2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

ay senin koca beni gerdi valla yaaa:KK53: sen dogurmus olsan
5 gun sonra baba oldugunu anlayacak ay kusura bakma canım
seninde sinirin bozuk ama bende istemeden yorum yaptım
canım hiç degilse 6 ya kadar bebegin yanında olacaksın süper
etrafında bi bakıcı bak bence yada gec bi saat oldugu için
kendi apartmanından yada aynı mahalleden birini bulursan
daha rahat edersin evinde bakar cocuk uyur hemen yakın
olunca evinede gecer inş.bulursun canım bide bu problem
olmasın hayatında:KK49:

Yap canım yap adam rahat ben de rahatım artık aramıycam doğumda da aramayacağım hastane masrafı içinde aramayacağım...Ama ben doğurup hastaneden çıkınca tırıs tırıs gelirse...Ben onu öyle bir gereceğim ki dünyasını dar edeceğim...Nasılsa bebek benim çalışıyorum da başıma korkuluk gibi gelmesin zaten...Öyle koca lazım değil zaten...Ben ondan çok bebeği istiyorum....Ama araya mesafe koyacağım silip atamam çocuğum için ama ister evli kalalım ister ayrılalım ikisinde de dost kalalım herkes özgür olsun diyeceğim...Bu lafta ona koyar zaten...Hastane de sap gibi doğum yaparsam bende ona kalan son sevgi kırıntıları da ölecek biliyorum hiç merhamet duymayacağım acımayacağım bile ağlamalarıa...Tek derdim işe başlayınca bebeğe bakacak birini bulmak ben şişli de oturuyorum öyle komşuluk falan yok burada karşımda bi gay oturuyor komşu olarak bi de onun üstünde yeni taşınan öğretmen bir bayan var...başkada kimse yok kardeşim de haftanın 3 gunu akşam 6 da geliyor diğer günler 11:30 da geliyor işten keşke bebeğimle gidebilsem işe

kızzlaarr doktora gittimm bu akşamüstü !!:KK64: çok şükür çatı muayenesi de oldum..:KK19:nst ye de girdim..çatım normalmiş yani normal doğum yapabilirsin bi sorun yok dedi doktor..:KK62:canım acımadı hiç çünkü doktor jel sürdü bi de kendini kasma sakın rahat bırak dedi sürekli uyardı beni..zaten bi iki dak filan sürdü..eliyle kontrol etti bakmadı bile hemşire vardı yanımızda..örtüyle kapalıydı zati her tarafım tamamen ben sandım bakıcak ışıkla filan ama bakmadı örtünün altından eliyle kontrol etti..belkim doktorum bay olduğu için öle özen gösterdi:KK1:baya kontrol etti direk dedi normal çatın hiç korkma didi..ooh üstümden varya büyük bi yük kalktıı !!:26: çok stres yapıodum o kadar da korktuğum gibi diilmiş yaniii....
nst ye de girdim sancı filan hiç bişi çıkmadı..normal d.yapabilirsin ama sabırlı olup bekliceksin dedi..bi de bool bol yürüceksin dedi..benm minnoş bekleticek beni geç gelecek heralde,doktor sabırlı olcan eğer normal doğum istiosan dedi...bebişim 2.800 gr olmuş..haftaya tekrar randewü verdii..artık her hafta kontrol var :emir_bebek:
nst de çok sıkıcıydı yaa hemşire bi türlü ayarlayamadı bebişin kalp seslerini..bi de hiç hareket etmedi bebişş..bi iki kere basmışımdır düğmeye heralde:KK1: bi de çok sıcaktı bunaldım yatarken az daha bayılıodum kolonya felan anca kendime geldimm:KK52: he bi de nst ücreti 45 tl ödedik yaw :KK37: özelde herşey pahalu sanırsam kii :44:

aaay cok sukur canım darısı benim basıma maşallah
cok sevindim bebeginde ii allah nazarlardan korusun:nazar:
sabır sabır ya sabır :KK49:

slm kızlar canım çok sıkkın ya dün ofise hırsız girdi adam elimden tlf aldı gitti ya akşama kadar karakoldaydım :KK43::KK43:

İnsanlık ölmüş valla hamilesin ne vicdansızmış...Allah korkusu hiç kalmamış...Çok korkmuşsundur...Adamın korkması lazım aslında ben elinden telefonu alırım bu kadın benim yüzümden korkudan doğurur bebeğe bişey olur ömür boyunca vebali üstümde kalır diye...Gerçi Allah korkusu olsa hırsızlık yapmaz o ayrı ama senin durumun daha farklı verilmiş sadakan varmış yine de

Yap canım yap adam rahat ben de rahatım artık aramıycam doğumda da aramayacağım hastane masrafı içinde aramayacağım...Ama ben doğurup hastaneden çıkınca tırıs tırıs gelirse...Ben onu öyle bir gereceğim ki dünyasını dar edeceğim...Nasılsa bebek benim çalışıyorum da başıma korkuluk gibi gelmesin zaten...Öyle koca lazım değil zaten...Ben ondan çok bebeği istiyorum....Ama araya mesafe koyacağım silip atamam çocuğum için ama ister evli kalalım ister ayrılalım ikisinde de dost kalalım herkes özgür olsun diyeceğim...Bu lafta ona koyar zaten...Hastane de sap gibi doğum yaparsam bende ona kalan son sevgi kırıntıları da ölecek biliyorum hiç merhamet duymayacağım acımayacağım bile ağlamalarıa...Tek derdim işe başlayınca bebeğe bakacak birini bulmak ben şişli de oturuyorum öyle komşuluk falan yok burada karşımda bi gay oturuyor komşu olarak bi de onun üstünde yeni taşınan öğretmen bir bayan var...başkada kimse yok kardeşim de haftanın 3 gunu akşam 6 da geliyor diğer günler 11:30 da geliyor işten keşke bebeğimle gidebilsem işe

canım herseyin bi caresi vardır dert etme kendine
allah korusun bak sutunden olursun dogumdan sonra
bebegin sana ihtiyacı var sen bi 4 ayı atlat kanuni
hakkını orada elbet bi caresi bulunur ne ketummus be
o zaman karar verirsin hayatının gidisine suan dogumunu
ve minigini dusun bak kardesin yanında hiç degilse:KK49:

İnsanlık ölmüş valla hamilesin ne vicdansızmış...Allah korkusu hiç kalmamış...Çok korkmuşsundur...Adamın korkması lazım aslında ben elinden telefonu alırım bu kadın benim yüzümden korkudan doğurur bebeğe bişey olur ömür boyunca vebali üstümde kalır diye...Gerçi Allah korkusu olsa hırsızlık yapmaz o ayrı ama senin durumun daha farklı verilmiş sadakan varmış yine de

saol canım valla gerçekten çok korktum onlarda ne gezer allah korkusu :KK58:

ee bayanlar beni dışlıyor musunuz?:KK58:bebek şekeri sormuştum hiç biriniz cvp yazmadı. ama benim işyerimde internet yasak hatta cep teli bile yasak, akşamlarıda yalnızca yazdıklarınızı takip etmeye çalışıyordum, ben fazla yazamadım diye dışlıyor musunuz beni:KK43:

bence de canım kendini hazırla sen kusura bakma da karısı doğum yapmak üzere olan adam 5 gündür aramıyorsa zaten senin kendi hayatınla ilgili önemli kararlar verme zamanın gelmiştir demek... bakıcı bulman gerekir bence gece kalıp gündüz gidecek en mantıklısı bu olur gibime geliyor....

Normal çalışan bi insan bulup akşamları baksa yeter hem ek gelir olur...Ama ayda 1000 lira fala veremem fiyatları ne ne adar önermeliyim onu da bilmiyorum...Zaten en kötü ihtimale karşı işe dönmek benim için çok ciddi bir karar..Şöyle doğurup kendime gelip tekrar işe dönünce ilk iş kararları vermek ama şu an sadece doğumu bekliyorum strese girmemek için herşeyi deliliğe vuruyorum...Arkadaşlarım çok güçlüymüşsün diyorlar kendimle dalga geçiyorum oturp ağlayıp zırlasam yüzüm ıslancak arayıp soran yok beni...Yapabileceğim hiç bir şey yok moral depolamaya çalışıyorum doğuma pozitif girmem gerek...Hayatta çoook koca bulunur bana ona üzülme diyorum kendime bebeği olacak diyorum anne olucam sonuçta...O beni 9. ayda böyle yanlız bıraktı ya o düşünsün artık vicdan mahkemesi yapsın ömrünce...Barışssak bile bu yaptığı bana bir ömür yeter bir ömür bıkmadan kafasına kakarım 2.çocuğuysa asla düşünmem zaten onunla evli olduğum sürece....Ondan bir daha çocuk yaparsam tescilli aptal olurum:)))

kızlaaaar ben kaç gündür yokum aranızda, son haftam, işleri toparlamak için giremiyorum, hoş ne kadar toparladın derseniz, daha dünya kadar iş avr, ama sizden bu kadar ayrı kalabildim:) nasılsınız, gelen giden var mı:emir_bebek:

hastanede laıyolar zaten..bu başka..burda aldıkları anne sütünün bebeğe yarayıp yaramadığına bakıcaklarmış..o yüzden bebiş doğunca ilk yarım saatte mutlaka emzir dedi hemşiree :94:
hmm anladım canım..valla herkes ister emzirmeyi ama inşallah sütümmüz gelir bakalım..

kızlarrrr
benim en son kontrolde bebişim dönmemişti (34+2)
haftasonu kontrolum var ama hala hareketlerini hissettiğim yeri değişmedi , hep elli bacağı sanki sağ kaburgamın altında bele doğru hizada , birde göbek deliğimin ya sağında ya solunda şişkinlik oluyor
Azönce alltaki resmi buldum acaba benim bebiş döndüde benim doktor mu beni uyutuyo çünki şimdiye kadar hiç doğumu konuşmadık doktorla ve acayip sezeryan yapılan bir hastane ben normal istiyorum, sizinde fikrinizi sorayım dedim , siz nerde hissediyosunuz hareketleri :44:
haftasonu yine dönmedi derse başka doktora gitmeyi planlıyorum:KK59:

Eki Görüntüle 210298

benimkinin de başı aşağıda onu biliyorum ama sanki tam ortada değil, sağ tarafa yakın. bugün hemşire yan duruyo, normal olmayabilir gibi bişeyler söyledi ama kendi doktoruma gidince sorarım artık..

kanda sulanma var mı diye baktılar 1tüp öle 1 tüpü demir eksikliğine 1 tüpüde kan sayımı:KK53:
inşallah iyi çıkar canım sonuçlar..

kızlar günaydın herkese geçmişe hiç bakamadım insallah herkes iyidir... ben bugün pek iyi değilim... dün sabaha karşı sağ bacağım diz altından inanılmaz bir kramp girmişti abartısız 10 dk kıvrandım acılar içinde eşim zar zor ovalaya ovalaya actı krampı... ama dün çok fena çekiyodu hep bacağım pek üstünde durmadım yani ama bugün resmen ağrı yapıyor... bir haftadır magnezyumu bıraktım ben bi de aslıda dr bırak demedi ama evdeki bitince hem yazdırmaya üşendim hem de doğuma az kaldı nasılsa diye üstünde durmadım... yeniden başlasammı ki sizce...???
bir de sanırım hasta da oluyorum yani anlayamadığım ağrılar var her tarafımda zaten göbeğim de iice aşağı düştü yürümekte bile zorlanır oldum bugün hatta demin aynada kendime baktım da dümdüz olan göbek deliğim bile hafiften eski haline dönmüş o kadar aşağıda yani bebek... ben doğurcam mı ne yaaa offfffffff karın ağrım da var zaten:KK14:
kızlar ya szin 37. hafatda düşmüş göbüşler, ben daha 35'im ve benimki de indi aşağı, yani tekmeler üstten alta indi farkediyorum..bi de yan duruyo gibi.
hele bir de adet sancısı gibi sancılarım var ki arada, çok fena..
Acaba ben normalden önce mi doğurcam, zaten sancılarım da başlamış..:KK53:
neyse yarın yada cuma bi kere daha nst'ye gircem bakalım ne çıkıcak..:78:

günaydın kızlar...Ben doğumdan sonra tekrar işe dönmeye karar verdim patronumla konuşup yeni birini almayın yerime diyeceğim...Bu hafta yerime gelenlerin hepsi ertei gün gelmedi işaret gibi yani...Biliyorsunuz eşimle sorunlar var kendimi en kötüsüne hazırlamalıyım...Aklıma takılanda aranızda işe dönenler bebeklerini nereye bırakacak kime baktıracak...ekim gibi işe dönsem akşam 6 ile 1 arası çalışıyorum o arada bebeği ne yapıcam düşünüyorum düşünüyorum işin içinden çıkamadım..Benim ki de 5 gun oldu aramıyor beni bende aramadım
Allah yardımcın olsun canım, eşini de ıslah etsin.. diyecek bişey bulamıyorum
ama bence de işin senin garantin sanırım..yani işe dönmek en mantıklısı gibi..
İnşallah gönlüne göre bir bakıcı bulursun..

slm kızlar
bir çoğumuzda aynı sıkıntı var heralde.hiçbişey dört dörtlük olmuyo işte.ben de 6 aydır geçici görevde olduğum için eşimden uzaktayım.eşim van da ben ankarada:)işleri yoğun olduğu için 2 ay gelemediği zamanlar oldu.üstelik ennem de yok yanımda ve misafirhanede kalıyorum.düşünün atrık.arkadaşlar var ama nereye kadar.6 ay boyunca hiçbizaman aşerdiğim bişeyi o anda alıp yiyemedimo gün yemekhanede ne yemek çıkarsa onu yemek zorunda kaldım.alışverişlerimi bile eşimle başbaşa gidip yapamadık.ya arkadaşlarla gittim ya da internetten yaptım.yani bu hamileliğimden hiçbişey anlamadım.ama kızımı sağsağlim kucağıma alayım önemli olan o.bazı şeyleri takmamak lazım
herkesin bir derdi var işte.. Allah kolaylık versin canım..

slm kızlar canım çok sıkkın ya dün ofise hırsız girdi adam elimden tlf aldı gitti ya akşama kadar karakoldaydım :KK43::KK43:
çok geçmiş olsun canım ya..:KK53:..elinden nasıl aldı telefonu, ay korkmuşsundur da..neyse canım sana bişey olmasın da..

ee bayanlar beni dışlıyor musunuz?:KK58:bebek şekeri sormuştum hiç biriniz cvp yazmadı. ama benim işyerimde internet yasak hatta cep teli bile yasak, akşamlarıda yalnızca yazdıklarınızı takip etmeye çalışıyordum, ben fazla yazamadım diye dışlıyor musunuz beni:KK43:
yok canım ne dışlaması. elbet birileri cevap yazar..ben şeker meker yaptırmıycam canım, olması gereken zaruri şeyleri bile halledemedim daha..o yüzden benim bi fikrim yok canım..:KK31:

Yok canım dışlarmıyız hiç Hazır çok güzel şekerler var onlardan al evde kendin uğraşma hiç...Bende şeker yaptırmayacağım...

kızlaaaar ben kaç gündür yokum aranızda, son haftam, işleri toparlamak için giremiyorum, hoş ne kadar toparladın derseniz, daha dünya kadar iş avr, ama sizden bu kadar ayrı kalabildim:) nasılsınız, gelen giden var mı:emir_bebek:

sabah aklımdaydın nerde bu ayşe diye düşündüm :44:
banada dün artık çık izine korkuyoruz burda bişey olursa dediler
haftaya bende çıkcam gözüküyo :KK66:
kolay gelsin canım sana , kendini yorma fazla dünya işi bitmiyo hiç....

benimkinin de başı aşağıda onu biliyorum ama sanki tam ortada değil, sağ tarafa yakın. bugün hemşire yan duruyo, normal olmayabilir gibi bişeyler söyledi ama kendi doktoruma gidince sorarım artık..

ne zaman gidicen doktoruna
bizede haber ver oldumu?
ben bugun taktım bu normal olayına illa bi tarafım yırtılsada normal yapıcam :KK1::KK1::KK1:

selam canım, kolay gelsin sana..

ne zaman gidicen doktoruna
bizede haber ver oldumu?
ben bugun taktım bu normal olayına illa bi tarafım yırtılsada normal yapıcam :KK1::KK1::KK1:
canım yarın veya cuma nst için gidicem ama
çatı muayene, ultrason ve doğum şekline karar için 1 temmuz gibi gel dedi..
tamam yazarım buraya canım Allah izin verirse..

nbr esra , sena nasıl gece uyandırıp emzirin diyolar doğrumu uyanmazsada bebiş uyandırmakmı lasım süt için
Canim merhaba, ancak firsat buldum yazmaya. Sena iyi cok sukur :nazar: Bana gece emzirmesi konusunda soyle dediler (emzirme uzmani 3 gun geldi yanima) Ilk gunler sutun olmasa dahi her iki saatte bir uyandirip meme vereceksin ki beynine sinyal gitsin ve uretime baslasin memelerin. Sonra sutum geldi, her 2,5-3 saatte bir gunduz, geceleri en gec 4 saatte bir uyandir, daha erken uyanirsa da hemen ver dediler. En fazla 4 saat musade ediyorum uyumasina ben de, zaten 4 saate kadar uyudugu bir kere oldu. En uzun 3,5 saatte uyandirip veriyorum simdi.

evet canım ben de bebek 6 günlükken gidicekmişim topuk kanı için
onu hastanede doğar doğmaz almıyolar mıydı yahu:44:
Canim midesine sut girmesi gerekiyor o test icin. Sutteki fenilalalini sentezleyip sentezlemedigine bakiyorlar topuk kaniyla, onu da midesinde sut olmadan anlayamiyorlar. O nedenle en erken 3.gun yapilmasi gerekiyormus.

inş gelirde emziririz canımcım ya gerci milupanın gönderdiği cd de cocuk doktoru süt gelmese bile emzirin uyarılma olsun hormonlarınızda diyo:KK49:
Sut gelmedi diye bir sey olmayacak simdiden diyeyim size. Sutunuz gelmedi sanacaksiniz ama ikinci gun baslayacak, kendinizi sakin aksine sartlamayin, basinizdakileri dinlemeyin hic doktorlardan baska. Buyukler burnunu sokacak sut yok mama verin diye. Sena 2 gun hic bir sey emmedi. ben diyip durdum hemsirelere mama versek mi diye, olmaz dediler. 3 gun ac kalabilir sarilik olmaz dediler. Surekli emzirttiler ki sut yapmaya baslasin vucut. Meme basini emdikce resmen rahminizden sinyal gidiyor beyne. Hepiniz sutunuzun olacagini bilin kizlar, sakin sartlamayin kendinizi.

valla esra bende sabırsızlanıyorum artık koklamak kucaklamak istiyorummm:KK52::KK69:

saate bakıyorum ama öle sık olmuyor daha

kanda sulanma var mı diye baktılar 1tüp öle 1 tüpü demir eksikliğine 1 tüpüde kan sayımı:KK53:
Aman iyi bari. Magnezyumu boslamayin derim :KK34:

Canimcim cok gecmis olsun, kimbilir nasil korkmussundur :KK53:

kızlar yine bişey sorucam ben
ben park yatak alıcam ya (daha onu da halledemedik) :KK53:
kullanmak istiyorum ama belki uzun süre kullanamam diye çok da pahalı bişey almak istemiyorum
şu aşağıdaki iki modelden hangisi daha kullanışlı sizce?

Aslında 60-120 düşünüyodum ama bunun boyutları da çok mu büyük (70-120), gerçi yerim müsait, odadan odaya da taşımıycam..
Hepsiburada.com : Yuppy Cibinlikli Lüx Oyun Parkı (125x70x80) | Anne / Bebek / Çocuk

bunun da kılıfı fermuarlıymış, çıkarılıp yıkanabiliyomuş, bu da 70-110
aslında boyun 120 olması daha mantıklı geliyodu ama bilemedim..
Stork Garden Lux Klf karlp Ykanabilen Park Yatak | | Bebefix.com

kızlar yine bişey sorucam ben
ben park yatak alıcam ya (daha onu da halledemedik) :KK53:
kullanmak istiyorum ama belki uzun süre kullanamam diye çok da pahalı bişey almak istemiyorum
şu aşağıdaki iki modelden hangisi daha kullanışlı sizce?

Aslında 60-120 düşünüyodum ama bunun boyutları da çok mu büyük (70-120), gerçi yerim müsait, odadan odaya da taşımıycam..
Hepsiburada.com : Yuppy Cibinlikli Lüx Oyun Parkı (125x70x80) | Anne / Bebek / Çocuk

bunun da kılıfı fermuarlıymış, çıkarılıp yıkanabiliyomuş, bu da 70-110
aslında boyun 120 olması daha mantıklı geliyodu ama bilemedim..
Stork Garden Lux Klf karlp Ykanabilen Park Yatak | | Bebefix.com

ikincisi çok mantıklı canım ve çok güzel
ben kraftın aldım yıkanmıyo :97:

Canim midesine sut girmesi gerekiyor o test icin. Sutteki fenilalalini sentezleyip sentezlemedigine bakiyorlar topuk kaniyla, onu da midesinde sut olmadan anlayamiyorlar. O nedenle en erken 3.gun yapilmasi gerekiyormus.
hmm sağol canım..:KK61:

ikincisi çok mantıklı canım ve çok güzel
ben kraftın aldım yıkanmıyo :97:
sağol canım fikir için..işte bi de boyutları 60-120 olsa daha iyi olacaktı sanki..
boyunun uzun olması daha mantıklı geliyo bana ama bakalım..
senin 60-120 dimi canım?

kızlarrrr
benim en son kontrolde bebişim dönmemişti (34+2)
haftasonu kontrolum var ama hala hareketlerini hissettiğim yeri değişmedi , hep elli bacağı sanki sağ kaburgamın altında bele doğru hizada , birde göbek deliğimin ya sağında ya solunda şişkinlik oluyor
Azönce alltaki resmi buldum acaba benim bebiş döndüde benim doktor mu beni uyutuyo çünki şimdiye kadar hiç doğumu konuşmadık doktorla ve acayip sezeryan yapılan bir hastane ben normal istiyorum, sizinde fikrinizi sorayım dedim , siz nerde hissediyosunuz hareketleri :44:
haftasonu yine dönmedi derse başka doktora gitmeyi planlıyorum:KK59:

Eki Görüntüle 210298

canım benim bebeğimde ters ve ben hamileliğin başından beri normal doğum için can atıyorum ama bebişim dönmüyor dr da riskleri sıraladıkça sıralıyor 4 dr da sezeryan dedi hiçbiri bu saatten sonra döner bekle demedi çok üzüldüm ama kendimi hazırlıyorum artık sezeryana birde ters duruşun tipleri varmış benimki ayakları var rahim ağzında ve ben kafasını hissediyorum zaten nerde olduğunu ultrasona girmden diyorum dra dönmedi bebek diye dr da gel bakalım diyor baktıktan sonrada evet dönmemiş diyor bebeğimin kafası tam sağ kaburgamın yaında ama nasip buymuş demekki hayırlısı olsun ne yapalım:KK34::KK34::KK34::KK34:

X