2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

bütün anneler uyumuş anlaşılan kaşıntıma büyük oranda çözüm buldum arkadaşlar balmandol diye bir yağ var 2 gun önce onu kullandım kaşıntım bayağı hafifledi..Banyodan sonra her yerimi yağladım yedire yedire çıkarken de sadece su tuttum yağlı kaldım yani 2 gundur kaşıntım yarı yarıya azaldı kaşıntısı olanlar denesin çok rahatlatıyor

geçen bir öğretmen arkadaş hamilelik döneminde çok kaşındığını
ve doktorun vurduğu bir iğneyle (adını hatırlamıyor)
sorunun 1 günde geçtiğini anlattı..

off ne güzel yattım,tam dalıyodum uykuya, eşim yatarken uyandım bi daha da uyuyamadım
zombi gibi geziyorum işte şimdi de..

zaten bugün doktorum hakkında bişeyler daha duydum..canım sıkıldı iyice..

Akşamüstü biraz yürüyelim dedik
bikaç ay önce doğum yapan bi arkadaş da eşiyle geziyodu karşılaştık
doğuma ne kadar var diye sorunca

19'unda ama doktor 14'ünde suni sancıyla alalım diyo dedim
doktorlarımız aynı bu arada
ikisi biden "sakın" dediler

aynı şeyleri onlara da söylemiş
bunlar da kabul etmiş, sabah 9'dan öğleden sonra 3'e kadar açılma olmamış suni sancıda
zaten bebek de büyük, sezeryana alalım deyip
hemen sezeryana almış..

Onların söylemesine göre bana bu teklif ettiği şey, sezeryanın ön adımıymış..
of inanmak istemiyorum ya,
göz göre göre o kadar da eziyet edilir mi bi insana?

"zaten doğumhaneyi, odaları ve ortamı görseniz bir dakka durmazsınız" dediler..
direk samsuna gidin ne işiniz var burda dediler
bir de onların doğum yaptığı dönem doğan bebeklerin hepsi enfeksiyon kapmış, hiç hijyenik değilmiş ortam..

kayınvalidem orda oturuyor ama bu saatten sonra samsunda beni kabul eder mi doktorlar?
yol 2 saat sürüyor, yolculuk yapmam sakıncalı olmaz mı
aman ne bileyim, kafam allak bullak oldu iyice..
ben vazgeçtim doğurmaktan kızlar, alıştım zaten hamileliğe, böyle gezerim artık kaplumbağa gibi..

Kizcelerim gunaydin Moralim sifir basladim gune. Kizim sabah 5'ten 10'a dek uyumadi, sagolsun mizmiz degil, sadece ilgilenmek gerekiyor tabii uyumayinca. Moralim ona bozuk degil de, anlayissiz kocama bozuk. Onun icin hic bir sey degismedi. istedigi saatte uyuyor istedigi saatte uyaniyor. Oglumda da hic kaldirmadim, calistirmadim esimi ben, kizimda da yapmiyorum. Ama bazen deli oluyorum hissizligine. Evde yardimcim var hafta ici, tamam diyorum bana bunu vermeyebilirdi de,temizlik vs. yapmiyorum neticede. O yuzden de uzerine gitmiyorum ama ben rica etmezsem elini hicbir seye atmiyor. Sabah kahvaltida oglum yemek yemek istemedi, o da ugrasmak yerine bagirip cagirip odasina gondermekle cozumu ariyor. ben zaten cok sinirliyim uykusuzluktan, yorgunluktan,istedigimde disari cikamamaktan, gurbette olmaktan.. Ortaligi sakinlestirecegi yerde benim daha cok gerilmem sebep oluyor. Tum bunlari gectim, en ufak bir iltifat, bir opucuk, bir omuz oksama da alamiyorum. O kadar ugrasiyorum, evim derli toplu, her daim pastam boregim yemegim hazir, lohusa halime ragmen makyajim etksik degil, ustum basim duzgun.. Tek bir kelime etmiyor yaa... Bugun ilk defa yemege cikacaktik kizi da alip, simdi hic cikasim yok. Sorup duruyor moralin niye bozuk diye, yorgunum diyorum. Biliyorum soylesem, dert yansam cingar cikar sonu kavga ile biter. Asla kabul etmez eksikliklerini, ona gore hep herseyin en iyisini yapiyordur kendine gore zaten. Sabah kahvalti masasindan aglaya zirlaya firladim, umru degil. Biraz once gelmis, oglani ozur diletiyor benden. Kiyamam ben yavruma ben ona uzulmemistim ki.. Ama gel gor ki ona bunu anlatamam yoksa bir hafta surat yapar huzurumu kacirir.

Canim hayirli ugurlu olsun bebegin, ne mutlu, sen de sagsalim aldin kucagina fistigini. Senin durumun bende de olmustu ilk dogumumda. Heyecandan fenalasinca genel anesteziye almislardi. Epiduralde carpintim olacagindan korktulardi. Atlatmissin cok sukur, gule gule buyut, saglikli uzun omurler dilerim.
Vallahi diyecek bir sey yok. Allahin sevdigi kuluymussun ki onceden yuzunu gormussun. Senin dogum baslasin, hangi doktor geri cevirebilir ki? Bence sen Samsun'daki hastaneleri bir ara konus bakalim, gitmeden bilgin olsun alirlar mi almazlar mi?

Aksilik oldu canım ya.. Son dakikada. Canım, kontrolünü yaptırdığın hastanede başka bir doktor edinmeye çalış. Ne bu böyle, son dakikada kıvırtmak...

Odasının tamamlanmasına çok sevindim canımm. Yorulmuşsun ama eminim ki değmiştir :))))

Garfieldcım, doktorların neredeyse hiçbiri sezeryan isteyen bir kadını geri çevirmiyor. Ama ilerleyen sayfalarda yazdıklarını okuyunca derim ki hiç o hastanede doğum yapma, ya kendine başka bir hastane bul ya da Samsun'u ayarla. Sorun sadece doktor değil ki hastane de sıkıntılı. O hastaneyi çıkar canım kafandan

Bu doktorlar son haftalarda bööyle dansöz gibi kıvırtıyorlar. 3.200 de ne var ? Millet 4 kilolarda doğuruyor

HAklsın c naım, insanın içine kurt düşünce insan ne yapacağını bilemiyor. Ama verdiğiniz karar çok mantıklı. Zaten doğum sancısı başlayınca kolay kolay sezeryana alamıyorlar.

Şerife'ciğim, çookkkk tebrik ediyorum seni :)))))) HArika bir hikaye. Allah analı babalı büyütmenizi nasip etsin :))) Çok duygulandım

ok selamlarımı ilet canım. İyi haberlerine çok sevindim

Hehehhee, benimki de yeriden memnun :)))

Canım nereden edindin bu yağı?

Yukarıda da yazdığım gibi o hastaneyi düşünme bence canım

Ah bu kocalar canım..... Ananları tembel yetiştirmiş. Yokluğu bilmezler, anlayıştan yoksunlar. İnşallah bizler böyle yetiştirmeyeceğiz.
Senin haftalar önce yazdığın şeyi san ahtırlatayım canım: kızlar sütünüüzün bol olmasını istiyorsanız moralinizi hiç bir şeye bozmayın..... Bunu unutma canım. Bugünler geçici. Tabi sen de yeni doğum yaptın, hassassın, oğlun suçlu gibi gösterilmiş. Hassas olmasan dahi eşin de sağolsun pek yardıma hevesliymiş. Alsın o oklavayı....

Kızlar sağolun yanıt yazmışsınız sıkıntıma. İnşallah herşey yolunda gider, testlerimin değerleri iyi gider de iyi bir doğumum olur

Kaç zamandır güzel bir uykuya hasretim kızlar.. Gece uykularınız nasıl? Benim bıcırık gece yatağa mı yatacağım, hemen göğüs kafesime yerleşiyor, kaykılıyor, oradaki organlara sırtını yaslıyor. Gece kaç defa oraları tekmeliyor. Ağrılarla uyandırıyor. Gene sabaha karşı saat bilmem kaçtan beri ayaktayım. Yerini de değiştirmedi. Sürekli baskı yapıyor. Ancak, oturarak rahat edebiliyorum ama bu durumda ayaklarım sallandığı için iyice şişiyorlar.

Sağol canım senin annecik gitti benimki geldi hayatın her anında olduğu gibi doğumdada yalnız bırakmıyorlar bizi.
Sana da tekrardan allah kavuştursun umarım annenin yokluğunu fazla hissetmezsin. Biran önce 2 çocuklu hayata alışabilirsin inşallah. Benim gözüm korkuyor çünkü ne yalan söyleyeyim.

Görümceme sinir olmamak mümkünmü. Ama gel gör ki yapımda yok ondan bundan iş beklemek iş buyurmak. Çok ayyh uyh yaptım belim sırtım diye numarada değil tabiki sende biliyorsun son günler artık ağrıyor her yanımız.. Ama ay benimde belim kırıldı bugün gibi cevaplar aldım. Birkeresinde bende pc başında çok oturmaktandır dedimde bozuldu.
Neyse bugün gidiyor artık. Annemde yanımda yatırır o beni bol bol. arada yürüyüşe de çıkarız. Bu yürüyüşe de çıkmıyordu. Kim kalkacak bigisayardan.
Hani hakkını yiyemem temizlik şirketi bizi ekince temizliğime yardımı oldu. ama 3 haftadır burda temizlik 3 gün sürdü. Anla artık.

SAğol canım, uykusuzluk dışında iyiyim.
Sen nasılsın? Senin de doğum epey az kaldı :))

O uykusuluk hepimizin sorunu sanırım. Yatakta dön dön uyutmadım eşimi. Zaten dönemiyorum ters ksplumbağa misali. Bari geleyim buraya bakayım dedim.
Benim doğuma ne kadar kaldı acaba heran diye bekliyoruz ama kızımız nazlı 41. haftada bitecek.
AAnnem geldi dün karnıma baktı gelir gelmez. Bu bizi bir 10 gün daha bekletir herhalde dedi.
Hakkımızda hayırlısı artık.
İlaçların işe yaradımı kullanıyormusun

Ben de daha 37. haftaya yeni girdim ama benimkinin de gelmeye niyeti hiç yokmuş gibi geliyor bana.
Maalesef sadece zyrtec verdi doktor. Kaşıntılarımı biraz azaltıyor. Bu durumun tek tedavisi doğummuş, ilacı yokmuş. Hormonların yaptığı bir şeymiş. İnsan, şimdi ne gereği vardı diyor ama yapacak bi şey yok...

Canım benim sıkma canını normal doğum yapmak için çatında müsaitse bırak bebişin ne zaman doğmak isterse ozaman gelsin.
Gelişimini tamamlayacak ben dışarı çıkmaya hazırım diyecekki sonra sende bebişinde sorunlar yaşamayın.
Benim doktorumda bugün tatile çıktı 14 üne kadar izinli bende kızımın istediği zaman gelmesini bekliyorum 42 haftam 13 ünde doluyor.
Oluruna bıraktım artık.
İnsan 9 ay gittiği dr.unu istiyor doğumda doğal olarak ama normal doğumda dr. değil senin performansın önemli. Sezeryandaysa dr.unun.
Birde bu açıdan düşün bakalım.
Olmamış meyvayı dalından koparmak gibi birşey izne çıkıcam diye suni sancı vermek bence.
Tabi karar yine senin canım

Bendeki gebelik zehirlenmesi gibi desene. onunda tek tedavisi doğummuş. Gerçi ben dikkat ederek ve internetteki araştırmalarımın sonucuyla zehirlenmemi orta dereceden hafife getirebildim ama sizin durumda şunu ye bunu yeme gibi bir durum söz konusu değil herhalde
Dediğin gibi yapacak birşey yok doğumu bekleyeceğiz el mahkum. geçmiş olsun tekrardan

benimde sizinle aynı gün olucak kızlar benimkide sezeryan olacak, yanlız ben epudral ,spinal farkını bilmiyorum, birde kokteyl duydum herikiside dahilmiş üç gün ağrı hissetmiyormuş anne....

Hadi bakalım kızlar anneliğe az kalmış. Hayırlısıyla kucağınıza alırsınız inşallah yavrularınızı. Bizide habersiz bırakmayın ama. bir haftanız var ne güzel gününüzü bilmek

Çok sağol canım. Durum senin de dediğin gibi... Yemek, içmek bi şey değiştirmiyor. İnternette de hep aynı şeyler yazıyor. Bu durumun en güzel yanı, doğumum erkene alınsa bile bebeğim zamanında doğmuş olacak. Kimi hamilelerde 30. haftada da başlayabiliyormuş.

Maşallah bebişine canım. Annesini biraz korkutmuş ama sonra rahatlamışsın.
Annende gelince daha rahat edersin. Seninde doğum zamanın belli oldu. Ne güzel rahat rahat hazırlan şimdi. Hastaneyede devam herhalde değiştirmeyeceksin sanırım

Canım en önemlisi senin kararın. Yalnız şu kordon dolanması için tekrar bir ultrasona girsen için daha bir rahat ederdi herhalde. İhmal etme bu durumu. devlet hastanesine falan bir git baksınlar istersen

Varlıklarıda yoklukları da dert haklısın canım. İkili oynamasa sorun yokda ben iki yüzlülüğü ve her iyi şeyi kendine mal etme durumunu hazmedemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…