- 2 Mart 2010
- 895
- 0
KIZLAR hemen yazıp kaçıcam
ben doğurdum kızım 4 günlük oldu bile
spinal anestezi oldum ama kimselere tavsiye etmiyorum sakın sakın yaptırmayın
kızım çok uslu maşallah çok ağlamıyor henüz
sütüm dün gelmeye başladı daha ama meme ucum yok tutamıyor sağıp veriyorum makineyle kiraladık şimdilik ama alıcam elimdeki lansinoh
ama ben medala alıcam sanırım
kızım biraz zayıf doğdu 2800 ççookk üzülüyorum zayıf diye ama sağlıklı şükür sarılık bile olmadı dahada olmaz inş
yarın bi ara gene uğrarım hepinizi öptüm
sütüm dün gelmeye başladı daha ama meme ucum yok tutamıyor sağıp veriyorum makineyle kiraladık şimdilik ama alıcam elimdeki lansinoh
kızım biraz zayıf doğdu 2800 ççookk üzülüyorum zayıf diye ama sağlıklı şükür sarılık bile olmadı dahada olmaz inş
Hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah canım...Senin de çok az kalmış doğuma...:18:bugün nst çektirmeye gittim, kendi dr um tatildeydi yerine başka dr a gösterdim sonucunu, bebeğin kalp atışlarını zayıf buldu, tekrar ettirmemi istedi, neyseki son çektiğim iyi çıktı yoksa bugün alınıyordu bebeğim,ayrıca ben olsam bugün almıştım dedi, 38 haftadan sonraya bırakmıyormuş, şimdilik bekliycez bakalım inşallah p. tesiye kadar bekler benimle bebişim..
A.s. canım hoşgeldin sabahtan beri seni düşünüyorduk biz de:))Aşağı yukarı ben de aynı günlerde doğum yapacağım inşallah.Dediğin gibi hayırlısı nasılsa öyle olsun dermansız dert olmasın da gerisi hallolur..Selam kızlar herkese, dünki yardım ve rahatlatmalarınız için, beni merak ettiğiniz için çok teşekkür ederim hepinizeBu arada, kızım hala karnımda şükür, hemen onu belirteyim
İlk kez hamile olmanın dezavantajlarından birini dün gece yaşamış oldum, tuvalet kağıdında lekeleri görünce o anda doğum başlayacak diye o kadar korktum kiDaha doğum çantam bile hazır değildi, çok moralim bozuldu valla :26:.
Doktorum, benim kadar şaşırmadı tabi :84: Bebeğin şuan bile doğsa küveze ihtiyaç duymayacağını, bu tür lekelenme ve kanamaların artık normal olduğunu, hazır olmamı söyledi, beni rahatlattı. Bebeğim geçen haftadan beri sadece 100 gr. kilo almış, 3 kilo 100 gr. olmuş, doktorum gelişimi ilerdeydi şimdi, normal haftasına dönmüş, sorun yok dedi. Sonra malum çatı muayenesi için hazırlanmamı istedi " Çok gerekli değilse, yapmayalım " dedim bilmiş, bilmişTabi beni dinler mi? Yaptı ve yeni şokkk
Önce eliyle baktı " Daha önce hiç kontrol olmadın mı kadın doğum uzmanına ? " diye sordu. Sonra, eşimle ilişki esnasında hiç zorlanıp, zorlanmadığımızı sordu. Eliyle, değil de sonra bi aletle baktı, biraz canım acıdı tabi ama dayanılmayacak türden değildi. Meğer, rahim yolunda, bebeğin ilerleyeceği yolda çok az kadında görülen bi 1-2cm'lik bi şerit ( doğal set-perde gibi bişey) varmış. Bu ta ben, annemin rahmindeyken oluşan bişeymiş ve eğer normal doğum yaparsam, bebek o şeriti yırtacağı için çok fazla kanamam olurmuş ve o yırtığı dikmek sezeryandan daha büyük bi işlem gerektirirmiş, bu yüzden sezeryan olmak zorundaymışım :2:
Normal doğumu çok istiyordum ama bu haliyle kısmet değil. Rabbimden hep hakkımızda hayırlısı ne ise onu isterdim, demek ki böylesi daha hayırlı olacak. Haftaya, sezeryan için gün verecek. Tahminen 19-20-21 temmuzdan herhangi biri olacak. İnsanoğlu nelere alışmıyor ki, değil mi? Rabbim dermansız dertler vermesin inşallah
Desteğiniz için tekrar çok teşekkür ederim kızlar
bugün nst çektirmeye gittim, kendi dr um tatildeydi yerine başka dr a gösterdim sonucunu, bebeğin kalp atışlarını zayıf buldu, tekrar ettirmemi istedi, neyseki son çektiğim iyi çıktı yoksa bugün alınıyordu bebeğim,ayrıca ben olsam bugün almıştım dedi, 38 haftadan sonraya bırakmıyormuş, şimdilik bekliycez bakalım inşallah p. tesiye kadar bekler benimle bebişim..
Selam kızlar herkese, dünki yardım ve rahatlatmalarınız için, beni merak ettiğiniz için çok teşekkür ederim hepinizeBu arada, kızım hala karnımda şükür, hemen onu belirteyim
İlk kez hamile olmanın dezavantajlarından birini dün gece yaşamış oldum, tuvalet kağıdında lekeleri görünce o anda doğum başlayacak diye o kadar korktum kiDaha doğum çantam bile hazır değildi, çok moralim bozuldu valla :26:.
Doktorum, benim kadar şaşırmadı tabi :84: Bebeğin şuan bile doğsa küveze ihtiyaç duymayacağını, bu tür lekelenme ve kanamaların artık normal olduğunu, hazır olmamı söyledi, beni rahatlattı. Bebeğim geçen haftadan beri sadece 100 gr. kilo almış, 3 kilo 100 gr. olmuş, doktorum gelişimi ilerdeydi şimdi, normal haftasına dönmüş, sorun yok dedi. Sonra malum çatı muayenesi için hazırlanmamı istedi " Çok gerekli değilse, yapmayalım " dedim bilmiş, bilmişTabi beni dinler mi? Yaptı ve yeni şokkk
Önce eliyle baktı " Daha önce hiç kontrol olmadın mı kadın doğum uzmanına ? " diye sordu. Sonra, eşimle ilişki esnasında hiç zorlanıp, zorlanmadığımızı sordu. Eliyle, değil de sonra bi aletle baktı, biraz canım acıdı tabi ama dayanılmayacak türden değildi. Meğer, rahim yolunda, bebeğin ilerleyeceği yolda çok az kadında görülen bi 1-2cm'lik bi şerit ( doğal set-perde gibi bişey) varmış. Bu ta ben, annemin rahmindeyken oluşan bişeymiş ve eğer normal doğum yaparsam, bebek o şeriti yırtacağı için çok fazla kanamam olurmuş ve o yırtığı dikmek sezeryandan daha büyük bi işlem gerektirirmiş, bu yüzden sezeryan olmak zorundaymışım :2:
Normal doğumu çok istiyordum ama bu haliyle kısmet değil. Rabbimden hep hakkımızda hayırlısı ne ise onu isterdim, demek ki böylesi daha hayırlı olacak. Haftaya, sezeryan için gün verecek. Tahminen 19-20-21 temmuzdan herhangi biri olacak. İnsanoğlu nelere alışmıyor ki, değil mi? Rabbim dermansız dertler vermesin inşallah
Desteğiniz için tekrar çok teşekkür ederim kızlar
Bende bu akşam özel sancaktepe bövge hastanesiyle görüşmeye gidicem orda 1945 doğumlu bir yavuz bey varmış kadın doğumcu, yüzyüze bir görüşmek istedim 37 haftam doluyor doğum korkusu sardı benideAslında Fsm araştırma hastanesine gidiyordum içerenköyde ama odalar cok yataklı ve kalabalık Her anını kendime özel yaşamak istiyorum doğumumun , onun için son anda devletten özele döndüm.. Banada dua edin yavuz be ile anlaşabileyim içime sinsin de gönül rahatlığıyla bekleyeyim doğumu...
nahtigall
canım güzel dileklerin için teşekkür ederim sondayı sormuşsun sonda ameliyat anında ve daha sonrasında idrarı sen ayağa kalkmadan boşaltmak için kullanılıyor ben hemsireye takmasanız olmaz mı dedim hayır dedi ama acıtan bişey değil
A.s. canım hoşgeldin sabahtan beri seni düşünüyorduk biz de:))Aşağı yukarı ben de aynı günlerde doğum yapacağım inşallah.Dediğin gibi hayırlısı nasılsa öyle olsun dermansız dert olmasın da gerisi hallolur..
hiç üzülme canım benim..bak benm de herşeyim normaldi,çatım da normal doğuma müsaitti..ben de sezeryanı aklımın ucundan bile geçirmiodum..son haftamda bebişin suyu azaldı doğum pozisyonuna erkenden girmesine rağmen kafası kanala yerleşmedi hala..normal doğum riskli hatta bebeim için çok tehlikeli..napalım bende sezeryan olucam..perşembe günü gün alıcam..benm günlerim bittiği için muhtemelen cuma günü alır beni sezeryana..:18:
Sağol canım, aynen öyleZaten seninle 2 gün vardı aramızda, inşallah sağsalim kucağımıza alırız yavrularımızı, heyecanı bastı şimdiden beni. Şu kalan 2 haftayı iyi değerlendireyim bari, son hazırlıklarımı yapayım. Sen bitirdin mi canım tüm hazırlıklarını?
Gerçekten hakkımızda hayırlısı olsun canım, çok doğru söylüyorsun. Nasip olmayınca, Allah bi şeyi, bişeye sebep kılıyor. Nerden aklıma gelirdi ki benim de böyle bi sorunun olduğu. Sen de sıkma canını, bebeklerimiz sağlığı herşeyden daha önemli bizim için ne de olsaRabbim seni de sıkıntısız bir şekilde kurtarsın, ağrı acı duymazsın inşallah
Aklımda olmadığı için sezeryan hakkında bilgi edinmemiştim, şimdi bi araştırayım bakalım, hangi yöntemler varmış, hangisi bana uygun? Siz araştırdınız mı hiç, neye karar verdiniz kızlar? :26:
selam kızlar
benim kadar kararsız bir insan olabilir mi acaba?
en son samsuna gidip epidural normal denemeyi düşünüyodum,
şimdi de burada ayın 14'ünde direk sezeryan mı olsam diyorum.
zaten en son doğum kanalına girmemişti benim oğlan,
zaten korkağın tekiyim, baştan beri korkuyorum normalden..
sadece normal doğum için herşey yolunda diye ve
normal sağlıklı diye
bi de doktorum sana ben sezeryan yapmaya kıyamam dedi diye normal diye geziniyorum bikaç gündür ortalarda
ama o yürek yok bende sanırım.
.off Allah'ım off..yarın doktora kararımı söylemem lazım..
napıcam ben..
Anladım canım yakın olması avantaj olur tabi inşallah düşündüğün doktor içine siner.Ama suyun gelse de panik filan yapmaya gerek yok biliyorsundur.Bi kaç gün bile bekletebiliyolar suyu gelenleri..Arabanız varsa düşündüğün doktor içine sinmezse başka hastaneleri de deneyin bence.
ben doktoruma sordum nişan geldiğinde hemen gelmeme gerek yok dimi nasılsa daha zaman var die, ama doktorum olmaz nişan gelirse suyun gelirse sancı gelirse hemen gel kontrol edelim ilk doğumun anlamayabilirsin, bazısı açılma olsa bile anlayamayabiliyor dedi.. her ihtimale karşı gitmekte fayda var kontrol olur geri gelir sabahına yada akşamına gene gideriz..
bu arada benim suyumun azalması çok canımı sıkıyor her dakka kızım hareket ettimi , daha çok hareket ederdi diyorum panik oluyorum. sonra kızım hafif bi tekmeyle sevindiriyo beni.. perşembe kontrole gitcem yine su risk sınırına girerse belki de erken allacak doktor. 37. hafta içindeyim doktor "şu 37yi bitirelim" diyor. akciğerler 37de gelişiyor sonrası daha rahat oluyormuş
temmuz sonunu beklemiyecek benim kızım anlaşılan daha 2700 ama bakalım neler olacak . tedirgin heyecanlı bir bekleyiş..
çok moralim bozukldu keyfim kaçtı. Çatım dar diye sezeryan olmaya karar verdim ve pazartesi bebeğimize kavuşuyoruz.
Araştırdım doktorla konunştum spinal anesteziye karar verdim.Bunu daha çok bebeğim için karar verdim.Hemen yanımda olsun bayılmayım ayılma sürecini yaşamayım diye. Epidural uyuşması zaman alıyormuş ve uyuşukluğun geçmesi de zaman alıyormuş. Spinalde hemen uyuşuyormuş ve kısa sürede etkisi geçiyormuş.Doktorum epidurale gerek yok bence dedi.Gel görki kaç gündür doğuran doğurmayan tanıdık yok niye genel anestezi yapmıyorsun spinal şöyleymiş böyleymiş ameliyat ortamı şöyle böyle diyip bütün hevesimi heyecanımın içine ettilerŞimdi korkmaya başladım halbuki ne kadar sakin heyecanlıydım bi sussunlar artık yaaa
Allahım yardım etsin bize güç kuvvet versin zaten kendimizi zor hazırlıyoruz doğuma bi de korkutmuyorlar mı doğurmayanlra bile oturup yarım saat niye spimal istediğimi anlatıyorum.Salaklık bende ne anlatıyon.BOĞASIM GELİYO KARIŞANLARIN HEPSİNİ.:84:canım boşver sen hangisini istiosan o olur..seni senden daha ii tanıyan biri olamaz sonuçta..bana da neler diyolar ama ben kendim neyi uygun görüyosam o olacak..ben kan bile aldıramam o kadar panik atağımdır..hastane ortamına dayanamam zaten tasnyon direk düşer..o yüzden genel anestezi isticem..epidural için çok ii bi anestezist lazım çünkü zor bi operasyon..ama korkum olmasa spinal isterdm bende..sırf bebişimi hemen görmek için..:85: