2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

aslında hepimiz öyleyiz canım, şu 12 haftayı dolduruna kadar diken üstündeyiz, tabii sonrasında da farklı korkular yaşamaya devam edicez,

ama şöyle düşünmek lazım bişey olacağı varsa zaten olur, önüne geçmek mümkün değil, bebeklerimizin bu dünyada alacak nefesi yiyecek rızkı varsa da hiçbişey engel olamaz, biz de bunu düşünüp dediğin gibi tadını çıkarmalıyız..

kimimiz senelerce bekledik bunu, şimdi kendimize zehir etmenin anlamı yok,bir kadının hayatında yaşayabileceği en güzel, en özel dönemi yaşıyoruz..
herşey çok güzel olacak :KK16:
evet cnm rızkları varsa biz ne yapsakta tutunacaklar sımsıkı :)
kızlar ne var ne yok...
benim biraz canım sıkıldı yaaaa.
kayınvalidem.kızımı çok seviyor.ikincisi için erken deyip durur hep.bu küçükmüş.ilgi 2. ye kayınca kızım ezilirmiş.ilgilenemezmişm vs vs....de hep...
bu sabah beni doktara giderken görmüş.(alt katta oturuyorlar)
bu akşam geldi.ne var ne yok falan işte.hastamısın falan...
bende yok 2. bebiş geliyo dedim.hiççççç memnun olmadı.hadi ya bukadar çabuk belli oluyomu falan dedi...
sadce bi hayırlı olsun dedi.bi dahada konuyu açamadı.oturdu kahvesini içti gitti.....
ben böle olacağını biliyodum aslında ama.....moralimi bozdu yaaa ağlıcam şimdii:KK43::KK43::KK43:

sıkma canını hayatım sen başarabileceğini düşünüyosan bırak insanlar ne düşünürlerse düşünsünler...önemli olan senin kendine güvenmen ilerde onlarda görecek ikisinide nasıl gül gibi büyüttüğünü...bak bebeğinde üzülür sıkma canını,sen iki canlısın

tesekkür ederim ilk hamileligim biraz sorunluydu gec dölenme düsük riski kanamafalan cok zordu bunda da gec döllenme dısında bi sorun yok ama korkuyorum yinede salı günü kontrolüm var zaman gecmiyo bir türlü pazartesi gittigimde kese 5 mm di sat tarihine göre kücüktü biraz haftaya salı tekrar bakıcaz dedi doktor insallah büyüyodur

olumlu seyler düsüm canim.. kiyasla basindan gecenlerle.. Allahin izniyle güzel bi hamileligin ve rahat bi dogumun olur insallah

kızlar sabah doktora gittim.kan tahlili istedi.az önce sonucu aldım.değerim 1000 çıkmış 4+3 hafta doktorum gayet iyi dedi...şimsi küçük görünmez.haftaya perşembe sabah aç karna gel hem testlerini yapalım.hem keseyi görürüz dedi......
hamileliğim netleşti yani.darısı isteyen herkesin başına inşallahhhh....

tebrik ederim canim.. hosgeldin aramiza.. dolu dolu 9 ay bizi bekliyor insallah
:KK49::KK49:

kızlar face çıktı burası yavaşladı ama olmuyo böle...
face i takibi zor oluyo :44:

aynen katiliyorum sana.. facede okunacak cok birikiyo..

yaa kızlar size bişey söylüycem,
ben 2 seneden fazla zamandır hamile kalmak için uğraşıyorum,
çok istedim bir bebeğim olsun, çok dua ettim çok ağladım..

şükürler olsun rabbim nasip etti..

ama şimdi bazen öyle bir an oluyor ki Allahım ben ne yaptım, acaba hazırmıyım, nasıl yapıcam,altından nasıl kalkıcam derken buluyorum kendi kendime ve bir anda altına girdiğim sorumluluğu fark edip ağlamaya başlıyorum..

sonra kendime çok kızıyorum, sen okadar istedin üzüldün şimdi buldun bu yaptığın nankörlük diye.

sizce neden böyle oluyor, hiç benim gibi hissettiğiniz oluyor mu?

böyle düsünmen bile ne kadar iyi bi anne olacaginin kaniti.. hic üzülme böyle düsündügün icin.. hormonlar oyun oynuyor bizimle..
bende bu sabah radyodaki sinan özenin evlere senlik kizimiz var sarkisina agladim
:KK37:

Merhabalar kizlarr bende 5+2 gunluk hamileyim. Bebisimin olasi dogum tarihi 4 agustos 2012 diyor insallah tabiki. Beni de listeye ekler misiniz? Dr a gittim ultrasonla baksin diye ama cok kucuk oldugu icin bisey goremeyiz dedi oyuzden 7. haftada bakicagini ozaman herseyin belli olacagini soyledi. Insallah bi sorun olmaz da rahatlikla hersey gozukur.

hadi gözün aydin seninde canim
:nazar:

kızlar ne var ne yok...
kayınvalidem.kızımı çok seviyor.ikincisi için erken deyip durur hep.bu küçükmüş.ilgi 2. ye kayınca kızım ezilirmiş.ilgilenemezmişm vs vs....de hep...
bende yok 2. bebiş geliyo dedim.hiççççç memnun olmadı.hadi ya bukadar çabuk belli oluyomu falan dedi...
sadce bi hayırlı olsun dedi.bi dahada konuyu açamadı.oturdu kahvesini içti gitti.....
ben böle olacağını biliyodum aslında ama.....moralimi bozdu yaaa ağlıcam şimdii:KK43::KK43::KK43:

takma ya.. illa bi ters yorum yapacaklar ya.. olmus iste.. annesi belli babasi belli.. laf mi sanki dedigi ..
:KK20:

sıkma canını hayatım sen başarabileceğini düşünüyosan bırak insanlar ne düşünürlerse düşünsünler...önemli olan senin kendine güvenmen ilerde onlarda görecek ikisinide nasıl gül gibi büyüttüğünü...bak bebeğinde üzülür sıkma canını,sen iki canlısın
haklısın canım da işte can sıkıyo biraz.zor olabilir aradaki yaş farkı az ama...Allahım kolaylığını veriri.beraber büyüyüp giderler.hem arkadaş hem kardeş olurlar inşallah....
valla takmıcam artık..

kızlar ne var ne yok...

ah benim kuzummmm sen ne diye canını sıkıyorsun :) sıkma sakın canını o hayırlı olsun dese ne, demese ne sen sanki onun için mi doğuracaksın bebeğini boşverrrrr :)) tatlım kadında haklı önce oğullarını aldık ellerinden tabi o zaman erkekler anne ve eş arasında kaldı şimdi ise sen ve 2 meleğin tamamen elinden aldınız oğlunu :))) hah hayyyy boşver kıskanmıştır o :))) bende doğurunca alıcam kocamı :))):KK49::KK47::KK49::KK49::KK49::nazar::nazar::nazar::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

herkese günaydın...bugün dktora gidicem bakalım....içim rahat değil çünkü...daha öncede bu haftalarda kaybettiğimden huzursuzum sürekli....doktta diycem hatta haftada 10 günde bir gelebilirmiyim diye...şu 12. haftayı görürsem artık rahatlıycam inşallah....kaldı 5 hafta yani.....offf ben mi bu kadar stres yapıyrum sadece diyorum...sürekli kendimi dinliyorum, yok midem bulandı mı yok karnım ağrıdımı diye...mesela dünden beri hafif adet olacakmışım gibi karnım ağrıyor sonra geçiyor...midemde bi sorun yok zaten...sadece göğsüm acıyor biraz o kadar...

herkese günaydın...bugün dktora gidicem bakalım....içim rahat değil çünkü...daha öncede bu haftalarda kaybettiğimden huzursuzum sürekli....doktta diycem hatta haftada 10 günde bir gelebilirmiyim diye...şu 12. haftayı görürsem artık rahatlıycam inşallah....kaldı 5 hafta yani.....offf ben mi bu kadar stres yapıyrum sadece diyorum...sürekli kendimi dinliyorum, yok midem bulandı mı yok karnım ağrıdımı diye...mesela dünden beri hafif adet olacakmışım gibi karnım ağrıyor sonra geçiyor...midemde bi sorun yok zaten...sadece göğsüm acıyor biraz o kadar...

karın ağrısı bende de var ya her gün ağrıo, benim ilk hamileliğim bende de stres var haftaya kalp atışlarını duymaya gideceğim sanki hep kötü bir haber alcam gibi geliyor. herkeste vardır sanırım aynı şeyler takma kafana iyisini düşün, inşallah herkes sağsalim bebeğini kucağına alır.

canım insallah güzel haberlerle dönersin. eger huzursuzsan her hafta git doktoruna merak etmekten iyidir ama her an bisiy olacak diyede düsünme. bende de aynı belirtiler var hatta bazen
hic belirti olmuyor. bi kalp atısını duysam rahatlıcam diyorum ama ben yine rahatlayamam o kadar kuruntu yapıyorumki. annem ve kardeslerimden baska kimseye sölemedim hamile oldugumu düsün artık :)

kızlar ne var ne yok...

ayy tatlım boşver allah aşkına yaa, sen şimdi hayatının en güzel 2. döneminin tadını çıkart. kayınvalidenin aksine çok da iyi oldu 2. bebek, asıl kızın daha büyük olsaydı çok daha büyük kıskançlık sorunları yaşabilirdiniz, şimdi daha herşeyi anlamıyor ki, kardeşi ona arkadaş olacak ve gör bak nasıl güzel büyüyecekler bir arada..
valla rabbim bana nasip ederse ben aralarında en fazla 2 yaş olsun isterim çocuklarımın, şimdiki sağlıkla dünyaya gelsin, 1 yaşına girdiğinde hemen 2. yi yapıcam inşallahhhh :KK16:

canım hiç sıkma böyle kendini, en güzel günlerimizi kendimize zehir ediyoruz. hepimiz aynı korkuları aynı telaşları yaşıyoruz, ama Allahın dediği olur tatlım. biz ona sığınıp bekliycez meleklerimizi, inşallah da sağ salim gelecekler dünyaya, sen de olumlu şeyler düşün, tadını çıkart bugünlerin

Son düzenleme:
kızlar ne var ne yok...

kayınvaliden kızını ne kadar cok severse sevsin bi annenin evladını düsündügü ve sevdigi gibi sevemez. anneannem beni severken şakasına yavrumun yavrusu yarısıda yılan yavrusu derdi:)) yane bu yüzden hic düsünme sen buna karar verdiysen herkes saygı duymalı. kardesler arasında fazla yaş farkı olmaması hem cok daha güzel bence

böyle düsünmen bile ne kadar iyi bi anne olacaginin kaniti.. hic üzülme böyle düsündügün icin.. hormonlar oyun oynuyor bizimle..
bende bu sabah radyodaki sinan özenin evlere senlik kizimiz var sarkisina agladim
:KK37:

çok sağol canım ...
ama senin durum benden de vahim yaa o şarkıda ağlanır mı:KK60::KK60::KK60:

kızlar ne var ne yok...

bosver sen sıkma canını senden baska kımse sen gibi sevemez onları ıkısıde canın olacak ıkısıde senın parcan neden ezılsın kızın sen misler gibi bakarsın ıkısınede. bosver onun bunun lafını hamılelıgın sefasını sür derim milletin agzı torba degılkı büzelim.

bana olmuyormu olmuyormu derler sana ne cabuk derler hayatın kuralı bu ters ınsanlar olmasa düzü bellı olmaz kı..

gunaydın arkadaslar bi sorum var size. cok ayakta kalırsam yada yürürsem kasık agrım oluyor korkuyorumda ama endısede etmek ıstemıyorum sizddede oluyormu ? daha önce dusugum odlugu için hep endıselıyım zatende bu sefer baska bır umut varken ıcımde bı kasılmaların olması benı huzursuz edıyor ıster ıstemez.

gunaydın arkadaslar bi sorum var size. cok ayakta kalırsam yada yürürsem kasık agrım oluyor korkuyorumda ama endısede etmek ıstemıyorum sizddede oluyormu ? daha önce dusugum odlugu için hep endıselıyım zatende bu sefer baska bır umut varken ıcımde bı kasılmaların olması benı huzursuz edıyor ıster ıstemez.

günaydın canım,
aynen bende de oluyor..özellikle gecen akşam misafir vardı, ben bütün gün nerdeyse ayaktaydım, gece gittiklerinde koltuğa şöyle bir uzanayım dedim o kasıklarıma bir sancı girdiii, uzun süre de geçmedi ve çok korktum, eşim de kızdı neden bu ayakta duruyosun diye ama napalım mecbur..

korkma yani fazla ayakta durunca bel ağrısı ve kasık sancısı olması nrmal canım, kanaman olmadığı sürece hiçbirşey olmaz allahın izniyle

anneannemi aradığımda telefonda bikaç gün önce bulantı sormuştu ben de pehh ne bulantısı canım demiştim.. O da benim 40'ımdan sonra dayanılmaz olurdu dedi...

şimdi anlıyorum ne dediğini 2 gündür bulanıyor midem.. ama öyle böyle değil sabah bulantısı falan yalan; 24 saat bulanması bu, uykudan bile kaldırıyor; en sevdiğim parfümler beni mahfediyor, sigara kokusu dayanılmaz....

son doktor ziyaretimde peşin peşin dedi; kahve yok, kakao yok, çikolata yok; kalp atışını ve kan dolaşımını etkiliyor diye.. zaten içerdim; şimdi kahvesizlikten komada gibiyim, dün alenen 15 saat uyudum :)) karpuz gibi maaşallah

günaydın canım,
aynen bende de oluyor..özellikle gecen akşam misafir vardı, ben bütün gün nerdeyse ayaktaydım, gece gittiklerinde koltuğa şöyle bir uzanayım dedim o kasıklarıma bir sancı girdiii, uzun süre de geçmedi ve çok korktum, eşim de kızdı neden bu ayakta duruyosun diye ama napalım mecbur..

korkma yani fazla ayakta durunca bel ağrısı ve kasık sancısı olması nrmal canım, kanaman olmadığı sürece hiçbirşey olmaz allahın izniyle

cok sukur kanamam yok ALLAHIMA BİN ŞÜKÜR.sevındım canım yanı bu sorun sadece bende olursa sorun var demek ya o yuzden :) kucagımıza almak nasip olur insallah. eşim bu sabah karnıma dokundu hanı hıc buyumemıs dıyor bende 5 haftalık ne ara buyusun dedim daha önce hıc karnım buyumedıgı ıcın ne zaman buyur dıye merak edıyor :) 8 haftalıkken falan bellı olurmu kı :)

anneannemi aradığımda telefonda bikaç gün önce bulantı sormuştu ben de pehh ne bulantısı canım demiştim.. O da benim 40'ımdan sonra dayanılmaz olurdu dedi...

şimdi anlıyorum ne dediğini 2 gündür bulanıyor midem.. ama öyle böyle değil sabah bulantısı falan yalan; 24 saat bulanması bu, uykudan bile kaldırıyor; en sevdiğim parfümler beni mahfediyor, sigara kokusu dayanılmaz....

son doktor ziyaretimde peşin peşin dedi; kahve yok, kakao yok, çikolata yok; kalp atışını ve kan dolaşımını etkiliyor diye.. zaten içerdim; şimdi kahvesizlikten komada gibiyim, dün alenen 15 saat uyudum :)) karpuz gibi maaşallah

kolaylık versın ALLAHIm zor olsa gerek ınsallah bende olmaz calısmam lazım :/ :KK43: bırde anlamadıgım çıkolata neden yasak kı ayy ben de zaten kan pıhtılasması var ama canım cok cıkolata ıstıyor aydınlatabılırmısın benı acaba

Allah yardımcın olsun canım, inşallah çacuk geçer bulantıların daha fazla hırpalamaz seni,
bende yok çok şükür, zaten benim annem de ablam da hamileliklerinde hiç bulantı çekmemişler, inşallah onlara çekmişimdir diye dua ediyorum :KK1:

cok sukur kanamam yok ALLAHIMA BİN ŞÜKÜR.sevındım canım yanı bu sorun sadece bende olursa sorun var demek ya o yuzden :) kucagımıza almak nasip olur insallah. eşim bu sabah karnıma dokundu hanı hıc buyumemıs dıyor bende 5 haftalık ne ara buyusun dedim daha önce hıc karnım buyumedıgı ıcın ne zaman buyur dıye merak edıyor :) 8 haftalıkken falan bellı olurmu kı :)

valla kişiden kişiye değişiyor canım, kiminin 2.3. ayında maşallah kocaman oluyor, kiminin 7. ayda anca çıkmaya başlıyor.
ama benim karnımın alt kısmı, kasıklarım falan şiş, sertleşti de, yani sanki kendimi 3-4 aylık hissediyorum hoşuma gidiyo :KK1:

Son düzenleme:
X