2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Allahım yardım etsin bize güç kuvvet versin zaten kendimizi zor hazırlıyoruz doğuma bi de korkutmuyorlar mı doğurmayanlra bile oturup yarım saat niye spimal istediğimi anlatıyorum.Salaklık bende ne anlatıyon.BOĞASIM GELİYO KARIŞANLARIN HEPSİNİ.:84:

ya nie anlatıosun boşveerr..ben bişi anlatmıorum vala ne sezeryan olucaımı ne de normal doğum olucaımı..yani milletle uğraşamam zaten yeterince gerginim...:95:zor tahammül ediorum herşeyee :84:

Allahım yardım etsin bize güç kuvvet versin zaten kendimizi zor hazırlıyoruz doğuma bi de korkutmuyorlar mı doğurmayanlra bile oturup yarım saat niye spimal istediğimi anlatıyorum.Salaklık bende ne anlatıyon.BOĞASIM GELİYO KARIŞANLARIN HEPSİNİ.:84:

evet ta bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak onlarınkisi. sağdan soldan kulaktan dolma bişiler duyuyırlar, ne olduğunu bilmedikleri şeylere yorum yapıyorlar. eğer doktoruna güveniyorsan en doğrusu onu dinlemek bence. evet başkalarının başına kötü şeyler gelmiş olabilir ama bu bize de olacak diye bir kural yok. olursa da kader kaçılmaz. Ben de kan alınırken bakamam, bana birşey yapıldığını düşünürken fena olurum ama deniycem. kızımın ilk doğduğu anı kaçırmak istemiyorum. hem epidural yada spinal yaparsam eşim de doğuma girecek. genel anestezide almıyorlar onu. o anı 3ümüz yaşayalım istiyorum. annem bile ne gerek var kocanın girmesine dedi düşün başkaları ne der ama önemli olan benim ve kocamın ne istediği.
bide bu doğum hikayesi erkeklerin askerlik hikayeleri gibi hep kötü zor yanlarını anlatırlar. hiç ben ne rahat askerlik yaptım diyen duydunuz mu? hepsi biyerde zorluk gördüyse onu anlatır... kadınlar da kendisi kolay doğursa bile zor doğuran yada problem yaşayan birinin hikayesini bulur anlatır.

ben kolayını buldum hıhı diyorum geçiyorum. olmadı onlar eskidenmiş şimdi tıp ilerledi diyorum. aa başıma bişey gelirse de kader diyeceğim artık çünkü arkadaşlarım arasında tek normal doğum için cesaret eden bendim ama suyum azaldığı için sezeryan olma riskim arttı. zaten muhtemelen gününü bekleyemiycez. bakalım perşembe doktor ne diyecek...

çok moralim bozukldu keyfim kaçtı. Çatım dar diye sezeryan olmaya karar verdim ve pazartesi bebeğimize kavuşuyoruz.
Araştırdım doktorla konunştum spinal anesteziye karar verdim.Bunu daha çok bebeğim için karar verdim.Hemen yanımda olsun bayılmayım ayılma sürecini yaşamayım diye. Epidural uyuşması zaman alıyormuş ve uyuşukluğun geçmesi de zaman alıyormuş. Spinalde hemen uyuşuyormuş ve kısa sürede etkisi geçiyormuş.Doktorum epidurale gerek yok bence dedi.Gel görki kaç gündür doğuran doğurmayan tanıdık yok niye genel anestezi yapmıyorsun spinal şöyleymiş böyleymiş ameliyat ortamı şöyle böyle diyip bütün hevesimi heyecanımın içine ettilerŞimdi korkmaya başladım halbuki ne kadar sakin heyecanlıydım bi sussunlar artık yaaa:KK43:

benmde aklımda olmadığı için hç araştırmamıştm daha yeni araştırıyorum..:KK50:sanırım ben genel anestezi isticem..ayık olmak istemiyorum panik yaparım ..beni bayıltsınlar ayıldığımda da herşey bitmiş olsun..:26:zaten ayılma süreci çok uzun olmuyomuş..epidural sezeryan var..onda belden uyuşturuyolar operasyon boyunca ayık kalıyosun..onda da ii bi anestezist uzmanı olması lazım yapanın..epidural omurilikten yapıldığı için her uzmana güwenilmiyo..burası zaten küçük bi yer,o kadar ii bi anestezist olacağını sanmıyorum hastanede..bi de ben ayık kalamam panik olurum fina..spinal sezeryan var..onda da uyuşturuyolar yine iğneyle..epidural gibi ama rasında bazı farklar varmış...kısaca böyle bilgilr edindim kabataslak...doktorumla konuşucam perşembe günü ona göre karar vericem..ama genel anestezi isteğim ağırlıkta..oof off hala inanamıyorum sezeryan olacağıma kısmet artık..canım sende araştırdıklarını paylaşırsan sevinirim..sen ne düşünüyosun..dr unla da konuşursun zaten mutlaka..ya sezeryan sonrası iyileşme sürecini de düşünüyorum o da beni korkutuyo ama napalım artık bebişlerimiz doğsun da...:emir_bebek:

Kafamız iyice karıştı değil mi kızlar? :26:

Ben de yaklaşık 2 saattir araştırıyorum, edindiğim bilgiler şöyle :

Epidural ile spinal sezeryan birbirine çok benzeyen yöntemler. İkisinde de belden iğne yapılıyormuş ama spinal iğnesi biraz daha içeri veriliyormuş. Epiduralde, dokunuşları hissedip, ayakları vb. oynatabiliyormuşuz ve ağrı hiç hissetmiyormuşuz. Spinalde, ilaç daha içeri verildiği için yine hiç ağrı hissedilmiyormuş ama hissizleşiyormuş ayaklar filan, oynatılamıyormuş. İkisinde de uyanık olacağız tabiki. Epiduralin etki etmesi daha uzun zaman alıp, etkisi uzun sürüyormuş. Spinalde uyuşma hemen gerçekleşip, etkisi de daha kısa sürüyormuş ( Ameliyat masasında etkisi geçecek kadar değil, merak etmeyin :KK52: )

En önemli fark da şu: Epiduralde iğne yapılan yerde iğne ya da benzeri bişey bırakılıyormuş ki, sonrasında ağrı vb. olursa oradan hemşireler direk ağrı kesici veriyorlarmış ameliyattan sonra. Spinalde böyle bişey yokmuş :KK6: Bu 2 yöntemin en güzel tarafı, bebeğinin sesini duyunca tüm korkuları unutup, onu ilk anda kucağına alabilmek, hatta hemen emzirebilmekmiş. Doktor bu arada, dikişlerini yaparken sen unutuyormuşsun ameliyatta olduğunu :90:

Genel anestezide, narkoz bebeğe geçmesin diye ilk 10 içerisinde hemen bebeği çıkarıyorlarmış. Uyandıktan sonra ağrılar fazla olabiliyormuş ve ameliyat sırasında verilen ilaçlardan bebek etkilenebiliyormuş. Epidural ve spinalde, bebek fazla etkilenmiyormuş. Tabi ağrılar veya yaşanan süreç kişiden kişiye değişebiliyormuş. Birine ağrısız ve kolay gelirken bu yöntemlerden biri, bi başkası çok ağrı çekip, zor gelebiliyor. O yüzden, bol bol dua etmekten başka şansımız yok aslında :KK58:

Bana, epiduralin avantajları daha fazla gibi geldi ama " byd " canım sendeki korkunun belki de fazlası bende var. Zaten tansiyonum da düşük. Eğer epidural veya spinalde tansiyonun çok düşerse, hemen genel anestezi veriyorlarmış. Doktorumla haftaya konuşacağım doğum şeklimi. Bilmiyorum, belki de burada yoktur bile epidural filan :26: O yüzden, artık fazla da araştırmayacağım, çünkü olumsuz yorumlardan çok etkileniyorum. Sen de takma fazla kafana, doktorun senin için en iyisine karar verecektir. Ben akışına bırakıyorum şu dakikan itibaren ama tek bi araştırmam kaldı, abim doktor, kadın doğumcu veya anestezit değil ama bilir mutlaka. Onun önerilerini de dinleyip, ondan sonra karar vereyim. Buraya da yazarım mutlaka :KK8:

Rabbim yardımcımız olsun :KK58: :KK52:

kızlar okudukça bi şeyin farkına vardım.. herkes normal diye başlayıp bi şekilde sezeryane döndü.. ya bebek dönmedi, ya kafası iri, ya çatı dar hiç aklımızda olmayan şeyler.. inş bendede öyle bişey olmaz. ve artık kısa zmanda kızım gelir çünkü çok sabırsızlanmaya başladım...
:2::2::2::KK58::KK58::KK58::KK43::KK43::KK43:

Kafamız iyice karıştı değil mi kızlar? :26:

Ben de yaklaşık 2 saattir araştırıyorum, edindiğim bilgiler şöyle :

Epidural ile spinal sezeryan birbirine çok benzeyen yöntemler. İkisinde de belden iğne yapılıyormuş ama spinal iğnesi biraz daha içeri veriliyormuş. Epiduralde, dokunuşları hissedip, ayakları vb. oynatabiliyormuşuz ve ağrı hiç hissetmiyormuşuz. Spinalde, ilaç daha içeri verildiği için yine hiç ağrı hissedilmiyormuş ama hissizleşiyormuş ayaklar filan, oynatılamıyormuş. İkisinde de uyanık olacağız tabiki. Epiduralin etki etmesi daha uzun zaman alıp, etkisi uzun sürüyormuş. Spinalde uyuşma hemen gerçekleşip, etkisi de daha kısa sürüyormuş ( Ameliyat masasında etkisi geçecek kadar değil, merak etmeyin :KK52: )
Bana, epiduralin avantajları daha fazla gibi geldi ama " byd " canım sendeki korkunun belki de fazlası bende var. Zaten tansiyonum da düşük. Eğer epidural veya spinalde tansiyonun çok düşerse, hemen genel anestezi veriyorlarmış. Doktorumla haftaya konuşacağım doğum şeklimi. Bilmiyorum, belki de burada yoktur bile epidural filan :26: O yüzden, artık fazla da araştırmayacağım, çünkü olumsuz yorumlardan çok etkileniyorum. Sen de takma fazla kafana, doktorun senin için en iyisine karar verecektir. Ben akışına bırakıyorum şu dakikan itibaren ama tek bi araştırmam kaldı, abim doktor, kadın doğumcu veya anestezit değil ama bilir mutlaka. Onun önerilerini de dinleyip, ondan sonra karar vereyim. Buraya da yazarım mutlaka :KK8:
Rabbim yardımcımız olsun :KK58: :KK52:

evet canım hepsini çook güzel yazmışsın..bencede epiduralin avantajları daha fazla gibime geliyo..:44:sonuçta ikisinde de uyuşmuş oluyosun,ama epiduralde ağrın oldukça ağrı kesici alman sürekli daha güzelmiş tabi..ama burası da ufak yer ve ufak bi hastane sonuçta..burda epidural yaparlar mı bilmiyorum..bende yarın dr.umla konuşucam işala..eğer epidural varsa ve de ii bi anestezist yapıyosa epidural isterim..tansyonum düşerse de dedğin gibi bayıltırlar direk napalım..olmazsa eğer genel anestezi..yani bünyeden bünyeye değişir ağrılar sonrasında haklısın..ooff hayırlısı hakkımızda canım..araştırmaya devam..ben yarın konuşucam dr umla..hatta bi dr a daha gidicem ondan da randewü aldım..napim aklımda bi soru işareti kalmasın..

kızlar günaydınnnnnnnnnn....
superisini göremiyorum ne durumda bilen varmı..hakkımızda hayrlısı olsun diyorum hep ben.. allah kolay doğumlar nasip etsin. bugün bende dr. agidicem dr.um izinde başka bi dr.dan randevu aldım. dua edin bana.. görüşmek üzere..

Günaydın herkese. Uzun zamandır forumdayım ama hiç yazmamıştım. Bebeğini kucağına alan annelerin gözü aydın, henüz doğum yapmamış annelerinde Allah yardımcısı olsun...

Son düzenleme:
superisini göremiyorum ne durumda bilen varmı..hakkımızda hayrlısı olsun diyorum hep ben.. allah kolay doğumlar nasip etsin. bugün bende dr. agidicem dr.um izinde başka bi dr.dan randevu aldım. dua edin bana.. görüşmek üzere..

gunaydınlar
evet bende merak ettim superisini oldu galiba bebiş yoksa gelirdi sanada kolay gelsin canım güzel haberlerini beklioruz

buarada herkese günaydınnnn kızlaaarrr !!! :KK71::KK71:

gunaydınlar
senin sezeryan tarihin belli oldumu canım benim doktorum herseyi son ana bırakıyo sanırım bana acı çektirip yapcak sezeryani bide eli kırılmış nasıl yapcak onuda bilmiyom ama nasip artık

Son düzenleme:
kızlar okudukça bi şeyin farkına vardım.. herkes normal diye başlayıp bi şekilde sezeryane döndü.. ya bebek dönmedi, ya kafası iri, ya çatı dar hiç aklımızda olmayan şeyler.. inş bendede öyle bişey olmaz. ve artık kısa zmanda kızım gelir çünkü çok sabırsızlanmaya başladım...
:2::2::2::KK58::KK58::KK58::KK43::KK43::KK43:

evet ya aynen öyle oldu normaller 37. haftada doğdu gitti kaldık sezeryanciler ne olacağı benim gibi hala mechuller

Günaydın herkese. Uzun zamandır forumdayım ama hiç yazmamıştım. Bebeğini kucağına alan annelerin gözü aydın, henüz doğum yapmamış annelerinde Allah yardımcısı olsun...

gunaydın canım tesk güzel dileklerin için inş. kaç haftalık bebiş

herkese günaydın uzun zamandır giremiyorum çoğu gitmiş azı kalmış doğuran doğurana :) benimde bu pazar çatı muaynesi olucak inş. normal doğum olur allah hepimize kolay doğumlar nasip etsin zaman yaklaştıkça hem içimi bir korku kaplıyoo hemde bir an önce doğurup oğluşumu kucağıma almak istiyorum...

gunaydınlar
senin sezeryan tarihin belli oldumu canım benim doktorum herseyi son ana bırakıyo sanırım bana acı çektirip yapcak sezeryani bide eli kırılmış nasıl yapcak onuda bilmiyom ama nasip artık

yok ya daha belli olmadı bişey demedi benimkide son ana bırakıyo..yarın gidicem işte dr a.o zaman belli olucak..ama ben hemen olmak istiorum zaten sıkıntılı durumum..iice stres olmaya gerek yok..normal doğum imkansızsa neden bekliim ki...:KK50:bebek de zaten 3.500 kilo..haftam da doldu..cumaya olsun dicem beklemenin bi alemi yok..ya kırılsın bişey olmaz kaç kişi giriolar sezeryana bişey olmaz merak etme sen..bakalım sana ne dicek:26:

yok ya daha belli olmadı bişey demedi benimkide son ana bırakıyo..yarın gidicem işte dr a.o zaman belli olucak..ama ben hemen olmak istiorum zaten sıkıntılı durumum..iice stres olmaya gerek yok..normal doğum imkansızsa neden bekliim ki...:KK50:bebek de zaten 3.500 kilo..haftam da doldu..cumaya olsun dicem beklemenin bi alemi yok..ya kırılsın bişey olmaz kaç kişi giriolar sezeryana bişey olmaz merak etme sen..bakalım sana ne dicek:26:

evet zamanın gelmiş bebekte küçük değil nasılsa doktor ne derse yap bakalım ben öyle yapıyom ellerine bıarktım artık kendimi:KK52:

evet zamanın gelmiş bebekte küçük değil nasılsa doktor ne derse yap bakalım ben öyle yapıyom ellerine bıarktım artık kendimi:KK52:

başka çaremiz yok napalım..artık ne derlerse kabul edicez..:18: yarın bi olsa da konuşsamm dr la:26: beklemek de çok finaaaaa :KK52: senn de zamanın gelmiş artık bebiş kaç kiloysu senn canım ?

Son düzenleme:
benimde zamanım geldi gibi artık yaa herkes gözüme bakıyo doğurayım diye ama nerde 41 i bulcak kızım nazlı kızım
annem kerdeşim gelmişti doktor gelmez bekleriz 41 i diyince annanneme gönderdim yarında kayınvalidem geliyo stres olcam daha fazla başımda bekleyenler oluncada bide durup dururken duygulanıp ağlıyorum dün alışveriş merkezeine gittik annemlerle bi mağazanın karsısında oturuken ağlayacağım tuttu kardeşim alamadın diye ağlıuon sanırlar diyo:KK1:
babam hayatta değil hep o aklıma geliyo ağlıyorum annemde halime üzülüyo tabi demiyorum onun için ağladığımı inş kızıım gelirde yüzümü güldürür :KK37:
bu arada dün gözde sezeryan olcaktı haberi olan varmı nasıl acaba :KK39:
sayımız çok azaldı temmuz başındayız ama sezeryan aldı götürdü annişleri neyse bakalım bizim süremiz ne zamana kadar :KK55:

gunaydın arkadaslar,sona yaklaştıkça daha bır zorlasıyor herşey yatmak ,kalkkmak uyumak.allah tez zamanda en rahat şekılde kurtarsın hepimizi inş bu sıkıntılardan.

gunaydınlar
evet bende merak ettim superisini oldu galiba bebiş yoksa gelirdi sanada kolay gelsin canım güzel haberlerini beklioruz

Ayy merak etmişsiniz beni duygulandım şimdi.
Hatırlanmak güzel birşey teşekkür ederim.

Annem yanımda olduğu için sürekli beni çarşı pazar gezdiriyor doğurayım diye bende pek giremiyorum fırsatım olmuyor.
Daha bebişim doğmadı bugün kontrolüm var yine. Dr.um izinde başka dr.a gideceğim. Bakalım ne diyecek

X