2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

ben 1 ayda 3 kez kestim makasla denedim o olmadı
tırnak makasıyla çok rahat oldu hiç korkmadan uykusunda kesiyorum
benimkilerden çok uzuyorlar valla anlamadım bu işi :KK1::KK1:

doğum yapan anneler bebişleri evde nasıl giydiriyorsunuz
bir de gaz için damla kullanan varmı .. son olarak emzirme haricinde mama veren kaç kişiyiz
ben gece 1 defa verdim içim hiç rahat değil çok büyük fenalık yapmış gibi hissediyorum kendimi
ama mecburum zor günler geçirdiğim için ben hiç bişi yemiyorum nerdeyse
bu yüzden sütüm olsada besleyici değil :KK50:

ben de uykusunda kesiyorum neredeyse 3 4 günde bir kesiyorum ayakları değil ama el tırnakları çabuk uzuyor sonrada tırnak makasının pedikür tarafıyla kalan sivrileri yontuyorum ilk başta korka korka yaptım ama artık alıştım.kızımı rüzgara soğuğa alıştırmaya çalışıyorum salonda hem balkon kapısı hemde camı açık cereyan yapıyor.çıtçıtlı sıfır kol giydiriyorum allaha şükür bişey olmadı şimdiye kadar.bol bol su içiyorum ve hoşaf bunlar süt yapıyor.bence sütün hakkında olumsuz düşünme gerçektende öyle olur sonra.
gaz sorunu genelde sabaha karşı oluyor.dr bana gaz damlaları işe yaramaz dedi.zaten ben de kullanmıyorum.uzman tv de gaz çıkarma yollarıyla ilgili videolar var oradan gördüklerimi uyguluyorum çok işe yarıyor.
inşallah zor günlerini atlatırsın en kısa zamanda.unutma bebişin tamamen sana muhtaç durumda en azında onun hatırı için beslenmene dikkat et derim cnm

ben de uykusunda kesiyorum neredeyse 3 4 günde bir kesiyorum ayakları değil ama el tırnakları çabuk uzuyor sonrada tırnak makasının pedikür tarafıyla kalan sivrileri yontuyorum ilk başta korka korka yaptım ama artık alıştım.kızımı rüzgara soğuğa alıştırmaya çalışıyorum salonda hem balkon kapısı hemde camı açık cereyan yapıyor.çıtçıtlı sıfır kol giydiriyorum allaha şükür bişey olmadı şimdiye kadar.bol bol su içiyorum ve hoşaf bunlar süt yapıyor.bence sütün hakkında olumsuz düşünme gerçektende öyle olur sonra.
gaz sorunu genelde sabaha karşı oluyor.dr bana gaz damlaları işe yaramaz dedi.zaten ben de kullanmıyorum.uzman tv de gaz çıkarma yollarıyla ilgili videolar var oradan gördüklerimi uyguluyorum çok işe yarıyor.
inşallah zor günlerini atlatırsın en kısa zamanda.unutma bebişin tamamen sana muhtaç durumda en azında onun hatırı için beslenmene dikkat et derim cnm

çok haklısın .. bende beslenemediğim için vicdan azabı duyuyorum ..
bi de herşeyi de yiyememekte bunaltıyo eveli gün yeşil mercimek yedim hem oğlum hem biz gazdan
mahvolduk hadi bizi sadece bırtlatıyo onu sancılattı :KK14: mercimekte bu yüzden kara listede artık ..
şimdi vakit kaybetmeden uzman tv ye bakayım hemen

çok haklısın .. bende beslenemediğim için vicdan azabı duyuyorum ..
bi de herşeyi de yiyememekte bunaltıyo eveli gün yeşil mercimek yedim hem oğlum hem biz gazdan
mahvolduk hadi bizi sadece bırtlatıyo onu sancılattı :KK14: mercimekte bu yüzden kara listede artık ..
şimdi vakit kaybetmeden uzman tv ye bakayım hemen

ay deliricemm ya bana da doktor cocuk doktoru yesıl mercımek ye dedı süt yapacakların arasında,daha yermiyimm asslaaa:KK33:

arkadaşlar bugün benden nişan denilen akıntı geldi. Doktora gittim ve 2 cm lik açıklık var dedi . sancılar ise hafif dedi. sizce daha çok varmıdır doğuma :) sizlerin başına benden önce geldiğinden daha tecrübelisinizdir :) beni aydınlatın lütfen :KK53:

arkadaşlar bugün benden nişan denilen akıntı geldi. Doktora gittim ve 2 cm lik açıklık var dedi . sancılar ise hafif dedi. sizce daha çok varmıdır doğuma :) sizlerin başına benden önce geldiğinden daha tecrübelisinizdir :) beni aydınlatın lütfen :KK53:
canım Allahım sağ salim meleğine kavuştursun:):):)bak ne güzel meleğin geliyor demekki:):)
benim okuduğum nişandan en geç 72 saat sonra doğuyormuş bebişler..Tabii tecrübeli annelere sormak lazım gene...Allahım sağ salim kucağına almayı nasip etsin..Dualarım seninle..İyi haberlerini bekliyorum :):):):KK49:

arkadaşlar bugün benden nişan denilen akıntı geldi. Doktora gittim ve 2 cm lik açıklık var dedi . sancılar ise hafif dedi. sizce daha çok varmıdır doğuma :) sizlerin başına benden önce geldiğinden daha tecrübelisinizdir :) beni aydınlatın lütfen :KK53:[/QUOTEhal

canım ben de sen gibi bekleyenlerdenim.
gerçi bende ne sancı ne de nişan mişan var....
senin son adetin ne ki?
benim 17/10

beklenen doğum tarihi yarın ama ben de hala hiiiiçççbiiişeeeee yoookkk....

en son ben doğurcem herhalde bu formda...
hatta seneye falan da kalır mı diye merak ediyorum....

SLM KIZLAR BEBİŞE NE GİYDİRİYORSUNUZ???
BEN İÇİNE BEYAZ YUMUŞAK İÇ ZIBIN DIŞINA DIŞ ZIBIN UYANINCADA PENYE YELEK TAKIYORUM TERLİYSE...ALTINADA AYAKLI DON ÜSTÜNE ÇORAP GİYDİRİYORUM ...
çokmu sıkıyorum çocuğu acaba...hafif isilikde oldu ama geçti...pencerede mutfaktan açıyorum valla...açınca üstünü hapşurmaya başlıyo hemen...
burası konya çok sıcak ama akdeniz batı kadar değil...
bu çocuk gaz sancısı çekip ağlarken bişey yapamadan durup seyretmek çok zor...

Kızlar sabah 9'dan beri sancılarım var. Bu saate kadar da geçmedi. Bi doktora görüncem birazdan, sizce doğumum mu başlıyor? :KK53:

Normal doğumu çok istedim, Rabbim nasip edecek inşallah ama riskli olacak biraz, lütfen dualarınızı benden de esirgemeyin :KK71: İnşallah birkaç güne gelmezsem bebeğim, meleğim, herşeyim kollarımdadır demektir, bir daha ki yazışıma kucağımda meleğimle olurum inşallah, seviyorum hepinizi :KK71:

Dualarınızı esirgemeyin lütfen :2:
güzel haberlerini bekliyoruz hayırlı olsun şimdiden
valla 40 için gun sayar oldum safak 5 bakalım
su meshur 40 cıkınca muma donecek mi :KK1:
bu arada uyusun die sabah akşam yıkıyorum
belki yorulur pes eder die 2 gundur işe yarıyor
hep oyle devam edecek die aklım cıktı valla:KK34:
evet banyo çok rahatlatıyor bide bize komşumuz söyledi eğer banyo suyu biraz sıcak olursa çocuk daha rahatlarmış bizde işe yaradı sizde deneyin derimm iyice mayışıyorr
selam anniler... biz bugün tam bir aylık olduk ve akşam üstü annemlerin yazlığına gidiyoruz... biraz cılgınca geliyor bana bakalım hafta sonu neler yapcaz... bütün valizi eymenin eşyaları doldurdu walla eşimle kendime 2 sort 2 tişort ancak sığdırabildim... çocukla tatile çıkmak da zor iş anacım...:KK1:
ohh ne güzel iyi tatiller darısı başımızaa...
yaa benim kızımın elleri çok soyuluyooosizlerinkinde de var mı? niye böyle oldu ki :KK43:
benimkininde çok soyuluyordu hatta ayakları bile çok soyuluyordu banyodan önce zeytin yağıyla yağlıyorum bütün vucudunu başı dahil öle bekliyor biraz sonrada banyo yapıyorum bişey kalmadı geçti o kabuklarrr
süper canım degisiklik olur sizede ne guzel
valla ben bi dısarı cıkıyorum bi ton sey zor
işmiş hamileyken yazması kolaydı iş icraata
gelince topikden bile belli kimse ugrayamaz
oldu:KK1:
öle valla pelincim bekara karı boşamak kolay olur derler ya o hesap hepimiz sallıyoduk şimdi bebişler deliye çevirdi hepimizii
kızlar ufaklıkları hiç doktora götürdünüz mü.biz sağlık ocağına topuk kanı aldırma dışında götürmedik,doktorda sarılık olmazsa getirmenize gerek yok demiş,merak ettim sizin drlar ne dedi götürmeli mi
bizim çarşamba günü aşımız var onun için götürücez sarılık haricinde götürmedik
ben 1 ayda 3 kez kestim makasla denedim o olmadı
tırnak makasıyla çok rahat oldu hiç korkmadan uykusunda kesiyorum
benimkilerden çok uzuyorlar valla anlamadım bu işi :KK1::KK1:

doğum yapan anneler bebişleri evde nasıl giydiriyorsunuz
bir de gaz için damla kullanan varmı .. son olarak emzirme haricinde mama veren kaç kişiyiz
ben gece 1 defa verdim içim hiç rahat değil çok büyük fenalık yapmış gibi hissediyorum kendimi
ama mecburum zor günler geçirdiğim için ben hiç bişi yemiyorum nerdeyse
bu yüzden sütüm olsada besleyici değil :KK50:
ben gündüzleri çıt çıtlılarla durduruorum ama ellerinde eldiven ayaklarında çorapları oluyor akşamda tulum giydiriyorumyada zıbın ince olanlardan tabii
sütün içinde öle konuşma cnm geçenlerde bişey okudum hoşuma gitti bebeğinize verebileceğiniz en değerli şey sütünüz ve sevginizdir diyoo gerçekten doğru
biraz yemeye çalış bolda su iç bu kadar bırak mamayı çocuk doyuyorsa eğerr.doyduğununa eminsen hiç doktoru falan dinleme ben olsam öle yaparım cnm

BEN İÇİNE BEYAZ YUMUŞAK İÇ ZIBIN DIŞINA DIŞ ZIBIN UYANINCADA PENYE YELEK TAKIYORUM TERLİYSE...ALTINADA AYAKLI DON ÜSTÜNE ÇORAP GİYDİRİYORUM ...
çokmu sıkıyorum çocuğu acaba...hafif isilikde oldu ama geçti...pencerede mutfaktan açıyorum valla...açınca üstünü hapşurmaya başlıyo hemen...

sanki bana çok giydiriyormuşsun gibi geldi cnm iç zıbına hiç gerek yok bu havada hava çok sıcak değilse bi zıbın yeter yelek falan bence çok fazla ama havayı tam bilemiyorum tabii

kızlar temmuz annelerinden olan esra erolde dün gce yarısı oglunu dünyaya getirmiş:KK52: ama galiba sezaryan olmuş sancısı olmadıgı için evet oda temmuz annelerine katıldı darısı tüm bebeginin gelmesini bekleyen temmuz annelerine saglıkla inş. kucaklarına alırlar ben nisan annelerindenim eger bişiler sormak isterseniz seve seve cevaplarım nede olsa 2 . kez anneyim:KK69:

valla ben gunduz kolsuz cıtcıtlı bady giydiyorum
akşamda kısa kollu cıtcıtlı bady zaten sıcak hava
ayagınada corap tırnaklarını kestim eldivende yok
gunduz uyudugunda bacaklarına bi tulbent atıyorum
akşam cam acık yattıgımız için ince merserise battaniye
o da yine ayaklarına yani sen abartmıssın valla:KK34:

bu çocuk gaz sancısı çekip ağlarken bişey yapamadan durup seyretmek çok zor...[/QUOTE
Ben Antalya da oturuyorum gece gündüz kızıma kısakollu ya da kolsuz çıtçıtlı bady ve çorap giydiriyorum sadece. Eldiveni de çıkardım artık elleri soyulmaya başladı. Klima genelde açık uyurken felan üzerine pikesini örtüyorum o kadar. Bence sen epey abartmışın canım.Gece gerçi serin olur Konya. Ama gündüz bebişin rahat etsin korkma bu kadar.

Canım bizde bugn 15 günlük oldk sap simplex gaz damvası kullanıoruz ve cok memnunum, günde 2 kez mülüpanın rezene caynı içiyorum ki gazım gitsi diye yedikverime dikkat ediyorum eğer salatada soğan falan da yersem kimyo yiyorumyanında gazı yok etsin diye :) gazda cok cektikte biz korkuyoruma rtık gaz sacısı ttucak diye :KK43: dün dr ye götdüm ben pişik oldu kzım dr. oksitin diye bir krem vrdi bugün daha ii sanki pişikleri, günde iki kere sabah ve aksam yıkıyorum ben ve dr. sadece iç zıbın gidir altına corap ve bez dedi zıbını tutsun diye de bezin üstüne kilot gydriyorum uyurkende üstüne tüvbent atıorum o kadar. gündüz de cam acık yattıgı odada ama vazdazı acık sadece. bende emziriyrum geceleride gündüzveride hep 2 saatte bir emziriyorum rutine bağladım artık :) benim derdim de dikişlerimle :KK43: kaynanam 1 haftalık ken bırakıp yazlığa gitti beni kızımla sadece ben ilgileniyorum ve cok yoruluyorum dikkişlerim şişmiş :KK43: oturu kalkmak bana zulum inanın ki :KK43: gene antibiyotik kullanmaya basladm oof off :KK43:

ben de sezeryan oldum 22. gündeyiz.bnm dikişlerde sorun yok ama göbeğim kalacak diye korkuyorum gerçi her gün yatana kadar korse takıyorum hemen farkediyor. kırkım çıksında spor yapıcam.
bende hep tektim annem gelip gitti ama ona bile ihtiyacım kalmadı şükür aceba ağır mı kaldırdın ben çok dikkat etmiştim.dr kırkın çıkana kadar ağır kaldırma dedi. ilk 2 gün biraz zordu sonra toparlandım.
bende çorap giydireyim ayakları genelde soğuk oluyor çünkü.

maşallah vala biz temmuz annelerine
hemen hemen çoğumuz yardım almadan bakıyoruz bebişlerimize , ben sadece yıkamayı beceremiyorum onuda öğrenicem kısmetse :)

yalancı emzik kullanan bebişlerimiz varmı? kullanıyorsanız hangi marka kullanıyorsunuz?

maşallah vala biz temmuz annelerine
hemen hemen çoğumuz yardım almadan bakıyoruz bebişlerimize , ben sadece yıkamayı beceremiyorum onuda öğrenicem kısmetse :)

yalancı emzik kullanan bebişlerimiz varmı? kullanıyorsanız hangi marka kullanıyorsunuz?

hakikaten maşallah cnm ben tamamen yanlız kaldım bizim köyün eğlenceside var herkes gitti annem kayınvalidem bu akşamda eşim gitti yarın döncek kısmetse ama yarın akşama kadar çocuklarımla başbaşayımm...

yıkamakda çok zor değil cnm küvetinin filesi varsa gayet kolay üstelik ben yıkarken çok zevk alıyorum bebiş keyif aldıkca bende keyifleniyorum tavsiye ederimm...

ben emzik kullanıyorum kullanmasak zülal beni emzik niyetine kullanıyo markası nuk damaklı emzik 1 numara cnm
bugün akşama kadar evi ayarladım güzelce snra eşim geldi gitti oğlumda anne ben az bahçeye gidiyim dedi gitti zülalide emzirdim yatırdım ohh az dinleneyim dedim bi baktım zülalin bezi çıkmış ne çıkma ama üstü başı batmış snra oğlum geldi anne karnım aç yemeği hazırdı yemeğe oturdu tabii ben kızı temizliyorum banyo falan yaptırdım giydiriyorum oğlum anne midem demesiyle kusması bir oldu ay 2 dkda evin girdiği hali size anlatamam güya sabahtan beri iş yaptım snra güzel bi iş daha az önce oturdum çocuklarda yattı allahtan derlerdide ne var 1ine bakan 2sinede bakar derdim ama cidden 2 çocuk zormuşş 2sine etişmek dahada zormuşş ..zülalin ütüleri var bide onları bitirsem süper olcakk ama baya yorulmuşum hiç yapasım yokk

Son düzenleme:
Canım bizde bugn 15 günlük oldk sap simplex gaz damvası kullanıoruz ve cok memnunum, günde 2 kez mülüpanın rezene caynı içiyorum ki gazım gitsi diye yedikverime dikkat ediyorum eğer salatada soğan falan da yersem kimyo yiyorumyanında gazı yok etsin diye :) gazda cok cektikte biz korkuyoruma rtık gaz sacısı ttucak diye :KK43: dün dr ye götdüm ben pişik oldu kzım dr. oksitin diye bir krem vrdi bugün daha ii sanki pişikleri, günde iki kere sabah ve aksam yıkıyorum ben ve dr. sadece iç zıbın gidir altına corap ve bez dedi zıbını tutsun diye de bezin üstüne kilot gydriyorum uyurkende üstüne tüvbent atıorum o kadar. gündüz de cam acık yattıgı odada ama vazdazı acık sadece. bende emziriyrum geceleride gündüzveride hep 2 saatte bir emziriyorum rutine bağladım artık :) benim derdim de dikişlerimle :KK43: kaynanam 1 haftalık ken bırakıp yazlığa gitti beni kızımla sadece ben ilgileniyorum ve cok yoruluyorum dikkişlerim şişmiş :KK43: oturu kalkmak bana zulum inanın ki :KK43: gene antibiyotik kullanmaya basladm oof off :KK43:

sıcaktan falan mı oldu cnm dikkat et geçmiş olsun

ya bir bilsem neden oldugunu, dr. dinlenmeden geçmez dedi :KK43: nasıl dinleneyim ki ben herşey bana bakar evde :KK43: annelik zor zanaatmış daha şimdiden öğrendim valla :)

gerçekt zor ama bi o kadarda güzel bi zanaat cnm

yardım edenin yoku annen kardeşin falan bi yardım eden olsa dinlenirsinn

ben de sezeryan oldum 22. gündeyiz.bnm dikişlerde sorun yok ama göbeğim kalacak diye korkuyorum gerçi her gün yatana kadar korse takıyorum hemen farkediyor. kırkım çıksında spor yapıcam.
bende hep tektim annem gelip gitti ama ona bile ihtiyacım kalmadı şükür aceba ağır mı kaldırdın ben çok dikkat etmiştim.dr kırkın çıkana kadar ağır kaldırma dedi. ilk 2 gün biraz zordu sonra toparlandım.
bende çorap giydireyim ayakları genelde soğuk oluyor çünkü.

Canım benim normal doğum oldu dkişlerim alt tarafta anlıyacağın :KK43: sıcak bir yandan bu scakta kanamam var ped bir yandan e birde sürtüyor ister istemez gerilyor pişik gibi oldu nerdeyse hepsinin acısı içime oturdu valla artık :KK43: korse bende takıcam inş. ama cok sıcak ya nasıl tahammül ediyorsun ki ? :S ağır kaldırmaktan ziyade ben hiö dinlenemedim dogum yaotım aynı gün hastaneden cıktım geldim misafir vardı hop ayaklandı ve daha da yatmadım hiç gün içinde. hep geceveri oda işte kuş uykusu gibi. benimki yorgunluktan oldu anlıcağın ...

X