2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba güzel annişler
dünki moral bozukluğundan sonra pek girmek istemedim , çok canım sıkkındı
neyse eşim işten gelince konuştuk , oda tedirgin oldu , pekte birşeye karar veremedik açıkçası
hastane değiştirimiycem yanlızca doğum başladığında hastanye gittiğimde normal için uğraşmaya karar verdik
birde bir sürü orda çalışan tanıdık çıktı onları seferber edicem artık

çok teşekkür ederim arkadaşlar doğum hikayemide kızım uyumuşken yazıyımmm:KK1:

yoksaa yazamayabilirimm
yayamas kısım benimm

başlıyorummmm:)))))))))

saat gündüz 11 denn gece 12 ye kadar süren kasılmalarıma aldırış etmeden ama bir okadardaa çaktırmadan panik olup o gece saçlarımı yıkayıp ne olur ne olmaz diye kaşlarımı aldım

sabahaa çıkamam belki diye düşünürken gece boyu kasılmam geçmişti

sabah kalktım

aynı zamandaa önceki günden sürenn ishalim vardı gün içinde 3 kez tuvalete çıkmıştımm

ertesi gün doktorumu aradım doktorum ishalindee kasılmaları tetikleyebiliceğinim söyledi su kaybından dolayı

bol sıvı al ama eğer yakınsan bi göriyim dedii ve gittim doktorum muayene etti amniyo sıvı gayet iyi dedii

bebekte iyi dedii ama bana serum bağlanması gerektiğini söyledi kafam karıştıı

neysee 5 gün sonra çatı muayenesi yapıcaktı bende bir an önce olmak istediğimi söyledim hazır gitmişken

muayenemide oldumm gayet iyi normal doğum yapabilirsin dedii neyse gittik serum bağlatmayaa

nstye de alalım bu arada dediler meğersem doktorum vajinal muayenede anlamış doğumun başladığınıı

nstedee hemşire demezmii doğum başlamışş kasılmalar 2 dkya düşmüşş

neye uğradığımı şaşırdımm

bana yinee sezeryanmı normalmi diye sordular

annem bi taraftan normal kızım derken kayınvalidem ise ne gerek var acı çekmeye sezeryan ol kurtul dediii

kafam çorba gibiydi ama bi taraftanda anneme kızıyordum neden acı çektirtiyo bana diyee ama annemi dinlemeliydim diye düşünüyordumm

acılmam 2 cm di

açılmayı bekledik saatlerce açılmadı

bu sefer açılma gerçekleşmeyince hem açıcı iğne hem suni sancı verildii

2 bu.çukta girdiğim hastanedee saat 6 olmuştu ve hala sancı çekiyordum

sancılarım 5 dan düşmeye başlamıştıkii

doğumhaneye alındımm

yazarken bile tüylerim diken diken oluyor şuanda

açıklık kontrol edildi

10 cm olmuştu sancıdan nefes almam neredeyse imkansıza dönmüştü

saat 6.05 halaa bebeğim yokmu ne zaman gelicek diyee söylenmeye başladım doktoraa

sancım devam ediyordum ne zaman gelicek bu bebekkkk ne zaaamaaaann diye halaa söyleniyordum

bana yarım saat sonra dediklerinde dünya durdu ben bu doğumu yapamam diyip sezeryan masasından kalkışımı size anlatamam zorla geri yatırıldım :KK1:

bu saatten sonra ne sezeryanı artık bebek geliyoo az kaldı dedii ebe

elimle dk başı bu aradaa kafası çıktımıı diye kontrol ediyordumkii

doktorum bağırdıı napıyorsun sen çek elinii enfeksiyon kapıcaksın diyee:KK1:

sonunda saatt tam 18.30 da kızımı kucağıma verdiler :))

ardından dikişlerim atıldıı

ee zormuydu diyiceksiniz eee tabiii çok kolay bişi deil candan can çıkıyoo amaa

şu varkii doğumdan sonraa kalktım gezdimmm

:)

o akşam boyunca dikişlerim acımadıı ağzı kesiciden bi dün zorlandım odaa ağrı kesicinin etkisi geçtiği içinn şuan kızım

2 günlük teyselerii vee benn deli gibi onu sevmekle meşgulüm geziyorum şükürler olsunn

kendi işimi görebiliyorum normalinnn güzelliğide bu olsa gerek annemden allahrazıolsun yoksa belkide sezeryan olucaktım durup dururken

ve kızımın yarın ilk kontrolü varr babasıylaa doktor gesmesine gidiceğis:KK69:

allah sizedee kolay ve sağlıklı bir doğum nasip etsin

benimm doğumumdaki zorluk belkide biraz suni sancıdan dı

amaa oldu bitti sadeceee son yarım saat sancı sıklaştığındaa çok zordu amaa onun dışında şükürler olsunnn

çok öpüyorum sizleriii bana dua edinde sütüm gelsin canlarımm

:KK66:

allah yar ve yardımcınız olsunn:KK66::KK71:

çok sevindim canım , allah analı babalı sağlıklı uzun bir ömür versin bebeğine.....

Kizlar bir dogsun sipalar, bakin nasil bayilacaksiniz meme emerken. Benim oglan da ayni sesi yapardi, kizim da yapiyor. Sutu emdikce 'heyak heyak' gibi bir ses cikariyor :KK60::KK60:Bir de memeyi damaginda sIkIstirip kafayi geriye atmiyor mu deli oluyorum :KK52::KK52:Tabii acidan :KK60::KK60:Meme ucum solucan gibi uzuyor :KK53::KK53:

bak sen sıpaya :KK1: güldürdü beni :nazar:

günaydın kızlar !
dün doktor randevüm vardı..hiç ummadığım şeyleroldu şokunu hala atlatabilmiş diilim..:KK50:doktorum hastaneyi değişiyomuş!:KK52:başka bi hastaneye geçicekmiş..tabi gideceği için de bize olan muamelesi tamamen değişti..:KK53: 9 aydır gidiyodum bi de aynı doktora o kadar pahalı mahalı demeyip sırf normal doğumu destekliyo diye ona gidiyoduk..keşke gitmez olaydık..:KK43:neyse,gider gitmez bana dedi ki;ya sende hemoroit vardı seni sezeryana alalım ! ya dedim ne alakası var bende hemoroid yok aldırmıştım ben hemoroidleri..:KK53:şuan için bi sorunum yok dedim..nese ordan bişi çıkmayınca ultrasona girdim.bu sefer de nolmuş bu çocuğa böle ya şekli tamamen değişmiş dedi!:KK53: allahım beni aldı bi korku ecel terleri dökmeye başladım..:18:dedi nasıl besledin bunu 3.200 olmuş dedi! ben de sandım 4 kilo filan oldu heralde..yani zaten 39.haftadayım normal diil mi:44: kendi de demişti 3.5 kilo olarak doğar demişti..nese ordan da bi vurdu..sora çatıya bakiim dedi,ama baya bi baktı yani yine de sesimi çıkarmadım..:85:sora bişi demedi..dedi bebek doğum kanalına bile girmemiş..daha geçen hafta doğum kanalına girdi demişti ama hafta anlaşılan geri çıkmış..:KK37: sora postladı bizi,bi de bende mantar çıktı dedim ilaç filan vermicekmisiniz..gider ayak bi krem yazdı yolladı..ya şoka girdim resmen adam gidicek nasısa die savdı bizi..önce sezeryana alıcaktı tabi hasta kaçmasın die sonra biz istemeyince kıvırdı gitti..:85:ya napıcam ben bilmiyorum hiç böle bişi düşünmemiştim..büyük ihtimalle alman hastanesine geçicek doktor..ama ben gitmem ona bi daha:KK50: insan der yani alman hastanesine geçicem oraya gelirsiniz bilmem ne..daha belli değil belki alman hastanesine geçerim dedi..biz gittik hemen alman hastanesine sorduk evet dediler yeni doktorumuz geliyo..yani gitmem ben ona ne biçim muamele yaptı ya...:KK43:burda fazla doktor ya da hastane de yok..alman hastanesi de zaten uçmuş bi durumda fiyat olarak..biz bu doktorun olduğu hastaneyle fiyat olarak da anlaşmıştık ama malesef bundan başka kadın doktoru da yok orda..:KK50:bi yer var işte ona bakıcaz başka bi hastane biraz ufak bi yer ama napim..zaten doğuma kalmış kaç haftam:83: oof doktorlar son anda kıwırıo derlerdi de inanmazdım kızlaar:85:

:KK47::KK47::KK47:
ne yapıcaz biz bu doktorlarla yaaa

Kızlar annem aradı biraz sonra yola çıkıyormuş yanıma gelecek. Saat 3-4 gibi burda olur herhalde...:KK66::KK66::KK66:

Benim mutfağa girip yemek yapmayan tüm yemek işini bana bırakan görümcem annemin geleceğini duyunca hemen mutfağa girip yemek yapmaya başladı. dünden menümüz belliydi. Kolları sıvamış beni de mutfaktan çıkardı.:KK53::KK53::KK53:
İnsan bukadar gösteriş meraklısı olur. annemde sanacak ki hep yemeklerimi yaptı. Sanki ben anneme neler yaşadığımı anlatmayacağım:84::84::84:

üç kağıtçınında böylesi , varlıkları dert yoklukları dert vala

Bu arada ben de kısaca dünkü doktor maceramı paylaşayım arkadaşlar
hem de akıl istiyorum sizden..

Doktorum içeri girer girmez normal,sezeryan seni bi şekilde 14'ünde doğurtucam dedi..
Çünkü 15-23 arası izinli kendileri..
Ben de dedim durun bi bakalım duruma..

Önce ultrasonda baktı doktor
iki hafta önden giden kafa gelişimi normale dönmüş
yani normal doğumu engelleyecek bi kafa değil sanırım artık, tam haftasıyla uyumlu olmuş artık..
Bebeğim olması gereken yerdeymiş ama henüz doğum kanalına girmemiş..

Plesanta yüzünden bebeğin yüzünü hiç göremiyoruz zaten ultrasonda son iki muayenede..
"plesanta sanki rahim ağzında gibi "dedi önce. "Doğum sırasında kanama fazla olabilir" dedi..
Sonra da "yok yok şurda açıklık var bebek ordan çıkar" dedi, "kanama da olmaz ya" dedi.. Anlamadım tabi ben bişey..
Hatta ben "bu sezeryan olmasını gerektircek bişey değil mi" dedim
Çatıda anlarız birazdan dedi..

Sonra çatıya baktı
eşim "eşim çok nazlıdır, bence normale dayanamaz, canı tatlıdır deyince"
"ben çatıda anlarım normal yapıp yapamayacağını" dedi.

Çatı biraz acıdı tabi ama çok da değil
afedersiniz bi ara büyüğümü yapacakmış gibi hissettim
Çatım çok iyiymiş, 4 kilo bile doğurursun sen dedi
1 cm açıklık var dedi..
bebeğin şu an 3 kilo, doğumda zaten en fazla 3,5 olur dedi..

Plesentayı sordum ben
bi sorun yok dedi..
zaten ben dokundum bebeğin kafasına dedi..
Artık ne kadar soktuysa elini düşünün..:KK1:

Ve en son "ben seni sezeryan yapmaya kıyamam" dedi..
Sen çok çok rahat normal doğum yaparsın dedi..Son haftada gördğüm en güzel çatı dedi..
(Ama çok korkuyosam istersem sezeryan yapabilecek potansiyel de var doktorumda)

Ama şöyle birşey sunuyo bana
gitmeden 14'ünde suni sancıyla normal doğum yaptırayım sana diyo..

Ben pek sıcak bakmayınca bu teklife ( buarada nöbetine denk getirmek için bu teklifi izne gitmeyecek olsa da yapacaktı, yapmıştı)
"O zaman 14'ün de gel, açılma 4-5 cm olmuşsa, istersen hemen suni sancıyla doğurturum, istemezsen de beklersin" dedi..

Ben de madem normal olacak
bari oğlum geleceği zamanı kendi seçsin diyorum
Bu arada beklenen doğum tarihim 19 temmuz
Sizce mantıklı mı teklifi?

Aa bi de şey de dedi..
Açıklığım varmış zaten, belki de 14'üne kadar kendiliğinden bile gelebilir dedi..
Allah'ım inşallah öyle olur,

Gerçi ben çok korkuyorum, normal yapabilir miyim hala güvenemiyorum kendime ama
herşey normal olması yolunda bu kadar olumluyken de
sezeryanı da bi taraftan düşünmek ne kadar mantıklı?

Of kızlar kısaca yazıcam dedim ama uzattım farkındayım..
kafam çok karışık..
ve çok ama çok korkuyorum..:18: :18: :18:
napiym ben?

inşallah herşey gönlüne göre olur canım...

ya heralde öle nereye girip çıkıyo..benm akıllı doktorun uydurmasıydı o..:KK47:şimdi kanala da girmedi hop gitmeden sezeryana alayım paramı da alayım hesabı yaptı ama yemezler..biz her gittiğimizde 100 tl muayene ücreti ödedik..ama işte ne ilgisi adam son anda bıraktı resmen yarı yolda..ay kusura bakma siniri atamadım hala canım:KK43: zaten son haftalarım iice gerildim..:85:bu arada stres bebeğe çok zararlıymış..sancının gelmesini filan engelliomuş..ama napim işala pzt anlaşırım başka yerle yoksam evde dourcam bi ebe bulup:KK37:
off off..ben de stres yapmıyım da sancım gelsin bari..:KK53:

Merhaba güzel annişler
dünki moral bozukluğundan sonra pek girmek istemedim , çok canım sıkkındı
neyse eşim işten gelince konuştuk , oda tedirgin oldu , pekte birşeye karar veremedik açıkçası
hastane değiştirimiycem yanlızca doğum başladığında hastanye gittiğimde normal için uğraşmaya karar verdik
birde bir sürü orda çalışan tanıdık çıktı onları seferber edicem artık.

inşallah herşey gönlüne göre olur canım...
canım gönlüm ne istiyo bi bilsemm
Allah'ım senin de gönlüne göre versin..
Valla şeytan diyo, gitme bi daha doktora, otur doğur evinde kendi kendine..:KK37:

Merhaba kızlar, yazılanları okudum da çok üzüldüm sıkıntıda olan arkadaşlar için, Rabbim kimseye muhtaç etmeden, en hayırlı şekilde kurtarsın hepimizi inşallah :2:

Ben doktora her gittiğimde soruyorum kanala girmiş mi diye. O da bebeğimin başını gösterip şu cevabı veriyordu : " Eğer kanala girmiş olsaydı, kafasının tamamını göremezdik net olarak. Tepesini kesik olarak görürdük ve anlardık " diyor hep. Siz de ultrasonunuzu hatırlamaya çalışın. Kafasının tamamını görebiliyor muydunuz? Ona göre kanalda mı değil mi, daha kolay anlayabilirsiniz :KK68:

Doktora güvenmek çok önemli. Ama benim herşey yolunda giderse doğumda doktorumu bile talep etmeyi düşünmüyorum. Hatta devletin ebe ve hemşireleri daha tecrübelidir diye düşündüğüm için belki devlette bile yaptırabilirim. O yüzden, doktor değişimleri yüzünden kendinizi ekstra strese sokmayın. Zaten hakkımızda hayırlı olan neyse, o nasip olacaktır.

" Olmadığı için üzüldüğün şeye, gün gelir iyiki olmamış diye şükredersin " sözünü çok severim. Rabbim hakkımızda hayırlı olanı nasip etsin inşallah :nazar:

off off..ben de stres yapmıyım da sancım gelsin bari..:KK53:

canım gönlüm ne istiyo bi bilsemm
Allah'ım senin de gönlüne göre versin..
Valla şeytan diyo, gitme bi daha doktora, otur doğur evinde kendi kendine..:KK37:

Canım herşey yolundayken neden ikilemde kalıyorsun ki? Allah korusun normal doğum esnasında herhangi bi sıkıntı ortaya çıkarsa zaten istesen de, istemesen de sezeryana alacaklar hemen. Ben senin yerinde olsam, hiç düşünmeden herşeyi oluruna bırakıp, bebeğimin gelmek istediği zamanı beklerdim. Çekeceğimiz acı gerçekten dayanılmayacak türden olsaydı, dünya nüfusu inan bu kadar kalabalık olmazdı :KK52: :KK37:

slm kızlarrrr
bisss deldikk teyzeleriii

bende 27 haziran pazartesi günü saat 10:30 da genel anestezi ile kızıma kavuştum elhamdülillah...sizlerede hikayemi yazmaya geldiimm
27sinde olacağını tahmin ediyordum ama perşembe günü dra gittiğimde drdan duyunca iyicene bi tuhaf oldum bütün akşam ağladım oğlum ne olacak diyee hala o anımı düşününce gözlerim doluyoo...
neyse o 4 gün öle zor geçti ki kızlar anlatamam.psikolojim baya bi çöküktüü..
neyse pazartesi günü sabah kalktım son hazırlıklarımı yaptım oğlum babannesinde yengesiyle kalacaktı onu dedesi almaya geldi..götürdüler..en zor anlarımdan biriydişimdi bile göz yaşlarıma engel olamıyorumsonrada kayınpederim ve kayınvalidem geldiler eşim ben beraberce hastaneye gittik.hastanede annem babam ve kardeşim bizi bekliyolarmış.. yatış işlemleri yapıldı. odamıza geçtik hemşireler geldi üstümü falan giydirdiler.test için kan alırken tansiyonum düştü baygınlık gibi bişey geçirdim..
biraz kendime gelmeye başlayınca gene aldılar..ben epidural istiyodum anestezi uzmanı geldi bu durumda yapılamayacağını daha kötü olabileceğimi söyledi geneli kabul ettik..snra geldiler hasta bakıcılar ameliyata çıkış dışardakilerle vedalaşma....
ameliyathaneye girdik ama ben heyecandan korkudan titriyorum ordada hazırlıklar yapıldı biraz hemşirelerle sohbet ve hazırmısın dediler hazırım dedim ve uyudum.....
sonra şerife hanım şerife hanım aç gözünü diye hemşirelerin sesini duydum boğazımı narkoz tıkadı nefessiz kaldım biraz konuşamıyorum falan snra işaretlerimden anladılar hemen oksijen taktılar nefesim açıldı çok şkr...ama çok felaket ağrım vardı..odaya aldılar ben odama gelene kadar kızım gelmiş beni bekliyomuşhemen bi ağrı kesici yaptılar..ondan snra biraz iyi hissettim.kızımı emzirmeye çalıştılar... tebrikler falan eşim oğlumu aldı geldi kardeşiyle tanıştılar
akşam 5 gibi ayağa kaldırdılar baya bi zor oldu bi 5 dk yürüdükten snra yatağıma yatırdılar çorba falan yedim..
2 gün kalıp çarşamba sabahı çıkıcaktık ama kızımın sarılığı çıkmış ve doktorumuz küveze girmesi gerektiğini söyledi..
küvezi odamıza getirebileceğimizi söyledi getirdiler o iyi oldu.1 gecede öyle kaldık..perşembe günü evimize geldik..şimdide yeni hayatımıza alışmaya çalışıyoruz kardeşliğe alışmaya çalışıyoruz...bugün tekrar sarılığı ölçüldü oda düşmüş çok şkr...
bana gelince eve geldiğimiz gün hamile kaldığım kiloya düşmüştüm bugün tartıldım 1 kilo daha gitmiş....emzirmeye çalışıyorum günde 3 4 lt su içiyorum ilk başlarda zorlandık ama şimdilerde biraz daha iyiyiz...hemen süt gelmedi..aklınızda bulunsun süt gelmiyo diye bırakmayın bol bol su en çok sütü o yapıyo..dr sütün %80ni su dedi bende dinliyorumm....
kızım 3kilo 140 gr 49 cm doğdu...
şimdi uyuyor bunu yazabilmek için 3 kez başından kalktım
allah herkesi selamet yavrusuna kavuştursun inş...

bis fırsat buldukca geliriz...şimdilik bu kadar

Selam kızlar nasılsınız? Ben yorgunum evi sil süpür,, çamaşır derken pilim bitti şimdide yemekleri koydum geldim babamlar gelecek yemeğe... kızım bu ara çok canımı yakıyor, okudumki hepinizde durum aynı. Hayırlısıyla gelsinler bizde rahatlayalım inş :)

doktor sıkıntısı çekenler olmuş çok üzüldüm, doktor değiller sanki bizim iyiliğimizi düşünmeleri gerek. Canımız onlara emanet onlarsa küçük hesaplar yapıyolar. Allah hepinizin yardımcısı olsun sıkmayın canınızı şer gibi görünen hayr olabilir...

slm kızlarrrr

bende 27 haziran pazartesi günü saat 10:30 da genel anestezi ile kızıma kavuştum elhamdülillah...sizlerede hikayemi yazmaya geldiimm
27sinde olacağını tahmin ediyordum ama perşembe günü dra gittiğimde drdan duyunca iyicene bi tuhaf oldum bütün akşam ağladım oğlum ne olacak diyee hala o anımı düşününce gözlerim doluyoo...
neyse pazartesi günü sabah kalktım son hazırlıklarımı yaptım oğlum babannesinde yengesiyle kalacaktı onu dedesi almaya geldi..götürdüler..en zor anlarımdan biriydişimdi bile göz yaşlarıma engel olamıyorumsonrada kayınpederim ve kayınvalidem geldiler eşim ben beraberce hastaneye gittik.hastanede annem babam ve kardeşim bizi bekliyolarmış.. yatış işlemleri yapıldı. odamıza geçtik hemşireler geldi üstümü falan giydirdiler.test için kan alırken tansiyonum düştü baygınlık gibi bişey geçirdim..
biraz kendime gelmeye başlayınca gene aldılar..ben epidural istiyodum anestezi uzmanı geldi bu durumda yapılamayacağını daha kötü olabileceğimi söyledi geneli kabul ettik..snra geldiler hasta bakıcılar ameliyata çıkış dışardakilerle vedalaşma....
ameliyathaneye girdik ama ben heyecandan korkudan titriyorum ordada hazırlıklar yapıldı biraz hemşirelerle sohbet ve hazırmısın dediler hazırım dedim ve uyudum.....
sonra şerife hanım şerife hanım aç gözünü diye hemşirelerin sesini duydum boğazımı narkoz tıkadı nefessiz kaldım biraz konuşamıyorum falan snra işaretlerimden anladılar hemen oksijen taktılar nefesim açıldı çok şkr...ama çok felaket ağrım vardı..odaya aldılar ben odama gelene kadar kızım gelmiş beni bekliyomuşhemen bi ağrı kesici yaptılar..ondan snra biraz iyi hissettim.kızımı emzirmeye çalıştılar... tebrikler falan eşim oğlumu aldı geldi kardeşiyle tanıştılar
akşam 5 gibi ayağa kaldırdılar baya bi zor oldu bi 5 dk yürüdükten snra yatağıma yatırdılar çorba falan yedim..
2 gün kalıp çarşamba sabahı çıkıcaktık ama kızımın sarılığı çıkmış ve doktorumuz küveze girmesi gerektiğini söyledi..
küvezi odamıza getirebileceğimizi söyledi getirdiler o iyi oldu.1 gecede öyle kaldık..perşembe günü evimize geldik..şimdide yeni hayatımıza alışmaya çalışıyoruz kardeşliğe alışmaya çalışıyoruz...bugün tekrar sarılığı ölçüldü oda düşmüş çok şkr...
bana gelince eve geldiğimiz gün hamile kaldığım kiloya düşmüştüm bugün tartıldım 1 kilo daha gitmiş....emzirmeye çalışıyorum günde 3 4 lt su içiyorum ilk başlarda zorlandık ama şimdilerde biraz daha iyiyiz...hemen süt gelmedi..aklınızda bulunsun süt gelmiyo diye bırakmayın bol bol su en çok sütü o yapıyo..dr sütün %80ni su dedi bende dinliyorumm....

canım Allah bağışlasın, iyi olmanıza ve sarılığın düşmesine çok sevindim. oğlunu eşini ve seni tebrik ediyorum Allah analı babalı büyütmenizi nasip etsin. :KK71:

Hadi bakalım seninki bekletmeden gelecek gibi.

Aslında eşimde bende uzun değiliz normal boylarımız. Ama ikimizin babaları uzun. Kardeşlerimiz uzun. Birde dedelerimiz uzun.
Büyük kızımda 4 kilo 54cm doğmuştu. Benim kızlar sülaledeki uzunlara çekiyor galiba

uzun boyun baskın gen oldugunu okumustum bı yerde yanı aılede varsa uzun olma olasılıgı kısa olmasından daha fazla oluyormus.

kızlar günaydıın
aklıma bir şey takıldı
ya ben genelde sağ tarafıma dönük uyuyorum ya da uyandığımda sırt üstü uyanmış buluyorum. bebişim oksijensiz kalmış olabilir sizce mi?

belcıka ve hollanda da doktor ebe olmak uzere bı kac kısıye bunu sordugumda nasıl rahat oluyorsam oyle yatmamı ama sırt uzerı yattıgımda kalkarken yavas kalkmamı tansıyonum dusebılcegını soyledı. yanı bırden ayaga kalkmak yerıne yavas yavas once oturur pozıyon sonra ayaga kalk basın donmesın dedı.

ben de şoka girdim zaten canım sorma..işte dewlet hastanesinn yönlendirdiği bi klinik var oraya gidicez bakalım pazartesi günü..ya burası küçük tatil yeri olduğu için fazla seçeneğimiz olmuyo malesef canım..işala bi şok daha yaşamam allahımm :26:
İnşallah ordaki doktor içine siner canım.Doğuma girerken doktor şöyle dedi ama acaba böyle değil mi diye düşünmek ne zordur..Allah hayırlısıyla doğurmanı nasip eder inşallah ...
slm kızlarrrr

Hoşgeldiniz demek artık iki kişisiniz:)):KK19:Üzülmüşsün ama bak çok şükür bebeğin sağlıklı ve kucağında artık...Allah sağlıkla büyütmeyi nasip eder inşallah :nazar:

bende emın olmak için 2 ayrı doktora bırden gıdıyorum. yurt dısı sıgortamın anlasmalı oldugu hasteneye gıdıyorum bu yuzden onu bırakamıyorum. ama onun harıcı baska bı doktorun ozel muayenehanesıne de gıdıyorum.

goruyorum kı pek cok kısının sorunu bu gercekten sezeryanlıkmıyız yoksa bunu ısteyen doktor mu? ıste bunun cevabı cok zor mecbur boyle farklı doktorlara gıtmek zorunda kalıyoruz.

benımde sorunum plesentam asagıda ve gunumun dolmasına 2 gun kalmasına ragmen bebegın dogum kanalına gırmemesı. cuma gunu gıttıgım doktor bebegın kanala bıraz gırdıgını acılma olmadıgını ve gununun bıraz daha oldugunu soyledı. sımdı sunı sancı versem acılmada yok canını cok acıtır yazık dedı. ama hastanedekı doktorum bekletmek ıstemıyo ve gunu doldugu gun duruma göre sunı sancı ve olmazsa sezeryan dıyo.

bebeğim haala tersmiş dönemeiş u şeklinde duruyormuş amnyo sıvımız normal plesantamız sağlıklı bebişimiz sağlıklı öylece tepiniyormuş sezeryanda demedi normal doğumda demedi nstye bağladı herşey normal güzel dedi bekleyeceğim artık 15 gün sonrada kontrole çağırdı sat 23 ekim doğum 30 temmuz ogözüküyor şimdilkk inşallh kızım dönerde bende normal doğum yaparımm.....

kızlar az önce Cetrefilli aradı
hepinize çok selamı var
Ankaradaymış yeni doktoruna gitmiş , doktoru herşeyin yolunda olduğunu soylemiş
Bebişin kafa çapı kanala yerleştiği için 1 hafta geriden çıkmış , biraz ona sıkıntı yapmış ama normal olduğunu konuştuk
yeni doktoru kilosuna takmış , bebişi 20 temmuz gibi olabillirmiş
sizleri sordu ve selamlarını gönderdi

slm kızlarrrr

tatlım allah analıbabalı büyütsün hayırlı bi evlat olsun inşallah.. ne güzel darısı bizlerin başına hayırlısıyla

Canım herşey yolundayken neden ikilemde kalıyorsun ki? Allah korusun normal doğum esnasında herhangi bi sıkıntı ortaya çıkarsa zaten istesen de, istemesen de sezeryana alacaklar hemen. Ben senin yerinde olsam, hiç düşünmeden herşeyi oluruna bırakıp, bebeğimin gelmek istediği zamanı beklerdim. Çekeceğimiz acı gerçekten dayanılmayacak türden olsaydı, dünya nüfusu inan bu kadar kalabalık olmazdı :KK52: :KK37:
haklısın canım aslında, tevekkül ediyorum ama başaramıyorum sanırım..
Ama az önce yine doktorum hakkında bişeyler duydum, o tedirgin ediyo işte..

kızlar az önce Cetrefilli aradı
hepinize çok selamı var
Ankaradaymış yeni doktoruna gitmiş , doktoru herşeyin yolunda olduğunu soylemiş
Bebişin kafa çapı kanala yerleştiği için 1 hafta geriden çıkmış , biraz ona sıkıntı yapmış ama normal olduğunu konuştuk
yeni doktoru kilosuna takmış , bebişi 20 temmuz gibi olabillirmiş
sizleri sordu ve selamlarını gönderdi
Aleyküm selam..hakkında hayırlısı olsun inşallah..İnşallah sağ salim ve kolaylıkla kavuşur o da yavrusuna..

selamlar kızlar bağlantım iyi olmadığı için sık giremiyorum şimdi iyiydi hemen okuyayım neler olmuş dedim maşallah bebişlerine kavuşanlara darısı başımıza bizde bugun hastaneye gittik benim bebişinde yeri rahatmış doğum kanalına girmemiş bekletcek bizi. catımada baktı doktor ama eli kırılmış ya ona üzüldüm sol elle baktı o yzüden inş doğumuma iyileşir alçıdada azcık gerci sorun olmuyo diyo ama sezeryan olursa nasıl olur bilemicem artık normal doğum olabilirmi dedim oda bebek doğana kadar anlamak inan mumkun değil dedi bazı bebekler doğum esnasında kalp atışları yavaşladığı için sezeryan yapmak zorunda kalınaniliyor dedi son ana kadar belli değil yani neyse nasip artık beklicez Rabbim neyi nasip ettiyse o olcak ama beklicez artık bakalım
:KK3::KK4::KK4::KK4:

slm kızlarrrr

hayırlı olsun canım allah analı babalı sağlıklı büyütmeyi nasip etsin uzun ömürler versin kızına....

bende emın olmak için 2 ayrı doktora bırden gıdıyorum. yurt dısı sıgortamın anlasmalı oldugu hasteneye gıdıyorum bu yuzden onu bırakamıyorum. ama onun harıcı baska bı doktorun ozel muayenehanesıne de gıdıyorum.

goruyorum kı pek cok kısının sorunu bu gercekten sezeryanlıkmıyız yoksa bunu ısteyen doktor mu? ıste bunun cevabı cok zor mecbur boyle farklı doktorlara gıtmek zorunda kalıyoruz.

benımde sorunum plesentam asagıda ve gunumun dolmasına 2 gun kalmasına ragmen bebegın dogum kanalına gırmemesı. cuma gunu gıttıgım doktor bebegın kanala bıraz gırdıgını acılma olmadıgını ve gununun bıraz daha oldugunu soyledı. sımdı sunı sancı versem acılmada yok canını cok acıtır yazık dedı. ama hastanedekı doktorum bekletmek ıstemıyo ve gunu doldugu gun duruma göre sunı sancı ve olmazsa sezeryan dıyo.

hakkımızda hayırlısı artık , ben iyice bu doktor karmaşasında deliye döndüm doğrusu
işi espirisine vurdum ne yapıcağım belli değil :KK35::KK35:

bebeğim haala tersmiş dönemeiş u şeklinde duruyormuş amnyo sıvımız normal plesantamız sağlıklı bebişimiz sağlıklı öylece tepiniyormuş sezeryanda demedi normal doğumda demedi nstye bağladı herşey normal güzel dedi bekleyeceğim artık 15 gün sonrada kontrole çağırdı sat 23 ekim doğum 30 temmuz ogözüküyor şimdilkk inşallh kızım dönerde bende normal doğum yaparımm.....

selamlar kızlar bağlantım iyi olmadığı için sık giremiyorum şimdi iyiydi hemen okuyayım neler olmuş dedim maşallah bebişlerine kavuşanlara darısı başımıza bizde bugun hastaneye gittik benim bebişinde yeri rahatmış doğum kanalına girmemiş bekletcek bizi. catımada baktı doktor ama eli kırılmış ya ona üzüldüm sol elle baktı o yzüden inş doğumuma iyileşir alçıdada azcık gerci sorun olmuyo diyo ama sezeryan olursa nasıl olur bilemicem artık normal doğum olabilirmi dedim oda bebek doğana kadar anlamak inan mumkun değil dedi bazı bebekler doğum esnasında kalp atışları yavaşladığı için sezeryan yapmak zorunda kalınaniliyor dedi son ana kadar belli değil yani neyse nasip artık beklicez Rabbim neyi nasip ettiyse o olcak ama beklicez artık bakalım
:KK3::KK4::KK4::KK4:

inşallah gönlünüze göre olur herşey kızlar
hakkımızda herşeyin hayırlısı....

Ya kızlar ben valize iç çamaşırı koymadımmmm... Sezeryandan sonra nasıl kilot lazım ki. Düşük bel mi yüksek bel mi?

Ya kızlar ben valize iç çamaşırı koymadımmmm... Sezeryandan sonra nasıl kilot lazım ki. Düşük bel mi yüksek bel mi?

Dogum sonrası kullanabileceğin kullan at iç çamaşırları var genelde 3 lu ya da 5 li paketlerde e bebek ya da joker gibi mağazalarda satılıyor

Gunaydin fistiklarrrr :KK3::KK3:
Gecmisi anca okudum, taa sabaha karsidan beri bakiyorum :KK1: Kizimin uyanmasina az kaldi, umarim yetistiririm. Dun annemi yolculadik, esimi evde kizimla biraktim sutumu sagip. Havaalaninda acikli sahneler yasadik :KK43: Oglum zirliyor bir yandan anane diye bir yandan ben. Annem sakin yapma aglama deyip durdu. :KK43::KK43::KK43:Ay simdi yazarken bile agliyorum, cok ozledim simdiden. Oyle alismistim ki anlatamam. Sanki 1,5 ay degil 1,5 gun kalmis gibi geldi bana. Annemin rahatligi tecrubesi, oglumu oyalayisi bana destek olusu, guldurmeleri... :KK43::KK43::KK43:Daha 1,5 ay buradayim, tam 1 yildir kardesimi yegenimi de gormedim. Insallah zaman cabuk gecer :KK43::KK43::KK43:
Bu arada kocam sabredememis, hemen vermis sutumu emzirdigim halde. Ust bas her yer kusmuk olmus, tabii fazla gelmis sipaya. Su erkekler ne aceleci, iki dakka oyalayamamis bebecigimi. Bizde haberler simdilik ayni, haftaya cuma 1 aylik olacagiz insallah. Kizim hala minnacik gorunuyor gozume ama yuzu gozu acildi, degisti. Bu sabah ilk defa anlamli anlamli beni seyretti tepki verdi konusmalarima. Ay haydi alin kucaklariniza da paylasalim yaaaaa :KK52:

Hosgeldin canim aramiza, tecrubelerimizi paylasalim tabii. Cee deyip kacma :KK34:

Canim hayirli ugurlu olsun, gule gule buyut minigini. Allah saglikli uzun omurler versin.

Esime anlattim durumunu, uckagitci bu doktorlar diyor. Git baska doktora bak canim bence de.

Canim gozunaydin, saglikla huzurla buyusun minigin insallah. Tebrik ederim, normal dogum yapmissin. O acilar carcabuk geciyor degil mi? Anneler her zaman dogrusunu bilir, iyi ki dinlemissin.
Sutun gelmistir artik sanirim, gelmediyse de sIk sIk hafif sicak banyo yap ve goguslerine bol bol su tut. Cok cabuk indiriyor sutu memelere.

Pelincigim anlatsana neler yapiyorsunuz, minigin nasil? E ne zaman baslayacagiz paylasmaya miniklerimizi?

evet canım kullanmadım dr.uma inat ilk gebelikte de kullanmamıştım. Son haftalarda düşünce değerler kullanmaya başladım. Bana doktorum Gynoferon
yazmıştı. Kabızlık sorunu falan yapar diye çok korktum ama çok şükür yapmadı. Baştan beri bağırsak sorunum olmamıştı zaten. Demir ilacını içtiğim zaman daha da iyi çalışıyor ertesi gün. Ben hala düzenli içmiyorum da. doktoruna bir sor belki bunu yazar busefer. Umarım iğneye gerek kalmadan yükselir değerlerin. Keçiboynuzu pekmezi al bence biran önce ihmal etme beslenmeni

Canım Gözün aydın. Bende merak etmiştim seni bir ara burdada sordum ama haber alan çıkmamıştı senden. Sevindim miniğin kollarında şimdi.
Hayırlı bir evlat olur inşallah.

Biz gelipşöyle hepberaber senin dr.u bir sıkıştıralım tenhada:KK47:
Kordon dolandıysa nasıl bukadar rahat olupta haftaya erteliyor. Pek inandırıcı gelmiyor gerçekten.
Geçen seferki dr.a tekrar git bence. Allah korusun arkadaşların dediği gibi bende korkarım kordon dolanmasından.
Belki dr.u senin doğumuna girmesi için ikna edebilirsin. sonuçta acil doğuma gitsen o hastaneye sen bize 36. haftadan sonra gelmişsin seni doğuma alamayız diyip kapıdan çevirecek halleri yokya.
Zaten yasal birşey değil bu 36. hafta konusu. Şansını bir dene belki ikna olur. Yada göz dağı ver acil gelsem almak zorundasınız hastane olarak beni diye.
Dr.ların karşılarındaki insanları bilgisiz yerine koymalarına sinir oluyorum.
Allah hakkında hayırlısını versin canım

Tekrar geçmiş olsun canım. Normal yapma şansının devam etmesi iyi haber sevindim

Sağol canım dr.um beklediği sürece bende bekleyeceğim. Gerçi oda pazartesiden itibaren 10 gün izinde olacak. Başka dr.a emanet etti beni 13 üne kadar bekleme hakkı tanıdı ama sık sık kontrole gitmem şartıyla

ay senin az kalmış bebişini kucağına almana. Hayırlı haberlerini bekliyoruz o zaman. Allah kolay ve sorunsuz bir doğum nasip etsin inşallah

Güzel bir hikaye. normal doğum yorucu ama sonrası güzel. Tebrik ederim. iyiki anneni dinlemişsin. Sorun olmayıp normal doğum yapabilecek herkese normal doğum tavsiye eden biri olarak kutluyorum seni.
bol su ve süt iç. Sütün artacaktır. Kimyon tarçın çayı ısırgan otu falan hep sütünü artırır. Sıvıya yüklen yani.
Allah bağışlasın bebişinide.

Hadi gözün aydın o zaman. Rahim ağzında yumuşama olmaya başladı demekki doğum yakın dediğine göre. Baktınmı FL sine yoksa unuttunmu heyecandan.

tşkr ederim güzel dilekleriniz içinnn kızlarr.....

:KK16:

X