bu arada bende perşembe günü kontroldeydim.
Bebişim sağlıklı ve suyu iyiymiş.
Perşembe günü son adetime göre bebeğim 36+5 di ama doktorumun hesabına göre erken döllenme dediği için ona göre 38+1 di.
Bebeğim 3100gr. ve 53 cm imiş.
Ablası 54 doğmuştu onu geçecek herhalde boy konusunda ama kilosu ablaya göre az ablası 4000gr. doğdu çünkü.
Gerçi ultrason sonuçlarına çok güvenmemek gerek.
Bu arada son kontrolümde gelişimi yavaşlamış demişti 17 günde 300gr. almıştı 500-600 olmalı demişti. bu sefer 12 günde 400gr. almış farklı olarak bu süreçte ne yaptın ne yedin annesi sen böyle dedi.
Arısütü bal polen karışımı aldım marketten onu yedim dedim. Birde pekmez içmeyi bırakmıştım geri başladım dedim. Bunlar bebeğini iyi beslemiş dedi. Bebeğinin kilosu az olan arkadaşlar sizde bir deneyin isterseniz. Özellikle sezeryanda erken doğdukları için sezeryan isteyenlere faydası olur umarım.
Gebelik zehirlenmem hafif derece devam ediyormuş normal için sorun teşkil etmeyecek durumdaymış. Sevindim. İlk doğumum normal olmuştu çünkü.
Temizliğim bitti sayılır halılar yıkamadan geldi. Terler temizlenip serilecek sonra işim kalmayacak. Kızımın gelmesini bekleyeceğim bakalım ne zeman gelmek isteyecek.
Benden havadiler de bu kadar görüşürüz sonra
maşallah canım bebişine..bu arada bende perşembe günü kontroldeydim.
Bebişim sağlıklı ve suyu iyiymiş.
Perşembe günü son adetime göre bebeğim 36+5 di ama doktorumun hesabına göre erken döllenme dediği için ona göre 38+1 di.
Bebeğim 3100gr. ve 53 cm imiş.
Ablası 54 doğmuştu onu geçecek herhalde boy konusunda ama kilosu ablaya göre az ablası 4000gr. doğdu çünkü.
Gerçi ultrason sonuçlarına çok güvenmemek gerek.
Bu arada son kontrolümde gelişimi yavaşlamış demişti 17 günde 300gr. almıştı 500-600 olmalı demişti. bu sefer 12 günde 400gr. almış farklı olarak bu süreçte ne yaptın ne yedin annesi sen böyle dedi.
Arısütü bal polen karışımı aldım marketten onu yedim dedim. Birde pekmez içmeyi bırakmıştım geri başladım dedim. Bunlar bebeğini iyi beslemiş dedi. Bebeğinin kilosu az olan arkadaşlar sizde bir deneyin isterseniz. Özellikle sezeryanda erken doğdukları için sezeryan isteyenlere faydası olur umarım.
Gebelik zehirlenmem hafif derece devam ediyormuş normal için sorun teşkil etmeyecek durumdaymış. Sevindim. İlk doğumum normal olmuştu çünkü.
Temizliğim bitti sayılır halılar yıkamadan geldi. Terler temizlenip serilecek sonra işim kalmayacak. Kızımın gelmesini bekleyeceğim bakalım ne zeman gelmek isteyecek.
Benden havadiler de bu kadar görüşürüz sonra
Sagol Sedacigim, darisi basina insallaharkadaşım merhaba, bütün doğum hikayeni burdan heyecanla takip ettim.adım seda... Allah bebeğine uzun ve sağlıklı bir ömür versin, gözünaydın..
bende bikaç hafta sonra inş bebeğimi kucağıma alıcam çok sabırsızlanıyrm zaman geçmiyr sanki..
neler yapıyrsnz şimdi, gece uykuları, süt durumu, senin sağlık durumun, kanaman, kendine zaman ayırabiliyrmsn,gelen giden, yanında kim kalıyor vs..bize biraz bilgi verirmsn.benim aklıma bu sorular geldi ama sen aklına gelen herşeyi yazabilirsin.inan biz acaip merak ediyoruz,tahmin edersinki, senide çok meşgul etmek istemem tabi müsayitsen
Canim sagol haber verdigin icin, cok sukur saglikla almis kucagina, yine haber ver bize olur mu? Allah anali-babali buyutsun, saglikli sihhatli bir omur versin insallah.herkeze hayirli sabahlar kizlar hemen haberi verip cikmak zorundayim kusura bakmayin asudem arkadasimizda dogurdu sag saglim kizcesini aldi kucagina rabbim insllh bizlerede nasip eyler insllhaslinda kizlar topigin adini deismek lazim (normalde temmuz ama sabredemeyip haziranda gelen bebisler )aeo ...
Canimcim hastane bebek bezi tedarik etmeyecek mi? Hasta bezini de veriyor olmasi lazim. Eger vermiyorsa 2-3 hasta bezi yeter bence. Bir de kotex'in en buyu boyunu almani tavsiye ederim. Bebek bezi ise gunde 4-5 yeter diye dusunuyorum.günaydın kızlar,
hastane çantanıza kaç tane hasta bezi koydunuz
ben 5-6 tane koydum ama fazla oldu sanırım
11 tane de kotex gece koydum..valiz kapanmıyo.. daha bebek bezi de koycam onu kaç tane koymalıyım
günaydın kızlar,
hastane çantanıza kaç tane hasta bezi koydunuz
ben 5-6 tane koydum ama fazla oldu sanırım
11 tane de kotex gece koydum..valiz kapanmıyo.. daha bebek bezi de koycam onu kaç tane koymalıyım
anam bugün pazar herkes kaçakbi benmi çalışıyorum ya yazık ama bana
herkes h.sonu gezmesinde bugün ne güzel... ben de evde pinekliyorum çok sıkıcızaman geçmio hiüçç
merhaba hepinize kızlar
dün kontrolümüz vardı, minik kızım doktorunu ve bizi dumur etti:26: normal doğum istiyordum ve yaklaşık 30.haftasından beri baş geliş pozisyonundaydı bebeğim. Dün doktor bi baktı başı yukarı dönmüş, pozisyon değiştirmiş.bu şekilde normal doğum yapamazsın, haftaya yani 38.haftanda gel çatı muaynesi yapalım, bebek hala dönmemiş olursa sezeryan için gün belirleriz dedi .Nadiren son haftalarda tekrar dönermiş bebek, başına böyle bişey gelen oldu mu? Acaba tekrar aşağı döner mi bebeğim ?
bide bana sor ben evde bile değilim pinekliyemiyorum
Canimcim hastane bebek bezi tedarik etmeyecek mi? Hasta bezini de veriyor olmasi lazim. Eger vermiyorsa 2-3 hasta bezi yeter bence. Bir de kotex'in en buyu boyunu almani tavsiye ederim. Bebek bezi ise gunde 4-5 yeter diye dusunuyorum.
sağolun kızlar cevaplar için,ben küçük paketlerden orkid gece koydum bi kaç tane de normal ped koydum..hasta bezine gerek yokmuş..bebek bezi de en küçük boy olanından istedi hastane..yani 8.li olanlar varya onlardan..bitane de ondan koydum..
Canım sıkma canını..Belki sezeryan hayırlı olandır senin için ve bebiş bunu hissetmiştir..merhaba hepinize kızlar
dün kontrolümüz vardı, minik kızım doktorunu ve bizi dumur etti:26: normal doğum istiyordum ve yaklaşık 30.haftasından beri baş geliş pozisyonundaydı bebeğim. Dün doktor bi baktı başı yukarı dönmüş, pozisyon değiştirmiş.bu şekilde normal doğum yapamazsın, haftaya yani 38.haftanda gel çatı muaynesi yapalım, bebek hala dönmemiş olursa sezeryan için gün belirleriz dedi .Nadiren son haftalarda tekrar dönermiş bebek, başına böyle bişey gelen oldu mu? Acaba tekrar aşağı döner mi bebeğim ?
Sagol Sedacigim, darisi basina insallah
Biraz bahsedeyim genel olarak neler geciyor basimdanAyrica ilgin icin de tesekkur ederim
Kizim genel olarak sorunsuz bir bebekEmiyor uyuyor, gaz sancisi pek yok. Ama ilerde baslar mi bilmiyorum. simdilik iyi Sutum ikinci gunumde gelmisti, aksamina da goguslerim tas olmustu. Sizlerin de basina gelecek; ya sIk sIk emzirmeli ya da pompayla sagip rahatlatmali gogusleri. Ben bir sefer sagdim ikisini, bir sefer onu verdim biberonla. Bir seferden biberona alismadi Allahtan. Ama uyurken vermistim aklinizda olsun. simdi normale dondu. Bir de goguslerim yara olmustu, o da iyi durumda simdi. Tamamen gecmedi ama cok daha iyiyim. Baslarda aglayarak emzirmistim
Asagida dikislerim vardi, onlar da iyilesti gibi artik, zaten ikinci gunumde yanma vs. bitmisti. Sadece otururken hassasiyet vardi o da gecti artik. Kanama ise cok azaldi ama devam ediyor.
Yanimda annem var, sagolsun hem oglumla ilgileniyor hem kizimla. Emzirip veriyorum istedigim gibi dusumu falan aliyorum, misafir agirliyorum. Yemek, borek corek bile yapiyorum. kizim 2-3 saat uyuyor kesintisiz, o zaman islere kosturabiliyorum. Hatta markete bile gittim bir sefer :)
Ilk bebegini kucagina alacak arkadaslarim birazcik bocalayabilirler baslarda ama mutlaka insan alisiyor yeni duzene. Elbette eskisi gibi olmuyor ama en buyuk tavsiyem sakinlik. Sakin olun bebise de yansisin sakinliginiz. Ilk bebegimde cok titriyordum ustune ama simdi cok daha rahat davraniyorum. Allah saglik versin de her sey yoluna giriyor
merhaba hepinize kızlar
çalışmak istemiyorum artık eve gidip yatmak istiyorum kocişimde evde bugün ama ben ben :84::84::84:
Aynen ben de öyle planlıyorum ama karar veremedim, sen nasıl bir beşik aldın? Eğer resmi veya internette bir örneği varsa link, ekleyebilir misin? Bu arada, güle güle kullansın eşyalarını meleğin, sağlık, esenlikle inşallah
beşiği orta kalite bişiy pembe pötikareli olması çok hoşuma gitti
park yataklar daha iyi eğer oda almıycaksan canım
tatile felan giderken park yatak katlandığı için daha kullanışlı oluyor
bide park yatak alabilirim yani ucuz bişi geçici olarak
resmi bubeşik ve karyolası
Eki Görüntüle 212452 Eki Görüntüle 212454
bu arada çok teşekkür ederis.senin meleğin de sağlıkla uyur inş alacağın beşikte