2012 Ekim Anneleri

senin duyguların benim duygularım olabilir mi:KK49::KK49::KK49: yazdıklarına bire bir katılıyorum o kadar beni anlatmışsın ki aynı şeyleri yaşıyorum sonrada annem kızıyor ne çok çamaşır yıkıyosun, ütün hiç bitmiyor ne çok yemek yapıp duruyosun, ne çok evi süpürüyosun diye ne yapayım her an her şey olabilir, ayy diyorum sabaha duş alsam sonra diyorum gece sancım gelirse herşeyim böyle diken üstündeyim.

Aynı valla... Her yıkadığım çamaşırı kurur kurumaz ütülüyorum.. 2 parça birşey çıksa bile.. Ki 2-3 gün beklemişse yıkanacaklar. Bayağı birikiyor. Aman bir yandan yıka bir yandan ütüle.. Yemek yap, bulaşığı kaldır. Duş al banyoyu temizle derken. Bir bakıyorum btün gün durmamışım. Ev tertemiz valla :KK70: Elimde toz beziyle gezer oldum. Bir elimde bez, bir elimde fısfıs :KK70: Annem benden titiz, düzenli kadındır. O bile şaşırır oldu bu halime ama hak veriyor bir yandan da.. Eve glince işimiz zor olmasın. Kimseye iş kalmasın. Herkes ne çıkarsa halletsin olsun bitsin. Yoksa utanırım annemlere falan iş bırakmaya.. Yine de hazırlıksız yakalanırsak yapacak birşey yok ne yapalım :):KK35:

aynı hisleri paylaşıyoruz...tamamen hepsi aynı.. elimi karnıma götürdüğümde bomboş yumuşacık geldi,nerde o gerilen karnım,,karnımı okşadığımda popo mu baş mı acaba soruları...karnımdaki günler de çok güzeldi,allahıma şükür dışarıdayken de çok güzel.. ikisinin hissettirdikleri bambaşka..bugün doktorumla randevum vardı,doğum sonrası kontrol..hem de kızımı aynı hastanedeki çocuk doktoruna götürdük.. neyse kadın doğum doktorunda uzandım yine jeli sürdü ve o an çok kötü oldum,utanmasam ağlayacaktım.9 ay ve özellikle son aylarda çok sıklıkla yaşadığım o ultrason heyecanı,ahhhh!ekrana baktık,doktorum dedi,rahmin iyi toplanıyor,pıhtılar var az az onlar da atılıyordur zaten,dikişlerin sorunsuz dedi..ekranda hiç kimse yoktu.. resmen içim burkuldu..halbuki doktorum bak annesi bu kafası,bu uyluk kemiği,bu kalbi,bu midesi demeliydi..tövbe yarabbim dedim..toparlandım kalktım. 3 ay sonra gel dedi tekrar..

tamamen duygularımı dile getırmışsin canım agladım vallaaaa:KK53::KK53::KK53: Allah evlatlarımıza saglıklı uzun ömürler versin amin...

girmişşş canım girmiş geçen hafta açıklığım 3 cm di :) bakalım yarın kontrol var bebeğimizin durumu ne alem de anlayacağız senın durumlar nasıl...

Hıc sancı falan yasıyormusun benım hıc olmuyorda :=)

Ben ara ara kasılmalar yaşıyorum ama bebeğim kanala girmemiş ve açıklığım da hiç yokkk... Sen önce doğurursun bu gidişle. :KK70:

gllsshh arkadaşım nişan gelmiş senin demekki :) Ay ne güzel. Normal bekliyordun zaten demi. İnşallah gerisi kolay geçer ve bir avazda çıkarırsın bebeğini :=))):KK16:

KiZlar yardım lütfen bugün biliyorsunuz başka bi Dr daha görünecektim yeni geldim bu Dr açıklığın 1 cm dedi bebek 4500 diyo benim drrumdan 1 kg fazla diyor kızlar Yaaa moralim çok bozuk keske gitmeseydim ne yapmalıyım sizce. :KK50:

Hobaaa....
Nasıl o kadar uçuk bir fark olur kg hesabında.
Bu gittiğin doktor ölçümleri güzel yaptı mı, dikkat etseydin. Neticede bacak, baş, karın çevresi ölçümüne göre bilgisayar programı tahmini kg çıkarıyor. Sen yarın doğum yapacağın doktoruna git arkadaşım, bakalım o ne diyecek.

ahhh artistim ahhh,geçti gitti işte hamilelik:KK9::KK9:insan daha kaç kere yaşar ki!! en fazla 1 bebek daha yaparım,o da allah bize nasip etmişse...eşim hemen soruyor eee 2.yi ne zaman yaparız diye.. ben de hele dur ağrılarım geçsin herşeyi unutayım,bebeğim büyüsün,küçük bir bebeği özleyim o zaman dedim..haaa bir de isim kavgası olacaksa hayatta düşünmüyorum dedim..

mavibattaniye dediklerinde çok haklısın..ama bugüne kadar hiç sorun yaşamadık ki..zaten çok yakın değiliz..bizden çok şey beklemezler.. hele benden hiççç.. misafir gibiyimdir,hiçbir işe el sürmem,sürdürmezler..kayınpederim beni çok sever(yada ben öyle sanmışım)hiçbir evladını sevmez okşamaz,bana içten sarılır falan.. ama nedense savaş bayraklarını açtık..amaaaaan neyse neyse banane...ben kırıldım,bundan sonra kendime göre davranacağım..umurumda değil....

Son düzenleme:
ahhh artistim ahhh,geçti gitti işte hamilelik:KK9::KK9:insan daha kaç kere yaşar ki!! en fazla 1 bebek daha yaparım,o da allah bize nasip etmişse...eşim hemen soruyor eee 2.yi ne zaman yaparız diye.. ben de hele dur ağrılarım geçsin herşeyi unutayım,bebeğim büyüsün,küçük bir bebeği özleyim o zaman dedim..haaa bir de isim kavgası olacaksa hayatta düşünmüyorum dedim..

mavibattaniye dediklerinde çok haklısın..ama bugüne kadar hiç sorun yaşamadık ki..zaten çok yakın değiliz..bizden çok şey beklemezler.. hele benden hiççç.. misafir gibiyimdir,hiçbir işe el sürmem,sürdürmezler..kayınpederim beni çok sever(yada ben öyle sanmışım)hiçbir evladını sevmez okşamaz,bana içten sarılır falan.. ama nedense savaş bayraklarını açtık..amaaaaan neyse neyse banane...ben kırıldım,bundan sonra kendime göre davranacağım..umurumda değil....

Canım tabi bu zamana kadar da belli etmemiş adam kendini. Demekki rahatını bozacak ve işine gelmeyecek bir durum söz konusu olmamış. Ama nezaman ki adamın keyfine gelmeyine hemen gösterdi yüzünü.. Amaaannnn boşver allah aşkına ya. Sen nasılsa çocuğuna kendi istediğin ismi verdin, nasılsa evlat senin koca senin.. Onlar da dış kapının mandalı. İstemeyen görüşmez kardeşim. Sanki çok lazım. Sen kendine ve kocana çocuğuna bak arkadaşım. Gamsız olacaksın bu devirde gamsızzzz :KK70:

evet canım gectı gıttı hamılelık inşallah Allah nasıp etsınde 2.çocugumuzuda yapalım ama aynen dedıgın gıbı küçük bir bebeği özlemem lazım :KK1: şaka maka zor muş he:KK14:

kayınpederıde salla gıtsın kendı çalsın kendı oynasın siz ismını koymussunuz zaten :KK76::KK76:

Senin rahmin kuyu gibi benim kemiğim düz...
Nasıl çıkaracağız bu bebekleri bilmem.
Bende kilolu olursa omzunun takılma ihtimali var. ç.tesi 3500 gr dı. 5 günde 300 gr almış.
Senin bebek kaç kg.

senin bebişinin maşallahı var annesi:nazar: biz 3000-3200 arası anca doğacağız, boyumuz uzun çıbıkk kraker gibiyiz tahminen:KK52: o yüzden doğurursun dedi ama tabi kilosunu takip edeceğiz.ne yapalım olmadı hiç tehlikeye atmayız bebişleri

Hobaaa....
Nasıl o kadar uçuk bir fark olur kg hesabında.
Bu gittiğin doktor ölçümleri güzel yaptı mı, dikkat etseydin. Neticede bacak, baş, karın çevresi ölçümüne göre bilgisayar programı tahmini kg çıkarıyor. Sen yarın doğum yapacağın doktoruna git arkadaşım, bakalım o ne diyecek.

Oyle yapicam zaten inanmıyorum o kadar olduguna tek tek ölçümlerde benim Dr ölçümlerine yakın ama toplam hesapta bugünkünde 4517 yazıyor :KK43: ayrıca 3 gündür alttan bakılıyor ilk gittiğim de Cumartesi gunü 2 cm di pazar. 3 dü bugün ki Dr yoo 1 cm demesin mı allahım herseyin tam tersini söyledi oyle bi kafamı karıştırdı ki anlatamam :KK43:(( ne olur saglikla alayım yavrumu kucağıma geldiğimden beri ağlıyorum moralim bozuldu :KK43: ayrıca suyunda biraz azalmaya başlamış sankı dedi bi an önce sabah olsun kendi Dr gitmek istiyorum dua edin kızlar

Oyle yapicam zaten inanmıyorum o kadar olduguna tek tek ölçümlerde benim Dr ölçümlerine yakın ama toplam hesapta bugünkünde 4517 yazıyor :KK43: ayrıca 3 gündür alttan bakılıyor ilk gittiğim de Cumartesi gunü 2 cm di pazar. 3 dü bugün ki Dr yoo 1 cm demesin mı allahım herseyin tam tersini söyledi oyle bi kafamı karıştırdı ki anlatamam :KK43:(( ne olur saglikla alayım yavrumu kucağıma geldiğimden beri ağlıyorum moralim bozuldu :KK43: ayrıca suyunda biraz azalmaya başlamış sankı dedi bi an önce sabah olsun kendi Dr gitmek istiyorum dua edin kızlar

Ay bu dr. seni zorla sezeryan yapmak istiyor sanırsam... Baksana herşeyi bir acayip. Canım sen güvenin varsa yarın kendi dr.unla görüş. O ne diyorsa onu yap. Valla hamileliğimin başından beri bir tek kendi dr.uma gittim. O ne diyorsa ona inandım, güvendim. Tabi adam da güven verdi ve iyi bir dr. olduğunu birçok insandan duydum. Sen de öyle yap. Yoksa bu dr. seni boş yere üzüyor baksana...

Ay bu dr. seni zorla sezeryan yapmak istiyor sanırsam... Baksana herşeyi bir acayip. Canım sen güvenin varsa yarın kendi dr.unla görüş. O ne diyorsa onu yap. Valla hamileliğimin başından beri bir tek kendi dr.uma gittim. O ne diyorsa ona inandım, güvendim. Tabi adam da güven verdi ve iyi bir dr. olduğunu birçok insandan duydum. Sen de öyle yap. Yoksa bu dr. seni boş yere üzüyor baksana...
Bende aynen oyle dusunucem cnm ama bugün gittigm Dr doguma girmiyor ki kadın hastalıklarına bakıyor birde 9 ay takip ediyor ama doguma girmiyor bende bilmiyorum niye oyle söyledi benim Dr bende seviyorum memnunum ama iste bi başka Dr gideyim açılmam nasıl oda aynı mı diyecek günümü geçince suniyi denemeli miyim vs öğrenmek istedim ama daha beter oldu :KK43: yarın kendi Dr da kızacak başka Dr gittim doye şimdi birde onu düşünüyorum :KK20:

Bende aynen oyle dusunucem cnm ama bugün gittigm Dr doguma girmiyor ki kadın hastalıklarına bakıyor birde 9 ay takip ediyor ama doguma girmiyor bende bilmiyorum niye oyle söyledi benim Dr bende seviyorum memnunum ama iste bi başka Dr gideyim açılmam nasıl oda aynı mı diyecek günümü geçince suniyi denemeli miyim vs öğrenmek istedim ama daha beter oldu :KK43: yarın kendi Dr da kızacak başka Dr gittim doye şimdi birde onu düşünüyorum :KK20:

Valla ben olsam ben de kendi dr.uma söylerken çekinirdim. Adamı arkasından vurmuş gibi :KK70: hahahah... Çok çekinirsen ağrım mağrım oldu mecbur kaldım gitmeye dersin olmadı. :KK70: ahahaha dr.larımızdan çekiniyoruz allah aşkına işe bak.

Valla ben olsam ben de kendi dr.uma söylerken çekinirdim. Adamı arkasından vurmuş gibi :KK70: hahahah... Çok çekinirsen ağrım mağrım oldu mecbur kaldım gitmeye dersin olmadı. :KK70: ahahaha dr.larımızdan çekiniyoruz allah aşkına işe bak.

Bende ne desem die düşünüyorum siz çıkmıştınız ondan gittim desem ultrasonda yazıyor galiba saat bakar mı ki o kadar ayrıntılı ?

Yaaa kizlar benim esimin ailesi hicc ilgilenmiyor. Zaten esimin babasiyla gorusmuyorum. Kayinvalde desen Allahlik. Birde benim babam.... Neyse bizimle ilgilenen sadece annem var. Yani benim kuzumun sadece annanesi var. Tek bildigim birsey var biz esimle boyle anne-baba olmiyacagiz. Insanlar nasil bu kadar bencil olabiliyorlar anlamiyorum. Baba olmanin ne demek oldugunu bilmeyen bu insanlar bir anda baba oluyor ve sacmalama haklarinin oldugunu dusunuyorlar. Maddi hicbirsey zaten istemem, beklememde ama maneviyata boyle zamanlarda daha cok ihtiyac duyuyor insan. Hadi ilgide gostermesinler de bari parazit yapip bu zamanlarda rahatsiz etmesinler bari:KK47: Hayatimda hic kimseyi kiskanmadim ama bu donemlerde kenetlenmis aileleri gorunce imrenmiyorum desem yalan olur. Amannn saglikli olalum, kuzularimiz da saglikli olsunda gerisi bos:KK14:

ben yalnız değilmişim bu konuda malesef :KK43: eşimin aileside bizimle ilgilenmiyor pek maddi manevi hiçbir yardımları yok ama malesef dilleri çok. dediğin gibi parazit yapıp rahatsız ediyorlar. kızım doğunca gelecekler ve başımda şöyle yap böyle yap diyecek bunlara nasıl tahammül edeceğim hiçbir fikrim yok Allah sabır versin diyorum.dediğin gibi kimseyi kıskanmam ama arkadaşlarımın kayınvaldelerini görünce imreniyorum keşke diyorum bizde öyle olsak diye ama imrenmekle kalacak eminim.kızım sağlıklı olsunda onunla ilgileneyim onları düşünecek vaktim olmasın amannn

boşveriyoruzzz bizim babannemizde öyle ne yapalım o utansın el kadar yorganı dikeyim mi diye sormak için eşimi aramış oda istemez demiş.yanii niye soruyosun ki dik getir dimi!!!benimde aklıma gelmiyor değil 9 ay boyunca ne aradı ne sordu nede beni görmeye geldi, eğer oğluşum doğunca gelirse ona nasıl hoşgeldin diyeceğim onu düşünüyorum insan hamileliğimde bir tas çorba yapardı getirirdi dimi,annemlere teyzemlere tembih ettim gelirse ne çay ne börek ne çikolata nede bebek şekerinden sakınn vermeyin dedimm hepsi bana kızdı biz yapamayız o terbiyesizliği diye:KK47::KK47::KK47:

mecburen yaparsın canım hoşgeldinde dersin elinide öpersin. bende yapmam diyordum öpmem konuşmam diye mecburen yapıyorum elin içinde hiç birşey yapamıyorsun tabi benim gibi eşin için susarsan yaparsın bunları. eşim ameliyat oldu yanına giderken geç kaldı bunlar ay bilseydim kendim giderdim erkenden eşimin yanına dedim vay bunu niye demişim kadın hastane odasında ağladı ağladı oralarda demediğini bırakmadı. annemle bizi evine konuşmaya çağırdı bana demediğini bırakmadı eşimde iyi değil konuşması falan bağıramıyorum ses çıkarma konuşurum siz susun dedi adamın dikişleri olmasa konuşurdum ama sustum. ben çok fena biriymişim annem bana terbiye vermemiş terbiyesizmişim annemin yanında söylüyo bunları. nişan zamanındaki bohça muhabbetine girdi onları zorla almış ben yapınca yapmak zorunda kalmış bunları ağlaya ağlaya anlatıyo tabi en baştan sonuna kadar ne varsa döktü içini hala o günü yaşıyorum sanki unutamadım sizi bunları anlatır görünce bende paylaşmak istedim boşver diyemiyorum sizede takmamak çok zor ben kızıma odaklanmaya çalışıyorum. ailenin dediğini bana ailem söylüyor o kötü biz kötü olamayız sen saygısızlık yapma diyor ama nereye kadar o tartışılır

Bende ne desem die düşünüyorum siz çıkmıştınız ondan gittim desem ultrasonda yazıyor galiba saat bakar mı ki o kadar ayrıntılı ?

Yok artık okadar da ayrıntılı bakar mı ? Bilemiyorum canım bakmaz herhalde. Yani neden baksın. Birde bakarsa çok ayıp olur ama... Yada hiç bahsetme bu durumdan veya da ultrasound kağıdını götürme. Kendi nasılsa kontrol edip bakacak...

mecburen yaparsın canım hoşgeldinde dersin elinide öpersin. bende yapmam diyordum öpmem konuşmam diye mecburen yapıyorum elin içinde hiç birşey yapamıyorsun tabi benim gibi eşin için susarsan yaparsın bunları. eşim ameliyat oldu yanına giderken geç kaldı bunlar ay bilseydim kendim giderdim erkenden eşimin yanına dedim vay bunu niye demişim kadın hastane odasında ağladı ağladı oralarda demediğini bırakmadı. annemle bizi evine konuşmaya çağırdı bana demediğini bırakmadı eşimde iyi değil konuşması falan bağıramıyorum ses çıkarma konuşurum siz susun dedi adamın dikişleri olmasa konuşurdum ama sustum. ben çok fena biriymişim annem bana terbiye vermemiş terbiyesizmişim annemin yanında söylüyo bunları. nişan zamanındaki bohça muhabbetine girdi onları zorla almış ben yapınca yapmak zorunda kalmış bunları ağlaya ağlaya anlatıyo tabi en baştan sonuna kadar ne varsa döktü içini hala o günü yaşıyorum sanki unutamadım sizi bunları anlatır görünce bende paylaşmak istedim boşver diyemiyorum sizede takmamak çok zor ben kızıma odaklanmaya çalışıyorum. ailenin dediğini bana ailem söylüyor o kötü biz kötü olamayız sen saygısızlık yapma diyor ama nereye kadar o tartışılır[/QUOTE]

belis irem kızının adı olacak galiba dimi annesi.benim adımda irem:KK49: iremler cadı olur benden söylemesi.dediğin gibi inşallah o güzel günler gelirde bebeğimiz kucağımızda olunca belki onlara bile tahammül edebiliriz:KK52:

kızlar delirmek üzereyim... akşam da yazmıştım egzma oldum sanırım doktorun verdiği ilaç yan etki yaptı sanırım diye ama yok bu sefer çok kötü oldu heryerim kızardı kabardı dayanılmaz halde kaşınıyor, gece uykudan uyandım çok rahatsız edici. doktorum aradım bugün böyle böyle oldu dedim ne yapayım geleyim mi cildiyeye mı gideyim dedim yok gelmene gerek yok dedi bol su iç vücuttan at dedi. içiyorum ama bir faydası olmadı aksine daha çok dağılıyor gibi geliyor bana. normalde çarşamba kontrole gidecektim ama yarına aldım randevumu sabah 10.50ye verdiler. o zamana kadar dayanabilecek miyim bilmiyorum. kızlar çok kötüyüm netten baktığım kadarı ile kurdeşen oldum sanırım. acile gitsem yardımcı olabilirler mi? bebeğime bir zararı var mıdır? sinirlerim çok bozuldu:KK43::KK43::KK43:

Yok artık okadar da ayrıntılı bakar mı ? Bilemiyorum canım bakmaz herhalde. Yani neden baksın. Birde bakarsa çok ayıp olur ama... Yada hiç bahsetme bu durumdan veya da ultrasound kağıdını götürme. Kendi nasılsa kontrol edip bakacak...

Bilmiyorum bulucam artik bisey cnm .aman yavrum saglikla gelsinde onemli degil hic bisey . Bugun ku dr ölcum sonuclarina baktim da normal olcumlerde gorunuyor sOnuclar off inanmiyorum zaten o kadar olduguna yaBebegimin basindan beri dr iri degil deyip durdu

slm arkadaşlar 03.10.2012 de sezeryan dogumla ogluşumu kucagıma aldım şimdilik iyiyiz ama biraz sarılıkla ugraşıyoruz inşallah kısa süredde atlatırızzz darısı tüm bekleyenlerin başına...:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

Valla bana sormadın arkadaşım ama atladım hemen :KK70: Ben günü geçsin istemiyorum açıkçası... Önümüzdeki pazartesi günü doluyor benimkinin. Gelmez ise salı günü yatırsın benidr.um. Ne yapalım kısmet deriz artık. Belki suni muni verir işe yarar. Onu da deneyeceğim çünkü. Birde bu rahim yumuşatıcı ila. veriyorlarmış ya. Açılma kolaylaşıyormuş. Bakalım... Sen ne düşünüyorsun ?

iyi ettin canım, birbirimizle paylaşım yapıyoruz ne güzel
valla yarından için dr um bana " gel 1-2 cm açılman olursa sunni ile alalım " demişti
sonra ben sunni işini araştırdım normal doğurma taraftarı birisi olarak
6-7 sunni sancıyla doğum yapanla görüştüm
hepsi şiddetle uyardı beni sakın sunni sancı işine bulaşma diye, 30 saatin üstünde çeken bile var kiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
en önemli ayrıntı sancının şiddetinden bir çok anne ve bebeğin kalbi dayanmıyor, yavaşlıyormuş, sonra hoooooooop sezeryana
O YÜZDEN BEN 11 ekimde günüm dolar, en fazla 15 ekime kadar daha bekler, oğluşum gelmezse sunniye hiç bulaşmadan sezeryana geçerim diyoruuuuuuuuuuuuuuuuuuummmmm
bakalım ne olacak:KK49::KK49::KK49: :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

X