- 4 Nisan 2009
- 575
- 5
- 44
Kaşıntım yok ama senin adına sevindim canım bayadır çekiyodun bu dertten..Gözün aydın..bütün anneler uyumuş anlaşılan kaşıntıma büyük oranda çözüm buldum arkadaşlar balmandol diye bir yağ var 2 gun önce onu kullandım kaşıntım bayağı hafifledi..Banyodan sonra her yerimi yağladım yedire yedire çıkarken de sadece su tuttum yağlı kaldım yani 2 gundur kaşıntım yarı yarıya azaldı kaşıntısı olanlar denesin çok rahatlatıyor
Okudukça ağzım açık kalıyor bu doktor maceralarınızı yazdıkça ben hiç denk gelmedim galiba böylelerine...Meslek ahlakı diye bi şey kalmamış bazı doktorlarda.Sezeryan olacaksan iki gün sonra 2 saat yolculuk yapmak baya zor gelebilir canım o yüzden bulunduğun yerde doğum yapsan daha iyi olur.Normal doğum olacaksa samsuna gidebilirsin oturmak rahat olur çünkü yol uzun olsa da.Yine de canını sıkmamaya çalış canım nasıl olsa doğunca her şeyi unutacaksın inşallah...off ne güzel yattım,tam dalıyodum uykuya, eşim yatarken uyandım bi daha da uyuyamadım
zombi gibi geziyorum işte şimdi de..
zaten bugün doktorum hakkında bişeyler daha duydum..canım sıkıldı iyice..
Akşamüstü biraz yürüyelim dedik
bikaç ay önce doğum yapan bi arkadaş da eşiyle geziyodu karşılaştık
doğuma ne kadar var diye sorunca
19'unda ama doktor 14'ünde suni sancıyla alalım diyo dedim
doktorlarımız aynı bu arada
ikisi biden "sakın" dediler
aynı şeyleri onlara da söylemiş
bunlar da kabul etmiş, sabah 9'dan öğleden sonra 3'e kadar açılma olmamış suni sancıda
zaten bebek de büyük, sezeryana alalım deyip
hemen sezeryana almış..
Onların söylemesine göre bana bu teklif ettiği şey, sezeryanın ön adımıymış..
of inanmak istemiyorum ya,
göz göre göre o kadar da eziyet edilir mi bi insana?
"zaten doğumhaneyi, odaları ve ortamı görseniz bir dakka durmazsınız" dediler..
direk samsuna gidin ne işiniz var burda dediler
bir de onların doğum yaptığı dönem doğan bebeklerin hepsi enfeksiyon kapmış, hiç hijyenik değilmiş ortam..
kayınvalidem orda oturuyor ama bu saatten sonra samsunda beni kabul eder mi doktorlar?
yol 2 saat sürüyor, yolculuk yapmam sakıncalı olmaz mı
aman ne bileyim, kafam allak bullak oldu iyice..
ben vazgeçtim doğurmaktan kızlar, alıştım zaten hamileliğe, böyle gezerim artık kaplumbağa gibi..
Ahh şu erkekler ince düşünmeyi beceremiyorlar nedense..Onlar da bizi ayrıntılı düşünmekle suçluyor genelde üstüne üstlük..Eşine anlatman lazım bunları sanırım gerçekten farkına varamayabiliyorlar bazen ne derece duyarsız ve kırıcı olduklarının...Eşlerimiz arasında pek fark yok aslında sadece benim eşim ben durumu anlatınca değiştirmeye çalışır davranışlarını.ben de illa ki anlatmam mı lazım diye düşünüyorum kendisinin anlaması lazım...Kizcelerim gunaydinMoralim sifir basladim gune. Kizim sabah 5'ten 10'a dek uyumadi, sagolsun mizmiz degil, sadece ilgilenmek gerekiyor tabii uyumayinca. Moralim ona bozuk degil de, anlayissiz kocama bozuk. Onun icin hic bir sey degismedi. istedigi saatte uyuyor istedigi saatte uyaniyor. Oglumda da hic kaldirmadim, calistirmadim esimi ben, kizimda da yapmiyorum. Ama bazen deli oluyorum hissizligine. Evde yardimcim var hafta ici, tamam diyorum bana bunu vermeyebilirdi de,temizlik vs. yapmiyorum neticede. O yuzden de uzerine gitmiyorum ama ben rica etmezsem elini hicbir seye atmiyor. Sabah kahvaltida oglum yemek yemek istemedi, o da ugrasmak yerine bagirip cagirip odasina gondermekle cozumu ariyor. ben zaten cok sinirliyim uykusuzluktan, yorgunluktan,istedigimde disari cikamamaktan, gurbette olmaktan.. Ortaligi sakinlestirecegi yerde benim daha cok gerilmem sebep oluyor. Tum bunlari gectim, en ufak bir iltifat, bir opucuk, bir omuz oksama da alamiyorum. O kadar ugrasiyorum, evim derli toplu, her daim pastam boregim yemegim hazir, lohusa halime ragmen makyajim etksik degil, ustum basim duzgun.. Tek bir kelime etmiyor yaa... Bugun ilk defa yemege cikacaktik kizi da alip, simdi hic cikasim yok. Sorup duruyor moralin niye bozuk diye, yorgunum diyorum. Biliyorum soylesem, dert yansam cingar cikar sonu kavga ile biter. Asla kabul etmez eksikliklerini, ona gore hep herseyin en iyisini yapiyordur kendine gore zaten. Sabah kahvalti masasindan aglaya zirlaya firladim, umru degil. Biraz once gelmis, oglani ozur diletiyor benden. Kiyamam ben yavruma ben ona uzulmemistim ki.. Ama gel gor ki ona bunu anlatamam yoksa bir hafta surat yapar huzurumu kacirir.
Sağol teyzesi...Maşallah bebişine canım. Annesini biraz korkutmuş ama sonra rahatlamışsın.
Annende gelince daha rahat edersin. Seninde doğum zamanın belli oldu. Ne güzel rahat rahat hazırlan şimdi. Hastaneyede devam herhalde değiştirmeyeceksin sanırım
İnşallah canım..İlk doğumumda (sezeryan)doğumdan 10 gün sonra tam 10 kilo vermiştim ben canım..Eğer süt stresine girmez de çok yemezsen aldıklarını çok kolay verirsin hiç korkma...günaydın herkese ben salı günü bebeğimi kucağıma alacağım hayırlısıyla peki kaç kilo gidiyor sezeryan doğumda son iki haftadır verdiğim kilolarla toplam 17 kilo aldım
Daha çok ilgi beklliyruz doğru erkekler rahat ama ben kendime yeni taktik buldum...Sürüm sürüm süründürmeye karar verdim şimdi benim eşim gene aramadı salı gununden beri salı da doğumum var haber vermedim...Büyük ihtimal gelmeyecek kimseye sormamışta çünkü(yüzü yok)Eğer gelirse yabancı gibi davraıcam maddi manevi hiç bir beklentim yok gibi davranıcam...Sadece çocuğu hatrına dost olmak zorunda olduğumuzu çocuğu koz olarak kulanmamamızı biz ayrı ayrı onun ebevenleri lduğumuz belirtteceğim..Sabırla bu tutumumu surdurucem ondan vazgeçtiğimi hissettiricem...Sonunda da deliye dönecek bu kendime guvenin nerden kaynaklandığyla ilgili..Çokta mutlu görüneceğim ki 3 ay 5 ay içinde şüpheler onu yemeye başlayacak acaba benle ilgilenen biri mi var vs...sonra da sürüm sürüm sürenecek ben yolculuğumun sonuna geldim bebeğim kucağımda benimle olacak o da dış kapının dış mandalı gibi kalacak artık bana ilgi sevgi şefkat göstermese de olur geçti artık beni bu kadar ağlattı yanına kalmayacak....Çocugu kullanmadan onun dersini vericem hep hamile ve hassas kalacağımı zannediyor ama şimdiden kendimi toparlamaya başladım güvenim tekrar eski haline geliyor...Sizce nasıl bulduğum taktik sonucu daha düşünmedim %90 ayrılık olur göze aldım herşeyi
Senin kocan için denecek çok var ama susmak en iyisi galiba..Sen zaten eşinden ayrılmayı göze almışsın canım.Bu duruşun bence çok anlamlı ve doğru bence..Ama ben sonunun ayrılık olacağını düşünmüyorum.Eşin senin ondan vazgeçtiğini,onsuz da yaşayabileceğini anlayınca geri adım atacaktır bence..Değişecektir.Senden ve bebeğinden vazgeçebileceğini sanmıyorum vazgeçebiliyorsa da kendisi kaybeder canım.Ama ayrılma kararı gerçekten üzerinde çok düşünülmesi gerekn bir durum her iki durumda da zor olacak senin için Allah yardımcın olsun canım...