2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

betülcüm yarın kavuşuyorsun demek niline canım çok sevindim haber et bize deee......:KK19:

hayırlı olsun tatlım sakin ol :) kavuşacaksın bebeğine hayırlısıyla inş...

kızlar yeni geldim sayılır doktordan, bebeğimin kilosu 3050 olmuş 36. haftamızda:nazar: başı biraz büyük gidiyodu, doktor kontrol edeceğiz sürekli dedi. eğer değeri biraz daha artarsa çatına bağlı sezeryana alabilirim dedi :18: ama korkacak bişey yokmuş, çatı muayenesini nst'de sancım çıkmadığı için yapmadı. son haftaya kadar bekleyelim doğumu tetiklemeyelim herşey vaktinde güzel dedi :KK69:sarılasım geldi kadına :KK9: 1-10 temmuz arası tatile gidiyomuş doktorum :KK53: inş kızım erken gelmez yoksa diğer doktora emanet olacam... doktora göre 15inden önce gelmezmiş nst ve bebek gelişimi öyle gösteriyor herşey yolunda akıllı bıdık bekler doktor teyzesini dedii... inş. öyle olur. doktoruma çok güveniyorum o olmazsa doğumda üzülürüm :KK50:

nst'de ebe vardı yanımda arkadaşımın sınıf arkadaşıydı, hemen isim verdim kanka olayım diye :KK9: ama bu ay sonuna istifasını vermiş başka şehre gidiyomuş şansıma :KK50: doktorum hakkında iyice bilgi sahibi oldum, normal doğum taraftarı sonuna kadar dedi. hatta hastanedeki en ilgili doktorlardan dedi, tatile çıkıyo ama ya erken gelirse dedim bizim forumdakilerin aksine bebeklerin geç geldiğini söyledi... bu ara erken gelen çok az bebek var dedi... inş. kızımda vaktinde gelir :KK43: temmuz 5'te diğer doktora randevu verdi bebeğin başını kontrol etsin diye tabii nstye de girecekmişim. bebeğimi sıkı sıkı tembihliyorum sizde dua edin 10undan sonra gelsin diye kızlar :KK14:

hayırlısı olsun maşallah tatlım size... insallah herşey gönülünce olur 10 una kadar bekler bebeğin de...:nazar::nazar:

Ya ben hiç dikkat etmemişim bugüne kadar kasılmalarım hep olmuş. Kasılmayı anladım ağrısız galiba karın sertleşiyor bi yerde toplanıyor. Sancı nerden geliyor. :44:
o kasılmaları ben de nerdeyse 24. haftadan beri yaşıyorum.ama son 1 haftadır adet olacakmışım gibi belime de vuran bi sancı giriyor arada, sanırım gerçek doğum sancısı ona benzer bişey..:18:

aynen canım,bugün şok oldum.yan taraflardan çatlamıştım zaten ama bugün göbeğimin sol altı öyle bir çatlamış ki,oturup ağlıycaktım nerdeyse.ne zaman bitecek bu hamilelik ya,ben çok sıkıldım.durmadan kilo alıyorum,geceleri sabaha kadar kaşınıyorum,ne zor şeymiş. bu haftalara kadar çok keyifliydi ama artık ne yalan söyliym keyif almıyorum.
canım ya, boşver çatlakları bence, Allah daha büyük dert vermesin..

Kızlar sabah erkenden hastaneye gideceğim. Sezeryan saatim 10.30. Bana dua edin... Geçmişi okumaya zamanım olmadı. Eşim dün geldi o geldiğinden beri hazırlıklarımızı tamamladık. Oğluşun beşiğini bile az önce kurabildik. hastaneden de mümkün oldukça yazmaya çalışırım. Ama o kadar yorgunum ki. Bol bol yatıp uyuyacağımı hayal ediyorum :) Sevgiler...:KK16::KK16::KK16:
sanırım almışsındır kucağına artık canım bebeğini. Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin..

poff uyku yok malseff..bu sıcakta zaten her saat başı kalkıyorum..wc ye gitmeden olmuo dabi her saatt...geceleri işkenceye dönüştü...buarada 2 yastığı üst üste koyup öle yatıorum yoksa nefes almakta baya zorlanıyomuşum..bi de horluyomuşum yaa baya .. koçiş korkmuş baya garip sesler çıkarıyomuşum..şimdi 2 yastıkta yatıyorum da normale döndüm..bi de ben hayatta horlamazdım ya nefes alışım bile duyulmaz..oof ne günlere kaldık..bi büyük yastığı da bacağımın arasına karnımın altına koyuyorum..öle böle bölük pörçük uyuyorum anca ...
aynı ben işte..ben de öyle sessiz uyurdum ki normalde, eşim bi kere nefes almıyorum zannetmiş korkmuş..:KK1:
ama şu son haftalarda bi kaç kere horlarken kendi kendimi uyandırdım..:KK1:

Haber verilmesini istemiyorum arkadaşlarıma bile doğum zamanını söylemedm...Çocuğumu babasız buyutucem ona üzülüyorum çok üzülüyorum
canım yine de hemen kestirip atmasan mı acaba böyle. belki fikrin değişir..şimdiden düşünme bunları bence..

Gunaydin fistiklarSabah kahveniz esliginde okumanizi tavsiye ediyorum:Jale Özen - SEZARYEN DOĞUMUN MEDENİ HALİ İSE ... - Milliyet.com.tr
sağol canım, gerçekten güzel bir yazı..insana cesaret veriyo..ama yine de normal doğumdan korkmaktan geri kalmıyorum tabi..:KK53:

herkese Günaydın :KK71:
Kızımla bana nazar değdi :nazar: 2 gecedir ne beni uyuttu ne kendi uyudu , dün hadi evdeydim de bugun bu iş nasıl geçicek bilmiyorum :44:
Kesin karalıyım yarın izin kağıtlarımı alıcam yani bugün son günüm...

Sizler nasılsınız? asudem doğrudu, diamond07 bu sabah doğuruyor başka kim var sırada :KK49:
son günün hayırlı olsun canım.. ben hala gidiyorum okula ama gittiğim iyi oldu, kendimi iyi hissettim, evde çok bunalıyorum..

ablamız güzel yazmış yazmasına da maalesef Türkiye normal doğumlarda bu kadar doğal süreçte ilerlemiyor... suni sancı epiyoztomi vs uygulanıyor maalesef... adı üstünde normal doğum doğal olan yaratılışta biz kadınlara bahsedilen ama Türkiye normalin bile cıvkını cıkarmışlar doğum acık uzun sürse hooop hızlandırmak için dayıyorlar suni sancıyı... bebek çıkarken hoop kesiveriyorlar... Bir tanıdğımız Amerikada yaşıyor ve yeni doğum yaptı.. inan hamileliği boyuna 2 kez dr a gitti biri 4 aylıkken detaylı bir ultrason yaplmış diğeri de 38 haftada... doğumu da gayet müdahalesiz kendi başına yaptı ebeler sadece ellerini tutup ıkınması için yardım etmişler o kadar... orda zaten dr la bile görüşmüyorlarmış... dr acil bir durum olursa çağrılıyormuş.... yırtığı bile olmamış çok da rahat oldu doğumum dedi... normal isteyenler normalden yine vazgeçmesin ama sezeryan yapanlara da yarım anne gözüyle bakılmasından hoşlanmıyorum acıkcası... çünkü bunun sorumlusu da yaşadığımız ülkenin koşulları maalesef... dşünsenize hiç sezeryan yapılmayan bir ülkede yaşıyor olsak kimse sezeryan yaptırmazdı... ayy cok yazdım kusura bakmayın dün birine çok kızdım da beş saat neden sezeryan yapıyorsun normal doğursana diye sinir etti beni... söz konusu doğum olunca her kafadan bir ses çıkıyo:KK47: herkesin söylicek bir sözü oluyo walla....
valla sen de haklısın canım. normal doğumda en çok korktuğum şey 1.vakum, 2. kesik ve dikiş olayı..onu da hep yapıyomuş hastaneler maalesef..

,tugcal,mirabelle,sedahayri27,birth,beyazay,ZEYNEP2011,jasmine_e,layyydy,

günaydın kızlar

nasılsınız :) ben kafayı yemek üzereyim günler yaklaştıkça kafamda gel gitler artıyor..acaba normal mi doğursam diye:26: ikisindende çok korkuyorum yaaaa :KK43: Allahtan bugün doktora gidicem bayağı bi konuşcam bakalım ne dicek
ben de ikisinden de korkuyorum canım,3. bi seçenek çıkar mı acaba biz doğurana kadar..:KK53:

hepinize günaydın fıstıklar.

Bütün temizliğim bitti. Hastane çantam zaten 2 ay öncesinden hazır. Odamızda öyle.
20. haftadan beri 28 de doğumu gerçekleştirebiliriz derken 30. haftaya ardından 32. ye 34 e 36 ya erteleye erteleye dr.umuz kızın ve sen inatçı çıktınız gebelik zehirlenmesini yendiniz sayılır hafif derecede şuan ve normal doğum yapmaman için bir sorun yok dediğinden beri dünyalar benim oldu sanırım.

Erken doğum korkusu herşeyi erkenden hazırlattı bize şimdi kızımı bekliyoruz. Bakalım doktoruma göre gününün dolmasına 9-10 gün var bana göre 19 gün var. Kızım ne zaman gelecek merak ediyorum.

Birde sıkıldım artık daha doğurmadın mı sorularıdan. Bekliyoruz heran gelebilir demekten gına geldi.:KK53:
maşallah canım..milleti boşver ya, herşeyi sorar onlar zaten..:KK49:

Canım inmiş olabilir. Benim minik şuan leğen kemiklerinin içine kafasını sokmuş durumda 3 haftadır. Ve bacaklarımın arası sanki spor yapmışım gibi o kadar çok acıyor ki yürütmüyor. Dr. kemiklerinin arasına sığmak için kafası bile sivrileşmiş dedi. Sivri kafalı doğabilirmiş. :KK1: doğumdan sonra düzelirmiş. Kontrolün ne zaman dr. bir baksın istersen inmiş mi diye
nasıl bakılıyo ki, ultrasonda mı?

diamond birazdan doğurcak insallahhh... ondan sonra doğuranı döverim heee... sıra bende artıkın:KK60:
alemsin kız :60:

yaa kızlar bişi dicemm moralim bozukk. basür oldum galiba ben. krem sürüom ama acıo. doğuma kadar geçmesse yandımm.napcamm:KK30::KK30:
arada benim de çok acıyo sızlıyo, ne yapmak lazım bilmiyorum canım.sen hangi kremi sürüyosun..

Günaydın kızlar...nasılsınız bebişleriniz nasıl....evet gittikçe havalar ısınıyor...sıcaklar insanı bunaltıyor...rabbim kolaylığını verir inşallah...

bizimde cumartesiiydi kontrolümüz paşamı gördük....çok şükür şuan bir problem yok..inşallahta hep böyle devam eder...hepimizinki ....

doğumlar yaklaştıkça hepimizi ayrı bir telaş heyecan sarmış...okuduğum kadarıyla....bu heyecanlarımız mutluluklarımızla büyüyecek inşallah...bebeklerimizi kucağımıza aldığımız zaman....
maşallah canım bebişine..:nazar:

Selam güzel anneler... nasılsınız bakalım:KK71:

kızımı görmeye gitcem bugün ilk kez nstye gircem, doktora soracağım soruları güya not olcaktım neler sorayım sizce? :KK1:

herkes doğuruyor erkenden, temmuz annesi kalmadı ortalıkta korkmaya başladım :18: Allahtan herşey hazır evim dip köşe temiz, bebeğimin odası hazır, çantamızın eksikleri de tamam sayılır, bi bebeğim kaldı...

gece karnımın biraz aşağılara indiğini hissettim, kızm çok hareketliydi, bu ara sık sık yaptığı şeyi yaptı durdu, ayaklarını da vücuduna doğru çekiyo, karnımın bi tarafı boş kalıyor, o sırada kazara ayaktaysam koca göbiğimi tartamıyorum :KK49: :KK1:
geçen gece namazdan kalktığımda oldu ve yere düşüp ayağımı incittim birazcık. Allahtan buz masajı vs. işe yaradı. benim kız çok mu yaramaz olcak teyzeleri :KK19:
geçmiş olsun canım, dikkat et..
benim de iki gündür karnımın sol tarafı boştu resmen, artık nasıl bir pozisyonda duruyosa beyefendi..:KK53:
bugün normalleşti sanki..

günaydııııııııın kızlar herkesin keyfi yerindedir umarım ,,,,dün gece oğluşum aşağı doğru baskı yapıp yapıp durdu korktum resmen ıkmak ister gibiydi hayırrrr daha çok erken dedim hep kendi kendime temmuzun 10 11 gibi görünüo sonuna kadar kalsın istiyorum,,,ama geçti sonra sanırım artık hep böyle olacak,,,bugun çantamı hazırlıcam epey geç kaldım ama anca toparlandım,,çantam da hazır olunca herşey hazır halılarım da geldi mis gibi kokmuşlar :KK66::KK66: haftasonu annem babam ablalarım yeğenlerim gelecek bi kaç ufak tefek işleri kaldı,,,,bizden böyle hee bide çok acıkıorum ben ya bi saat oldu kahvaltı yapalı yine acıktım ya,,,
ne güzel canım hazırlıkların bitmiş..darısı bana..:KK24:

slm kızlar nasılsınız bakalım bugün ben bişeyi merak ediyorum herkes ikinci düzey ulturason yaptırdımı:44:
valla canım güya ben yaptırdım ama şöyle
her zamanki doktoruma(benimkinin ultrasonu 4 boyutlu zaten) normalde 15 dk bakıyosa o zaman yarım saat incelemişti, organlarına filan bakmıştı tek tek..
gerçek anlamda 2 düzey farklı bişey diye biliyorum, perinatologlar yapıyo sanırım,doplerli filan oluyo,damarlarına bile bakıyolarmış lakin bura gibi küçük şehirlerde yok böyle bir imkan
Ama zaten çok sorunlu gebeliklerde filan öneriyolar özellikle yurtdışında
ama bizim forumda çoğu arkadaş yaptırdı diye hatırlıyorum..

Canim goguslerim daha iyi. Kendimce bir formul buldum, simdi cok az aciyor o da gecti gececek insallah. Belki ben de onceden lansinoh kullanmaliydim ama birsey olmaz sanmistim. memenin kahverengi kisminin tamamini verebilirsen yara olmasi zor olur uclarinin.
o zaman benim bebek boğulur :KK1:, benim göğsün tamamı kahverengi halkadan ibaret hale gedi nerdeyse ..:KK53: :KK37:

Merhaba ben 2010 temmuz annesi olarak kesinlikle normal doğumu öneririm.Ben daha hamile kalmadan doğumdan çok korkardım.Ama hamilelikte hiç kurmadım kafamda hep hakkımda hayırlısı hangisi ise o olsun dedim.Benim sabah 5 buçuk civarı suyum geldi saat 16.30 'da oğlum doğdu.Yani toplam 11 saat ama tam olarak 4 saat sancı çektim ilk başlarda hafifti sonlara doğru şiddetlendi suni sancı verildiği halde dayanılamayacak kadar değildi.Sezeryan düşünmeyin o mecbur kalınılırsa olsun.Allah tez zamanda en sağlıklı şekilde bebeklerinize kavuştursun.Çok güzel bir duygu.Az önce okuldan geldim oğlum uyuyormuş ben onu özledim bile.
Amin canım..darısı bize inşallah..

kızlaaaar bana bisey sormak isteyen var mıııııı:KK52:

bu arada dun aksam bi ara hepinizin okudum yazdıklarınızı
cok tesekkur ederim allah hepimize zamanında sağlıkla
nasip etsin boyle bi duyguyu inş.:KK49:
dualarınız için cok saolun:KK69:
selam canım,
hoşgeldin,
doğum hikeyeni bekliyoruz sabırsızlıkla..:KK52:

canım cok saol cok guzel bi duygu allah hepinize nasip etsin:KK49:
şimdi yazdıklarına cvp vereyim
agrım yok sadece hast yatagına alıstıgım için kendi yatagıma kalkıp yatınca agrıyor ama abartı bi durum deil ki ben hayatımda ilk defa ameliyat oluyorum hatta ilk defa dikiş atıldı vucuduma dusun yani gazım cok rahat cıktı hatta ayıldım hiç agrım yok hemşireye bu normal mi ben hiç agrı hisetmiyorum dedim kız kimseye deme dedi ben de gelen herkese dikiş yerlerim cok agrıyor deyip nazarı onlemeye calıstım:KK1:taburcu c.tesi saat 4 de oldum 2 gece kaldık yani sutum dun geldi ama az sezeryandan
dolayı 72 saat gelmemesi normalmis genede her agladıgında emzirdiler uyarı vermek içinmiş bide benim bebiş kucuk dogdu 2 630 cıkısda 2450 ile taburcu olduk carsamba gunu kontrol var inş.kilo almıstır yoksa mama:KK50: gogusum boş cektigi için sağ gogusum biraz oldu sol gogusumuzu zor tutuyoruz biraz hatta tutamıyoruz
o yuzden agrı ve sızlama var tabi ki 78 ile doguma gittim suan 71 kiloyum ki benim kucuk sizin daha kilolu oldugu için bi 8 kilo rahat gider duş hemen ertesi gun hast de aldım dikişler estetik dikiş istedim ben kadın dogumcu ve cerrah bir girdi yapıstırma kaynadı bile eşim doguma girdi zaten ben sabah 8 den saat 14.30 a kadar sancı cektim 3 cm acılma ile gittim o kadar saat sadece 4 cm oldu ve ben dayanamadım beni sezeryana alın dedim eşim doguma girdi ona ucuyorum dedim bayıldım
ayıldım pelin hanım cok yakıslı bi oglunuz oldu dediler hemen ayıldım zaten 15:00 de girdim 15:15 de cocuk cıktı dr.basımda bekliyodu bebege narkoz gitmesin die
bayılır bayılmaz bebegi hemen cıkarmıslar eşim videoya cekmis o yuzden uyanmak cok kolay ay şimdilik bu:KK49:
maşalalh canım oğluşuna, kokla onu bizim yerimize..:KK16:

Arkadaşlar sohbetin arasına girdim ama kusura bakmayın. Bir şey sormak istiyorum. Ben de Temmuz annesi olacağım inşallah. Şu anda 35 artı 0' dayız. Sizin bu haftalarda bebek hareket ettikce ağrınız oluyor muydu. Benim oğlumun kafası aşağıda olduğu için hareket ettikçe ve hıçkırık tuttukça canımı çok acıtıyor. Öyle bir tekmeliyor ki sanki fırlayıp çıkıverecek gibi geliyor. Allah korusun. :KK50: Erken olacak diye korkuyorum. Ama uyuduğu zamanlar rahatım bir sancım yok. Sizin de bu şekilde ağrılarınız oluyor mu.
ağrı değil de acıtıyor dönerken filan
gerçi bazen de karnımın içi durup duruken acıyor
özellikle gece sağdan sola dönemiyorum bazen acıdan..

bugün iştahım hiç yok nedense yemeğe çıktığımdada yemek yemedim hiç miğdem almadı :KK31: hep bi uyku hali var :KK35:
bazen benim de çok midem bulanıyor canım, neden acaba..:26:

merhaba kızlar

bugün kontrolüm vardı doktorum herşey iyi ama heran bebek gelebilir dediii

eve geldimm çamaşırım ve üzerimdeki taytım ıslanmıştı berrak bi su idi

su sızıntı ile gelebilirmi ki aradan 1-2 saat geçti hemen banyo yaptımmm ne olur ne olmaz diyee

saçlarımıı toparladım filan ama neler oldu bitti anlamadım

ay ilk çocuk ne zorr

kendimi çoooook saf veee cahil hissediyorum

:KK5:
bi doktorunu mu arasan acaba?

Canım ilk doğumumda benim sızarak gelmişti. 3 gün sonra sonra doğum oldu çünkü hep sızdı. Ama 3 gün hastanede kontrol altındaydım.
Yakınlarda eczane varsa eşin yada çok uzak değilse sen bir git de turnusol kağıdı gibi bir kağıt var çamaşırına değdirip renk değiştirip değiştirmediğine bakıyorsun. renk değiştirirse su olup olmadığını anlıyorsun. >Eczacıya derseniz anlar vede tarif eder tatlım. Telaş yapma en iyi yöntem bu kağıt yönttemi dene bence imkanın varsa
buralarda var mı acaba o kağıttan? hiç sanmıyorum gerçi..:KK50:

layyydy serapname superisi2006 pearl_pearl mirabelle+ didemA vvuslat

Merhabalar kızlar,nasılsınız? Bizde telaş ve koşturmaca iyice başladı. Oğlumun yünlüleri hariç herşeyi yıkandı, ütülendi ve
dolabına yerleştirildi. Ama işlerimiz istediğimiz gibi hızlı gitmiyor çünkü aynı zamanda apartmanıızda dış cephe çalışmasıyapılıyor. Çamaşırlqrı dışarı asamıyoruz, içeride de çok yavaş kuruyorlar. Hastane çantama koyacaklarımı odamın bir yerine koydum. Daha bavul hazırlamak istemiyorum. Allah korusun lazzım olursa neyin nerede olduğunu biliyoruz.
Çok sık giremiyorum foruma. Eskiden olsa hem işimi yapar hem de buraya yetişirdim ama yapamıyorum. Hepiniz iyisiniz değil mi?
iyi diyelim iyi olalım canım..
bu arada ben yaz kış evde kurutuyorum çamaşırları
amaaan dışarı asmak zor geliyo..:78:

ellerim titriyor kıslar
yarın öğlen sezeryana alınıyorum öğlen 12.30 da :18::18::18::18::18:
hadi hayırlısı canım. Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşallah..

hayırlı olsun tatlım sakin ol :) kavuşacaksın bebeğine hayırlısıyla inş...

kızlar yeni geldim sayılır doktordan, bebeğimin kilosu 3050 olmuş 36. haftamızda:nazar: başı biraz büyük gidiyodu, doktor kontrol edeceğiz sürekli dedi. eğer değeri biraz daha artarsa çatına bağlı sezeryana alabilirim dedi :18: ama korkacak bişey yokmuş, çatı muayenesini nst'de sancım çıkmadığı için yapmadı. son haftaya kadar bekleyelim doğumu tetiklemeyelim herşey vaktinde güzel dedi :KK69:sarılasım geldi kadına :KK9: 1-10 temmuz arası tatile gidiyomuş doktorum :KK53: inş kızım erken gelmez yoksa diğer doktora emanet olacam... doktora göre 15inden önce gelmezmiş nst ve bebek gelişimi öyle gösteriyor herşey yolunda akıllı bıdık bekler doktor teyzesini dedii... inş. öyle olur. doktoruma çok güveniyorum o olmazsa doğumda üzülürüm :KK50:

nst'de ebe vardı yanımda arkadaşımın sınıf arkadaşıydı, hemen isim verdim kanka olayım diye :KK9: ama bu ay sonuna istifasını vermiş başka şehre gidiyomuş şansıma :KK50: doktorum hakkında iyice bilgi sahibi oldum, normal doğum taraftarı sonuna kadar dedi. hatta hastanedeki en ilgili doktorlardan dedi, tatile çıkıyo ama ya erken gelirse dedim bizim forumdakilerin aksine bebeklerin geç geldiğini söyledi... bu ara erken gelen çok az bebek var dedi... inş. kızımda vaktinde gelir :KK43: temmuz 5'te diğer doktora randevu verdi bebeğin başını kontrol etsin diye tabii nstye de girecekmişim. bebeğimi sıkı sıkı tembihliyorum sizde dua edin 10undan sonra gelsin diye kızlar :KK14:
maşallah canım bebeğine..:nazar:
ben 37. haftada olcam sanırım çatı muayenesi..
:KK30:

selam hanımlar...
bizim topik haziran anneleri topiği olmalıymış meğer :)
biraz geç kaldım muhabbete sanırım ama bizim de ufaklığın bezi dışında herşeyi tamam inşallah,bezi de sanırım karar verdim,ben biraz milliyetçiyim galiba, ülker gurubu baby star diye bir bebek bezi çıkarmış çok iyiymiş,ablam dün eltim onunla büyüttü bebeğini dedi,ben de sanırım türk malı diyip siftahı onla yapıcam hem primadan ucuzdur diye de ümit ediyorum

selam hanımlar...
bizim topik haziran anneleri topiği olmalıymış meğer :)
biraz geç kaldım muhabbete sanırım ama bizim de ufaklığın bezi dışında herşeyi tamam inşallah,bezi de sanırım karar verdim,ben biraz milliyetçiyim galiba, ülker gurubu baby star diye bir bebek bezi çıkarmış çok iyiymiş,ablam dün eltim onunla büyüttü bebeğini dedi,ben de sanırım türk malı diyip siftahı onla yapıcam hem primadan ucuzdur diye de ümit ediyorum

aynen canım bende öyle yapıyorum deterjanımıda bingo alıyorum o yüzden yine bingonun üreticisi hayat grubununda vbezi var bende ya babystar yada onu kullancam ama ismini hatırlayamadım onunda reklamı cok cıkıyo kaliteli hah buldum molfix:KK4:

SELAM KIZLAR..
bu gece itibariyle yalancı doğum sanıcısı ne demek görmüş oldum bizzat..:26:karnımın tam alt tarafına kasıklarıma şiddetli ağrı saplanıo ama bi anda karnım taş gibi oluyo sonra alttan bi sancı..nefes almadan takip ettim düzensiz olduğu için panik yapmadım hiç..:KK50:şimdi de geçti daha da yoklamaz sanırım..:26:arası uzadı baya çünkü..ama nası dayanıcaz bu kadar ağrıya allahım kuwet verir işala..:KK53:yarın da annecim gelio hayırlısıyla..kızlar şaka maka az kalmış yani..:KK49:

Ben de prima yenidoğan aldım ama ilk kullanım içim prima premium care var sıvı kakayı da emiyormuş...Pişik olmasında ilk aylar bez önemli bir de bizim bebeker yaz bebeği sürekli kuru tutmamız lazım hava alması lazım

SELAM KIZLAR..
bu gece itibariyle yalancı doğum sanıcısı ne demek görmüş oldum bizzat..:26:karnımın tam alt tarafına kasıklarıma şiddetli ağrı saplanıo ama bi anda karnım taş gibi oluyo sonra alttan bi sancı..nefes almadan takip ettim düzensiz olduğu için panik yapmadım hiç..:KK50:şimdi de geçti daha da yoklamaz sanırım..:26:arası uzadı baya çünkü..ama nası dayanıcaz bu kadar ağrıya allahım kuwet verir işala..:KK53:yarın da annecim gelio hayırlısıyla..kızlar şaka maka az kalmış yani..:KK49:

selam canım, geçmiş olsun. artık yoklayacak sıpalar bizi :) alıştırcaklar bizde dayanacağız, inş Allah güç verir.

face yazmıştım. Ömer Deha mız 3700 kg 51 cm olarak 37. haftamızda spinal anestezi ile dünyaya geldi. Oğluşu tanıyamadım. çok değişik geldi gözümüze. Abisine, bana ve babasına benzetemedik. Kan grubu bile bizden farklı. Hani sürekli kamera ve fotoğrafçı takibi olmasa karıştı sanıcam:) Yatğı doğrulttum arkama yaslanarak yazıyorum. 2 defa ayağa kalkıp yürüdüm. ilk yürürken çok zorlandım karnımda ağrı vardı. İkincisinde daha rahattım. Ama hala sağa sola dönemiyorum. Kendiliğimden doğrulamıyorum. Yarına düzelirmişim. Zaten sabahkindende daha iyi dururmdayım. Ağrı kesici iğne falan yaptılar. Ağrı eşiğiminde yüksek olduğunu söylediler. Ağrı varmı diyorlar bende doğal olarak kesi yerinde acı olduğunu ama dayanılmayacak bir ağrı acı olmadığını söyleyince şaşırıyorlar:) Ne yapayım orası mecbur acıyacak bir süre. dediğim gibi öyle korkulacak bir acıda değil. Sütüm ilk gün olmasına rağmen gayet iyi geldi ama yinede yetmedi. ben nuby nin kaşıklı biberonunu getirmiştim ona mama hazırlayıp içirdiler. Durmadanda emmek istiyor neredeyse yara yapacak. emzik verdik oyalamak için. Hemşire az önce şırıngayla doyurdu kaşıkla yiyemiyormuş tam olarak diye. bebişim şimdi emziğini emiyor bana bakarak:) Eliylede tutmş emziği sanki elinden alıcaz:) 11 den beri 3 bez kullandık. 1 defa body sini değiştirdik. Ben çok terledim. 2. geceliğimi giydim.5-6 tanede olsa yetmeyecek gecelik. klimayı bebeğe zarar verir diye açamıyoruz. Üzerimde örtülü sabah değiştiricem yine. Serum 3000 cc alıcakmışım. Şu an 3. sünü taktılar ve bu bitince sonmuş çok şükür. 23 den itibaren su meyve suyu çay kahve ,bisküvi, ve krakeri serbest bıraktılar. nasıl sevindim anlatamam. yemek yiyememek çok kötü. Hatta su bile içemedim. sabahta kahvaltı yapabilecekmşim. Bence sezeryanın en büyük sıkıntısı şu karındaki ağrıyla doğrulabilmek ve ayağa kalkıp yürüyebilmek. şu anımın zaman kaybıyla geçtiğini düşünüyorum. normal doğum olsa muhtemelen evdeydik şuan. şimdi yarın gecede burdayız. face e yarın resim atarım. Aklıma gelenleri yazdım. Geçmişi okuyamadım yine. Umarım herkes iyidir. Sevgiler:KK16:

face yazmıştım. Ömer Deha mız 3700 kg 51 cm olarak 37. haftamızda spinal anestezi ile dünyaya geldi. Oğluşu tanıyamadım. çok değişik geldi gözümüze. Abisine, bana ve babasına benzetemedik. Kan grubu bile bizden farklı. Hani sürekli kamera ve fotoğrafçı takibi olmasa karıştı sanıcam:) Yatğı doğrulttum arkama yaslanarak yazıyorum. 2 defa ayağa kalkıp yürüdüm. ilk yürürken çok zorlandım karnımda ağrı vardı. İkincisinde daha rahattım. Ama hala sağa sola dönemiyorum. Kendiliğimden doğrulamıyorum. Yarına düzelirmişim. Zaten sabahkindende daha iyi dururmdayım. Ağrı kesici iğne falan yaptılar. Ağrı eşiğiminde yüksek olduğunu söylediler. Ağrı varmı diyorlar bende doğal olarak kesi yerinde acı olduğunu ama dayanılmayacak bir ağrı acı olmadığını söyleyince şaşırıyorlar:) Ne yapayım orası mecbur acıyacak bir süre. dediğim gibi öyle korkulacak bir acıda değil. Sütüm ilk gün olmasına rağmen gayet iyi geldi ama yinede yetmedi. ben nuby nin kaşıklı biberonunu getirmiştim ona mama hazırlayıp içirdiler. Durmadanda emmek istiyor neredeyse yara yapacak. emzik verdik oyalamak için. Hemşire az önce şırıngayla doyurdu kaşıkla yiyemiyormuş tam olarak diye. bebişim şimdi emziğini emiyor bana bakarak:) Eliylede tutmş emziği sanki elinden alıcaz:) 11 den beri 3 bez kullandık. 1 defa body sini değiştirdik. Ben çok terledim. 2. geceliğimi giydim.5-6 tanede olsa yetmeyecek gecelik. klimayı bebeğe zarar verir diye açamıyoruz. Üzerimde örtülü sabah değiştiricem yine. Serum 3000 cc alıcakmışım. Şu an 3. sünü taktılar ve bu bitince sonmuş çok şükür. 23 den itibaren su meyve suyu çay kahve ,bisküvi, ve krakeri serbest bıraktılar. nasıl sevindim anlatamam. yemek yiyememek çok kötü. Hatta su bile içemedim. sabahta kahvaltı yapabilecekmşim. Bence sezeryanın en büyük sıkıntısı şu karındaki ağrıyla doğrulabilmek ve ayağa kalkıp yürüyebilmek. şu anımın zaman kaybıyla geçtiğini düşünüyorum. normal doğum olsa muhtemelen evdeydik şuan. şimdi yarın gecede burdayız. face e yarın resim atarım. Aklıma gelenleri yazdım. Geçmişi okuyamadım yine. Umarım herkes iyidir. Sevgiler:KK16:

oburcuğa bak sen :) maşallah canım. yarın daha iyi olursunuz inş. resmi merakla bekliyoruz :)

Canm Allah analı babalı buyutsun...burada yazbildiğine göre iyisin ben de sezeryan olacağım içime su serpildi...

canım benm hadi geçmiş olsunn gözün aydın...:emir_bebek:minnoşuna da kawuştuunn..işala en kısa zamanda iileşip eivinize dönersiniz canımm:KK16:

Allah bağışlasın canım, Allah nazardan saklasın..:nazar:
Allah'ım sağlıcakla büyütmeyi nasip etsin..
senin ilk doğumun normal miydi?

Canim cok gecmis olsun, tosuncuga da masallah. Anali babali buyusun, sagkli uzun bir omur dilerim.

kızlaaaar bana bisey sormak isteyen var mıııııı:KK52:bu arada dun aksam bi ara hepinizin okudum yazdıklarınızıcok tesekkur ederim allah hepimize zamanında sağlıklanasip etsin boyle bi duyguyu inş.:KK49:dualarınız için cok saolun:KK69:
Hosgeldin :) ara ara gir anlat emi neler yapiyorsun?
yok tatlım sorun senin link koyman değil kaldı ki bu yazıyı ben okumuştum zati... sorun su ki mesela ben sezeryan olucam dediğimde neden diye sorulmasında hoşlanmıyorum... sanane yani nedense neden... hele ki ben öyle istiyorum dediğimde hemen aman canım neden normal yapmıyorsun bıdı bıdı bıdı başlıyorlar... zaten doğuma kalmış bir kaç gün konuşma dimi artık yok illa bişey dicek yorum yapcak ya...bugün de biri dedi demin walla dr um öyle uygun gördü dedim... aslında yalan da değil yani:KK1: senle alakalı bir durum değil yani fıstık :KK19: sezeryan ve neden kelimelerini yan yana görmeye tahammülüm yok sanırım... en ben iyisi doğurana kadar kk ya girmiim :KK9:
ben yarim annelik olayina takildim. Eger sezaryen yapmak yarim annelikse ben 1,5 anneyim. İsin ilginci sezaryen oldugumda 1 yil kendini hissettirdi kesi yerim, her gun dogurdugumu yeniden yeniden hissettim. Oysa ki normal dogurduktan iki gun sonra hic dogurmus gibi degildim. Sanki biri kapima bebek birakmis gibi simdi. Sanki normal dogum yarim annelik. Herkesin hakkinda hayirlisi olsun. Ben linki koyarken neden sezaryen oluyorsunuz demedim, Turkiye'nin beni de icine almis aci gercegini gorelim istedim.
Arkadaşlar sohbetin arasına girdim ama kusura bakmayın. Bir şey sormak istiyorum. Ben de Temmuz annesi olacağım inşallah. Şu anda 35 artı 0' dayız. Sizin bu haftalarda bebek hareket ettikce ağrınız oluyor muydu. Benim oğlumun kafası aşağıda olduğu için hareket ettikçe ve hıçkırık tuttukça canımı çok acıtıyor. Öyle bir tekmeliyor ki sanki fırlayıp çıkıverecek gibi geliyor. Allah korusun. :KK50: Erken olacak diye korkuyorum. Ama uyuduğu zamanlar rahatım bir sancım yok. Sizin de bu şekilde ağrılarınız oluyor mu.
Normal canim, yerleri daraliyor. Hickirik tutunca da rahatsiz oluyordum ama aci yoktu. Belki ic karnin dardir canim.
Biz eninde sonunda lazım olacak diye yatağını da yaptırdık (marangoz getirsin de) dediğin gibi yanımda olacağı sepeti hazır. Yoksa içim çok huzursuz olurdu.Kızlar bebek bezini ne yaptınız? Hangi marka aldınız ya da düşünüyosunuz? Benim aklımdan prima geçiyor ama 2,5-5 kilo için olanlar mı yoksa 3-6 kilo olanı mı alsam bilemedim?
Primanin iri deliklileri var canim su an onlari kullanIyorum cok memnunum.
ellerim titriyor kıslaryarın öğlen sezeryana alınıyorum öğlen 12.30 da :18::18::18::18::18:
Hayirlisi ile kavusursun insallah canim mis kokuluna.

canım cok saol cok guzel bi duygu allah hepinize nasip etsin:KK49:şimdi yazdıklarına cvp vereyimagrım yok sadece hast yatagına alıstıgım için kendi yatagıma kalkıp yatınca agrıyor ama abartı bi durum deil ki ben hayatımda ilk defa ameliyat oluyorum hatta ilk defa dikiş atıldı vucuduma dusun yani gazım cok rahat cıktı hatta ayıldım hiç agrım yok hemşireye bu normal mi ben hiç agrı hisetmiyorum dedim kız kimseye deme dedi ben de gelen herkese dikiş yerlerim cok agrıyor deyip nazarı onlemeye calıstım:KK1:taburcu c.tesi saat 4 de oldum 2 gece kaldık yani sutum dun geldi ama az sezeryandandolayı 72 saat gelmemesi normalmis genede her agladıgında emzirdiler uyarı vermek içinmiş bide benim bebiş kucuk dogdu 2 630 cıkısda 2450 ile taburcu olduk carsamba gunu kontrol var inş.kilo almıstır yoksa mama:KK50: gogusum boş cektigi için sağ gogusum biraz oldu sol gogusumuzu zor tutuyoruz biraz hatta tutamıyoruzo yuzden agrı ve sızlama var tabi ki 78 ile doguma gittim suan 71 kiloyum ki benim kucuk sizin daha kilolu oldugu için bi 8 kilo rahat gider duş hemen ertesi gun hast de aldım dikişler estetik dikiş istedim ben kadın dogumcu ve cerrah bir girdi yapıstırma kaynadı bile eşim doguma girdi zaten ben sabah 8 den saat 14.30 a kadar sancı cektim 3 cm acılma ile gittim o kadar saat sadece 4 cm oldu ve ben dayanamadım beni sezeryana alın dedim eşim doguma girdi ona ucuyorum dedim bayıldımayıldım pelin hanım cok yakıslı bi oglunuz oldu dediler hemen ayıldım zaten 15:00 de girdim 15:15 de cocuk cıktı dr.basımda bekliyodu bebege narkoz gitmesin diebayılır bayılmaz bebegi hemen cıkarmıslar eşim videoya cekmis o yuzden uyanmak cok kolay ay şimdilik bu:KK49:
Canim sakin aklina getirme mama isini. Ona gelen sut yeter. Zaten muhtemelen simdilerde gogsun dolmustur bile. Bol bol emzir uyandirip. Sena iki haftalik oldu bugun, simdi simdi sut fiskirmaya basladi daha. Ustelik hic mama vermedim, bakalim kilo almis mi dogumdan bu yana, bugun gidecegiz doktora ilk defa. Biz de cikarken 270 gr. Eksik olarak, 2.800 cikmistik hastaneden.

ay herkes teker teker kucaklarına alıyorlar :)) ben heralde bu gidişle en son anne ünvanını alacaz gibi...sata göre 26 temmuz daha çokkkkkk varrr :97::97::97::97::97:

esracım artık girebiliyorsun bi kac zamandır yoktun hatta dün tugçalla konustuk esra giremiyor die :)) sükür kavusturana senacık nasılll keyfi yerindedir ve annesini üzmüyordur.. :))) ilke ile arası nasıl senacıgın alısabildimi ilkecik kardeşine... inşallah onla bi problemi olmuyordur... biz hala sıcakla ödemle bogusuyoruz bide gün döndürmeye çalısıyoruz sıcaklar arttıkcada zor oluyor buuu .... sencıgı kokla bizim içinnn esracımmmmm :KK34::KK34:

X