- 16 Mart 2008
- 609
- 4
kızlaaaaaarr !! yarın sabah 9.00 da minnoşuma kavuşuyorum epidural sezeryanla...artık dr bekletmek istemedi..benm de bebişin de beklemeye gücü kalmamışş artıkınn
Ay canım sağol düşündüğün için beni
Doğurmadım daha maalesef.
burda 3 gün festival var.İlk günüydü bugün annem evde benim doğurmamı beklemekten sıkıldı. Aldık annemi Kırşehirden gelen abdalları dinlemeye götürdük.
Şimdi geldik hemen bakayım dedim buraya
aa bende bu sefer doğurdu dedim sabahtan girmeyince.... neyse canım zaten pazartesiye ne kaldı şurda pazartesi suni sancıyla doğurursun...ayy iyi yapmışsınız ama havada çok sıcaktı..
aa bende bu sefer doğurdu dedim sabahtan girmeyince.... neyse canım zaten pazartesiye ne kaldı şurda pazartesi suni sancıyla doğurursun...ayy iyi yapmışsınız ama havada çok sıcaktı..
ben bugünde doğurmıycam anlaşılan
oysaki takmıştım bugun doğururum diye , superisi seni hiç düşünemiyorum ben bu kadar sıkıldım 1 günde kimbillir sen nasılsın?
Sanırım ben pazartesiye kadar kızım kendisi gelmezse yinede suni sancı almayacağım.
Kendi dr.um izinde başka dr.a gitmiştim o demişti pazartesi salı gelirsin suni sancı veririz diye.
Ama doktorum giderken ayın 11 ine kadar gelmezse 4-5 gün daha bekleriz demişti. Arada kaldım bende. Ne yapsam diye. Dr.uma açılma varsa suni sancıyla siz gitmeden doğursam demiştim. açılma yok demişti. Rahim ağzı uygun olmadan suni sancı verirsek sancıylada açılma olmama ihtimali yüksek ozamanda bebek strese girer mecbur sezeryan olursun. Daha önce iri bebek doğurmuşsun normal yolla şimdi sezeryan olmanı istemem demişti.
bu dr.ada gelince rahim ağzını kontrol edecekmisiniz dedim yo gerek yok direk sancıyı veririz dedi. Bu cevap da beni tatmin etmedi açıkcası.
şuan kararsızım eşimde pazartesiye kadar doğum olmazsa çarşamba falan gidelim doktora diyor. Suni sancı verelim derse kendi dr.umu beklemek istiyorum dersin diyor. Kendi dr.umunda izni perşembe bitiyor
Sence ne yapmalı bu durumda
canım bence bebeğin kalp atışlarında felan bi problem çıkmazsa, rahim ağzındada açılma yoksa , plesantada yaşlanmadıysa... perşembeye kadar beklebari en azından için rahat olur.. kendi doktorunda daha iyi hissedersin.. belki senin bebek geç döllenmedir o yüzden süre uzun gibi geliyodur
su perisi
canım senin bebek doğum kanalına hangi haftada girmişti hatırlıyormusun
aslında işin tuhafı benim bebek erken döllenme diye dr. haftasını büyük hesaplıyordu. Ultrasonda hep 9 gün büyük çıkıyor diye. benim ilk kızımda iri doğdu 4kilo 54 cm di. Oda ultrasonda büyük çıkardı.
Ama bunu göz önüne almadı dr.um. erken döllenme diye.
Hesaplar karıştı diye düşünüyorum. birazda o yüzden böyle rahat bekliyorum galiba.
4 hazirandaki kontrolde yani 36 37 haftalıkken girmiş kanala dedi dr.um
selam canım inşallah bebişin suyu sever korkmaz benimki başlarda biraz nazlanıyor sonra alışıyor yalnız bişey merak ettim yanlış bilmiyorsam 16 günlük değil mi bebiş niye bu kadar bekledin yıkamak için ben 8. günü yıkadım bana çok geç yıkadın dedi herkes halbuki dr göbeği düşene kadar yıkamayın demişti sende o yüzden mi bekledin
sevilcim bizim göbişimiz 15 günde ancak düştü o yüzden daha bugün yıkayabildik...allahtan tertemiz doğmuştu oğlum hiç silinmemesine rağmen ne yağ ne kan hiçbişey yoktu doğduğunda...
iyi yapmışsın canım yaa bende göbek düşmeden yıkamıycam.. birde enfeksiyon felan olur bizi bulur...sen nasılsın peki dikiş yerlerinde hala sızlama ağrı varmı
bazen bazen oluyor tabi ösellikle yataktan kalkarken sızlıyor ama çok da büyütülcek bir ağrı değil yani.... ilk bir kaç gün baya sızı oluyor ama...
herkese merhabalar kızlar ben de temmuzda anne olamayanlardanım.kızım bekleyemedi miraç gecesi geldi:)doğum temmuzun 2 sinde
görünüyordu.göbüşüde bugün düştü.dr düştükten bir kaç gün sonra yıkayın dedi.
canım tam tahmin ettiğim gibi bencede hesaplarda bi karışıklık var mutlaka o yüzden hiç strese sokma kendini bekle perşembeyi... benim kızda geçen hafta doğum kanalına girmişti demekki bu doğumun çok yakın olduğu anlamına gelmiyor onu anlamak için sormuştum da..
Bende not ettim yazdığın yerleri. teşekkür ederim. Sofya ya giderken İstanbulda bir kaç gün kalmak istiyorum. Daha önce arkadaşlar gezdirmişti şimdi kendi başımıza gezmek istiyoruz.
Açık yerler iyi fikir ama ben avm lere hasret kaldığım için avm leri de yazarmısınız. Anadolu yakasında cevahir alışveriş merkezini duymuştum.Birde forum alışveriş merkezine gitmiştim daha önce.
canım hiç belli olmuyormuş doğum kanalına girince ne zaman doğacağı.
Bazı bebekler sancılar başlayınca da doğum kanalına giriyormuş. Öyle doğuyormuş. Bizimki 1 aydır kanalda sıkıştı kaldı ultrasonda bile yüzü buruşuk buruşuk sıkışmış duruyor