2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

ben de aynı dertten muzdaribim. benim de 41 i geçirmeyelim dedi. bakalım ne olacak. benim annem de 2 hafta geç doğurmuş. bu hafta doğursak hiç fena olmıcak. sezeryan dan korkuorumm:26::26: göğüs uçlarını uyarmak doğumu başlatıormuş. doktorum yapabilirsin dedi. siz de deneyin isterseniz
Valla bugün gene doktor kontrolum vardı.Adam bekliyorum diyor...ama pazara kadar gelmezse suni sanci verecekler.Ve sezeryana dönme ihtimali yuksek ,hem sanci hem sezeryan bilmiyorum hayırlısı...inşallah bu hafta gelirler canim...

fatma canım ne yaptın doktor muayenen nasıl geçti

Canım dün NST ye girdim ama NST de hep sorun çıktı. o yüzden nstnin sonucu güvenli değil. Önce içindeki kağıt bitti. kağıt yokken sancı 70-80 lerdeydi ama kağıt olmadığından sancıları yazmadı. sonra alet çocuğun kalp atışını düzgün ölçmedi hemşire aleti resetledi, benim sancımı ölçen kısım çok terlediğim için kaydı yerinden sürekli ve ölçüm yapamadı. En sonunda ben bıktım ve çıktım. yarım saat durdum ama hep aksilik çıktı :)
kısmetse haftaya pazartesi gidicem doktora o zamana kadar beklicez bakalım. şimdilik sorun yok ama. çatı muayenesi olmadım haftaya yapıcakmış. benim oğlanda tembelin teki :)

sen sürekli mi kullanıyosun

sürekli kullanımda sütü azaltır diyolar aslında sürekli olsa baya faydası olacak gibi bendede azda olsa acılar dindi

inşş

ya arada emdirirken yada dışarı çıkarken çıkartıyorum..yok ya sütte bi azalma olmadı normal yani..sürekli emziriyorum zaten..onu takmayınca acayip acıyo g.uçları ama..ya pompa kullanıo musun sen ? benim sütüm gelmeyince taş gibi olmuştu göğüslerim.o zaman pompayla çekmeye çalıştım ama çooook acıdı..hala da pompayla çekemiyorum..bebedor'un manuel pompasını kullanıorum.acaba pompadan mı yoksa göğüslerimden dolayı mı çok acıyo ya anlamadım:26:

ya arada emdirirken yada dışarı çıkarken çıkartıyorum..yok ya sütte bi azalma olmadı normal yani..sürekli emziriyorum zaten..onu takmayınca acayip acıyo g.uçları ama..ya pompa kullanıo musun sen ? benim sütüm gelmeyince taş gibi olmuştu göğüslerim.o zaman pompayla çekmeye çalıştım ama çooook acıdı..hala da pompayla çekemiyorum..bebedor'un manuel pompasını kullanıorum.acaba pompadan mı yoksa göğüslerimden dolayı mı çok acıyo ya anlamadım:26:

hastanede banada manuel getirdiler dehşet acıdı canım. sonra ameda elektrikli kiraladık hastaneden bebeğim daha çok acıtıyo emzirirken. en düşük ayarla başlayıp orta seviyelerde sağdım. sıkıntı olmadı sütümü baya arttırdı.

kızlar merhaba bugün kontrolümüz vardı sabah erkenden gittik 3-4 gündür kasılma ve sancı çekiyordum alttan muayene etti doktor ve bir parmaklık açıklık var rahim olgunlaşmış dedi ve yarın sabah yedide yatış için gel dedi epidural normal istiyorum inş. herşey yolunda gider, ve bebeğimi sağ salim kucağıma alırım. ne olur dua edin kızlar suni sancıdan biraz tırsıyorum inş. sancılarım devam ederde açılmam kendiliğinden olur. yarın bebeğimi almış olucam kucağıma hayırlısıyla allah hepimize hayırlı kolay doğumlar nasip etsin. inş. bebeğim kucağımda size doğum hikayemi yazıcam bir dahakine. aşırı heyecanlıyım inş. herşey yolunda gider. hoşçakalın...

kızlar merhaba bugün kontrolümüz vardı sabah erkenden gittik 3-4 gündür kasılma ve sancı çekiyordum alttan muayene etti doktor ve bir parmaklık açıklık var rahim olgunlaşmış dedi ve yarın sabah yedide yatış için gel dedi epidural normal istiyorum inş. herşey yolunda gider, ve bebeğimi sağ salim kucağıma alırım. ne olur dua edin kızlar suni sancıdan biraz tırsıyorum inş. sancılarım devam ederde açılmam kendiliğinden olur. yarın bebeğimi almış olucam kucağıma hayırlısıyla allah hepimize hayırlı kolay doğumlar nasip etsin. inş. bebeğim kucağımda size doğum hikayemi yazıcam bir dahakine. aşırı heyecanlıyım inş. herşey yolunda gider. hoşçakalın...

Canım bana da dua et nolur. bende kısa zamanda şu yavrucağıma kavuşayım :) bende haftaya artık doktora gidicem. inşallah bu sefer aksilik çıkmazda oğlumun gelme haberini alırım :)

hastanede banada manuel getirdiler dehşet acıdı canım. sonra ameda elektrikli kiraladık hastaneden bebeğim daha çok acıtıyo emzirirken. en düşük ayarla başlayıp orta seviyelerde sağdım. sıkıntı olmadı sütümü baya arttırdı.

o zaman bende elektrikli kullanırım..ya 10gün geçti geçen gün tekrar sağim dedim ama yok çok acıdı sağamadım..ama elektrikli acıtmıosa ii ondan denerim:44:

mrb annişler nasılsınız bebişlerle aranız nasıl bizimkinin 2 gecedir gaz ağrısı var dr aradım fitil verebilirsin dedi 2 gündür büyük tuvaletini fitille yaptırabiliyoruz inş çabuk düzelir sizin bebişler napıyo

benimde ilk günler sütüm yoktu lansinoh manuel pompa aldık çok fazla acıtmıyo arada kullanıyorum

slm kızlar ya 1 aylık bebek nasıl annesinle direnip
bütün gun oturur anlamıs degilim aynı dertten ceken
var mı ilk dogudugunda ne guzel gunduz uykusu gece
uykusu vardı simdi her saat bası ayakta sabah 06:30
da kalktı daha yeni uyudu o da her an uyanacak modda
bittim ya:KK31:

o zaman bende elektrikli kullanırım..ya 10gün geçti geçen gün tekrar sağim dedim ama yok çok acıdı sağamadım..ama elektrikli acıtmıosa ii ondan denerim:44:

canım bende elektrikli kiraladım onlar ii acıtmıyor
benimde ufak dogmustu ilk zamanlar için aldık
ama simdi cok fazla sutum yok anca yetiyor
zaten o yuzden gerek kalmadı pombaya sanırım
işe başlayınca lazım olacak:KK34:

amin inş. çıkmaz... ben hatta eşime kontrol amaçlı doktora götürmemeyi teklif edeceğim
o kadar sıkıldı canım bunlar her gidişimizde bişi çıkarıcaklar anlaşıldı:KK14:

aminnn ...Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inş. işte bende 2 güdne 200 aldırmışım ama
o zaman mama almıştı sütüm yoktu sütüm gelince mamayı kestim kilo da durdu ... sen sütünle aldırmışsın maşallah
bende sen gibi ilk günler uyandırmaya çalışıyordum uyanmıyordu bi de erken doğmuştu zaten uyurken kaşıkla zorluyordum
yarısı dışarı dökülüyordu ama şimdi kaşık olayı bitti en azından bi de idrar ve kakasını takip ediyorum
doyup doymadığını anlamak için günde 2 kez kaka bol miktarlı idrarıda 10 u geçiyodur ama yetmiyormuş demek

pelinim sen artık bana hiç pas vermiyosun ... sanırım bi kusurum olmuş
o dediğin anason rezene bi de ek olarak frenk kimyonu karıştırıp
ben içiyorum ama faydası yok gibi sabaha karşı sancıyla yırtıyor ortalığı
ama benim ayağımda çorap terlik falan yok alakası varmı bilmiyorum
ya gerçekten annemler zamanında doğurmak isterdim bu zamanda misli misli zormuş çocuk büyütmek
hep aynı şeyler konuşuluyo ama önceden mllet yapar yapar sokağa atar bişide olmaz
bi de bizim halimize bakın:KK14:

kızlar bir de yasemin ve çınardan haberi olan varmı ben uzun süredir
giremediğim için bilmiyorum meraktayım çok

aşk olsun canım bi karsılasamadık ki ben valla bebiş oldugundan beri
aptal gibiyim ne zaman girip ne zaman cıkıyorum hiç belli olmuyor
gecmiside tam okuyamıyorum:KK34: sende bi ara uzun süre girmedin
umarım bebiş iyidir bi problem yoktur valla bende giymiyorum corap
falan millete gulerdim basıma geldi dısarda uyutup bebegi oyle eve
girer oldum saka gibi kucagada alıstı paşa huni takıp gezmem an
meselesi valla:KK1: bende artık gunduzleri bi rezene bi papatya içiyorum
sunnet olurken biberonda verdiler valla papatya ama yine de kıyamadım
ben içiyorum sutumden gecer bi sekilde die dusunuyorum artık cok
optum seni dargınlık yok seker kocaman opucukler var sana:KK64:

slm cnm bizimki 20 günlük ilk günler bizde öyleydik karnı doyunca uyuyodu 4 gecedir oturuyoruz gaz ağrısı var sıçrayarak uyanıyo seninki ağlıyomu gece

Kızlar Bebeklerinize gözü iltihapvanan varmı acaba? benim kızın sol gözü her uykusunda yapışyor sarı iltihap oluyor kirpik dipleri açamıyor gözünü yavrum :KK43: Yarın dr ye götürücem artık dayanamıyorum onu öyle görmeye :KK43:

canım benim oğlumdada oldu bu bahsettiğin sıkıntıdan dr a gittik bize bir damla verdi günde 6 kere damlatmamızı söyledi ve masaj yapmamızı önerdi ayrıca bana anne sütü damlat gözüne çok iyi gelecek dedi bende dediklerini yaptım allaha şükür hemen geçti bence sende dene

slm cnm bizimki 20 günlük ilk günler bizde öyleydik karnı doyunca uyuyodu 4 gecedir oturuyoruz gaz ağrısı var sıçrayarak uyanıyo seninki ağlıyomu gece

ya evet canım memede bile agrıyor gaz sanırım birden
cunku ayaklarını cekip cıyaklıyor yavrum ya:KK50:
biz gece gunduz ayaktayız aptala dondum uykusuzlukdan:KK31:

ya evet canım memede bile agrıyor gaz sanırım birden
cunku ayaklarını cekip cıyaklıyor yavrum ya:KK50:
biz gece gunduz ayaktayız aptala dondum uykusuzlukdan:KK31:

:KK5::KK5::KK5::KK5:

Aynı dertten müzdaribim. Ege meme manyağı oldu. 3 saat aralıksız emer mi bir çocuk ya :KK37: Artık yanıma yatırıp öle emziriyorum, kol falan kalmadı valla. Tabii sırt ağrısından hiç bahsetmeyeyim:KK37: Nasıl olduysa bugün pek uyanmadı. Şimdide yarı uyku modunda hemen uyanmaya yer arıyor gibi. :KK14: Başım zonkluo valla:KK31:

MRB ANNİŞLER..
anne olmak ne kadar zormuş...uykusuzluktan ölüyoruuuuummmm...
gaz sancısı bizdede var...ağlamaya bi başladımı zart zurt kendi gazlı kaka yapana kadar biyerine bişey olmuş gibi ağlıyor bağırıyor 20 günlük bebeğim...
dr zinco damla verdi...arada damlatıyorum...
geçende 2 gün kaka yapamadı çok hasta oldu...bir kaşık zeytinyağı içirdim birazda popoya sürdüm ertesi gün yaptıda rahatladı yavrum..poposunda zorlanmaktan çatlak oluşmuş...anestol sürdüm...kimbilir nasıl acıyor...
bu arada elektirkli makineyle sağıp veriyorum sütümü kızım minik ememiyordu ve göğüs ucum yoktu...biraz çıktı ama silikon başlıkla ancak tutuyor biberona alıştığı için kızıyor memede ağlıyor..
dvit e başladık...günde 3 damla veriyorum..
bitmiş haap olmuş durumdayım bu günler ne zaman geçecek bir bilen bişey sölesin..40 ı çıkınca azalırmı biraz..uykusuzluktan kusmak üzereyim..kafamı koyduğum yerdede uyuyamıyorum ben..illa yatak yastık olcak..
sizde durumlar nasıl ben hiç takip edemiyorum artık...arada girip saçmalayıp gidiyorum...

ya benim kızım da 8 temmuzda 2760 olarak doğdu,ayın 13 ünde kontrovde 2800 cıktı kilosu, ama sarılığı 20 idi ve br gece ışın tedavisi aldı, orda mama vermişler hep cocuguun bütün bagırsak sistemi bozuldu gecen cuma gecesi aciven dr ye gittik bütün bagırsakları yuvarvak gaz dolmuştu ve mama kesinlikle yok dedi. mamayı kestik bizde mecburen. dün sağlık ocaında kilosu 2900 cıktı. sizce iyimi kilo avımı ? :S kafam o kadar cok karışık ki anlatamam :KK43: he bu arada sarılığı 6 lara düştü ama dr 2 saatte bir emzir dedi, geceleri uyudu mu uyanmak bilmiyor ki benim kızım :KK43: uyandırana kadar telef oluyorum :KK43: zaten 5 dakka emip geri davıyor uykuya :KK43: bugün 12 günlüğüz kilomuzda 2900 acaba artık uyandrmasam da uyanmasını mı beklesem diyorum :KK43: cok dertliyiim cok kızlar :KK43: gaz ancısı içinde sap simplex veriyorum ben ve kendim günde 2 kre rezene içiyorum milupanın rezene çayını, tavsiye ederim sizlere de.napıcağımı şaşırdım kızlar sütüm mü yaramıyor acaba? :KK43::KK43:

benim kızımda acyip gazlı...sütün ağır geliyodur su ver arada dediler..çocuk drunun biride su vermeye karşı olmadığını söledi günde 2 çay kaşığı...ben kararsızım sütüm nasıl ağır gelir ya..boşver sende böyle düşünme hiç..2-2.5 saatte bir emzir canım 3 saati hiç geçirme...kiloları aynı sayılır bebişlerimizin çabuk toparlıyorlr merak etme...ilk zamanlar ağlamaktan harap olmuştum küçücük doğdu ben bu halde nasıl bakıcam diye...sezeryanda zor anacım insan hep böyle kalıcam sanıyor...oofff hala dikişlerimde acı var...bide spinalden kalma bel ağrısı arad vuruyor...

biraz geçmişe baktımda herkesde benzer problemler var sanırım...biraz moralim düzeldi ...bitmiştim artık...
gaz sancııları ne zaman biter..4 ay çekilirmi yazık çocuğa zor kaka yapıyor zaten popoda çatlamış minik yavrumun
..kızlar gözdeden haber varmı eşiyle ne oldu aklımdan çıkmıyor...noldular acaba..

kayınvalidemi bırakmaya gitmiştik Mersin e. Bugün döndük. Tabi forumu takip edemedim. Geçmişe bakabşldiğim kadr bakıcamartık. Gördüğüm kadarıyla herkes bebişlerinden bahsediyor artık. Pelincim benim oğluşta dün 1 aylık oldu. 2 gündür uyku problemi var. öyle bir ağlıyorki binayı yıkacak sanki. Daha önce memede uyuyordu. Uyutma derdim yoktu. Şimdiki problemi ne anlamadım. Sıcaktan mı, gazdan mı ,gürültüden mi anlayamadım. Deniyorum herşeyi. Ama seninki kadarda uykusuz kalmadı hiç. İnş. düzelirler.
hepinizi öpüyorum

merhabaa hala doğurmadımm.
pzt gel suniye başlayalım dedii.. korkuyorum...:26:
moralim sıfır bugün. suniden deği ama sezeryandan korkuorum..
dualarınızı tavsiyelirinizi bekliorum

X