

kızlar...yardım...
tuvalete gittim az evvel. öyle yoğun değil ama bir kaç damla açık kahve kırmızıya çalan renkte kanama geldi.devamı gelmedi ama. sizce nişan mıydı bu? panik yapıyorum ama merakta ediyorum.yarın dr randevumuz var. ne aşamadayız belli olur inşallah. teyzem beni görmüş rüyasında aramış doğumun çok yakın rüyamda gördüm diyo:) bu hafta acaba gelicek mi kızım:26: normal doğum istiyorum allahım hayırlısını nasip etsin inşallah..

kızlar...yardım...
tuvalete gittim az evvel. öyle yoğun değil ama bir kaç damla açık kahve kırmızıya çalan renkte kanama geldi.devamı gelmedi ama. sizce nişan mıydı bu? panik yapıyorum ama merakta ediyorum.yarın dr randevumuz var. ne aşamadayız belli olur inşallah. teyzem beni görmüş rüyasında aramış doğumun çok yakın rüyamda gördüm diyo:) bu hafta acaba gelicek mi kızım:26: normal doğum istiyorum allahım hayırlısını nasip etsin inşallah..

o kanamanda sümüksü bir kıvam varmıydı galıba nısanın gelmııs hadı hayırlısı olsun hakkında canım :)

ayyyy kızlar biliyorsunuz bizim isim davamız vardı,kızın ismi konuldu, nüfusu, ohoooooooooooooo çoktan çıktı,ismi de kulağına okundu,kayınpeder hala isim derdinde. adam hiç bıkmadı.. eşim de biraz sert olamadı babaya karşı..kararım budur demed,diyemedi..deseydi bu kadar uzamazdı.. geçen gece kayınvalideyle konuşuyorum telde,o isim verilmezse bu eve giremezler diye nasıl bağırıyor arkadan bir duysanız,bir de kayınvalide laf arasında o ismi verirseniz bilezik takacakmiş dedi..kayınpederimi severdim,ama arkadan bir de benim öyle torunum yok dedi,kabul etmiyorum dedi..çok üzüldüm,ama düşündüm de bu sebeple sütümü kaçıramam valla..sakin kalmaya çalışıyorum,sesimi yükseltmiyorum yine de,ama bugün eşime dedim,ne biçim şey ya adı ahmet te olsa mehmet te olsa onun oğlunun yavrusu,canının canı..ne farkeder???? bir de diyor ki 4 çocuğumun ismini de ben verdim,karı kısmına düşmez bu işler,eşim de diyor ben bu ismi koyuyorum,hanım değil ki diyor..yok yok yok..allah ıslah etsin. kalbim çok kırık..bugüne kadar her dediklerine evet dedik,saygıda kusur etmedik,bu geldi başımıza..

Hiç sıkma canını, sütünü çoook etkiler. İsmi koymuşsunuz:)
Yine de dikkat et, gayri resmi olarak kullanmak isteyebilir. O zamanda kibarca uyarırsın.
Benim eşimin memleketinde gayri resmi isim koyma hastalığı var, Asude bilir:). Düşün eşimin kimliğinde 2 ismi var, ama ikisinide kullanmayıp resmi olmayan 3. bir isim kullanıyorlar. Ve tüm akraba, hemşeri herkes o ismini biliyor. Komik bir durum. Öncede acaba benim çocuğuma da yaparlar mı diyordum ama isim konusunu hiç açmadılar bile. Hatta sormadılar ne isim koyacaksınız diye. Olurda yaparlarsa ciddi derecede uyarırım herhalde.
cevap verdiğin için sağol canım. dr de senin gibi dedi bundan sonra dönme ihtimali biraz düşük dedi dönebilirde ama sanmıyorum dedi. ben normal olsun istiyorum dr de söyledim ama kızımı tehlikeye atmak istemem bakalım çarşamba belli olur artık heralde

Benim kardeşimde aynı durum oldu. Son haftasına kadar bekledi.nst de sancılarda çıkıyordu, o sancılarla ufak bir ihtimal dönebilir demişti doktor. 6 gün kala plesanta yaşlanması ilerleyince sezaryenle aldılar. Poposu sıkışmış iyice demişti doktoru:)

kızlar...yardım...

tatlım bekle bakalım biraz daha belki daha koyusu daha mukozalı dedikleride gelir hadi hayırlısı olsun hakkında bu gün doktorum bana ağrın sızın artarsa hemen gel dedi artık biliyosun son 2 haftan doğum her an olur dedi. hatta nst de bir kadın vardı bayağı ağrısı vardı doğuma gelmiş o nişan dedikleri şey yeni gelmişti hemşireye anlatırken duymuştum.

hadi bakalım kızımla randevum 15 ekim 2013 sabah saat 7:00 :)) 1 hafta nasıl geçicek şimdi

selam kızlarcım sabah erkenden kalkıp düştüm hastane yollarına.nst sonucumuzda hafif sancılarım varmış yani sancıların başlamış dedi doktorum.ultrasonumuz normal herşey yolunda. veee çatı muayenesi oldum o kadar öcüüü diye anlattıklarına şaştım kaldım kiii haliyle pıtışım çokda kuruydu bana göre:KK17:hiçç korkmayın adet olunca ilk günü biraz sızı olurya pıtışımızda o kadar bi parmak herşey bitiyordaa...vee doktorum bana rahmin kuyu gibi dedi yani hocam dedim biz öyle deriz derin rahmin dedi kilolu olsaydı bebek zor olurdu doğumun ama şimdilik yinede doğurabilirsin dedi.amannnn herşeyin hayırlısı artıkk gerçek anlamda sıkılmaya başladımm ne yazıldıysa o bundan sonra kader girsin devreye
Senin rahmin kuyu gibi benim kemiğim düz...
Nasıl çıkaracağız bu bebekleri bilmem.
Bende kilolu olursa omzunun takılma ihtimali var. ç.tesi 3500 gr dı. 5 günde 300 gr almış.
Senin bebek kaç kg.

kızlar...yardım...

Nişanın gelmiş arkadaşım. Panik yapma, rahmin açılmaya başlayacaktır. Hakkında hayırlısı olsun. Yarın doktor randevun varmış zaten. Söylersin. Nst ye girersin, muayne edip açıklığı bakar. Yatıp yatmayacağını değerlendirir.

bu sabah kontrolumuz vardı. tok olduğum halde bizim paşa her zamanki gibi nst de hareket etmedi hiç. oysaki sabaha kadar hareketler kasılmalar ağrı sancı bacak uyuşmaları derken uykusuz bi gece geçirdim.nst bozuk çıkınca besleyici serum verdiler ondan sonra az da olsa hareket etti nst de iken çok şükür. ebe muayenesinde hiç açılma çıkmadı malesef. dr muyenesinde her şey çok iyiydi şükür. bebişim de kilo almış sevindim suyu falan da iyi. yani keyif yapıyo yaramaz oğlum bizde sabırsızlıkla onu bekleyelim offfff:KK43: doğuma gelmezsen haftaya bekliyorum dedi kontrole. yani sezeryan falan demedi yine çok sevindim valla. özel hastane olduğu için son kontrollere korkarak gidiyordum herhangi bi bahane çıkarıp sezeryan derler diye ama sağolsun dr çok iyiymiş bu kadarını beklemiyordumm. hayırlısı olsun hakkımızda diyecek bişey yokk.

o kanamanda sümüksü bir kıvam varmıydı galıba nısanın gelmııs hadı hayırlısı olsun hakkında canım :)

tatlım bekle bakalım biraz daha belki daha koyusu daha mukozalı dedikleride gelir hadi hayırlısı olsun hakkında bu gün doktorum bana ağrın sızın artarsa hemen gel dedi artık biliyosun son 2 haftan doğum her an olur dedi. hatta nst de bir kadın vardı bayağı ağrısı vardı doğuma gelmiş o nişan dedikleri şey yeni gelmişti hemşireye anlatırken duymuştum.

sümüksü bi kıvamdı kızlar..biraz bekleyeyim bakalım dediğin gibi devamı da gelicek mi? belimde hafif sancılar başladı, kasıklarımda filanda regl olcakmışım gibi ufak ağrılar girio. yarına kadar bekleyeyim bakalım. heyecan yaptım şimdi. bakalım yarın dr ne diycek? ve bu gece nasıl geçicek acaba???:18::18:

sümüksü bi kıvamdı kızlar..biraz bekleyeyim bakalım dediğin gibi devamı da gelicek mi? belimde hafif sancılar başladı, kasıklarımda filanda regl olcakmışım gibi ufak ağrılar girio. yarına kadar bekleyeyim bakalım. heyecan yaptım şimdi. bakalım yarın dr ne diycek? ve bu gece nasıl geçicek acaba???:18::18:

Panik yapma ama yinede yalnız kalma.
Sana böyle diyorum ama bende sancı falan çıkınca betim benzim atıyor, donup kalıyorum doğuruyor muyum diye. Sonra açılma çıkmayınca pööfff oluyorum:)
Ben son kontrolde nişanı doktora sordum, "rahim açılmaya başlayınca atar onu" dedi.

hadi hayırlısı olsun canım hakkınızda bi an evvel doğurur kurtulursun inşallah.

Panik yapma ama yinede yalnız kalma.
Sana böyle diyorum ama bende sancı falan çıkınca betim benzim atıyor, donup kalıyorum doğuruyor muyum diye. Sonra açılma çıkmayınca pööfff oluyorum:)
Ben son kontrolde nişanı doktora sordum, "rahim açılmaya başlayınca atar onu" dedi.

işin kötüsü evde yalnızım. istanbuldayım ben annem izmitte. bu hafta sonu gelicekti yanma:KK43: eşim işte şuan ama 7de gelicek eve. gece yalnız olmıcam en azından. önemli olan açılma olması dediğin gibi, nişan gelsede sancı olsada açılma olmadıktan sonra neye yarar:KK43:
hadi hayırlısı olsun canım hakkınızda bi an evvel doğurur kurtulursun inşallah.

amin canım inşallah..son günler hakkaten zormuş bekle bekle insan dayanamıo artık:KK43: hayırlısı olsun...

KiZlar yardım lütfen bugün biliyorsunuz başka bi Dr daha görünecektim yeni geldim bu Dr açıklığın 1 cm dedi bebek 4500 diyo benim drrumdan 1 kg fazla diyor kızlar Yaaa moralim çok bozuk keske gitmeseydim ne yapmalıyım sizce. :KK50:

KiZlar yardım lütfen bugün biliyorsunuz başka bi Dr daha görünecektim yeni geldim bu Dr açıklığın 1 cm dedi bebek 4500 diyo benim drrumdan 1 kg fazla diyor kızlar Yaaa moralim çok bozuk keske gitmeseydim ne yapmalıyım sizce. :KK50:

bence her denilene inanma bu kadar kendi dr undan vazgeçme derim karar senin tabi. şimdi sezeryan için bahane çok çıkıyo drlara. canını SIKMA hiç hakkınızda hayırlısı ne ise o olsun

işin kötüsü evde yalnızım. istanbuldayım ben annem izmitte. bu hafta sonu gelicekti yanma:KK43: eşim işte şuan ama 7de gelicek eve. gece yalnız olmıcam en azından. önemli olan açılma olması dediğin gibi, nişan gelsede sancı olsada açılma olmadıktan sonra neye yarar:KK43:

amin canım inşallah..son günler hakkaten zormuş bekle bekle insan dayanamıo artık:KK43: hayırlısı olsun...

doğum başlıyo senın canım :KK70: panık yapma canım aman bebeğine kısa bır sure sonra kavuşabılırsın :KK16::KK16:

canım seninle bdt lerimiz aynı hadi bakalım önce kim doğuracak hahaha :KK1::KK1::KK1:

Hadi bakalım canım benim.. Senin açılman ve bebek ne alemde ? Kanala manala girmiş mi ?

mesajı yeni gördüm,tickerın hayırlı olsun...çok güzel olmuş,hep beraber büyütelim bebişleri...

ama ama ama bu çoooooooooooooook çirkin:nazar::nazar::nazar:

bende stilltea ve hipp çay işe yaradı,bir de bol sıvı..

ayyyy kızlar biliyorsunuz bizim isim davamız vardı,kızın ismi konuldu, nüfusu, ohoooooooooooooo çoktan çıktı,ismi de kulağına okundu,kayınpeder hala isim derdinde. adam hiç bıkmadı.. eşim de biraz sert olamadı babaya karşı..kararım budur demed,diyemedi..deseydi bu kadar uzamazdı.. geçen gece kayınvalideyle konuşuyorum telde,o isim verilmezse bu eve giremezler diye nasıl bağırıyor arkadan bir duysanız,bir de kayınvalide laf arasında o ismi verirseniz bilezik takacakmiş dedi..kayınpederimi severdim,ama arkadan bir de benim öyle torunum yok dedi,kabul etmiyorum dedi..çok üzüldüm,ama düşündüm de bu sebeple sütümü kaçıramam valla..sakin kalmaya çalışıyorum,sesimi yükseltmiyorum yine de,ama bugün eşime dedim,ne biçim şey ya adı ahmet te olsa mehmet te olsa onun oğlunun yavrusu,canının canı..ne farkeder???? bir de diyor ki 4 çocuğumun ismini de ben verdim,karı kısmına düşmez bu işler,eşim de diyor ben bu ismi koyuyorum,hanım değil ki diyor..yok yok yok..allah ıslah etsin. kalbim çok kırık..bugüne kadar her dediklerine evet dedik,saygıda kusur etmedik,bu geldi başımıza..

Ben varya alırım elime o telefonu... Allah yarattı demem, büyük demem, kçük demem konuşurum kardeşim. O kocamın da, k.validemin de, k.pederimin de ağzını kapatırım o olur. Ulen ne demek karı kısmına düşmez. Ben olmasan senin oğlun mu doğuracak, karnında taşıyacak o çocuğu.... Çok sabırlısınız çooookkkk... Zaten ondan hep tepenize çıkıyorlar. Çat çat verin kardeşim cevabını. Elbette herşeyde saygısızlık etmek olmaz. Orta yol bulunacak. Zaman zaman he denecek bazı şeylere ama yeri geldiğinde de o tırnaklar çıkacak yani... Eşin de gerçekten uzatmalarına mahal vermiş. Ağızlarını kapatamamış... Neyse canım.. Olan oldu nasılsa. Çocuğun nüfusu bile çıkmış. Artık bir halt edemezler nasılsa :KK76:

Canım ben neden tutturdum gününü geçirmeyeceğim diye. İşte bundan... 14ü son ben 15inde alırım bebeğimi kucağıma. :KK70: Gelmez ise tabi o güne kadaar. İnşallah kendi gelir. Amİiiinnnn

Hadi bakalım canım benim.. Senin açılman ve bebek ne alemde ? Kanala manala girmiş mi ?

girmişşş canım girmiş geçen hafta açıklığım 3 cm di :) bakalım yarın kontrol var bebeğimizin durumu ne alem de anlayacağız senın durumlar nasıl...

Hıc sancı falan yasıyormusun benım hıc olmuyorda :=)

X