2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

topugu mu kesıyorlar:KK53:

evet canım topuğu kesip çubukla alıyorlar yavrumun dün ilk kontrolü vardı aldırdık kuzum nasıl ağaldı zor tuttum kendimi ağlamamak için birde uzun sürdü ağla ağla mosmor oldu bayıldı sandım yavrumu çok zor durum insanın canından can gidiyor resmen yavrusu ağlarken:KK14:

evet canım topuğu kesip çubukla alıyorlar yavrumun dün ilk kontrolü vardı aldırdık kuzum nasıl ağaldı zor tuttum kendimi ağlamamak için birde uzun sürdü ağla ağla mosmor oldu bayıldı sandım yavrumu çok zor durum insanın canından can gidiyor resmen yavrusu ağlarken:KK14:

canım işitme testi yaptırcakmısınız mutlaka yapılmassımı gerek acaba testlerden korkar oldum zarar veriyoruz bebişlere sanki bi suru test

canım ben epidural oldum hem normal hem sezeryan için oldu.zatenbır kere takılıyor yapılırken epil ve hiç kıpırdama acımıyo bile 8. gunumdeyim şimdiye kadar belim ağrımadı bugun cok az uyusukluk hissediyorum olacak o kadar acılarını inanılmaz hafifletiyo inş normal epidural yaparsın

hayırlısı inş normal istıyorum,bas agrısı falan kalıyo dıyorlar epıduralde?epıduralın fıyat farkı nedır bılgın var mı,benım hastane 250dedı de az geldı bana acaba yanlışmı anladılar:)

mrb pearll,nasıl gıdıyo bebişle hayat,alıstın mı,arabasına bindirip gesmelere göturdun mu yoksa kuçuk hanımı???

bizde dün topuk testini yaptırdık, hafifte sarılığımız çktı bebeğim 250 gr zayıflamış sık emzirin dedi dr.umuz ,işitme testinide yaptırmadık.bugün 6. günümüz biraz daha rahat yürüyorum düne kadar dik duramıyordum... emişme zamanımız geldi bile...

Gunayydin guzel anneler :KK3::KK3:

Cok degerli bilgiler vermissin kisitli zamaninda tatlim. Eline saglik. Benim de yeni annelere onerilerim olacak, izninle ekleyeyim senin listeye.:KK71:

Meme ucu yarasi olan arkadaslarim, bepanthene ve medacassol bulundurun evinizde, her emzirme sonrasi bunlari karistirip surun ve kapatin. Ben avent kapaklari oneririm ama ceviz kabugu kullananlari da okudum, o bile olur. Onemli olan giysinize degmemesi. Emzirmeden once yikayin, emzirme sonrasi hemen ilaclarinizi surun kapatin. Cok kisa surede iyilesirsiniz.

Aklima geldikce yazarim ama sizler de bildiklerinizi tecrubelerinizi yazin lutfen. Sadece Subat annelerini okuyarak neler neler ogrendim bir bilseniz..

Merhaba,
Cok guzel seyler yazmis anneler. Bebekleriniz saglikla buyusun insallah.

Meme ucu yarasina cok dikkat edin anneler. Doguma, bebege ve alisverislere o kadar odaklanıyoruz ki, ilk gunler anne olarak kendi yasayacaklarimizı dusunmeye ve buna hazirlanmaya hic ama hic firsat kalmiyor.

Yaralar cok tehlikeli, memelere iyi bakilmazsa mastit gibi tehlikeler kapıda.
Ben ilk gunleri sag saglim nasil atlattigimi bu yazıda anlatmistim:xxxx
Avent kalkanlar ve silikon uclar hayatımı kurtardi. Umarim bilgiler sizin de isinize yarar.

Bol sut icinxxx kullanabilir, bol bol bulgur ve tere yiyebilirsiniz. En onemlisi de su ıcmek. Sut uretmek icin su icemeniz sart.

Bol sutlu ve acisiz gunler dileklerimle.

Son düzenleyen: Moderatör:
hayırlısı inş normal istıyorum,bas agrısı falan kalıyo dıyorlar epıduralde?epıduralın fıyat farkı nedır bılgın var mı,benım hastane 250dedı de az geldı bana acaba yanlışmı anladılar:)

yok canım az değil normal bence cok bişey yapmıyolar zaten

canım ben haftada bir gidiyordum yani doktor nts de sancı cıkmaz ve problem olmazsa haftada bir yeter demişti öylede oldu

Hımmm, öğrendiğim iyi oldu canım, çok teşekkür ederim :KK71: Şuana kadar sancım olmadı da zaten ama pazartesi günü çarşıda epey dolaşmıştık eşimle, bi o gün, gün boyu adet sancıları gibi sancım olmuştu, demek ki doğumu erken isteyenler bol bol yürümeli :KK37:

mrb,ben haftada bır gıdıyorum artık,açılma varmı dıe bakmıyor,çatı muayenesı yaptı uygun dedı şükür,epidural düşünüyorum inş normal dogum olur,epıduralın bıldıınız yan etkılerı neler arkadaslar??

Sana da teşekkür ederim canım :KK71: Herşey yolundaysa lütfen normal isteğinden şaşma :KK24: Seninle aramızda 2 gün var, biz kızımla 38+3'teyiz. Belki de aynı gün, inşallah normal doğumla yavrularımızı kucağımıza alırız :emir_bebek:

Baş ağrısını epidural değil ama spinal yapıyor diye okumuştum. Epiduralli normal doğumda epiduralin verilme zamanı önemliymiş.4 cm açıklığa ulaşılınca verildiğince sancısız, ağrısız doğum yapabiliyormuşsun. İnşallah herşey gönlünce olur canım :nazar:

Hımmm, öğrendiğim iyi oldu canım, çok teşekkür ederim :KK71: Şuana kadar sancım olmadı da zaten ama pazartesi günü çarşıda epey dolaşmıştık eşimle, bi o gün, gün boyu adet sancıları gibi sancım olmuştu, demek ki doğumu erken isteyenler bol bol yürümeli :KK37:

Sana da teşekkür ederim canım :KK71: Herşey yolundaysa lütfen normal isteğinden şaşma :KK24: Seninle aramızda 2 gün var, biz kızımla 38+3'teyiz. Belki de aynı gün, inşallah normal doğumla yavrularımızı kucağımıza alırız :emir_bebek:

Baş ağrısını epidural değil ama spinal yapıyor diye okumuştum. Epiduralli normal doğumda epiduralin verilme zamanı önemliymiş.4 cm açıklığa ulaşılınca verildiğince sancısız, ağrısız doğum yapabiliyormuşsun. İnşallah herşey gönlünce olur canım :nazar:

amin inşş,normal olur sezaryenden çok korkuyorum ve nedense bana uygun olmadıgını dusunuyorum,hepimiz için hayırlısı olsun inşş senin de istedigin gibi normal olur dogumun,bakalım hangımız erken davranıcaz ,benım son gun 29temmuz,40.haftada da gelmezse sunı sancıyla alırız dedı doktor,ınş zamanında gelır de sunıye gerek kalmaz,sen nerde yapcaksın dogumu hangı şehirdesin?

canım işitme testi yaptırcakmısınız mutlaka yapılmassımı gerek acaba testlerden korkar oldum zarar veriyoruz bebişlere sanki bi suru test
Biz hastanede yattığımız 2. günde yaptılar işitme testini. bebek uyurken yapılan bi test. Kulağa kulaklık gibi bişey takıp sinyal gönderiyorlar. Korkulacak bişey değil canım.

Önemli bi test sonuçta.

amin inşş,normal olur sezaryenden çok korkuyorum ve nedense bana uygun olmadıgını dusunuyorum,hepimiz için hayırlısı olsun inşş senin de istedigin gibi normal olur dogumun,bakalım hangımız erken davranıcaz ,benım son gun 29temmuz,40.haftada da gelmezse sunı sancıyla alırız dedı doktor,ınş zamanında gelır de sunıye gerek kalmaz,sen nerde yapcaksın dogumu hangı şehirdesin?

Aminnnn, o kadar çok istiyorum ki normal doğumu. Çatı muayenemde vajinamda septum çıkmıştı, 9 aydır düzenli gittiğim doktorum sezeryan tarihimi vermişti bile normal doğum olmaz artık, kanamam çok olur diye. O bir haftayı nasıl geçirdiğimi bilmiyorum valla. Soranlara kurbanlık koyun gibi bi sezeryanla olacak deyişim vardı ki :KK58: Dediğin gibi sezeryanı hem beynim, hem bedenim öyle çok reddediyordu ki, normal doğumda yaşanacak, bebeğimin sağlığını tehdit edebilecek durumlar hariç, her türlü felaket senaryosu - kanama, yırtık, dikiş vb. - bile bana sevimli gelir oldu inan ve sonunda karar verdik, ne olursa olsun normali deneyeceğim. Rabbim de nasip eder inşallah :nazar:

Benim son günüm 27 temmuz gözüküyor. Şuan Elazığ'dayız. Doğumu doğum esnasında operasyon yapılacağı için üniversite hastanesinde yapmayı düşünüyoruz. İşimin rast gitmesi gerçekten dualara kaldı, tek güvencem de o zaten inşallah :KK64:

Rabbim yar ve yardımcımız olsun... :emir_bebek:

Aminnnn, o kadar çok istiyorum ki normal doğumu. Çatı muayenemde vajinamda septum çıkmıştı, 9 aydır düzenli gittiğim doktorum sezeryan tarihimi vermişti bile normal doğum olmaz artık, kanamam çok olur diye. O bir haftayı nasıl geçirdiğimi bilmiyorum valla. Soranlara kurbanlık koyun gibi bi sezeryanla olacak deyişim vardı ki :KK58: Dediğin gibi sezeryanı hem beynim, hem bedenim öyle çok reddediyordu ki, normal doğumda yaşanacak, bebeğimin sağlığını tehdit edebilecek durumlar hariç, her türlü felaket senaryosu - kanama, yırtık, dikiş vb. - bile bana sevimli gelir oldu inan ve sonunda karar verdik, ne olursa olsun normali deneyeceğim. Rabbim de nasip eder inşallah :nazar:

Benim son günüm 27 temmuz gözüküyor. Şuan Elazığ'dayız. Doğumu doğum esnasında operasyon yapılacağı için üniversite hastanesinde yapmayı düşünüyoruz. İşimin rast gitmesi gerçekten dualara kaldı, tek güvencem de o zaten inşallah :KK64:

Rabbim yar ve yardımcımız olsun... :emir_bebek:
Allah yardımcın olsun allah gönlüne göre versin canım.İnşallah senin için hayırlısı olur. Ben sezeryan oldum normal olamadığı için. Ama sırf bebeğimin gelişine şahit olabilmek için spinal oldum benki o kadar tırsarım paniğimdir anestezi uzmanı vazgeçirmek istedi ısrarla genel anestezi olmayacağım diye direttim. Gerçekten müthiş bişeydi :) İnşallah allahın izniyle sende normal normal doğurur herşey istediğin gibi olur.

mrb pearll,nasıl gıdıyo bebişle hayat,alıstın mı,arabasına bindirip gesmelere göturdun mu yoksa kuçuk hanımı???

merhaba canım , alışıyoz kızımla birbirimize :emir_bebek:
arabasına bindirip evde gezdiriyoruz :KK1: 1 defada ana kucağıyla hastaneye gittik , memnun sayılırız şimdilik

sakın endişeye kapılma canım
sezeryanında bir doğum şekli olduğunu düşün
ben sezeryandan çok korkuyordum ve normal yapıcağıma o kadar inanmıştımki , sezeryana girdiğimde hayatımın en kötü günüymüş gibi davramdım
herkez bana şarşıdı sonuçta anne olmanın vereceği bir sevinç olmalıydı bende
sezeryandan sonra psikolojim bozuldu diyebillirim hala geceleri oturup ağlıyorum niye sezeryan yaptım diye
sen bu hatalara düşme şimdiden kendini sezeryanında bir doğum şekli olduğunu kabullenmeye bak....

Allah yardımcın olsun allah gönlüne göre versin canım.İnşallah senin için hayırlısı olur. Ben sezeryan oldum normal olamadığı için. Ama sırf bebeğimin gelişine şahit olabilmek için spinal oldum benki o kadar tırsarım paniğimdir anestezi uzmanı vazgeçirmek istedi ısrarla genel anestezi olmayacağım diye direttim. Gerçekten müthiş bişeydi :) İnşallah allahın izniyle sende normal normal doğurur herşey istediğin gibi olur.

Aminnn canım, aminnnn, Rabbim hepimizin yardımcısı olsun, tek güvencemiz O değil mi zaten ? :nazar:

Çok teşekkür ediyorum desteğin ve duaların için. Sanırım en korkak kişilerde bile ister normal, ister sezeryan olsun bi deli cesareti geliyormuş değil mi? :KK9: Sana da öyle olmuş sanırım ki, yavrunun ilk ağlaması ve gül yüzü için korkularına göğüs gerebilmişsin, darısı başımıza inşallah. Rabbim seni yavruna, onu da size bağışlasın, bahtı, talihi hep açık olsun... :KK71:

Son düzenleme:
ne desek boş,nasıpte ne varsa o olcak.sağlıkla sıhhatle alaım kucagumuza da normal sezaryen farketmıcek artık,sezaryen olanlar bıle ııleştı artık bızımkılerden hala ses yok:),pearll hastane çıkısı için anakucagını mı göturdun öle dıyordun,bu arada serpıl dogum yapmıs mıydı,benım kafa yerınde dııl:))

kızlar dr.a gittim..kızım 37+6 da 3063gr.47cm. kafası biraz büyükmüş;dr.nasıl doğum istediğimi sordu??normal dedim.ntsden sonra çatı muayenem yapıldı..biraz garip bi duygu hiç acı yok ama parmaklandıktan sonra yüzyüze bakmak değişik :)
normal doğum yapabilirsin kemik biraz sınırda ama deneriz dedi..
haftayada randevu verdi..

mrb arkadaşlar, minik kızım bugun 16 günlük oldu :) Doğum yapan arkadaşlar size bir sorum olacak, meme ağrılarınız için ne yapıyorsunuz, sanki jiletle dağlıyorlar meme uçlarımı. lansinoh, bebedor, bepanthen kullandığım kremler, hiç birinden çare bulamadım, karbonatlı suda işe yaramıyor, siz neleri deniyorsunuz?

doğum bekleyen arkadaşlar Allah hepinizin yardımcısı oldun meleklerinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah:KK3:

mrb arkadaşlar, minik kızım bugun 16 günlük oldu :) Doğum yapan arkadaşlar size bir sorum olacak, meme ağrılarınız için ne yapıyorsunuz, sanki jiletle dağlıyorlar meme uçlarımı. lansinoh, bebedor, bepanthen kullandığım kremler, hiç birinden çare bulamadım, karbonatlı suda işe yaramıyor, siz neleri deniyorsunuz?

doğum bekleyen arkadaşlar Allah hepinizin yardımcısı oldun meleklerinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah:KK3:

çok kötü bir ağrı biliyorum ama nette okuduğum kadarıyla yanlış emzirmeden oluyor benim biraz düzeldi memenin kahverengi kısmını çocuğun ağzına sokabidiğin kadar sok ve çocuğu kendine yaklaştır,sadece ucunu alınca yara oluyor,sağlıkla büyüt bebeğini...

en iyisi madecassol muş. sür kuruyana kadar bekle emzirmeden önce mutlaka yıka.

merhaba canım , alışıyoz kızımla birbirimize :emir_bebek:
arabasına bindirip evde gezdiriyoruz :KK1: 1 defada ana kucağıyla hastaneye gittik , memnun sayılırız şimdilik

sakın endişeye kapılma canım
sezeryanında bir doğum şekli olduğunu düşün
ben sezeryandan çok korkuyordum ve normal yapıcağıma o kadar inanmıştımki , sezeryana girdiğimde hayatımın en kötü günüymüş gibi davramdım
herkez bana şarşıdı sonuçta anne olmanın vereceği bir sevinç olmalıydı bende
sezeryandan sonra psikolojim bozuldu diyebillirim hala geceleri oturup ağlıyorum niye sezeryan yaptım diye
sen bu hatalara düşme şimdiden kendini sezeryanında bir doğum şekli olduğunu kabullenmeye bak....

bizde pazt 10 günlük olucazz evde arabayla dolaşmaktan sıkıldıkk ama dışarı çıkıcaz..kırkı filan bekliyemicez sanırım..burda havalar güzel hem..sen de çıkarırsın minnoşu:emir_bebek:

X