Kafamız iyice karıştı değil mi kızlar? :26:
Ben de yaklaşık 2 saattir araştırıyorum, edindiğim bilgiler şöyle :
Epidural ile spinal sezeryan birbirine çok benzeyen yöntemler. İkisinde de belden iğne yapılıyormuş ama spinal iğnesi biraz daha içeri veriliyormuş. Epiduralde, dokunuşları hissedip, ayakları vb. oynatabiliyormuşuz ve ağrı hiç hissetmiyormuşuz. Spinalde, ilaç daha içeri verildiği için yine hiç ağrı hissedilmiyormuş ama hissizleşiyormuş ayaklar filan, oynatılamıyormuş. İkisinde de uyanık olacağız tabiki. Epiduralin etki etmesi daha uzun zaman alıp, etkisi uzun sürüyormuş. Spinalde uyuşma hemen gerçekleşip, etkisi de daha kısa sürüyormuş ( Ameliyat masasında etkisi geçecek kadar değil, merak etmeyin
)
Bana, epiduralin avantajları daha fazla gibi geldi ama " byd " canım sendeki korkunun belki de fazlası bende var. Zaten tansiyonum da düşük. Eğer epidural veya spinalde tansiyonun çok düşerse, hemen genel anestezi veriyorlarmış. Doktorumla haftaya konuşacağım doğum şeklimi. Bilmiyorum, belki de burada yoktur bile epidural filan :26: O yüzden, artık fazla da araştırmayacağım, çünkü olumsuz yorumlardan çok etkileniyorum. Sen de takma fazla kafana, doktorun senin için en iyisine karar verecektir. Ben akışına bırakıyorum şu dakikan itibaren ama tek bi araştırmam kaldı, abim doktor, kadın doğumcu veya anestezit değil ama bilir mutlaka. Onun önerilerini de dinleyip, ondan sonra karar vereyim. Buraya da yazarım mutlaka
Rabbim yardımcımız olsun