2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

biz doktordan geldik teyzoşlar

doğum kanalına girmiş 2 ahfta önce dönmemişti bn hala dönmedi sanıyodum aynı yerde gibi gelıyodu tekmeler
dun akşam hiç uyuyamdım çok döndu içimden geçti valla dönüyomu acaba dıye
okadar yürüdüm dönmedi yatarken nası dönsün ama dedim
bilmıyorum tabi nezaman döndü :KK1:
2870 gr. doktor artık hazırlıklı ol çantanı hazırla bekle dedi
korktum valla birden

bırde NST ye grdim bekleyınce hareket etmez ya gıcık oldum ama normal çıktı bizden bukadar
çatı muaynesi yapmadı 2 hafta sonra dedi normal dıyoruz doktorumla bız bakalım nolcak
hafta sonu yapim çantamı artık temmuz 15 i beklemıcez galıba

Son düzenleme:
hmm sağol canım..:KK61:

sağol canım fikir için..işte bi de boyutları 60-120 olsa daha iyi olacaktı sanki..
boyunun uzun olması daha mantıklı geliyo bana ama bakalım..
senin 60-120 dimi canım?

evt canım 60x120 benimki , ağbim 70x110 almıştı kapılardan zor sığdırdık diye benimkini 60x120 aldık ve eşim saolsun her odaya soktu çıkardı :KK1:
ciciler topiğinden görebillirsin yatağı
evin müsaitse fazla düşünme beyendiğini al derim benim ev müsait koridorum müsait değildi

canım benim bebeğimde ters ve ben hamileliğin başından beri normal doğum için can atıyorum ama bebişim dönmüyor dr da riskleri sıraladıkça sıralıyor 4 dr da sezeryan dedi hiçbiri bu saatten sonra döner bekle demedi çok üzüldüm ama kendimi hazırlıyorum artık sezeryana birde ters duruşun tipleri varmış benimki ayakları var rahim ağzında ve ben kafasını hissediyorum zaten nerde olduğunu ultrasona girmden diyorum dra dönmedi bebek diye dr da gel bakalım diyor baktıktan sonrada evet dönmemiş diyor bebeğimin kafası tam sağ kaburgamın yaında ama nasip buymuş demekki hayırlısı olsun ne yapalım:KK34::KK34::KK34::KK34:

tabiki canım herşeyin hayırlısı ama kandırılmak hiç mi hiç hoşuma gitmez
forumda konu açtım bununla ilgili haziran annelerinden birisinede sordum gittiğim hastane de hiç normal doğum duymamış
aslında çok dobra insanımdır cumartesi gittiğimde yine ters derse kızap sorabillirim niye bu hastanede normal yok diye :KK1::KK1::KK1:

evt canım 60x120 benimki , ağbim 70x110 almıştı kapılardan zor sığdırdık diye benimkini 60x120 aldık ve eşim saolsun her odaya soktu çıkardı :KK1:
evin müsaitse fazla düşünme beyendiğini al derim benim ev müsait koridorum müsait değildi

tabiki canım herşeyin hayırlısı ama kandırılmak hiç mi hiç hoşuma gitmez
forumda konu açtım bununla ilgili haziran annelerinden birisinede sordum gittiğim hastane de hiç normal doğum duymamış
aslında çok dobra insanımdır cumartesi gittiğimde yine ters derse kızap sorabillirim niye bu hastanede normal yok diye :KK1::KK1::KK1:

bana ilk ters dediklerinde sezerayn olur dediklerinde soluğu başka bi dr da almıştım toplam 4 dr a danıştım 38. haftadayım artık dönmez dediler benim inanmaktan başka şansım kalmadı druma. ama sen konuş drunla bide istersen bi başka dr a git

evet canım görmüştüm seninkini güle güle kullan..sağlıkla..

bana ilk ters dediklerinde sezerayn olur dediklerinde soluğu başka bi dr da almıştım toplam 4 dr a danıştım 38. haftadayım artık dönmez dediler benim inanmaktan başka şansım kalmadı druma. ama sen konuş drunla bide istersen bi başka dr a git
canım bugün arkadaşlarla da konuştuk, birininki doğumdan bi gün önce dönmüş mesela..

cumartesi kontrolum var canım yine bana dönmemiş derse başka doktordan randevu alıcam
pelcel de saolsun bana iyi akıl verdi :KK1: eğer dönmüşse ilk kontrolde şuanki doktoruma 'haftaiçi sancılandım başka doktora gittim birde baktıki dönmüş bizim velet' diycem :KK1:
ama o diğer doktorda dönmemiş derse herşeyin hayırlısı derim

evet canım görmüştüm seninkini güle güle kullan..sağlıkla..

canım bugün arkadaşlarla da konuştuk, birininki doğumdan bi gün önce dönmüş mesela..

saol canım en güzelleri hepimizin olsun
yanlız senin kumaşı çıkıp yıkananda benim çok hoşuma gitti

dediğin gibi son gün dönen var tugcal arkadaşımızın mesela dönmeyecek gibiydi oda dönmüş

slm kizlar bende dun kontrole gittim
cati muayenesi oldum kalp atislari dinlendi
son iki kontroldur bas asagi bebegim
ben normal dogurmak istiyorum
galiba normal olacak yinede bisey diyemeyiz dedi dr simdilik normal gorunuyo bi surpriz olmazsa dedi:21:
25gun icinde gelmezmis ama ondan sonra heran gelebilirmis
cok heyecanlandim ben temmuz sonu olur diyordum ama sanirim temmuz basi veya ortasi gelecek bizimki
daha hazirliklarimi bitiremedim bile hergun ugrasiyorum kiyafetleriydi hastane cantasiydi falan
keske ilk aylarda hazirlasaydim herseyi simdi cok zor geliyo cok halsizim:KK1:

sabah aklımdaydın nerde bu ayşe diye düşündüm :44:
banada dün artık çık izine korkuyoruz burda bişey olursa dediler
haftaya bende çıkcam gözüküyo :KK66:
kolay gelsin canım sana , kendini yorma fazla dünya işi bitmiyo hiç....
canım bir önceki yazın sanırım, alıntısı gitmiş de aman diyim son haftaların doktorunu değiştirme derim, sen zorlanırsın cünkü, ha caktırmadan farklı bir doktora git, eger o dönmüş bebegin derse digerinden vazgec bence. inşallah sağlıklıca normal dogum yapmak kısmet olur isteyen herkese, tabi bize de:KK66:

aynen dediğin gibi dünya işi bitmiyor da dekan bir ton yazı verdi worde aktarılacak, gitmeden bitir dedi, zor biter de ben yine de elimden geleni yapmaya calısıyorum.

selam canım, kolay gelsin sana..

canım yarın veya cuma nst için gidicem ama
çatı muayene, ultrason ve doğum şekline karar için 1 temmuz gibi gel dedi..
tamam yazarım buraya canım Allah izin verirse..

kızlar yine bişey sorucam ben
ben park yatak alıcam ya (daha onu da halledemedik) :KK53:
kullanmak istiyorum ama belki uzun süre kullanamam diye çok da pahalı bişey almak istemiyorum
şu aşağıdaki iki modelden hangisi daha kullanışlı sizce?

Aslında 60-120 düşünüyodum ama bunun boyutları da çok mu büyük (70-120), gerçi yerim müsait, odadan odaya da taşımıycam..
Hepsiburada.com : Yuppy Cibinlikli Lüx Oyun Parkı (125x70x80) | Anne / Bebek / Çocuk

bunun da kılıfı fermuarlıymış, çıkarılıp yıkanabiliyomuş, bu da 70-110
aslında boyun 120 olması daha mantıklı geliyodu ama bilemedim..
Stork Garden Lux Klf karlp Ykanabilen Park Yatak | | Bebefix.com
kılıfın yıkanıyor olması cok mantıklı ben alırken hiç bunu gözetmemiştim, ya boyda 10 cm cok farkeder mi ki, benim aldıgım park yatak 60a 120. eninin dar olması avantaj ama sen bilirsin tabi.

ikincisi çok mantıklı canım ve çok güzel
ben kraftın aldım yıkanmıyo :97:
hakkat biz sileriz de mi kirlendikce içini dısını, nasıl temizliycez ki baska:KK53:

cumartesi kontrolum var canım yine bana dönmemiş derse başka doktordan randevu alıcam
pelcel de saolsun bana iyi akıl verdi :KK1: eğer dönmüşse ilk kontrolde şuanki doktoruma 'haftaiçi sancılandım başka doktora gittim birde baktıki dönmüş bizim velet' diycem :KK1:
ama o diğer doktorda dönmemiş derse herşeyin hayırlısı derim

saol canım en güzelleri hepimizin olsun
yanlız senin kumaşı çıkıp yıkananda benim çok hoşuma gitti

dediğin gibi son gün dönen var tugcal arkadaşımızın mesela dönmeyecek gibiydi oda dönmüş

evet canım tam bende onu yazcaktım benimki döndü keske benimki dönmeseydi de sizinkiler dönseydi kızlar yaaa... ben 37 nin sonunda gitmiştim döndü dedi... ondan önce de 35 sonunda gitmiştim... yani 35-37 haftalar arasında dönmüş bebek... ama benim dr da 37 den sonra dönmez artık demişti kızlar yani pearl cim senin yine bir ihtimal de sevilin bence sansı az...
çok takmayın bence yaaa sonuçta öyle yada böyle doğacak bu bebekler...:KK19:

galiba normal olacak yinede bisey diyemeyiz dedi dr simdilik normal gorunuyo bi surpriz olmazsa dedi:21:
cok heyecanlandim ben temmuz sonu olur diyordum ama sanirim temmuz basi veya ortasi gelecek bizimki
daha hazirliklarimi bitiremedim bile hergun ugrasiyorum kiyafetleriydi hastane cantasiydi falan

festancım catı muayenesi neden o kadar erken yapıldı ki? sen mi istedin, genelde 36. 37. haftada yapılıyordu ama:18:

canım hayırlı olsun cok sevindim maşallah cok ii
bebişin ne mutlu sana istedigin gibi bi dogum
olur inş.olur hersey sıkma canını yavas yavas
yaparsın ne 2 dak lık seyler bi gunde hazırlanır
hast.cantası :KK34:

biz doktordan geldik teyzoşlar

doğum kanalına girmiş 2 ahfta önce dönmemişti bn hala dönmedi sanıyodum aynı yerde gibi gelıyodu tekmeler
dun akşam hiç uyuyamdım çok döndu içimden geçti valla dönüyomu acaba dıye
okadar yürüdüm dönmedi yatarken nası dönsün ama dedim
bilmıyorum tabi nezaman döndü :KK1:
2870 gr. doktor artık hazırlıklı ol çantanı hazırla bekle dedi
korktum valla birden

bırde NST ye grdim bekleyınce hareket etmez ya gıcık oldum ama normal çıktı bizden bukadar
çatı muaynesi yapmadı 2 hafta sonra dedi normal dıyoruz doktorumla bız bakalım nolcak
hafta sonu yapim çantamı artık temmuz 15 i beklemıcez galıba

ooh maşallah canım inş.normal olur maşallah
bebişine hazırla sende annesi cantasını bekle bakalım:KK34:
daha var canım hersey için hakkında hayırlısı olsun:KK49:

bu arada dr u aradım kızlar magnezyuma devam dedi.... gel yazayım dedi ama hiiiççç gitek halim yok walla... (bu arada hastane de evimizin yanında:KK9:) eşime dedim git al eczaneden 3 kuruşun hesabını yapamıcam simdi dedim....

ya kızlar siz nasıl besleniyorsunuz ben artık
balık yemiyorum gecti mevsimi die cevizde
yemiyorum:KK50: ayıpdır soylemesi simdi canım
makarna istedi yogurtla onu yedim sonra
pişman oldum bi sebze yeseydim die sanki
hiç bakamıyormusum gibi geliyor:KK50: stres
oldum valla meyve ve sutumu hergun duzenli
yiyorum ama ara ogun falan yok artık siz
nasıl besleniyorsunuz bu aralar:44:

bu arada dr u aradım kızlar magnezyuma devam dedi.... gel yazayım dedi ama hiiiççç gitek halim yok walla... (bu arada hastane de evimizin yanında:KK9:) eşime dedim git al eczaneden 3 kuruşun hesabını yapamıcam simdi dedim....

sen barıstın galiba:KK34:

iyi canım Allah'a şükür atlatmışsın..
inşallah istediğin gibi olur herşey..
haklısın canım, en iyisi 3. 4. ayda herşeyini yapmak lazmmış..

c
kılıfın yıkanıyor olması cok mantıklı ben alırken hiç bunu gözetmemiştim, ya boyda 10 cm cok farkeder mi ki, benim aldıgım park yatak 60a 120. eninin dar olması avantaj ama sen bilirsin tabi.

hakkat biz sileriz de mi kirlendikce içini dısını, nasıl temizliycez ki baska:KK53:

kızlar sağolun fikirler için öncelikle
yalnız şu da takıldı kafama
orda bir video var izlediniz mi bilmyiorum ama
kılıfın nasıl çıkarılacağını gösteriyo da
beişiği tamamen bozmak gerekiyo, yani hertarafını çıkarmak lazım sanırım
onu da yapmak zor mu olur acaba?:44:

canım valla karpuz olmasa ben ölürdüm heralde:) ben gebelik boyunca cevizi toplasan 200-300 gr anca yemişimdir, meyve desem kısın hiç yemedim, sadece meyve suyu içtim, sütü ihmal etmiyorum ama günlerdir kan hapını da unuttum ve hiç vicdan azabı duymadım acıkcası, ha yaptıgım en iyi şey bol bol salata yeşillik yedim. bir ara sürekli yeşil sogan peynir ekmek yiyordum, sürekli kokuyordum:78:

kızlaaaar ben kaç gündür yokum aranızda, son haftam, işleri toparlamak için giremiyorum, hoş ne kadar toparladın derseniz, daha dünya kadar iş avr, ama sizden bu kadar ayrı kalabildim:) nasılsınız, gelen giden var mı:emir_bebek:
Kolay gelsin sana canım. Bu haldede iş güçle uğraşmak zor. Bende kurabiye işine daldım şimdi...

merhabalar güzel hamileler:KK3: bu pazartesi nihayet doğum iznime ayrıldım:KK62:, darısı çalışan arkidişlerimin başına, çok zor koca göbekle işe gitmek,akşamları ayaklarım patlayacak gibi şişiyordu, dayanamıyordum artık. Annem geldi sağolsun evimi dip köşe bucak temizledi, onun yanında bende mahvoldum:KK59:. Şükür dün temizlik bitti bugun tatilimin ilk günü sayılır. Bundan sonra çıkmam artık burda nöbet tutuarım:KK1:
bebek şekeri konusunda ne yaptınız arkadaşlar, hazır mı alıyorsunuz, kendiniz mi yapıyorsunuz? artık karar vermem gerekiyor, önerileriniz neler?
Ben kendim yaptım ama herşeyini zaten internetten hazır alıyosun çokta ucuza gelmedi,ben uğraşmayı severim bu tarz şeylerle. Uğraşmayı sevmiyorsan hazırlardan da alabilirsin.

slm kızlar canım çok sıkkın ya dün ofise hırsız girdi adam elimden tlf aldı gitti ya akşama kadar karakoldaydım :KK43::KK43:
çok geçmiş olsun canım.resmen gasp edilmişsin. Sana bişey olmadığına sevindim.

canım bir önceki yazın sanırım, alıntısı gitmiş de aman diyim son haftaların doktorunu değiştirme derim, sen zorlanırsın cünkü, ha caktırmadan farklı bir doktora git, eger o dönmüş bebegin derse digerinden vazgec bence. inşallah sağlıklıca normal dogum yapmak kısmet olur isteyen herkese, tabi bize de:KK66:

aynen dediğin gibi dünya işi bitmiyor da dekan bir ton yazı verdi worde aktarılacak, gitmeden bitir dedi, zor biter de ben yine de elimden geleni yapmaya calısıyorum.

Ben ilk oğluma almıştım oyun oynasın diye aldım ve feci kirletti.Silmeklede çıkmıyor. Yıkanabilen olduğunu bilmiyodum. Öylesi varsa ondan al derim. Yatarken çok kirlenmeyebilir ama oyun parkı olarakda kullanırsen ilerde feci kirleniyor:KK50:

kızlar sağolun fikirler için öncelikle
yalnız şu da takıldı kafama
orda bir video var izlediniz mi bilmyiorum ama
kılıfın nasıl çıkarılacağını gösteriyo da
beişiği tamamen bozmak gerekiyo, yani hertarafını çıkarmak lazım sanırım
onu da yapmak zor mu olur acaba?:44:
canım park yatak ilk geldiginde kurulumu yaparken accık zorlanıyorsun, zamanla pratik kazanırız heralde, söke taka ögrenirsin, elinde kalacak hali yok ya:)

bu arada gülaycım benim oyun parkının alt degiştirme minderi yerine oturmadı biliyor musun, girecek yerleri dar geldi, farklı göndermişler sanırım:KK25:

sselam kızlar

nasılsınız :) biz iyi sayılırız işte annemle pazara gittik bezelye aldık içlerini temizledik bu sene dolabın buzluğunu yazdan doldurmam lazım kışa çok uğraşmamak için...ayy pazarda 5 dak yürüyüp 10 dk oturdum çok komikti

canım ben ilk başlarda yani 4. aya kadar cevize balığa dikkat ettim ama sonradan bi saldım doğru düzgün ceviz bile yemedim.... sadece kalsiyuma çok dikkat ettim yoğurt peynir süt bide ben otçulum zaten eti daha az yedim.... hamilelik te tavuktan tiksindim toplasam 3 kere tavuk yemedim.... ne örnek hamileyim yaaaa....eleviti de 1 aydır doğru düzgün içmiyorum çok kilo yapıyo.. bi tek demiri düzgün kullanıyorum

sen barıstın galiba:KK34:

yesss baby:KK34:

walla ben de balığı bıraktım cevizi de bıraktım zaten sıcakta hiç çekici gelmiyor... hamileliğim boyunca yediğim yoğurtlu makarnaların haddi hesabı yok... genelde gündüzleri ben iyi beslendiğimi söyleyemem... arada meyve yiyorum ama hala onu hiç bırakmadım... sabah akşam birer bardak süt öğle ve akşam yemeğinde bir kase yoğurdu aksatmadan yiyorum... her hafta en az 3 öğün kırmızı veya tavuk eti tüketiyorum... yeşillik salata sebze de çok yedim...mesela dün et yedik söylemesi ayıp bugün enginar yaptım yanına da kabak dolaması sırf sebze yani...ama öğlen 2 tane kaşarlı tost ardında koca bir karpuz dilimini hüplettim ayrı.... :KK9:
ya ben ara öğün yemesem açlıktan ölürüm... gece bile 11 gibi acıkıp bişeyler yiyorum... ara öğünsüz nasıl duruyon bacım sen:KK52::KK53:

X