- 27 Mayıs 2008
- 1.906
- 2
- 41
Merhaba güzel annişler
dünki moral bozukluğundan sonra pek girmek istemedim , çok canım sıkkındı
neyse eşim işten gelince konuştuk , oda tedirgin oldu , pekte birşeye karar veremedik açıkçası
hastane değiştirimiycem yanlızca doğum başladığında hastanye gittiğimde normal için uğraşmaya karar verdik
birde bir sürü orda çalışan tanıdık çıktı onları seferber edicem artık
çok sevindim canım , allah analı babalı sağlıklı uzun bir ömür versin bebeğine.....
bak sen sıpaya güldürdü beni
ne yapıcaz biz bu doktorlarla yaaa
üç kağıtçınında böylesi , varlıkları dert yoklukları dert vala
inşallah herşey gönlüne göre olur canım...
dünki moral bozukluğundan sonra pek girmek istemedim , çok canım sıkkındı
neyse eşim işten gelince konuştuk , oda tedirgin oldu , pekte birşeye karar veremedik açıkçası
hastane değiştirimiycem yanlızca doğum başladığında hastanye gittiğimde normal için uğraşmaya karar verdik
birde bir sürü orda çalışan tanıdık çıktı onları seferber edicem artık
çok teşekkür ederim arkadaşlar doğum hikayemide kızım uyumuşken yazıyımmm
yoksaa yazamayabilirimm
yayamas kısım benimm
başlıyorummmm:)))))))))
saat gündüz 11 denn gece 12 ye kadar süren kasılmalarıma aldırış etmeden ama bir okadardaa çaktırmadan panik olup o gece saçlarımı yıkayıp ne olur ne olmaz diye kaşlarımı aldım
sabahaa çıkamam belki diye düşünürken gece boyu kasılmam geçmişti
sabah kalktım
aynı zamandaa önceki günden sürenn ishalim vardı gün içinde 3 kez tuvalete çıkmıştımm
ertesi gün doktorumu aradım doktorum ishalindee kasılmaları tetikleyebiliceğinim söyledi su kaybından dolayı
bol sıvı al ama eğer yakınsan bi göriyim dedii ve gittim doktorum muayene etti amniyo sıvı gayet iyi dedii
bebekte iyi dedii ama bana serum bağlanması gerektiğini söyledi kafam karıştıı
neysee 5 gün sonra çatı muayenesi yapıcaktı bende bir an önce olmak istediğimi söyledim hazır gitmişken
muayenemide oldumm gayet iyi normal doğum yapabilirsin dedii neyse gittik serum bağlatmayaa
nstye de alalım bu arada dediler meğersem doktorum vajinal muayenede anlamış doğumun başladığınıı
nstedee hemşire demezmii doğum başlamışş kasılmalar 2 dkya düşmüşş
neye uğradığımı şaşırdımm
bana yinee sezeryanmı normalmi diye sordular
annem bi taraftan normal kızım derken kayınvalidem ise ne gerek var acı çekmeye sezeryan ol kurtul dediii
kafam çorba gibiydi ama bi taraftanda anneme kızıyordum neden acı çektirtiyo bana diyee ama annemi dinlemeliydim diye düşünüyordumm
acılmam 2 cm di
açılmayı bekledik saatlerce açılmadı
bu sefer açılma gerçekleşmeyince hem açıcı iğne hem suni sancı verildii
2 bu.çukta girdiğim hastanedee saat 6 olmuştu ve hala sancı çekiyordum
sancılarım 5 dan düşmeye başlamıştıkii
doğumhaneye alındımm
yazarken bile tüylerim diken diken oluyor şuanda
açıklık kontrol edildi
10 cm olmuştu sancıdan nefes almam neredeyse imkansıza dönmüştü
saat 6.05 halaa bebeğim yokmu ne zaman gelicek diyee söylenmeye başladım doktoraa
sancım devam ediyordum ne zaman gelicek bu bebekkkk ne zaaamaaaann diye halaa söyleniyordum
bana yarım saat sonra dediklerinde dünya durdu ben bu doğumu yapamam diyip sezeryan masasından kalkışımı size anlatamam zorla geri yatırıldım
bu saatten sonra ne sezeryanı artık bebek geliyoo az kaldı dedii ebe
elimle dk başı bu aradaa kafası çıktımıı diye kontrol ediyordumkii
doktorum bağırdıı napıyorsun sen çek elinii enfeksiyon kapıcaksın diyee
sonunda saatt tam 18.30 da kızımı kucağıma verdiler :))
ardından dikişlerim atıldıı
ee zormuydu diyiceksiniz eee tabiii çok kolay bişi deil candan can çıkıyoo amaa
şu varkii doğumdan sonraa kalktım gezdimmm
:)
o akşam boyunca dikişlerim acımadıı ağzı kesiciden bi dün zorlandım odaa ağrı kesicinin etkisi geçtiği içinn şuan kızım
2 günlük teyselerii vee benn deli gibi onu sevmekle meşgulüm geziyorum şükürler olsunn
kendi işimi görebiliyorum normalinnn güzelliğide bu olsa gerek annemden allahrazıolsun yoksa belkide sezeryan olucaktım durup dururken
ve kızımın yarın ilk kontrolü varr babasıylaa doktor gesmesine gidiceğis
allah sizedee kolay ve sağlıklı bir doğum nasip etsin
benimm doğumumdaki zorluk belkide biraz suni sancıdan dı
amaa oldu bitti sadeceee son yarım saat sancı sıklaştığındaa çok zordu amaa onun dışında şükürler olsunnn
çok öpüyorum sizleriii bana dua edinde sütüm gelsin canlarımm
allah yar ve yardımcınız olsunn
çok sevindim canım , allah analı babalı sağlıklı uzun bir ömür versin bebeğine.....
Kizlar bir dogsun sipalar, bakin nasil bayilacaksiniz meme emerken. Benim oglan da ayni sesi yapardi, kizim da yapiyor. Sutu emdikce 'heyak heyak' gibi bir ses cikariyor Bir de memeyi damaginda sIkIstirip kafayi geriye atmiyor mu deli oluyorum Tabii acidan Meme ucum solucan gibi uzuyor
bak sen sıpaya güldürdü beni
günaydın kızlar !
dün doktor randevüm vardı..hiç ummadığım şeyleroldu şokunu hala atlatabilmiş diilim..doktorum hastaneyi değişiyomuş!başka bi hastaneye geçicekmiş..tabi gideceği için de bize olan muamelesi tamamen değişti.. 9 aydır gidiyodum bi de aynı doktora o kadar pahalı mahalı demeyip sırf normal doğumu destekliyo diye ona gidiyoduk..keşke gitmez olaydık..neyse,gider gitmez bana dedi ki;ya sende hemoroit vardı seni sezeryana alalım ! ya dedim ne alakası var bende hemoroid yok aldırmıştım ben hemoroidleri..şuan için bi sorunum yok dedim..nese ordan bişi çıkmayınca ultrasona girdim.bu sefer de nolmuş bu çocuğa böle ya şekli tamamen değişmiş dedi! allahım beni aldı bi korku ecel terleri dökmeye başladım..:18:dedi nasıl besledin bunu 3.200 olmuş dedi! ben de sandım 4 kilo filan oldu heralde..yani zaten 39.haftadayım normal diil mi:44: kendi de demişti 3.5 kilo olarak doğar demişti..nese ordan da bi vurdu..sora çatıya bakiim dedi,ama baya bi baktı yani yine de sesimi çıkarmadım..:85:sora bişi demedi..dedi bebek doğum kanalına bile girmemiş..daha geçen hafta doğum kanalına girdi demişti ama hafta anlaşılan geri çıkmış.. sora postladı bizi,bi de bende mantar çıktı dedim ilaç filan vermicekmisiniz..gider ayak bi krem yazdı yolladı..ya şoka girdim resmen adam gidicek nasısa die savdı bizi..önce sezeryana alıcaktı tabi hasta kaçmasın die sonra biz istemeyince kıvırdı gitti..:85:ya napıcam ben bilmiyorum hiç böle bişi düşünmemiştim..büyük ihtimalle alman hastanesine geçicek doktor..ama ben gitmem ona bi daha insan der yani alman hastanesine geçicem oraya gelirsiniz bilmem ne..daha belli değil belki alman hastanesine geçerim dedi..biz gittik hemen alman hastanesine sorduk evet dediler yeni doktorumuz geliyo..yani gitmem ben ona ne biçim muamele yaptı ya...burda fazla doktor ya da hastane de yok..alman hastanesi de zaten uçmuş bi durumda fiyat olarak..biz bu doktorun olduğu hastaneyle fiyat olarak da anlaşmıştık ama malesef bundan başka kadın doktoru da yok orda..bi yer var işte ona bakıcaz başka bi hastane biraz ufak bi yer ama napim..zaten doğuma kalmış kaç haftam:83: oof doktorlar son anda kıwırıo derlerdi de inanmazdım kızlaar:85:
ne yapıcaz biz bu doktorlarla yaaa
Kızlar annem aradı biraz sonra yola çıkıyormuş yanıma gelecek. Saat 3-4 gibi burda olur herhalde...
Benim mutfağa girip yemek yapmayan tüm yemek işini bana bırakan görümcem annemin geleceğini duyunca hemen mutfağa girip yemek yapmaya başladı. dünden menümüz belliydi. Kolları sıvamış beni de mutfaktan çıkardı.
İnsan bukadar gösteriş meraklısı olur. annemde sanacak ki hep yemeklerimi yaptı. Sanki ben anneme neler yaşadığımı anlatmayacağım:84::84::84:
üç kağıtçınında böylesi , varlıkları dert yoklukları dert vala
Bu arada ben de kısaca dünkü doktor maceramı paylaşayım arkadaşlar
hem de akıl istiyorum sizden..
Doktorum içeri girer girmez normal,sezeryan seni bi şekilde 14'ünde doğurtucam dedi..
Çünkü 15-23 arası izinli kendileri..
Ben de dedim durun bi bakalım duruma..
Önce ultrasonda baktı doktor
iki hafta önden giden kafa gelişimi normale dönmüş
yani normal doğumu engelleyecek bi kafa değil sanırım artık, tam haftasıyla uyumlu olmuş artık..
Bebeğim olması gereken yerdeymiş ama henüz doğum kanalına girmemiş..
Plesanta yüzünden bebeğin yüzünü hiç göremiyoruz zaten ultrasonda son iki muayenede..
"plesanta sanki rahim ağzında gibi "dedi önce. "Doğum sırasında kanama fazla olabilir" dedi..
Sonra da "yok yok şurda açıklık var bebek ordan çıkar" dedi, "kanama da olmaz ya" dedi.. Anlamadım tabi ben bişey..
Hatta ben "bu sezeryan olmasını gerektircek bişey değil mi" dedim
Çatıda anlarız birazdan dedi..
Sonra çatıya baktı
eşim "eşim çok nazlıdır, bence normale dayanamaz, canı tatlıdır deyince"
"ben çatıda anlarım normal yapıp yapamayacağını" dedi.
Çatı biraz acıdı tabi ama çok da değil
afedersiniz bi ara büyüğümü yapacakmış gibi hissettim
Çatım çok iyiymiş, 4 kilo bile doğurursun sen dedi
1 cm açıklık var dedi..
bebeğin şu an 3 kilo, doğumda zaten en fazla 3,5 olur dedi..
Plesentayı sordum ben
bi sorun yok dedi..
zaten ben dokundum bebeğin kafasına dedi..
Artık ne kadar soktuysa elini düşünün..
Ve en son "ben seni sezeryan yapmaya kıyamam" dedi..
Sen çok çok rahat normal doğum yaparsın dedi..Son haftada gördğüm en güzel çatı dedi..
(Ama çok korkuyosam istersem sezeryan yapabilecek potansiyel de var doktorumda)
Ama şöyle birşey sunuyo bana
gitmeden 14'ünde suni sancıyla normal doğum yaptırayım sana diyo..
Ben pek sıcak bakmayınca bu teklife ( buarada nöbetine denk getirmek için bu teklifi izne gitmeyecek olsa da yapacaktı, yapmıştı)
"O zaman 14'ün de gel, açılma 4-5 cm olmuşsa, istersen hemen suni sancıyla doğurturum, istemezsen de beklersin" dedi..
Ben de madem normal olacak
bari oğlum geleceği zamanı kendi seçsin diyorum
Bu arada beklenen doğum tarihim 19 temmuz
Sizce mantıklı mı teklifi?
Aa bi de şey de dedi..
Açıklığım varmış zaten, belki de 14'üne kadar kendiliğinden bile gelebilir dedi..
Allah'ım inşallah öyle olur,
Gerçi ben çok korkuyorum, normal yapabilir miyim hala güvenemiyorum kendime ama
herşey normal olması yolunda bu kadar olumluyken de
sezeryanı da bi taraftan düşünmek ne kadar mantıklı?
Of kızlar kısaca yazıcam dedim ama uzattım farkındayım..
kafam çok karışık..
ve çok ama çok korkuyorum..:18: :18: :18:
napiym ben?
inşallah herşey gönlüne göre olur canım...