2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

sen

bende otururken pek kasık agrısı hissetmiyorum anca senin gibi ayakta iş falan yaparken hissediyorum. senin tam tersine bende o batmaları hissetmeyince endişeleniyorum çünkü
o agrılar rahimin büyüyüp genişledigi anlamına geliyo sen hic bunları kafanı takma

kasıklarımda bende tombişlik hissettım azıcık ama belkıde hamılelıktendır :) ama cok degıl daha yenı yenı kocam hemen göbeğim buyusun seveyım ıstıyor :)

kasıklarımda bende tombişlik hissettım azıcık ama belkıde hamılelıktendır :) ama cok degıl daha yenı yenı kocam hemen göbeğim buyusun seveyım ıstıyor :)

ogünler de gelecek canım, hem de anlamıycaz ne zaman gelmiş zaman ne çabuk geçmiş

ben hamile kalmadan önce derdim ki hemen erkenden öğrenmek isterim hamileliğimi ki 9 ay her anının tadını çıkarayım, uzun uzun yaşayayım o duyguları,
ama şimdi diyorum ki biran önce şöyle 5-6 aylık olsam, ozaman kadar olan süre hemen geçip gitse

ayy evet ya bende öyle dusunuyordum hemen öğreneyım tadına varayım ama sımdı dıyorum kı söyle 4 5 aylık olsada karnım hafıf buyuse sevsem dıyorum sımdıde vakıt gelmıyor :)

Canım aslında bütün olay kahve ve kakao çekirdeğindeymiş; zaten normalde kalp atımını değiştiren şeyler ama hamileyken gerek yok kalbini zorlamaya ayrıca varisleri de tetikler dedi sonuçta şu an vücudun %50 daha fazla kanla bebeğe destek olmaya çalışıyor yakın bir zamanda da göbek kordonundan diffüzyon ile yediklerimizi bebeğe taşımaya başlayacak... (bu arada kilolar da kontrol altında tutulmalı)

doğum defektlerine yol açabildiği (miktarından bağımsız olarak) biliniyor GEBELİKTE YA HEP YA HİÇ PRENSİBİ UYGULAYACAKMIŞIZ; zararlı olma ihtimali varsa bırak diyor...

İngiltere'de 2635 gebe üzerinde yapılan bir çalışma, gebelik boyunca kahve tüketen kadınların bebeklerinde, tüketilen kahve miktarına bağlı olarak gelişme geriliği ortaya çıktığını gösterdi.

Günlük 200 gramdan daha fazla bir kahve tüketimi doğumda bebeğin ağırlığında 60-70 gr bir azalmaya neden olurken, 300 gramdan daha fazla bir kahve tüketimi ortalama 161 gramlık bir ağırlık azalmasına neden olmaktadır. Tabiki bu etki kahvenin gebeliğin hangi döneminde ve ne kadar süreyle kullanılmasına bağlı olarak değişmektedir. (gramlar bardak ölçüsü; 1 kupa 200 gr)

Bu nedenle gebelik planlayan kadınların, gebelikten en az 4 hafta öncesinden başlayarak kahve tüketimini azaltmaları ve gebelik boyunca kahve tüketmemeleri önerilmektedir...

ayy evet ya bende öyle dusunuyordum hemen öğreneyım tadına varayım ama sımdı dıyorum kı söyle 4 5 aylık olsada karnım hafıf buyuse sevsem dıyorum sımdıde vakıt gelmıyor :)

demek yalnız değilmişim
valla bana bu 7buçuk ay zor gececek gibi geliyor..
gerçi şöyle 4. aya gelsek cinsiyetler belli olsa alışveriş hazırlık derken daha hızlı geçer

çoook güzel bir bilgi paylaşmışsın canım, teşekkürler..
benim doktorum çikolata konusunda beni uyarmadı, ben kahve oldum olası içmem zaten sevmem, ama arada bir çikolata yesem nolur kii çok seviyorum yaaa:26:

kahve ıcmem ama cıkolatayı gecenın bır yarısı kalkıp yemek ıstıyorum yıyordumda suan bıle canım ıstıyor ama kan dolasımı yavaslatıyorsa benım ıcın cok sakıncalı zaten benımde kan pıhtılasma sorunum var bebege kan gıtsın dıye her sabah ıgne oluyorum göbekden sımdı cıkolata yersem ona hem faydam hem zararım dokunmus olacak bosuna ıgne olmus olcam belkıde acılen bırakmam lazım ozmn :/ ama nasılllllllll onun yerıne ne yesemde bıraksam kı ayy bakın sımdi bile cnm cok fena ıstıyor

hülyacım senin kanda pıhtılaşman nasıl belli oldu?
benim daha önce yaptırdığım bir tam kan tahlilinde biraz pıhtılaşma çıkmıştı ben bunu hamile kalınca doktoruma sordum, çok da yüksek değil korkulacak bişey yok dedi, yine de korktum ben ama

ünıversıte hastanesınde kan tahlılınde cıktı coraspin kullan endısen varsa oda etkılı ben suan o yuzden coraspin folic asit ve clexane 0,4 mg degerınde iğne vuruyorum kendıme göbekden anca böyle yasatmam mumkun baska turlu olmuyor dedi ınsallah bu sefer sonuna kadar benle kalır.

peki değerin kaç çıkmıştı hatırlıyomusun?

benim referans aralığında üst sınır 400dü, sanki 490 mi ne öyle bişey çıkmıştı

gerçi çarşamba günü bütün tahlilerimi tekrar yaptırdım, ama sonuçları telefonda doktorumdan öğrendim o da güzel çıkmış değerlerin dedi, yani değerleri henüz görmedim belki normale dönmüştür, yoksa uyarırdı heralde

hayirli cumalar hepinize güzel anne adaylari..

çok sağol canım ...
ama senin durum benden de vahim yaa o şarkıda ağlanır mı

sorma canim ya.. gözlerim kipkirmizi oldu sarkinin sonuna kadar.. 5 senelik evliyim.. istemeye gelirken nasil senlikliydi hersey.. insan zamanla o kadar cok sey yasiyorki.. evlere senlik diye istedikleri kizi yipratabiliyorlar.. al sana sarki yorumum

evet evet hamileyim, hormonlarim tavan yapmis

vallahi biz hamileleri tebrik ediyorum
yani sen böyle bir yorum yapabildin, bunu düşünerek o şarkıda ağladın ve yemin ederim ben de yorumunu okuyunca şimdi gözlerimden yaşlar indi

vallahi biz hamileleri tebrik ediyorum
yani sen böyle bir yorum yapabildin, bunu düşünerek o şarkıda ağladın ve yemin ederim ben de yorumunu okuyunca şimdi gözlerimden yaşlar indi

dur canim ya.. yapma.. benimki anlik bi gel gitti..
Allah islah etsin ne diyeyim.. evladim ve sevdigimle agzimin tadi yerinde.. mutluluguma mutluluk katacak bi bidikda insallah yolda ya.. gerisi bos

dur canim ya.. yapma.. benimki anlik bi gel gitti..
Allah islah etsin ne diyeyim.. evladim ve sevdigimle agzimin tadi yerinde.. mutluluguma mutluluk katacak bi bidikda insallah yolda ya.. gerisi bos

Allah kimsenin ağzının tadini bozmasın canım.. o bıdıklar gelsin verecekler bunların hesabınıı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…