2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

merhabaa hala doğurmadımm.
pzt gel suniye başlayalım dedii.. korkuyorum...:26:
moralim sıfır bugün. suniden deği ama sezeryandan korkuorum..
dualarınızı tavsiyelirinizi bekliorum

Ben de suni sancıdan çok korkarım. Sezeryandan niye korkuyorsun canım yaaa. Bu kadar negatif düşünme uyanınca yine ağrın sızın olcak ama 2 günde de kendine geliyorsun.3. gün evde misafir ağırlamaya başladım ben. Bugün 11 gün oldu ben her işimi yapıyorum. Ağır kaldırmıyorum ve daha dikkatli yapıyorum. Normal doğum sonrası ağrı sızı nasıl olacaksa bunda da öyleymiş.Beni de çok korkuttular gerçekten ödüm kopuyordu ama ben kendimi uyutmadığım halde allaha şükür kolay atlattım.Bundan mı korkmuşum dedim.İyi düşün iyi olsun.Bebeklerde bu yaşadığın stresi hissedip geriye kaçarmış annem öyle derdi hep.

Ben de suni sancıdan çok korkarım. Sezeryandan niye korkuyorsun canım yaaa. Bu kadar negatif düşünme uyanınca yine ağrın sızın olcak ama 2 günde de kendine geliyorsun.3. gün evde misafir ağırlamaya başladım ben. Bugün 11 gün oldu ben her işimi yapıyorum. Ağır kaldırmıyorum ve daha dikkatli yapıyorum. Normal doğum sonrası ağrı sızı nasıl olacaksa bunda da öyleymiş.Beni de çok korkuttular gerçekten ödüm kopuyordu ama ben kendimi uyutmadığım halde allaha şükür kolay atlattım.Bundan mı korkmuşum dedim.İyi düşün iyi olsun.Bebeklerde bu yaşadığın stresi hissedip geriye kaçarmış annem öyle derdi hep.

stres yapmamaya çalışıorum ama elimde değil. hemen iileşemem die korkuorum. zaten hamileliğin bu son günlerinde hep böle ağrı filan çektim her işimi yapamadım. bi de doğumdan sora çekmek istemiom die bu kadar bekledim normal olsun die. ama gelmio maalesef. bi de suniyi çekip ardından sezeryana girmek var. :KK43:

merhaba ben mayısda sezeryanla doğum yaptım normal bekledik ama maalesef hiç sancım olmadı onun için sezeryan oldum oldukça ödlek biriyimdir kan grubumu dahi hamilelikte öğrendim hayatımda ilk defa kan verdim serum takıldı falan ama sezeryan korkulacak bişi değilmiş korkmayın bence zaten uyuyorsunuz uyandığınızda dünyanıza miniğiniz katılmış oluyor benim hiç ağrım sancım olmadı 4. gün evimde yemeğimi yapıyordum biraz halsizlik oldu ama hiç canım yanmadı korkmayın miniği düşünüp rahat olun bence:)

stres yapmamaya çalışıorum ama elimde değil. hemen iileşemem die korkuorum. zaten hamileliğin bu son günlerinde hep böle ağrı filan çektim her işimi yapamadım. bi de doğumdan sora çekmek istemiom die bu kadar bekledim normal olsun die. ama gelmio maalesef. bi de suniyi çekip ardından sezeryana girmek var. :KK43:

Allah yardımcın olsun canım ne kadar korkma desemde normal korkarsın ben de böyleydim ama dediğim gibi korktuğum kadar değilmiş. 2 gün yatıp dinlenince bişeyin kalmıyor ama bence yanında birileri varsa mümkün olduğunca dinlen ilk günler bu çok önemli.

Canım benim eğer kesin sezeryan olacaksa bence hiç denetme suni sancıyı seni daha çok demorilize edecek hem doğumdan sonra yanında biri kalacaksa ilk haftayı canını acıtmadan atlattın mı hiçbişey olmaz evelallah iyi düşün iyi olsun.

merhaba ben mayısda sezeryanla doğum yaptım normal bekledik ama maalesef hiç sancım olmadı onun için sezeryan oldum oldukça ödlek biriyimdir kan grubumu dahi hamilelikte öğrendim hayatımda ilk defa kan verdim serum takıldı falan ama sezeryan korkulacak bişi değilmiş korkmayın bence zaten uyuyorsunuz uyandığınızda dünyanıza miniğiniz katılmış oluyor benim hiç ağrım sancım olmadı 4. gün evimde yemeğimi yapıyordum biraz halsizlik oldu ama hiç canım yanmadı korkmayın miniği düşünüp rahat olun bence:)

genel anestezi mi oldunuz. epidural değil galiba.

Allah yardımcın olsun canım ne kadar korkma desemde normal korkarsın ben de böyleydim ama dediğim gibi korktuğum kadar değilmiş. 2 gün yatıp dinlenince bişeyin kalmıyor ama bence yanında birileri varsa mümkün olduğunca dinlen ilk günler bu çok önemli.

2 günde geçio mu cnm ya. öleyse iyi. göbek kalıo diolar. üşütünce soraları hemen karnın ağrıomuş. dikişler acıormuş vs vs.
bi de benim önce suni vercekler açılmassa sezeryan. hiç sezeryan araştırmadım. epidural mi genel mi daa ii bilemedim

Canım benim eğer kesin sezeryan olacaksa bence hiç denetme suni sancıyı seni daha çok demorilize edecıek hem doğumdan sonra yanında biri kalacaksa ilk haftayı canını acıtmadan atlattın mı hiçbişey olmaz evelallah iyi düşün iyi olsun.

ya işte normal doğuma müsait çatım ama sancı gelmio die suni vercek. direkt sezeryan olsun da diemiorum. normal doğum olabilir die. bilemedim napcam

Kızlar çok kaararsız kaldım akşam üzeri strese girdim resmen geçen gece hastaneye yattım çok sancım kasılmalrım vardı sabah karşı yoğunlaştı normal doğum olmadı çatım açılmadı öğleye kadr bekledik sancılarım normal doğuma elvermedi drumuzda evimeize geri gönderdi bugünümüde evde öylesine geçirdim alt tarıfm çok ağrıyor yatar kalkarken özellikle sıcaklarda bastırdı evdede sıkıldım yalnız olmaktan doğum yapacağım hastanede 1 saat uzaklıkta başka bir ilçede git gel sıcakta zor olacak akşam üzri düşünmeye başladım eğer cumartesiy e kadr kontrolum var sancım suyum gelmezse cumartesi doktoruma desemmi sezeryan olsammı diyorum doktorumda sert biris normal doğumcu beni terslermi acaba illede normla doğum dermi yoksa acele etmesemmi bebeğimin sağlığı gelişimi yerinde bana bir sıkıntısıda yok sadece sıcaklardan bunaldım ağrı ve kasıntılardan bunaldım beklemekten sıkıldım bunlar doğum yapmam için sebepmii gereksizmi karar veremedim sizce napmalıyım eşimde sen bilirsin diyor kararsız kaldım....

merhaba kızlar.. ben ağustos anneleri topiğindenim ama nasipse 29 temmuzda sezeryanım var. bu topikten doğum yapmış olan arkadaşlar daha fazla olduğu için sizlere sormak istedim. bebeğinizi doğduktan sonra kaçıncı günde banyo yaptırdınız? bu konuda o kadar çok farklı şey duydum ki... kimisi göbeği düşene kadar yıkama diyo, kimisi 3. günde....vs..vs.. her dr.un tavsiyesi niye bu kadar farklı onu da anlamış değilim...

merhaba kızlar.. ben ağustos anneleri topiğindenim ama nasipse 29 temmuzda sezeryanım var. bu topikten doğum yapmış olan arkadaşlar daha fazla olduğu için sizlere sormak istedim. bebeğinizi doğduktan sonra kaçıncı günde banyo yaptırdınız? bu konuda o kadar çok farklı şey duydum ki... kimisi göbeği düşene kadar yıkama diyo, kimisi 3. günde....vs..vs.. her dr.un tavsiyesi niye bu kadar farklı onu da anlamış değilim...

canım benim bebeğim bugün 10 günlük oldu. sezeryan oldum 3. gün eve gelmiştik yıkadık akşamına göbeği düştü zaten. bizde bebek hergün yıkanır ben bi zararını görmedim. doktorların bazıları göbek düşene kadar diyor ama göbek düşmesi bebekten bebeğe değişir. doğduğunda üzerinde olan tabaka onları hastalıklara karşı dirençli hale getiriyormuş zaten ben 2 gün beklettim yeterli diye düşünüyorum bu sıcaklarda :KK36:

canım korkma hayırlısı neyse o olsun, normal doğumu zorla tabi ama sezeryanda çok öcü bişey değil. tek sıkıntı belli bi süre ağrın oluyor benim 10 günlük baya baya topraladım. epidural oldum ben eğer sezeryana mecbur kalırsan sende epidural tercih et.

Kızlar çok kaararsız kaldım akşam üzeri strese girdim resmen geçen gece hastaneye yattım çok sancım kasılmalrım vardı sabah karşı yoğunlaştı normal doğum olmadı çatım açılmadı öğleye kadr bekledik sancılarım normal doğuma elvermedi drumuzda evimeize geri gönderdi bugünümüde evde öylesine geçirdim alt tarıfm çok ağrıyor yatar kalkarken özellikle sıcaklarda bastırdı evdede sıkıldım yalnız olmaktan doğum yapacağım hastanede 1 saat uzaklıkta başka bir ilçede git gel sıcakta zor olacak akşam üzri düşünmeye başladım eğer cumartesiy e kadr kontrolum var sancım suyum gelmezse cumartesi doktoruma desemmi sezeryan olsammı diyorum doktorumda sert biris normal doğumcu beni terslermi acaba illede normla doğum dermi yoksa acele etmesemmi bebeğimin sağlığı gelişimi yerinde bana bir sıkıntısıda yok sadece sıcaklardan bunaldım ağrı ve kasıntılardan bunaldım beklemekten sıkıldım bunlar doğum yapmam için sebepmii gereksizmi karar veremedim sizce napmalıyım eşimde sen bilirsin diyor kararsız kaldım....

canım sende stres yapma lütfen. herşey olacağına arıyor. hayırlısı olsun. sen ne istediğini söyle bence çekinme.

canım benim bebeğim bugün 10 günlük oldu. sezeryan oldum 3. gün eve gelmiştik yıkadık akşamına göbeği düştü zaten. bizde bebek hergün yıkanır ben bi zararını görmedim. doktorların bazıları göbek düşene kadar diyor ama göbek düşmesi bebekten bebeğe değişir. doğduğunda üzerinde olan tabaka onları hastalıklara karşı dirençli hale getiriyormuş zaten ben 2 gün beklettim yeterli diye düşünüyorum bu sıcaklarda :KK36:

Allah analı babalı, sağlıkla sıhhatle büyütmeyi nasip etsin... teşekkür ederim cevap için...

ya arada emdirirken yada dışarı çıkarken çıkartıyorum..yok ya sütte bi azalma olmadı normal yani..sürekli emziriyorum zaten..onu takmayınca acayip acıyo g.uçları ama..ya pompa kullanıo musun sen ? benim sütüm gelmeyince taş gibi olmuştu göğüslerim.o zaman pompayla çekmeye çalıştım ama çooook acıdı..hala da pompayla çekemiyorum..bebedor'un manuel pompasını kullanıorum.acaba pompadan mı yoksa göğüslerimden dolayı mı çok acıyo ya anlamadım:26:
bende kalkanı takınca çok rahatlıyorum geceleri falan çıkarıyorum inş azaltmaz pompayı hastanede kullandım ben elektrikliler çok acıtmıyor ama manuel çok acıtıyor elektrikli kullan..
kızlar merhaba bugün kontrolümüz vardı sabah erkenden gittik 3-4 gündür kasılma ve sancı çekiyordum alttan muayene etti doktor ve bir parmaklık açıklık var rahim olgunlaşmış dedi ve yarın sabah yedide yatış için gel dedi epidural normal istiyorum inş. herşey yolunda gider, ve bebeğimi sağ salim kucağıma alırım. ne olur dua edin kızlar suni sancıdan biraz tırsıyorum inş. sancılarım devam ederde açılmam kendiliğinden olur. yarın bebeğimi almış olucam kucağıma hayırlısıyla allah hepimize hayırlı kolay doğumlar nasip etsin. inş. bebeğim kucağımda size doğum hikayemi yazıcam bir dahakine. aşırı heyecanlıyım inş. herşey yolunda gider. hoşçakalın...
cnm inş selamet kurtulursun bebişle bekliyoruz seni cnmm
slm kızlar ya 1 aylık bebek nasıl annesinle direnip
bütün gun oturur anlamıs degilim aynı dertten ceken
var mı ilk dogudugunda ne guzel gunduz uykusu gece
uykusu vardı simdi her saat bası ayakta sabah 06:30
da kalktı daha yeni uyudu o da her an uyanacak modda
bittim ya:KK31:
cnm zülalinde bazen bi inadı tutuyor saatlerce uyumuyor sürekli emmek istiyor bağırıyor çağırıyor beni delirtiyor alışıcaz ama bazen sabır falan kalmıyor insanda benimde gözlerim kapanıyorr cnm inş 40ı çıkınca düzelirler
cnm sezeryan o kadarda korkulacak bişey değil en fazla 10 güne toparlanırsın cnm kendi kendini strese sokma...
cnm bu kadar beklemişsin bence az daha sabret normali bekle derim cnm ben olmazsa en son tercih sezeryan olsun
bizim dr göbek düşene kadar yıkamayın dedi 13 günde düştü göbeğimiz 1 günde açıklık var diye bekledik 15. gün şkr banyomuzu yaptk:KK52: şimdi hergün yapıyıruzzz:KK66:

Canım stres yapma bak bende hala doğum yapamadım. Normal doğum için bekliyorum bende. sezeryan çok korkulacak birşey değil ama onun iyileşmesi ve sonrasındaki acı kişiden kişiye değişiyor. O yüzden sende bekleyebildiğin kadar bekle. Bana haftaya cumaya kadar bebek gelmezse suni verilecek. Suni sancıdan da korkma derim. Benim sezeryan olup 1 senedir acısını çeken tanıdıklarım var. onun yerine 1 gün suni alıp rahat ederim daha iyidir.

canım daha sende 39 haftalıksın normali bekle bence zaten daha günün dolmamış ki. inan bende çok sıkıldım ama bekliyorum senin gibi. hergün bugün olsa diye dua ediyorum. geceleride sancı çektiğim oldu. 36. haftadan beri sancım çıkıyor ama oğlan hala gelemedi. Normal doğumun rahatlıklarını düşünerek rahatlamaya çalış.
az kaldı :))

biz aynı gün yıkadık doktorumuz eve götürüp bir güzel yıkayın dedi göbeğini falan beklemeyin bişey olmaz, sanırım 10gün sonraydı göbeği düştü hiçbişey de sürmedik hiçbişey de olmadı :) şimdi de her gün yıkamaya çalışıyorum mis gibi oluyor

Kızlar sabah 9'dan beri sancılarım var. Bu saate kadar da geçmedi. Bi doktora görüncem birazdan, sizce doğumum mu başlıyor? :KK53:

Normal doğumu çok istedim, Rabbim nasip edecek inşallah ama riskli olacak biraz, lütfen dualarınızı benden de esirgemeyin :KK71: İnşallah birkaç güne gelmezsem bebeğim, meleğim, herşeyim kollarımdadır demektir, bir daha ki yazışıma kucağımda meleğimle olurum inşallah, seviyorum hepinizi :KK71:

Dualarınızı esirgemeyin lütfen :2:

Son düzenleme:
Kızlar sabah 9'dan beri sancılarım var. Bu saate kadar da geçmedi. Bi doktora görüncem birazdan, sizce doğumum mu başlıyor? :KK53:

Normal doğumu çok istedim, Rabbim nasip edecek inşallah ama riskli olacak biraz, lütfen dualarınızı benden de esirgemeyin :KK71: İnşallah birkaç güne gelmezsem bebeğim, meleğim, herşeyim kollarımdadır demektir, bir daha ki yazışıma kucağımda meleğimle olurum inşallah, seviyorum hepinizi :KK71:

İnşallah öyledir :) Allah yardımcın olsun..

ay haydi hayırlısı canım dualarımız seninle
allah bi avazda kurtarsın seni habersiz
bırakma bizi:KK34:

:KK5::KK5::KK5::KK5:

Aynı dertten müzdaribim. Ege meme manyağı oldu. 3 saat aralıksız emer mi bir çocuk ya :KK37: Artık yanıma yatırıp öle emziriyorum, kol falan kalmadı valla. Tabii sırt ağrısından hiç bahsetmeyeyim:KK37: Nasıl olduysa bugün pek uyanmadı. Şimdide yarı uyku modunda hemen uyanmaya yer arıyor gibi. :KK14: Başım zonkluo valla:KK31:

canım zaten sabah 4 de bi acıyor gozleri
saat bası memeye yapısıyor acaba sutum
az geliyor doymuyor o yuzden mi uyumuyor
bu cocuk anlamadım ama bugun ii cok sukur
yemek ve temizlik yaptım dusun yani:)))
o mutlu ben mutlu bugun yarın nasılsa babası
evde onu yesin biraz da:KK1:

slm japones ya ben facebook a nasıl eklenebilirim
bi bilgin var mı sen facebook da varmısın acaba?

X