2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

canım evet anlatıcam dogum hikayemi ama
ben artık ha deyince uzun sure kalamıyorum
yazıcam ama seninde az kalmıs ya ama hiç
korkma simdiki aklım olsa hiç normali denemezdim
ikisinide yasamıs oldum:KK34:

canım cok saol cok guzel bi duygu allah hepinize nasip etsin:KK49:
şimdi yazdıklarına cvp vereyim
agrım yok sadece hast yatagına alıstıgım için kendi yatagıma kalkıp yatınca agrıyor ama abartı bi durum deil ki ben hayatımda ilk defa ameliyat oluyorum hatta ilk defa dikiş atıldı vucuduma dusun yani gazım cok rahat cıktı hatta ayıldım hiç agrım yok hemşireye bu normal mi ben hiç agrı hisetmiyorum dedim kız kimseye deme dedi ben de gelen herkese dikiş yerlerim cok agrıyor deyip nazarı onlemeye calıstım:KK1:taburcu c.tesi saat 4 de oldum 2 gece kaldık yani sutum dun geldi ama az sezeryandan
dolayı 72 saat gelmemesi normalmis genede her agladıgında emzirdiler uyarı vermek içinmiş bide benim bebiş kucuk dogdu 2 630 cıkısda 2450 ile taburcu olduk carsamba gunu kontrol var inş.kilo almıstır yoksa mama:KK50: gogusum boş cektigi için sağ gogusum biraz oldu sol gogusumuzu zor tutuyoruz biraz hatta tutamıyoruz
o yuzden agrı ve sızlama var tabi ki 78 ile doguma gittim suan 71 kiloyum ki benim kucuk sizin daha kilolu oldugu için bi 8 kilo rahat gider duş hemen ertesi gun hast de aldım dikişler estetik dikiş istedim ben kadın dogumcu ve cerrah bir girdi yapıstırma kaynadı bile eşim doguma girdi zaten ben sabah 8 den saat 14.30 a kadar sancı cektim 3 cm acılma ile gittim o kadar saat sadece 4 cm oldu ve ben dayanamadım beni sezeryana alın dedim eşim doguma girdi ona ucuyorum dedim bayıldım
ayıldım pelin hanım cok yakıslı bi oglunuz oldu dediler hemen ayıldım zaten 15:00 de girdim 15:15 de cocuk cıktı dr.basımda bekliyodu bebege narkoz gitmesin die
bayılır bayılmaz bebegi hemen cıkarmıslar eşim videoya cekmis o yuzden uyanmak cok kolay ay şimdilik bu:KK49:

Tebrikler canım Allah analı babalı büyütsün ağrın sızın olmamış darısı başımıza inşallah.:nazar::nazar::nazar:En zoru da gaz sancısı onu da atlatmışsın bi şeyin kalmamış sayılır.Sütün gelene kadar bebeğe mama verdiler mi canım yoksa beklediler mi onu merak ediyorum.Bebeğin normal kiloda canım üzülme ona çabuk kilo alıyolar zaten..Minik meleğini öp bizim için annesi...:KK16:

allah analı babalı büyütsün pelincimm oyy mis kokulun kucagında :) sütünde gelir canım stres yapma cünkü stres yaptıkca sütün gelmrsi zorlaşır.... bebişini kokla bizim içinde:97::97::97:

evet ben de bakıyorum ama ayırt etmeleri imkansız yanii..ama çok kullanışlı d browns gerçekten.zaten 6 aya kadar tek delikli biberon emziği kullanılıyor.sonra iki delikli yani 2 damla çıkan emziklerle değiştiriliyor sanırım.benim aldığım tek delikli dar uçlu.şimdilik idare eder daha sonra avent alırım artık.ama o daha sade geniş ağızlı sanırım.6 aydan sonraki kullanımlar için

Merhaba Sevgili Anneler,
Bebeği emzik almamış bir anne olarak diyebilirim ki emzik mutlaka şart.
Memeyi gerçekten sürekli ağzında istiyor.
Bir şekilde emziği bırakmayan bebek yok, yaratıcı şeyler bulunur mutlaka.
Ama sürekli meme vermek gerçekten çok zor.

Emzik konusunda aya uygun emzik secmek cok onemli.
Yenidoğanlar icin 0-3 aylik, kalkani ve emzigi daha kucuk olan emziklerden secmenizi oneririm. Aklinizda olsun emzigin kalkanında ne kadar fazla delik varsa o kadar konforlu, hijyenik ve kuru bir kullanım oluyor.
Avent'in emzikleri anne - babayi rahat ettirecek cinsten. Neden derseniz:
-FreeFlow yalancı emziklerinin kalkanında daha fazla hava deliği var. Emzikle cilt arasında daha fazla hava sirkülasyonunu sağladığından, en hassas ciltli bebekler bile kullanabilir.
-Ortodontik, esnek ve simetrik emzikleri bebeklerin doğal damak, diş ve dişeti gelişimini destekliyor, emzik bebeğin ağzında ters durduğunda bile.
- Emzikleri silikondan: Silikon emzikler tatsız, kokusuz ve kauçuk emziklere göre daha uzun ömürlü. Ayrica sterilizasyona daha uygun bir malzeme.
- Hijyen için koruyucu kapaklı. Bu sayede her yerde rahatlıkla ta;iyabiliyorsunuz. Ayrı bir taşıma kabına gerek kalmiyor ve hepsinin güvenlik halkası var.

Bu arada Avent'in ilk 6 ay kullanıma uygun biberonları da var, hatta bunlar koliği azaltan muhteşem biberonlar. Pompanız da Aventse, başlıklar uyumlu olacağı için sütünüzü pompadan direkt biberona sağıp öyle verebilirisniz.
Aktarma yaparken anne sütünüz ziyan olmaz ve az kap kirletirsiniz.

Avent biberonları yenidoğanlar için, 3 aydan 6 aya kadar bebekler için ve 6 aydan büyük bebekler için farklı başlıklarda yapılmıştır. Detaylı bilgi buradaxxx:

Sevgiler

Muge

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar sohbetin arasına girdim ama kusura bakmayın. Bir şey sormak istiyorum. Ben de Temmuz annesi olacağım inşallah. Şu anda 35 artı 0' dayız. Sizin bu haftalarda bebek hareket ettikce ağrınız oluyor muydu. Benim oğlumun kafası aşağıda olduğu için hareket ettikçe ve hıçkırık tuttukça canımı çok acıtıyor. Öyle bir tekmeliyor ki sanki fırlayıp çıkıverecek gibi geliyor. Allah korusun. :KK50: Erken olacak diye korkuyorum. Ama uyuduğu zamanlar rahatım bir sancım yok. Sizin de bu şekilde ağrılarınız oluyor mu.

agrım yok sadece hast yatagına alıstıgım için kendi yatagıma kalkıp yatınca agrıyor ama abartı bi durum deil ki ben hayatımda ilk defa ameliyat oluyorum hatta ilk defa dikiş atıldı vucuduma dusun yani gazım cok rahat cıktı hatta ayıldım hiç agrım yok hemşireye bu normal mi ben hiç agrı hisetmiyorum dedim kız kimseye deme dedi ben de gelen herkese dikiş yerlerim cok agrıyor deyip nazarı onlemeye calıstım:KK1:taburcu c.tesi saat 4 de oldum 2 gece kaldık yani sutum dun geldi ama az sezeryandan
dolayı 72 saat gelmemesi normalmis genede her agladıgında emzirdiler uyarı vermek içinmiş bide benim bebiş kucuk dogdu 2 630 cıkısda 2450 ile taburcu olduk carsamba gunu kontrol var inş.kilo almıstır yoksa mama:KK50: gogusum boş cektigi için sağ gogusum biraz oldu sol gogusumuzu zor tutuyoruz biraz hatta tutamıyoruz
o yuzden agrı ve sızlama var tabi ki 78 ile doguma gittim suan 71 kiloyum ki benim kucuk sizin daha kilolu oldugu için bi 8 kilo rahat gider duş hemen ertesi gun hast de aldım dikişler estetik dikiş istedim ben kadın dogumcu ve cerrah bir girdi yapıstırma kaynadı bile eşim doguma girdi zaten ben sabah 8 den saat 14.30 a kadar sancı cektim 3 cm acılma ile gittim o kadar saat sadece 4 cm oldu ve ben dayanamadım beni sezeryana alın dedim eşim doguma girdi ona ucuyorum dedim bayıldım
ayıldım pelin hanım cok yakıslı bi oglunuz oldu dediler hemen ayıldım zaten 15:00 de girdim 15:15 de cocuk cıktı dr.basımda bekliyodu bebege narkoz gitmesin die
bayılır bayılmaz bebegi hemen cıkarmıslar eşim videoya cekmis o yuzden uyanmak cok kolay ay şimdilik bu:KK49:

maşalllaaaah.. doğum yapmış bir de buraya gelmiş :KK70: Allahım yavrunun hep sağlıklı güzel günlerini göstersin inşaallaaaahhhh :KK71:

Ay Pelincim maşallah çok iyi geçmiş gerçekten de doğumun. Rahatsız etmemek için aramadım ben de ama çok merak ediyordum. İyi ki girdin canım nete. Şu süt problemi de biran önce hallolucak eminim. Sonra Mertcik tombişleşmeye başlar artık:) Ayrıntılı hikayeni bekliyoruz canım...

bugün iştahım hiç yok nedense yemeğe çıktığımdada yemek yemedim hiç miğdem almadı :KK31: hep bi uyku hali var :KK35:

haftasonu nuk biberon aldım 0-6 ay ama sadece iğne deliği gibi bi deliği varya ordan nasıl beslencek anlamadım biberon alıp deliğine bakan varmı aranızda kızlar hepsi aynımı acaba

haftasonu nuk biberon aldım 0-6 ay ama sadece iğne deliği gibi bi deliği varya ordan nasıl beslencek anlamadım biberon alıp deliğine bakan varmı aranızda kızlar hepsi aynımı acaba

Bende de Nuk biberon ve emzik var 0-6 ay hediye geldi bakmadım eve gidince bakayım. Emziği 0-6 ay ilk günden verebilirmiyim? Yenidoğan emziği bu mu? Yeni almak mı lazım :)

merhaba kızlar

bugün kontrolüm vardı doktorum herşey iyi ama heran bebek gelebilir dediii

eve geldimm çamaşırım ve üzerimdeki taytım ıslanmıştı berrak bi su idi

su sızıntı ile gelebilirmi ki aradan 1-2 saat geçti hemen banyo yaptımmm ne olur ne olmaz diyee

saçlarımıı toparladım filan ama neler oldu bitti anlamadım

ay ilk çocuk ne zorr

kendimi çoooook saf veee cahil hissediyorum

:KK5:

merhaba kızlar

su sızıntı ile gelebilirmi ki aradan 1-2 saat geçti hemen banyo yaptımmm ne olur ne olmaz diyee

ay ilk çocuk ne zorr

Buraya biri yazmıştı sızıntıyla gelebilir diye. Ne kadar geldiğini anlamakiçin pet koycakmışsın. İyi ki KK var :) Hayırlı doğumlar sana da, inş sağ sağlim kavuşursun bebişine...

merhaba kızlar

ay ilk çocuk ne zorr

aynı şey bende cumartesi oldu
çok yol yürüdüm ve yordum kendimi
ama fazla telaş yapmadım terledim herhalde diye düşündüm

Buraya biri yazmıştı sızıntıyla gelebilir diye. Ne kadar geldiğini anlamakiçin pet koycakmışsın. İyi ki KK var :) Hayırlı doğumlar sana da, inş sağ sağlim kavuşursun bebişine...

tşkr ederim cnm amin

aynı şey bende cumartesi oldu
çok yol yürüdüm ve yordum kendimi
ama fazla telaş yapmadım terledim herhalde diye düşündüm

bilmiyorum ki kızlar

doktorum jel tarzındada gelebilir akıntınız bu doğumun belirtisi dedii

oda dün oldu 2 kezz

bakalım bizim kız nekadar bekliyicekkk

benim hesabımda

35+4 ama doktorum 37 haftalık oldu artık her an gelebilir:KK31:

merhaba kızlar

ay ilk çocuk ne zorr

Canım ilk doğumumda benim sızarak gelmişti. 3 gün sonra sonra doğum oldu çünkü hep sızdı. Ama 3 gün hastanede kontrol altındaydım.
Yakınlarda eczane varsa eşin yada çok uzak değilse sen bir git de turnusol kağıdı gibi bir kağıt var çamaşırına değdirip renk değiştirip değiştirmediğine bakıyorsun. renk değiştirirse su olup olmadığını anlıyorsun. >Eczacıya derseniz anlar vede tarif eder tatlım. Telaş yapma en iyi yöntem bu kağıt yönttemi dene bence imkanın varsa

layyydy serapname superisi2006 pearl_pearl mirabelle+ didemA vvuslat

Merhabalar kızlar,nasılsınız? Bizde telaş ve koşturmaca iyice başladı. Oğlumun yünlüleri hariç herşeyi yıkandı, ütülendi ve
dolabına yerleştirildi. Ama işlerimiz istediğimiz gibi hızlı gitmiyor çünkü aynı zamanda apartmanıızda dış cephe çalışmasıyapılıyor. Çamaşırlqrı dışarı asamıyoruz, içeride de çok yavaş kuruyorlar. Hastane çantama koyacaklarımı odamın bir yerine koydum. Daha bavul hazırlamak istemiyorum. Allah korusun lazzım olursa neyin nerede olduğunu biliyoruz.
Çok sık giremiyorum foruma. Eskiden olsa hem işimi yapar hem de buraya yetişirdim ama yapamıyorum. Hepiniz iyisiniz değil mi?

Merhabalar kızlar,nasılsınız? Bizde telaş ve koşturmaca iyice başladı. Oğlumun yünlüleri hariç herşeyi yıkandı, ütülendi ve
dolabına yerleştirildi. Ama işlerimiz istediğimiz gibi hızlı gitmiyor çünkü aynı zamanda apartmanıızda dış cephe çalışmasıyapılıyor. Çamaşırlqrı dışarı asamıyoruz, içeride de çok yavaş kuruyorlar. Hastane çantama koyacaklarımı odamın bir yerine koydum. Daha bavul hazırlamak istemiyorum. Allah korusun lazzım olursa neyin nerede olduğunu biliyoruz.
Çok sık giremiyorum foruma. Eskiden olsa hem işimi yapar hem de buraya yetişirdim ama yapamıyorum. Hepiniz iyisiniz değil mi?

tesk canım şükür iyi gidiyo sayımız iyce azalıyo günle beraber ben ghazırladım cantamı baktım tek tek dökülüyoz ama yatağı yok kuzumun onu bugun sipariş ettik daha :KK4:nasip bakalım sırada kimler var :KK52:

merhaba kızlar

ay ilk çocuk ne zorr

evet insan herşeyden panik olur oldu artık doktorun 37 haftalık demiş canım hani gelsede sorun olacak bi hafta değil hayrlısıyla inşallah sağ salim alsaydık bi bebişlerii kucağımıza

merhaba canım iyiyiz sen nasılsın kolay gelsin bu arada

Son düzenleme:
tesk canım şükür iyi gidiyo sayımız iyce azalıyo günle beraber ben ghazırladım cantamı baktım tek tek dökülüyoz ama yatağı yok kuzumun onu bugun sipariş ettik daha :KK4:nasip bakalım sırada kimler var :KK52:

Ah cnaım, yatak meselesinden ben de muzdaribim. Oğlumun odasını yaptıralım dedik, bildiğimiz maarangoza sipari verdik, dolabımız geldi ama marangoz yatağının ölçülerini yanlış yapmış. Geri gitti. Herhalde gelmesi 15-20 günü bulacak :KK43:((
Sepeti hazır allahtan ama odası tam olmamamış gibi oldu

X