• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri

Fns yok cnm söylemedi görünmüyor çok küçük dedi.

racım merhaba canım bende pzartesi gittim cinsiyeti sorunca görünmez çok minik dedi:( olsun hayırlsı artık beklicz bizde bide ense kalınlığı ölçüldümü cnm sneinde kan alındımı ikili için bnm sonuç yarın alıncak inş hayırlı haberlerle döenriz

Evet cnm ense kalınlığı ölçüldü 1.8 çıktı.
Kan tahlilimi başka bir hastanede yaptırdım o da bugün çıktı aslında ama ben yarın alacağım

cnm ben senin için varis çoraplarını araştırayımm bi nevi o işi yapıyor sayılırım :)

Hamilelik sırasında varislerden korunmak ve ya varislerin ilerlemesini önlemek için ne yapılmalı?
Op. Dr. Cafer Abbasoğlu: Varislerden dolayı ayaklarda yorgunluk ağırlık ve şişkinlik his ediliyor bu belirtileri azaltmak için yapılması gerekenler...
Varis çorapları giymelisiniz; İki tür varis çorabı var ( az basınçlı ve orta basınçlı). Orta basınçlı olanlar hamile bayanlar tarafından daha az tolere ediliyor ve genelde az basınçlı olanlar tercih ediliyor. Hamileliğin 4-5 ayından itibaren varis çorapların kullanılmasını öneriyoruz.hamile bayanlar için üretilen batın bölümü esnek olan çoraplar tavsiye ediliyor.
Spor yapmalısınız; yüzme yürüyüş hamilelik döneminde en iyi sporlar arasında yer alıyorlar.
Uzun süre ayakta durmamalısınız; dinlendiğiniz zaman ayaklarınızı vücudunuzdan daha yüksek seviyede tutmalısınız.

Hamilelik sırasında oluşan varisler ve örümcek ağları kalıcımıdır?
Op. Dr. Cafer Abbasoğlu: Hamilelik sırasında oluşan bir çok varis ve örümcek ağları hamilelikten hemen sonra kayboluyor ancak doğumdan iki ay sonra kalmış olan (büyük veya küçük varisler) kalıcıdır. Kalıcı varislerin tedavisi gerekmektedir.

Hamilelik sırasında tedavi öneriyor musunuz?
Op. Dr. Cafer Abbasoğlu: Hamilelik sırasında oluşan varisler doğumdan sonra iki ay içerisinde geriliyor ancak tam iyileşme sağlanmıyor; bu yüzden bir çok hastaya hamilelik sırasında varis tedavisi önerilmemektedir. Tedavi olmayan varislerde hamilelik sırasında ve doğumdan 6 hafta sonrasına kadar toplar damarlarda tromboz komplikasyonu oluşabilir. Bu tromboze ve daralmış hasar görmüş damarlarda daha sonra akım sağlansa bile kapakcıklarda hasar oluşacaktır ve bu nedenle hasta doğumdan 6 ay 1 sene sonra artmış şikayetler ile bize başvuracaktır.

Teşekkür ederim canım bilgiler için çok aydınlatıcı oldu ama bana akşamları yürüyüş gözüktü galiba ben şimdi bu sıcakta o çorapları nasıl giyim dimi banada yazık ama :)) kaydirigubbakcemile3

Yaa göbeğimdekiler hem çoğaldı hemde uzuyorlar... normalde benim bacak kıllarım hem geç uzar hemde çok azdır onlar da hem çoğaldılar hemde çabuk çıkıyorlar...
Kaşlarım aynı şekilde acayip uzuyor...sakal konusuna hiç girmiiim sinir oluyoruuuum -tatlicadiarzu-

benim bir bacağımın tam diz kapağının arkasına gelen kısımda bir damar belirginleşti ama varis belirtisi midir bilmiyorum... Sanırım hareket etmek,akşamları bacakları kaldırıp oturmak yada yatmak,ara ara bacaklara masaj yaparak kan akışını hızlandırmak ve bacaklara serin duş aldırmak sanırım biraz olsun önlemeye yardımcı olur.

Saol canım,masaj işini eşim mecburen yapıyor ayaklarım çok şişiyor çünkü akşamları o konudan yırtık ama yürüyüş yapsam çok iyi olucak galiba :))

AYYY SÜRMELİ ilk kez kıllarıma sevindim,yoksa bizim bebişlerde kız mı?:)))

benim kine dr kız demişti inşallah daha öyledir opuyorumnanaktan

Merhaba güzel anne adayları :)

Nasılsınız? Sürmeli canım bugün kontrolün vardı gittin mi?

Hoşgeldin canım

Gidemedim canım eşim izin alamadı birde hava çok sıcak cuma günü giderim olmazsa haftaya kalıryerimseniben

ya kızlar ben hep oldum olası yüz üstü yatardım şimdi uyumadan önce sola dönüyorum yüzüstü yatmıyım diye ama malesef bi kalkıyorum yine yüzüstü o koca göbeği nasıl bastırıyorum acba merak ediyorum bi sakıncası varmı acaba bebişime

bildiğim kadarıyla yüz üstü atmak sakıncalıymış canım:1no2:

Yaa göbeğimdekiler hem çoğaldı hemde uzuyorlar... normalde benim bacak kıllarım hem geç uzar hemde çok azdır onlar da hem çoğaldılar hemde çabuk çıkıyorlar...
Kaşlarım aynı şekilde acayip uzuyor...sakal konusuna hiç girmiiim sinir oluyoruuuum -tatlicadiarzu-

benim bir bacağımın tam diz kapağının arkasına gelen kısımda bir damar belirginleşti ama varis belirtisi midir bilmiyorum... Sanırım hareket etmek,akşamları bacakları kaldırıp oturmak yada yatmak,ara ara bacaklara masaj yaparak kan akışını hızlandırmak ve bacaklara serin duş aldırmak sanırım biraz olsun önlemeye yardımcı olur.

hormonlarımız karışmıştır kızlar normal diyorlar:jeyyar:

Evet cnm ense kalınlığı ölçüldü 1.8 çıktı.
Kan tahlilimi başka bir hastanede yaptırdım o da bugün çıktı aslında ama ben yarın alacağım

cnm çok sevindim bnmde 2.1 çıktı dokr 3ün altı normal dedi inş herşey yolundadır yarına ikimizde ii haberlerle buraya gelelim inşş ve bekleyen tüm hamişler

Teşekkür ederim canım bilgiler için çok aydınlatıcı oldu ama bana akşamları yürüyüş gözüktü galiba ben şimdi bu sıcakta o çorapları nasıl giyim dimi banada yazık ama :)) kaydirigubbakcemile3

Saol canım,masaj işini eşim mecburen yapıyor ayaklarım çok şişiyor çünkü akşamları o konudan yırtık ama yürüyüş yapsam çok iyi olucak galiba :))

haklısın canım artık kışa bakarsın varis çorabını :)

Hamilelik (Gebelik) 12. Hafta

Diş etlerinde 20 dişinde yerleri belli olmuştur. Yüz insan görünümündedir, ağız içinde ise üst damak birleşmeye başlamıştır. Yüz derisi içinde kıl kökleri belirmeye başlar. Fetusun gırtlağında ses telleri oluşumunu tamamlar ve teorik olarak fetus ses çıkartabilir. Karın boşluğunda ise barsaklar karın içine girmiştir ve hareketleri başlamıştır. Karaciğer safra salgılamaya başlar ve salgılanan safra safra kesesinde depolanır. Tiroid, ve pankreas gelişimini tamamlar. Pankreasdan insülin salgılanır. Her iki cinsde de dış genital organlar gelişimini tamamlamamıştır ancak kızlarda büyük ve küçük dudaklar, erkeklerde ise penis ve torbalar dikkatli gözlem ile ayırt edilebilir.Ellerde ve ayaklarda tırnaklar uzamaya başlar. Sinir sitemi biraz daha olgunlaşır ve fetusda refleksler gelişir. Bu dönemde cilt oldukça hassasdır. kemiklerden bazıları sertleşmeye başlamıştır. 12. haftaya gelindiğinde uterus yukarı doğru büyümeye devam eder ve pelvis dışına çıkarak karın boşluğuna girer. Artık mesane üzerine çok fazla baskı yapmadığından sık idrar yapma isteği bir miktar azalır. Bu durum son 3 aya kadar bu şekilde devam eder. Bu haftalarda başağrısı ve başdönmesi şikayetlerine sık olarak rastlanır. Düşük tehlikesi çok büyük ölçüde azalmıştır. Doktorunuzun size bunu belirtmesi ile her anne adayında olduğu gibi siz de psikolojik açıdan rahatladığınızı fark edeceksiniz. Diş etleri gebelikten olumsuz yönde etkilendiği için diş hekiminizden randevu almanızda ve muayene olmanızda büyük fayda olduğunu unutmayın. Bu haftalar diş kontrolü için oldukça uygun dönemdir.

Hamilelik (Gebelik) 13. Hafta

Fetus artık giderek daha fazla insana benzemektedir. Gözler kafanın yan taraflarından ortaya doğru kaymaya başlar. Kulaklar normal pozisyonuna doğru hareketlenir. Dışarıdan bakıldığında bebeğin cinsiyeti kolaylıkla saptanabilir. Ancak ultrasonografide cinsiyet tespiti için henüz erkendir.Çok nadiren ve kaliteli cihazlarla bu haftada da cinsiyet saptamak mümkün olmaktadır.Bebeğin boyu biraz daha uzar. Bu hafta ilk trimesterin son haftasıdır. Gebeliğin erken bulguları ve yarattığı şikayetler hemen hemen hiç kalmamıştır.Bu dönemde çok fazla yorulmamak ve mümkün olduğunca dinlenmek gerekir.Rahim büyüdükçe gerilir ve etrafını çevreleyen ve kendisini yerinde tutan zarları da gerer. Bu hafif bir kasık ağrısı şeklinde algılanabilir. Round ligaman ağrısı olarak adlandırılan bu durum gelip geçicidir ve önemli değildir. Herşeyi etkileyen hormonalar ciltte de değişikliklere neden olurlar. Özellikle yüz ve boyunda lekelenmeler olabilir. Buna gebelik maskesi ya da chloasma adı verilir. Geçici bir durumdur ve doğumdan sonra düzelir. Artık karnınız büyümeye başlamıştır. Eskiden olan kıyafetler dar gelmeye başlayabilir. Gebe kıyafetleri satın almanın vakti gelmiştir.

Hamilelik (Gebelik) 14. Hafta

Gebeliğin en rahat dönemi olan ikinci terimestar'a hoşgeldiniz. Artık bebeğiniz tamamen bir insan görünümünde. Kaslardaki güç gelişimine bağlı olarak kafası öne eğik değil. Zaman zaman kafasını dik tutabiliyor. Doktorunuz ultrason ile incelerken size bebeğinizin el salladığını gösterecektir. Evet bebeğiniz artık ellerini kullanabiliyor. Gerçi bu tamamen refleks bir hareket ama olsun. Size ilk defa merhaba demesi hoş bir duygu değil mi? Bu arada bebeğiniz artık diğerlerinden tamamen farklı. Çünkü artık ona hiç değişmeden ömrünün sonuna kadar eşlik edecek olan parmak izi var!...Şu anda kendileri yaklaşık 25 gram ağırlığında ve 10 santimetre boyunda. Artık tüm besin ve oksijenini plasentası yardımıyla sizden alıyor. Plasentasyonun tamamlanması ile sizdeki uyku ve yorgunluk halide ortadan kalkacak. Dışarıdan bakanlar eğer yeterince dikkat ederlerse gebe olduğunuzu anlayabilirler. Progesteron hormonunun etkisi ile bütün düz kaslarınızda gevşeme meydana gelmiştir. Bu bel ağrıları, kabızlık ve tansiyonda hafif düşme olarak size yansır. Bulantılar geçmiştir ama yine progesteronun gevşetici etkisi ile mide içeriği yemek borunuza kaçar ve yanma olabilir. Bulantılar geçtiği için beslenmeniz düzelir, enerjiniz artar. Pekçok kadın gebeliğin bu döneminde kaybettiği cinsel dürtülerine yeniden kavuşur. Bu hoş bir durumdur. Unutmayın herhangi bir komplikasyon yok ise gebelikte cinsel ilişki yasak değildir.

Hamilelik (Gebelik) 15. Hafta

Bu haftanın sürpriz haberi: Bebeğinizin saçı çıkıyor. Gelişmekte olan bebeğin kafası üzerinde lanugo adı verilen ince ve ipeksi tüyler belirmeye başlar. Bu ilkel saçlar doğumda kaybolurlar. İkinci önemli haber ise bebeğinizin parmağını emmeye başlamasıdır. Ultrason altında bebeğin parmağını ağzına görütüp emdiğini doktorunuz size gösterecektir. Korkmayın bu doğumdan sonra bebeğin parmak emme alışkanlığı olacağını göstermez. Sadece anne karnındaki bir refleksidir. Her bebek ane karnında parmak emer diye bir kural da yoktur, ama ultrason incelemeleri esnasında sıkça rastladığımız bir durumdur. Bu dönemde bebeğin cildi oldukça incedir ve deri altında damarlar görülebilir. Bu döneme ulaşıldığında karnınız oldukça büyümüştür. Elinizi karnınıza götürdüğünüzde uterusunuzu top gibi hissedebilirsiniz. Memelerden halk arasında ağız da denilen ve klostrum adı verilen sıvı gelebilir. Bu normal bir durumdur.

Hamilelik (Gebelik) 16. Hafta

Bu haftada gözler ve kulaklar bebek doğduğunda bulunacakları son lokalizasyonlarına gelirler. Göz kırpma gibi basit refleksler gelişmeye başlar.Benzer şekilde kulaklar da son pozisyonlarını almışlardır. Barsaklarda mekonyum adı verilen fetal dışkı birikmeye başlamıştır. Bu dışkı benzeri yapı fetusun yuttuğu amniyon sıvısı, dökülen hücreler ve sindirim sistemi salgılarından oluşur. Macun kıvamında koyu renkli bir yapıdır. Sinir lifleri onlara özelliklerini veren myelin ismindeki madde ile kaplanmaya başlar. Myelin sinir iletimi için son derece önemli bir maddedir. Dolaşım sistemi tam anlamı ile fonkisyonel olmuştur. Bebeğin plasentası yaklaşık fetus kadardır. Göbek kordonu sistemi olgunlaşmaya başlar. 120 gram olan bebek avucunuza sığacak kadar büyümüştür. Ultrason altında bebeğin hıçkırdığı saptanabilir. Bu solunumun başlama işaretlerinden biridir. Bu haftanın diğer bir ilki de bebekteki ışık refleksinin ortaya çıkışıdır. Artık beğiniz teorik olarak ışığa tepki verebilir. Bu hafta her açıdan oldukça önemlidir. Bir kere anne ve baba adaylarının en çok merak ettikleri konuların başında belki de ilk sırada gelen bebeğin cinsiyeti bu haftada açıklığa kavuşur. İyi bir ultrason cihazı ve deneyimli bir göz 16. haftada bebeğin cinsiyetini çok büyük bir olasılıkla saptar. Bazı durumlarda 12-14. haftalarda da cinsiyet görülebilir, ya da gebeliğin son dönemlerine kadar hiç görülemeyebilir fakat bu çok nadir bir durumdur. Bu haftalarda bebeğin cinsiyetinin saptanması asıl olarak incelemeyi yapan hekimin tecrübesine bağlıdır.Yine bu haftada down sendromu açısından son derece önemli olan üçlü tarama testi yapılabilir. Bu test için ideal zaman aralığı 16-20. haftalardır. Tecrübeli anne adayları bebeğin ilk hareketini bu haftada hissedebilirler. Ancak hareketin hissedilmemesi anormal bir durum olduğu anlamına gelmez. İlk gebeliğini yaşayanlarda bu 20 hafta civarında gerçekleşir.

Hamilelik (Gebelik) 17. HaftaOnyedinci haftaya ulaşıldığında bebeğin cilt altındaki yağ depoları yavaş yavaş dolmaya başlar. Bu bebeğinizin hızlı büyüme evresine girdiğinin belirtisidir. Büyümeye bağlı olarak sizinde kilo artışınız bir miktar hızlanacaktır. Bu haftaya kadar 2-4 kilo arasında almış olmanız normaldir. Bebeğin tüm organ sistemleri fonksiyoneldir. Ayrıca içinde yüzdüğü amniyon sıvısını akciğerlerine çekmekte ve geri vermektedir. Bu ilkel solumadır. Bebeğin doğum sonrası normal nefes alıp verişini sağlayacak sistemlerin olgunlaşması için gereklidir. Kalbi ise inanılmaz bir eforlarla sürekli kan pompalamaktadır. İnanması güç olabilir ama bebeğinizin kalbi onun vücuduna günde yaklaşık 25-30 litre kan pompalıyor. Siz de karınızı elleyerek rahminizin ulaştığı boyutu hissedebilirsiniz. Bu haftada rahimin tepe noktası yani fundus göbek değiliğin 3-4 parmak altındadır. Pek çok anne adayı bu haftalarda bebekleri için endişe duyarlar. Doğumun nasıl olacağı, bebeğin sağlıklı olup olmayacağı endişeleri bu haftalarda yoğunluk kazanır. Yapılacak olan üçlü test bu endişeleri biraz giderebilir. Hala daha nerede doğum yapacağınız ve doğumu yaptıracak hekim hakkında karar veremediyseniz bu hafta bunun için iyi bir dönemdir.

evet kızlar benimde göbek çevremde oluştu ve çok tuhafıma gidiyor normalde sarışınım ve hiç böyle birşey görmedim bir bebiş insan vücudunu bu kadar değiştirebilirmi evet değiştiriyor annelik gerçekten çok değerli güzelliğinizden bile vazgeçiyorsunuz bebeğiniz için annemin değerini şimdi daha iyi anladım bilmiyorumkismile
opuyorumnanaktan

evet kızlar benimde göbek çevremde oluştu ve çok tuhafıma gidiyor normalde sarışınım ve hiç böyle birşey görmedim bir bebiş insan vücudunu bu kadar değiştirebilirmi evet değiştiriyor annelik gerçekten çok değerli güzelliğinizden bile vazgeçiyorsunuz bebeğiniz için annemin değerini şimdi daha iyi anladım bilmiyorumkismile
opuyorumnanaktan

Doğum Çantası - Anne İçin Gerekenler

Hamilelik ve doğum takip kartınız ve doktor kontrollerinizin bulunduğu dosyanız, son yaptırdığınız kan ve idrar tahlilleriniz, sigorta kartınız, sağlık karneniz.
Yakınlarınızın telefon numaraları
Nakit para
3 adet önden açılan gecelik
1 adet sabahlık
Deodorant, diş macunu ve fırçası, tarak, şampuan, sabun, ıslak temizleme mendilleri, kulak pamuğu vb kişisel eşyalarınız
Saçlarınızı rahatça toplayabileceğiniz toka ya da bant
3-4 adet özellikle önden kopcalı emzirme sütyeni ve pedleri
Meme uçları için krem, göğüs kalkanı
Göğüs pompası (özellikle meme başı olmayan hanımlar için)
İhtiyacı kadar pamuklu ve tek kullanımlık iç çamaşırları
1 paket hijyenik kadın pedi
1-2 adet atlet
Kağıt peçete ve havlu
Eve dönerken giyebileceğiniz rahat kıyafetler
Ayağınızı sıcak tutacak kalın çoraplar
İçinde rahat ettiğiniz kolay giyilebilen alçak topuklu, kaymayan bir çift terlik
Sizi dinlendirip rahatlatacak sevdiğiniz kitap, dergi, teyp ve kasetler
Hastaneye giderken yolda rahat etmenizi sağlayacak yastık

Doğum Çantası - Bebek İçin Gerekenler

2 tane bady (Mevsime göre kısa veya uzun kollu)
2 tane tulum
2 tane çorap
2 tane ağız mendili
2 tane pijama altı
2 tane şapka ve eldiven
2 takım kıyafet (zıbın takımı, pijama takımı, patiği, başlığı vs)
Yelek ve hırka
Battaniye
3–4 tane bebek bezi
Araba koltuğu/ana kucağı veya portbebe
Havlu, ıslak mendil
2 tane önlük
2 tane yelek
Bebe şampuanı
Saç Fırçası
Kirli çamaşır torbası
Bebek yatağı için çarşaf (hastaneye sormak faydalı olur)

çağlayancım güncel listeyi son sayfaya tekrar kopyalar mısın? diğer sayfaya gitmek istendiğinde hep hata veriyor tek tek geri yaparak gitmek zorunda kalıyorum...
Bakalım takip edelim kimler prens doğuracak kimler prenses... :)

öncelikle herkese merhabalar.Arkadaşlar benim karnımda büyüme olmadı
ve 3 kilo verdim ve hala mide bulantısı var.Benim gibi olan var mı?

[table="head"]:nazar:|***KK Nick***|***YAŞ***|***SAT***|***Tahmini D.T.***|***Hamiş kaldığı kilo***|***Cinsiyet***|***Bebişimizin Adı***|***Güncel Notlar***
1|nur_45|25|16 Nisan||67 kg|| | Kalbi pıtpıt atıyor|
2 |Esraa47|26|20 nisan |08 ŞUBAT| 52kg|gamyoncuiremsu| |Kalbi pıtpıt atıyor |
3| ifg1509|29| 22 Nisan | 1 ŞUBAT |69 kg|| | Kalbi pıtpıt atıyor|
4|Cannur|30|23 nisan|2 ŞUBAT|90kg|gamyoncuiremsu|ArCaN|Kalbi pıtpıt atıyor |
5| burcu25nisan| 24| 25 Nisan |1 ŞUBAT| 58 kg|| | Kalbi pıtpıt atıyor|
6| flamingo2754||26 Nisan||58 kg|| | Kalbi pıtpıt atıyor|
7| yesimpk35|23|26 Nisan|5 ŞUBAT |58 kg|gamyoncuiremsu|MeRt | Kalbi pıtpıt atıyor|
8| xenalix|29| 26 Nisan | 6 ŞUBAT| 56 kg|| | Kalbi pıtpıt atıyor|
9|Zumrudu_Anka|27|26nisan|5 ŞUBAT|65kg | gamyoncuiremsu| |Kalbi pıtpıt atıyor|
10| hayran|25|27 Nisan |1 ŞUBAT|| | |Kalbi pıtpıt atıyor|
11| busemmm||27 Nisan | ||gamyoncuiremsu | |Kalbi pıtpıt atıyor|
12| Sürmeli|23|28 Nisan |2 ŞUBAT|69 kg|kaydirigubbakcemile2 |YaZeL |Kalbi pıtpıt atıyor|
13| Nesli81|23|28 Nisan |2 ŞUBAT|65 kg| | | Kalbi pıtpıt atıyor|
14| nisandahazan|30|28 Nisan | || | | Kalbi pıtpıt atıyor|
15|Evridiki|29|28 Nisan|2 ŞUBAT|46 kg|| | Kalbi pıtpıt atıyor|
16| nicensmart|28|29 Nisan | 3 ŞUBAT| 55 kg|| | Kalbi pıtpıt atıyor|
17|aysebetül|30|30 Nisan|4 ŞUBAT| 57.8Kg|| |Kalbi pıtpıt atıyor |
18| gozdeatı|26|1 Mayıs |5 ŞUBAT|76kg |kaydirigubbakcemile2|CaNfİzE UmAy |Kalbi pıtpıt atıyor |
19| violina|29|1 Mayıs |5 ŞUBAT| | | | Kalbi pıtpıt atıyor|
20|gamsem|23|1 Mayıs|5 ŞUBAT|59 kg|| | Kalbi pıtpıt atıyor|
21|moonsun82|28|1Mayıs | 5 ŞUBAT |58kg || | Kalbi pıtpıt atıyor|
22|Buket111| 32|1 mayıs|8 ŞUBAT|62.5kg|gamyoncuiremsu| |Kalbi pıtpıt atıyor |
23| yasese||1 Mayıs |5 ŞUBAT|| | | Kalbi pıtpıt atıyor|
24| CaglayanCicek|25|2 Mayıs |6 ŞUBAT|77 kg|| | Kalbi pıtpıt atıyor|
25|rad_cake|26|2mayıs||49kg|gamyoncuiremsu| | Kalbi pıtpıt atıyor|
26|Cherry81|29|3mayıs|24 ŞUBAT| | | |Kalbi pıtpıt atıyor
27| aysuni |27|4 Mayıs | 8 ŞUBAT|65 kg|| | Kalbi pıtpıt atıyor|
28| kumralperi ||5 Mayıs |12 ŞUBAT |60 kg|| | Kalbi pıtpıt atıyor|
29|Kara_Sevdam|29| 5 Mayıs|9 ŞUBAT|62 kg|| | Kalbi pıtpıt atıyor|
30|s3nna|| 5mayıs|9 ŞUBAT|65kg|| |Kalbi pıtpıt atıyor|
31| ebrugül|29|6 Mayıs ||77 kg|| | Kalbi pıtpıt atıyor|
32| zug|28|6 Mayıs| 8 ŞUBAT|53 kg|| | Kalbi pıtpıt atıyor|
33|mavi3|25|6mayıs |10 ŞUBAT | 58kg|| | Kalbi pıtpıt atıyor|
34| manikk|28|7 Mayıs |10 ŞUBAT|52 kg| | | Kalbi pıtpıt atıyor|
35|izmirliigulsah|22|8 Mayıs|12 ŞUBAT|51 kg| || Kalbi pıtpıt atıyor|
36|aaaa28|28|8 Mayıs|12 ŞUBAT|60 kg|| | Kalbi pıtpıt atıyor|
37| leydim|37|9 Mayıs|13 ŞUBAT|57kg|| | Kalbi pıtpıt atıyor|
38|evrimmm|27|9 Mayıs|16 ŞUBAT|| | | Kalbi pıtpıt atıyor|
39|Meleksena|22|9mayıs|13 ŞUBAT | 72kg || |Kalbi pıtpıt atıyor|
40|cerenceren|30|10 Mayıs|14 ŞUBAT|| | | Kalbi pıtpıt atıyor|
41|mapuci|26|10 Mayıs|14 ŞUBAT|57 kg|| | Kalbi pıtpıt atıyor|
42| too__be|21|11 Mayıs |15 ŞUBAT|70 kg|| | Kalbi pıtpıt atıyor|
43| burcuuu||11 Mayıs|15 ŞUBAT|76 kg| | | Kalbi pıtpıt atıyor|
44| SHARK_11| 29| 11 Mayıs |15 ŞUBAT |70 kg|| | Kalbi pıtpıt atıyor|
45|Cuıite|31|12 mayıs|| 78kg || |Kalbi pıtpıt atıyor |
46|O_efruz |28|12mayıs|16 ŞUBAT |60kg|| |Kalbi pıtpıt atıyor|
47|melike84||13 Mayıs|17 ŞUBAT|52 kg|| | Kalbi pıtpıt atıyor|
48|bag||13 Mayıs|17 ŞUBAT|63 kg|| | Kalbi pıtpıt atıyor|
49|RomeosununJulieti |26|13 MAYIS |17 ŞUBAT || | | Kalbi pıtpıt atıyor|
50|Xxmilagros| 25 |14mayıs | 18 ŞUBAT| 54kg|| |Kalbi pıtpıt atıyor|
51|SarıSheher| 28 |14 mayıs|18 ŞUBAT| 58kg |kaydirigubbakcemile2| |Kalbi pıtpıt atıyor |
52| gyshnky|26| 14 Mayıs|18 ŞUBAT|80 kg|| | Kalbi pıtpıt atıyor|
53| mugmug1||14 Mayıs |
54| mucize_1406|29|15 Mayıs|18 ŞUBAT|60 kg|| | Kalbi pıtpıt atıyor|
55|ecemnurr|26|15 Mayıs|19 ŞUBAT|53 kg|| | Kalbi pıtpıt atıyor|
56|nurzul|35|15 Mayıs||60 kg|| | Kalbi pıtpıt atıyor|
57| Nazim83| |16 Mayıs ||60 kg|| | Kalbi pıtpıt atıyor|
58|nhlhsn|26|17mayıs |21 ŞUBAT |73kg|| | Kalbi pıtpıt atıyor|
59| fns93|34 |18 Mayıs|22 ŞUBAT|94 kg|| | Kalbi pıtpıt atıyor|
60| dilekcengiz|27|18 Mayıs |22 ŞUBAT|55 kg|| | Kalbi pıtpıt atıyor|
61|bitte||19 Mayıs|23 ŞUBAT|64 kg|| | Kalbi pıtpıt atıyor|
62|sulezehra|25|19 Mayıs|23 ŞUBAT|54 kg|| | Kalbi pıtpıt atıyor|
63|fadime83|26|20 Mayıs||63 kg|gamyoncuiremsu| | Kalbi pıtpıt atıyor|
64|Dillerim_lal |27|20mayıs |24 ŞUBAT |44.5kg|| |Kalbi pıtpıt atıyor|
65|Su_Su|28|21mayıs| ||| | Kalbi pıtpıt atıyor| | Kalbi pıtpıt atıyor|
66|Senaysn|28|21mayıs|25 ŞUBAT|58kg| | |Kalbi pıtpıt atıyor|
67|Ay_yuzlum|23|22 mayıs|24 ŞUBAT | 51kg|| |Kalbi pıtpıt atıyor |
68|CicekCicek| |22 mayıs |24 ŞUBAT |59kg|| |Kalbi pıtpıt atıyor |
69|tusemm|27| 23 Mayıs|27 ŞUBAT|77 kg|| | Kalbi pıtpıt atıyor|
70|Mısra|34|23mayıs|27 ŞUBAT|64|| | Kalbi pıtpıt atıyor|
71|Nurberra|25 |23 mayıs|25 ŞUBAT| 46kg|| |Kalbi pıtpıt atıyor |
72| maviumutolsun|
73| merf|
74| biriciğiMS58|22||9 ŞUBAT|| | | Kalbi pıtpıt atıyor|

[/table]

2011 Şubat Annelerine Ait Başlıklar ;

Göbişlerimiz ; http://www.kadinlarkulubu.com/subat-anneleri/379552-2011-subat-annelerinin-gobisleri.html

Öneri Tavsiye ; http://www.kadinlarkulubu.com/subat...elerinden-2011-subat-annelerine-oneriler.html

Gebelik Çizelgesi Yapımı

Lilypie - Pregnancy ticker details
1-siteye giriş yapın..
2-karşınıza çıkan sayfada, sol taraftan bir arka plan beğenin,sağ taraftaki şemaya next deyin..
3-yine sol taraftan bir resim seçin ve next leyin..
4-sol tarafta bulunan Event date bölümüne beklenen doğum tarihinizi..
5-hemen altındaki Optional settings bölümüne de son adet tarihinizi yazın
6-yine altındaki Optional text to display above the ticker: bölümüne eklemek istediğiniz yazıyı türkçe karakter kullanmadan yazın.. next leyin
7-çıkan sayfada hazır olan resmin altında yazan For Websites:in karşısındaki Image URL ye basın.
8-alt tarafta Code snippet: Image URL bölümünde bunun gibi; http://lbdf.lilypie.com/sWrIp2.png bi link çıkıyor kopyalayın
9-kendi profilinize gelip-hakkımda bölümüne girin.. çizelge satırındaki kaleme basarak kopyaladığınız linki yapıştırın..

Listemizin son hali kızlar bilgileri eksik anneler bilgilerinizi lütfen burdan yazın yada özel msj'da atabilirsiniz. :))

Son düzenleme:
selam arkadaşlar nasılsınız ooo hamişlerimiz ne kadar çoğaldııı böyleee

ben bugün annemle elbise almak için çarşıya çıktım.

hamile elbiseleri çok büyükkk içinde kayboluyorum zaten denemedim bile normal elbiselerde dar hep belden dar ama bir elbise buldum göğüs altından bolll çok şirin göbeğim hafif çıkıyor ve bol

bu sıcaklarda tek parça içine dışına birşey giymeden giyebileceğim hafif bir elbise arıyordum iyi oldu hemde 20 lira.şu sıralar eski kıyafetlerim hiiçç olmuyoorrr..1 kilo almışım ama dışardan bakınca karnım belli oluyor :ecrin_bebek:

cnm çok sevindim bnmde 2.1 çıktı dokr 3ün altı normal dedi inş herşey yolundadır yarına ikimizde ii haberlerle buraya gelelim inşş ve bekleyen tüm hamişler

benimde 2.2 çıktı.doktor gayet güzel dedi ama ben şu bilgisiz halimle bi an acaba büyükmü falan diye düşündüm.ama normalmişş.tahlil sonuçları daha çıkmadı hayırlısıyla onlarda iyi çıkar inşallah

çağlayancım ellerine sağlık listemiz harika görünüyor.Şu an prensler önce gidiyor galiba :) Ama bana öyle geliyorki ilerleyen dönemde prensesler daha fazla olacak...
Bu arada benim altımda yazılı olan mugmug1 benim başka bir topicten canım arkidişim... O bu sıralar internete giremiyor.Geçenlerde geldi bizim diğer topice çok bulantısı var hatta 2 günde 1 hastaneye gitmek zorunda kalıyorum serum veriyorlar falan demişti.Sanırım kendini daha iyi hissettiğinde o da aramıza katılır.

Back
X