2012 Ekim Anneleri

mesajı yeni gördüm,tickerın hayırlı olsun...çok güzel olmuş,hep beraber büyütelim bebişleri...

ama ama ama bu çoooooooooooooook çirkin:nazar::nazar::nazar:

bende stilltea ve hipp çay işe yaradı,bir de bol sıvı..

ayyyy kızlar biliyorsunuz bizim isim davamız vardı,kızın ismi konuldu, nüfusu, ohoooooooooooooo çoktan çıktı,ismi de kulağına okundu,kayınpeder hala isim derdinde. adam hiç bıkmadı.. eşim de biraz sert olamadı babaya karşı..kararım budur demed,diyemedi..deseydi bu kadar uzamazdı.. geçen gece kayınvalideyle konuşuyorum telde,o isim verilmezse bu eve giremezler diye nasıl bağırıyor arkadan bir duysanız,bir de kayınvalide laf arasında o ismi verirseniz bilezik takacakmiş dedi..kayınpederimi severdim,ama arkadan bir de benim öyle torunum yok dedi,kabul etmiyorum dedi..çok üzüldüm,ama düşündüm de bu sebeple sütümü kaçıramam valla..sakin kalmaya çalışıyorum,sesimi yükseltmiyorum yine de,ama bugün eşime dedim,ne biçim şey ya adı ahmet te olsa mehmet te olsa onun oğlunun yavrusu,canının canı..ne farkeder???? bir de diyor ki 4 çocuğumun ismini de ben verdim,karı kısmına düşmez bu işler,eşim de diyor ben bu ismi koyuyorum,hanım değil ki diyor..yok yok yok..allah ıslah etsin. kalbim çok kırık..bugüne kadar her dediklerine evet dedik,saygıda kusur etmedik,bu geldi başımıza..

ay senin bu kayınpediri alıpp bi güzeeeeeeeeel:KK22: ... töbe töbeee ... Allahım bi insanda bu kadar mı keçi inadı olur.... şuan gerçekten o isimi koymak istediği için değil resmen gurur meselesi yapmış bu adam , dediğim olucak derdindeeee ..... sananeee yaaa .............

Cimeka kpeder e soyle bilezik alip kendine taksin,cok istiyorsa da kaynanan dogursun bir tane daha onun adini da koysun icinde kalmasin;tovbe tovbe.....
sanki bilezik benim çoooook umrumda..bileziği kızımın ismine takacak demeki kendine değil
tatlım senin kayınpeder kafayı yemiş gün gelir devran döner sende o zman sevdirme torununu ona onun bilezik takmaya niyeti yokmuş takmasında bizimkide dAha cinsiyeti belli değilken kız olursa şu olsun isterim demişti bende dedim ayyyy daha eski isim yokmuydu o ismin kuranda yeri yok kız olsada koymam kusura bakma dedim ki oğlum oluyor allahtan ne arasınlar ne sorsunlar bi allahın günü bize yardım edeceklerine bizden medet umsunlar bide isim önersin yok yaaa
:KK9::KK9: valla sinirlerim bozuldu başta,gerildik eşimle,hani bana bişey diyen deseler belki güzelce anlatıcam ama eşime yüklendiler hep..çokkk kırıldım çokkkk..kolay afffeden bir tipim ama bu lohusa günlerimde kızımın nüfusu çıkıp kulağına ismi okununcaya kadar gerim gerim gerildim...eşim bile yeni yeni rahatladı..evine de almasın isterse,sanki sokakta kalacağız,allah muhtaç etmesin...
cimeka kusura bakmada ne kadar düşüncesiz insanmış onlar öyle :KK19: bu kız lohusa , sütümü gider , kendimi üzülür filan demiyorlar isme takmışlar kafayı hay allaım yaaa , değmez canım bırak kendileri söylesin kendileri dinlesin , eşinede söyle kendi ailesiyle kendi başetsin bu konuda bence
ohoooooooooooooooo nerde sütmüş lohusaymış,o ince düşünceler!!! eşimin de zayıf noktası gibi bişey,hasta adam hem psikolojik hem de biyolojik...ama bence bizden bile sağlamdır..
ay senin bu kayınpediri alıpp bi güzeeeeeeeeel:KK22: ... töbe töbeee ... Allahım bi insanda bu kadar mı keçi inadı olur.... şuan gerçekten o isimi koymak istediği için değil resmen gurur meselesi yapmış bu adam , dediğim olucak derdindeeee ..... sananeee yaaa .............
inat ki ne inat,eşim de bana diyor ne inadın varmış diye,valla bu kıyafet değil ki dedesinin gönlü olsun diye giydirip çıkarayım,ömür boyu taşıyacak ismi..evet çok haklısın resmen gurur yaptı,ben kendimi ezdirmem havasında...

Evet, çatı muayene haftası. Bakacaktır. Yalnız bebeğin dönmediyse dönme ihtimali çok düşük olacaktır bundan sonra. Bunu da konuşacaktır doktorun.
Sen illa sonuna kadar bekleyip dönme ihtimalini düşünürsen çatı muayeni yapar. Yok seninde dönme ihtimaline göre sezaryeni kabul etme niyetin varsa çatı muyanesini yapmayabilir. Sezaryene karar verirsiniz arkadaşım.[/QUOTE]

cevap verdiğin için sağol canım. dr de senin gibi dedi bundan sonra dönme ihtimali biraz düşük dedi dönebilirde ama sanmıyorum dedi. ben normal olsun istiyorum dr de söyledim ama kızımı tehlikeye atmak istemem bakalım çarşamba belli olur artık heralde

ayyyy kızlar biliyorsunuz bizim isim davamız vardı,kızın ismi konuldu, nüfusu, ohoooooooooooooo çoktan çıktı,ismi de kulağına okundu,kayınpeder hala isim derdinde. adam hiç bıkmadı.. eşim de biraz sert olamadı babaya karşı..kararım budur demed,diyemedi..deseydi bu kadar uzamazdı.. geçen gece kayınvalideyle konuşuyorum telde,o isim verilmezse bu eve giremezler diye nasıl bağırıyor arkadan bir duysanız,bir de kayınvalide laf arasında o ismi verirseniz bilezik takacakmiş dedi..kayınpederimi severdim,ama arkadan bir de benim öyle torunum yok dedi,kabul etmiyorum dedi..çok üzüldüm,ama düşündüm de bu sebeple sütümü kaçıramam valla..sakin kalmaya çalışıyorum,sesimi yükseltmiyorum yine de,ama bugün eşime dedim,ne biçim şey ya adı ahmet te olsa mehmet te olsa onun oğlunun yavrusu,canının canı..ne farkeder???? bir de diyor ki 4 çocuğumun ismini de ben verdim,karı kısmına düşmez bu işler,eşim de diyor ben bu ismi koyuyorum,hanım değil ki diyor..yok yok yok..allah ıslah etsin. kalbim çok kırık..bugüne kadar her dediklerine evet dedik,saygıda kusur etmedik,bu geldi başımıza..[/QUOTE]

cimeka Allah yardımcın olsun canım. takmamak mümkün değil biliyorum ama elinden geldiği kadar düşünmemeye çalış. bende de öyle kayınvalde var hamileliğim çok kötü geçti sağolsunlar. kızım etkilenmesin diye sesimi yükseltmedim hiç neler yaşadım nelerrrrrr Allah şahit zor günler geçirdim şimdi birşey yok gibi davranıyorlar ayrı konu ben unutmuyorum tabiki. sen içindne geldiği gibi davran. benim eşimde seninkisi gibi babası anası diye ağırlığını koymuyor ara kötü olmasın diye kırgınlık olsun istemiyormuş biz eziliyoruz ayrı tabi arada kaynıyoruz biz malesef. Allah bebeğine sağlıklı uzun ömürler versin canım üzülmemeye çalış yapacak birşey yok :KK43:

aynen allah korusun nasıl anlarız bilemıyorum zaten bu son aylarda hareketleri yavaşladı etti :26:

biz anlayamazmışız onu anca ultrasonda bebeğin kakası duruyormu die bakıyo doktorlar ama oda ya kontrolden sonra yaparsa o zaman 1 hafta sonraki kontrolde belli olacağından oda çok geç olur yine , Allaha emanetiz yani ama çok uzun süren doğum sancılarında bide suni sancıda daha sık görülüyormuş , biz rahat olalımda bebekler strese girmesin bari , başka yapabileceğimiz bişey yok malesef :KK50:

Herkese merhaba,
Hamileligimin basindan beri takip ediyorum forumu. Ara sira paylasimlarim da olmustu ancak is ve ev tasima yogunugundan sadece takipte kalabildim.
Bdt 05 ekimdi ve Ben 04 ekimde sabah 9:30 danormal dogumla oglum çağan'I kucagima aldim. Normal dogum dusunen herkes bu yolda devam etsin. Inanin somrasi cok konforlu.

Herkese merhaba,
Hamileligimin basindan beri takip ediyorum forumu. Ara sira paylasimlarim da olmustu ancak is ve ev tasima yogunugundan sadece takipte kalabildim.
Bdt 05 ekimdi ve Ben 04 ekimde sabah 9:30 danormal dogumla oglum çağan'I kucagima aldim. Normal dogum dusunen herkes bu yolda devam etsin. Inanin somrasi cok konforlu.

analı babalı büyütün , hayırlı bir evlat olsun inşallah :nazar::nazar::nazar: epidural yapıldımı yoksa tamamen doğal doğummu oldu ?

sonunda bılgısayarın basına gecebıldım..kızlar nasılsınız??gecmıse bakamadım herkes ıyıdır umarım...hepinizi cok özledım ben..aklım hep sızdeydı vallahı :26:alışmışım 9 ay yazıp paylaşmayı:121: eve geldıgımızden berı oğlumla bırlıkteyım beyfendı koynumda uyuyor yatagına bırakınca ingaaaaaaaaa diye başlıyor :KK1: neyse alıstı bıraz..hastaneden cıkarken bırazcık sarılık degerı yuksek cıkmıstı hemen ertesı gun tekrar cagıdılar ve bebeği sık sık beslemek gerektıgını soyledıler..ertesı gun gıttık bıraz daha yukselmıstı ama cok degıl dedıler ...aradan 2 gun gectı bugun gıttık çok şükür düşmüş değeri,düzenli olarak cok sık besledım..moralım bozulmustu ama sütüm için üzülmemeye gayret ettım..neyse ki iyi şimdi kuzum..bende lohusa sendromu olmadı dıyordum ama oldu galıba..9 ay boyunca doguracagım gunu kucagıma alacagım gunu hayal ettım hep.kosa kosa da doguma gıttım ama dogurduktan sonra yanı karnım bosalınca duygusal bır bosluga dustum ıcımdeyken bağ kurmusum meğer :KK50::KK50: tekmelerını kıpırdamalarını ozluyorum..bebişimin yüzüne bakıyorum karnımdakı bu muydu Allah hım diyorum inanamıyorum..hamılelıgım aklıma geldıkce aglıyorum galıba bu lohusa depresyonu..neyse bızım hastanenın paket fıyatının ıcınde anneye dogum sonrası psıkolog da vardı yarın randevum var bakalım ne dıcek psıkologum :KK1::KK1: eeee bebişi olan anneler yazın bakalım süt arttırmak için ne yapıyorsunuz??? yazmaya paylaşmaya devam durmak yok En Büyük KKEn Büyük KKEn Büyük KKbu arada dogum yapacak arkadaşlarım Allah bır avazda kurtarsın inşallahhh ...

yeni doğum yapan arkadaslar bebeklerinizin bıngıldakları nasıl
annem biraz küçük gibi dedi korktum doktor randevumuza da daha var..

Yaaa kizlar benim esimin ailesi hicc ilgilenmiyor. Zaten esimin babasiyla gorusmuyorum. Kayinvalde desen Allahlik. Birde benim babam.... Neyse bizimle ilgilenen sadece annem var. Yani benim kuzumun sadece annanesi var. Tek bildigim birsey var biz esimle boyle anne-baba olmiyacagiz. Insanlar nasil bu kadar bencil olabiliyorlar anlamiyorum. Baba olmanin ne demek oldugunu bilmeyen bu insanlar bir anda baba oluyor ve sacmalama haklarinin oldugunu dusunuyorlar. Maddi hicbirsey zaten istemem, beklememde ama maneviyata boyle zamanlarda daha cok ihtiyac duyuyor insan. Hadi ilgide gostermesinler de bari parazit yapip bu zamanlarda rahatsiz etmesinler bari:KK47: Hayatimda hic kimseyi kiskanmadim ama bu donemlerde kenetlenmis aileleri gorunce imrenmiyorum desem yalan olur. Amannn saglikli olalum, kuzularimiz da saglikli olsunda gerisi bos:KK14:

slm millettttttttttt

Benim gibi doğurmadan bekleyen kaç kişi kaldı:KK43:(( çarşamba günü kont var bakalım :)) :nazar::nazar::nazar:

benimde çarşamba kontrolüm var bebeğim geçen hafta 100 gram almış bu haftada az almışsa doplere giricem kan akışına bakılcak bakalım inş kilo almıştır ya bu ara ağız dolusu kusuyorum benim gibi olan varmı merak ediyorum
karnım çoğu zaman sert seninde sertmi daha aşağıda inmedi sanırım oğluşum ya:S

sonunda bılgısayarın basına gecebıldım..kızlar nasılsınız??gecmıse bakamadım herkes ıyıdır umarım...hepinizi cok özledım ben..aklım hep sızdeydı vallahı :26:alışmışım 9 ay yazıp paylaşmayı:121: eve geldıgımızden berı oğlumla bırlıkteyım beyfendı koynumda uyuyor yatagına bırakınca ingaaaaaaaaa diye başlıyor :KK1: neyse alıstı bıraz..hastaneden cıkarken bırazcık sarılık degerı yuksek cıkmıstı hemen ertesı gun tekrar cagıdılar ve bebeği sık sık beslemek gerektıgını soyledıler..ertesı gun gıttık bıraz daha yukselmıstı ama cok degıl dedıler ...aradan 2 gun gectı bugun gıttık çok şükür düşmüş değeri,düzenli olarak cok sık besledım..moralım bozulmustu ama sütüm için üzülmemeye gayret ettım..neyse ki iyi şimdi kuzum..bende lohusa sendromu olmadı dıyordum ama oldu galıba..9 ay boyunca doguracagım gunu kucagıma alacagım gunu hayal ettım hep.kosa kosa da doguma gıttım ama dogurduktan sonra yanı karnım bosalınca duygusal bır bosluga dustum ıcımdeyken bağ kurmusum meğer :KK50::KK50: tekmelerını kıpırdamalarını ozluyorum..bebişimin yüzüne bakıyorum karnımdakı bu muydu Allah hım diyorum inanamıyorum..hamılelıgım aklıma geldıkce aglıyorum galıba bu lohusa depresyonu..neyse bızım hastanenın paket fıyatının ıcınde anneye dogum sonrası psıkolog da vardı yarın randevum var bakalım ne dıcek psıkologum :KK1::KK1: eeee bebişi olan anneler yazın bakalım süt arttırmak için ne yapıyorsunuz??? yazmaya paylaşmaya devam durmak yok En Büyük KKEn Büyük KKEn Büyük KKbu arada dogum yapacak arkadaşlarım Allah bır avazda kurtarsın inşallahhh ...

aynı hisleri paylaşıyoruz...tamamen hepsi aynı.. elimi karnıma götürdüğümde bomboş yumuşacık geldi,nerde o gerilen karnım,,karnımı okşadığımda popo mu baş mı acaba soruları...karnımdaki günler de çok güzeldi,allahıma şükür dışarıdayken de çok güzel.. ikisinin hissettirdikleri bambaşka..bugün doktorumla randevum vardı,doğum sonrası kontrol..hem de kızımı aynı hastanedeki çocuk doktoruna götürdük.. neyse kadın doğum doktorunda uzandım yine jeli sürdü ve o an çok kötü oldum,utanmasam ağlayacaktım.9 ay ve özellikle son aylarda çok sıklıkla yaşadığım o ultrason heyecanı,ahhhh!ekrana baktık,doktorum dedi,rahmin iyi toplanıyor,pıhtılar var az az onlar da atılıyordur zaten,dikişlerin sorunsuz dedi..ekranda hiç kimse yoktu.. resmen içim burkuldu..halbuki doktorum bak annesi bu kafası,bu uyluk kemiği,bu kalbi,bu midesi demeliydi..tövbe yarabbim dedim..toparlandım kalktım. 3 ay sonra gel dedi tekrar..

bu arada öğretmen arkadaşlar d.sonrası raporumda 16 ocak yazıyor.yani yaza gelen günleri doktorum hesapladı..eşim götürdü okluma,bakalım daha gelmedi. herhalde öyle devam eder. doktorun yazdığı tarihlere olmaz bu diyecek halleri yok ya!!!

Hosgeldin canim ben daha dogurmadim ama gecmisten okudugum kadar sana cvp vereyim
humana still tea hosaf 4 lt su icmisler yeni anneler
gogusler tas gibi olmus sagmak zorunda kalmislar hatta
oglunda hayirli evlat olsun insallah

bir de hangi ilaçları kullanıyorsunuz??

benim ağrılarım devam ediyor,iç dikişlerim acıyor sanki,onun için ağrı kesiciyi yine yazdı bugün..doğumdan itibaren kan hapı alıyorum,antibiyotiğim bitti.. bugün elevite de devam dedi,bir de kalsiyum verdi..sizin doktorunuz ne dedi, ne zamana kadar dedi..

Yaaa kizlar benim esimin ailesi hicc ilgilenmiyor. Zaten esimin babasiyla gorusmuyorum. Kayinvalde desen Allahlik. Birde benim babam.... Neyse bizimle ilgilenen sadece annem var. Yani benim kuzumun sadece annanesi var. Tek bildigim birsey var biz esimle boyle anne-baba olmiyacagiz. Insanlar nasil bu kadar bencil olabiliyorlar anlamiyorum. Baba olmanin ne demek oldugunu bilmeyen bu insanlar bir anda baba oluyor ve sacmalama haklarinin oldugunu dusunuyorlar. Maddi hicbirsey zaten istemem, beklememde ama maneviyata boyle zamanlarda daha cok ihtiyac duyuyor insan. Hadi ilgide gostermesinler de bari parazit yapip bu zamanlarda rahatsiz etmesinler bari:KK47: Hayatimda hic kimseyi kiskanmadim ama bu donemlerde kenetlenmis aileleri gorunce imrenmiyorum desem yalan olur. Amannn saglikli olalum, kuzularimiz da saglikli olsunda gerisi bos:KK14:

al benden de okadar benımde annem yok kaynana ust katımda bır patık dahı ormemıstır bebeğime herşeyımızı bız yaptık eşimle besıgınden kıyafetlerıne kadar he teyzemlerde yardımcı oluyor Alllah razı olsun ama karı sadece nabıyosunnnnnnnnnnnnnnn demeye gelır anca...Bu mudur babaannelik uzaktan ssevme bılmem ne elını surmuyo bı seye karısmıyor e oyle oluncada doğsun bı allahın ıznı ıle elını surdurtmeyecegım...:KK20::KK20:

Bu normal doğum gerçekten marifetmiş ben bunu anladım.. Arkadaşım beklemesi bile iş yahu.. Nezaman ne olacağı belli değil. Evi hep toplu tut, banyon tuvaletin hep temiz kalsın, etraf dağılmasın, üstün başın düzgün olmaz ters zamanda yakalanırsın diye dolapta kullanılmamak üzere kıyafet beklet, eşini sürekli tembihle, ( öyle olursa şunu yap, böyle olursa bunu yap diye ). Beşiğini hazrıla yavrunun ama geleceği tarih belli değil. Kirlenmesin diye üstünü ört, sürekli duş al, kendini temiz tut. Bavulları hazırla nerede duracağına karar ver ve dahası.... Arkadaşım doğursak da hayatımıza dönsek be... Bir süre de gelen gidenle uğraşırız ama sonra yavrumuzla, eşimizle düzenimizi kurarız olur biter... Normal doğumcular allah hepimize yardım etsin. Bol sancılı günler diliyorum :KK16:

senin duyguların benim duygularım olabilir mi:KK49::KK49::KK49: yazdıklarına bire bir katılıyorum o kadar beni anlatmışsın ki aynı şeyleri yaşıyorum sonrada annem kızıyor ne çok çamaşır yıkıyosun, ütün hiç bitmiyor ne çok yemek yapıp duruyosun, ne çok evi süpürüyosun diye ne yapayım her an her şey olabilir, ayy diyorum sabaha duş alsam sonra diyorum gece sancım gelirse herşeyim böyle diken üstündeyim.

ayy kızlar alışveriş sitelerine baıyorum da doğursak zayıflasakta bi sürü bişiler alsak kendimizede bebişlerimizede ayyyy :)

X