• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri

şu ikinci kitabı ben aldım cnm.hatta okumaya başladım bile.yazar kendinden çok emin.onun formüllerini uygulayıpta başarılı olmayan ebeveynin olmadıgını söylüyo.ama ne biliim sanki bana onları yapmak o kadar da kolay olmayacak gibi geliyo.bi süredir bıraktım öyle okumuyorum birkaç haftadır.şu son kitabın da "bebeğinizi beklerken sizi neler bekler" olanınıalmıştım hamileliğimin başında.ama baktım ki bnm ondan çok biligim var onu da okumadım pek.çok eski bi kitap.evt belki güncellemişler ama yine de eski bilgiler de mevcut.hamileleikle ilgili her yabancı filmde ya adı geçiyodu ya da kitap gözüküyodu bi sahnede.valla sırf ondan almıştım ama pişman oldum aldııma :27: ama "Bebek Bakım Sorunlarına Mucize Çözümler" de gerçekten her soruna bi çözüm var tabi uygulayabilene :49:

valla kızlar ben de duymadım ööle bişi bebek hazırlıklarını kız tarafı yapar die aa ne saçma şey öyle o sonuçta tek onun torunu deil ki benim kayınvalide de herkes adetine göre yapsın deyip duruyo ve daha bi iğne almadı(yelek hırka felan ördü hakkını yemim) demek bana laf sokuyomuş valla bende eşime diyom bu bebek bizim tabii biz alcaz içinden gelen ne istiyosa alsın ben şunu al bunu al demem ama anneciğim saolsun taa oralardan benden çok alışveriş yaptı 2 bavul olmuş kızımın eşyaları :16: saçma bence yaa tek tarafa yüklemek :47:

romeo... canım kesi yapılırken iğne yapıyolar die okudum ben ama uygulanıyo mu onu bilemem valla eltim sürekli sakın kesi yaptırma yırtık daha sağlıklı dio bunu druma söyledim olur mu ööle saçma şey dedi kesi kolay olsun ve daha da yırtılmasın die yapılıyo demişti bence de hissetmezsin canım yaa ben de normal istiyom ıkınma derdinde olcan sen düşünme bunları

kızlar yaa herkes temizlik derdine düştü ben nie bu kadar rahatım mevlütten önce kadın tutar temizletirim die düşünüyorum yanlışmıyım? :26:

neyse ben çıkıp süsleneyim biraz eşimle son sinemamıza gitcez :8: :38:

Son düzenleme:
şu ikinci kitabı ben aldım cnm.hatta okumaya başladım bile.yazar kendinden çok emin.onun formüllerini uygulayıpta başarılı olmayan ebeveynin olmadıgını söylüyo.ama ne biliim sanki bana onları yapmak o kadar da kolay olmayacak gibi geliyo.bi süredir bıraktım öyle okumuyorum birkaç haftadır.şu son kitabın da "bebeğinizi beklerken sizi neler bekler" olanınıalmıştım hamileliğimin başında.ama baktım ki bnm ondan çok biligim var onu da okumadım pek.çok eski bi kitap.evt belki güncellemişler ama yine de eski bilgiler de mevcut.hamileleikle ilgili her yabancı filmde ya adı geçiyodu ya da kitap gözüküyodu bi sahnede.valla sırf ondan almıştım ama pişman oldum aldııma :27: ama "Bebek Bakım Sorunlarına Mucize Çözümler" de gerçekten her soruna bi çözüm var tabi uygulayabilene :49:

anladım canım yorumlara tekrar bakayım

Kaçıncı haftadasın canım sen.Çizelgene göre bitmiş ve geçmiş gözüküyor zamanın ama.
Bebeğin baş aşağı döndüyse o ağrılar normal canım.Benimde bugün çok ağrım var ama dr.normal dedi.gelene kadar çekicez artık.

Alışverişi annane yapar olayını ilk defa burda duydum ben kızlar yaa..
Eşimin aileside allah razı olsun çoğu şeyini aldı.Annane teyze dede saolsun onlarda bize pek birşey bırakmadılar.
Çoğu şeyini ikimizin aileleri aldı.Böyle birşeyi tek tarafa yüklemekte birazcık acımasızlık galiba.

Canım ben bu yazdığını anlayamadım ama birazcık detaylı anlatsana

Zaten alışverişi anaanne yapar diye bir şey yok. Bazı oğlan anneleri olduğunu iddia ediyorlar :)
Anneanne yatağını yapar, o da eski zamanda bebeğe bir beşik, bir döşek adeti, bizim gibi bebek odası diye bir kavram yoktu ki.

kızlar bizdede bebek hazırlıklarındada düğündede her iki taraf üzerine düşeni yapar denir...düğünde öyle oldu eşyalarımın bi ksımını kayınvalidemler bi kısmını annemler aldı....aslında kız tarafı eşya vs aldıktan sonra pek fazla altın takmaz ama benim annemler hemen hemen kayınvalidemler kadar altınlarınıda taktılar...bebek içinde daha hamileliğimin başında kayınvalidem biz bebek odası falan alamayız demişti ben çok bozulmuştum çünkü öyle bi beklentim yoktu...annemlerede tembihledim sizde almıcaksınız büyük bişi biz kendimiz alırız diye...yazık babam çok bakındı ama biz kendimiz aldık...gerçi annem hala gelince görüşcez en azından beşiği ben almak istiyorum diyo ama ben kabul etmiycem....
kayınvalidem ramazan bayramından sonra geldi kızımızın kılık kıyafetlerini aldı baya bi alışverişini yaptı....annemde aldı manisaya gittiğimizde....mobilyamızın içine yatak yaptırıyo annem şimdi...doğum hediyemizi almış....kızımın altınını takar....daha napsınlar yeter çok bile yaptılar...kayınavalidemde yapar altınını daha ne....
hepsinden Allah razı olsun....herkes kendince üzerine düşeni yapar....tabi ben kayınvalidem biraz daha özensin istiyorum ama napalım onunda fıtratı böyle sanırımm pek belli edemio duygularını... öle işte:9:

Kaçıncı haftadasın canım sen.Çizelgene göre bitmiş ve geçmiş gözüküyor zamanın ama.
Bebeğin baş aşağı döndüyse o ağrılar normal canım.Benimde bugün çok ağrım var ama dr.normal dedi.gelene kadar çekicez artık.

Alışverişi annane yapar olayını ilk defa burda duydum ben kızlar yaa..
Eşimin aileside allah razı olsun çoğu şeyini aldı.Annane teyze dede saolsun onlarda bize pek birşey bırakmadılar.
Çoğu şeyini ikimizin aileleri aldı.Böyle birşeyi tek tarafa yüklemekte birazcık acımasızlık galiba.

Canım ben bu yazdığını anlayamadım ama birazcık detaylı anlatsana

Tabi canım sonuçta biz ona iğnesiz nasıl dayanalım. Yok paniklemedim de bir acaba geçti aklımdan yani kaldım bir açıkçası çünkü hiç konuşmadık böyle birşey çevremdeki arkadaşlarımda söylemedi böyle böyle diye onun için sen yazınca şaşırdım bir an ama ben haftaya bu konuyu konuşacağım dr.la çünkü bekliyorlar o kadar 10cm olana kadar beklesinler öyle kırt kırt kesmesinler bir yerlermizi :))

Benim kızım şu anda baş aşağı ve bende yürürken sanki bacaklarımın arasında bir top varmış gibi hissediyorum.Bazen ağrılarım şiddetleniyor ama dr.sordum dedim ya normal dedi istersen çok ağrın varsa sancıda olabileceğini düşünüyorsan hastaneye gidip bir nst ye gir ve dr.la konuş belki gerçekten sancın vardır.

:9::9::9: Çok doğru bir söz söyledin canım.Topiğin yarısı zaten sezeryan biz normal olursak parmakla göstericekler heralde bizi bak bak bunlar normal doğum yapanlar diye :9:

dinletdikten sonra geçmeseydi zaten beni hastaneye götürün diyecektim artık eşimde işte kayınvalidemden de ne yalan sylim çekiniyorum kayınbabama söylüyor hemen ne sorsam o yüzden utanıyorum gerçek sancım gelince nasıl sorucam bilmiyorum benim kızım 26 haftadan beri baş aşağı duruyor erken gelicek diyede korkmuyor değilim aslında :53::53:

kızlar bizdede bebek hazırlıklarındada düğündede her iki taraf üzerine düşeni yapar denir...düğünde öyle oldu eşyalarımın bi ksımını kayınvalidemler bi kısmını annemler aldı....aslında kız tarafı eşya vs aldıktan sonra pek fazla altın takmaz ama benim annemler hemen hemen kayınvalidemler kadar altınlarınıda taktılar...bebek içinde daha hamileliğimin başında kayınvalidem biz bebek odası falan alamayız demişti ben çok bozulmuştum çünkü öyle bi beklentim yoktu...annemlerede tembihledim sizde almıcaksınız büyük bişi biz kendimiz alırız diye...yazık babam çok bakındı ama biz kendimiz aldık...gerçi annem hala gelince görüşcez en azından beşiği ben almak istiyorum diyo ama ben kabul etmiycem....
kayınvalidem ramazan bayramından sonra geldi kızımızın kılık kıyafetlerini aldı baya bi alışverişini yaptı....annemde aldı manisaya gittiğimizde....mobilyamızın içine yatak yaptırıyo annem şimdi...doğum hediyemizi almış....kızımın altınını takar....daha napsınlar yeter çok bile yaptılar...kayınavalidemde yapar altınını daha ne....
hepsinden Allah razı olsun....herkes kendince üzerine düşeni yapar....tabi ben kayınvalidem biraz daha özensin istiyorum ama napalım onunda fıtratı böyle sanırımm pek belli edemio duygularını... öle işte:9:

nerdeeee altın falan takacakları yok benim kayınvalidemlerin babam ben küçük kızıma bilezik alırım diyor yok dedim baba alma zaten bir sürü masraf oldu diye ama bizimkilerin ilk torunu kayınvalidemlerin 7 olucak inş. ama bana yinede tuhaf geliyor ilk olsun son olsun hevesleri olması lazım birde tek oğullarının ilk bebeşi ama nerde heyecen bile yok sağuk duruyorlar maalesef bende laf çarpıtıyorum doğunca seviceksiniz ama ne eksiği var bakmıyorsunuz bile diyorum çıt çıkmıyor maalesef anneannelere yükleniyor

bendede kasıkların üstünde tam göbeğin şişmeye başladığı kısımda ağrı var
Cnm aynı yerden bahsediyoruz o zaman
Selam kızlar. Dr dan geldik. Kzım az kilo alıyor diye üzülüyordum. Plesanta kalsifikasyonu vardı ondan die düşünmüştüm. Dr kilosunun ve gelişiminin iyi olduğunu söyledi Allaha şükürler olsun. 3200 olmuş canım kızım. :49:

Bugün ağdaya da gittim. Grip oldum ne olur ne olmaz erken doğum olur die.Artık 2 haftamız kaldı doğuma inş.:49:
Gözün aydın cn m
kızlar ya aklıma gelmişken benim suyuma dr az dio ml ne kadar bilmiom ama kafamda soru işareti uyandırdı acaba normal doğuma kadar bebişimin suyu yetermi ona riskli bi durum varsa dr söler diimi
Cnm 38 bitmiş suyu az olsa kesin alır haftasını doldurmuş artık

dinletdikten sonra geçmeseydi zaten beni hastaneye götürün diyecektim artık eşimde işte kayınvalidemden de ne yalan sylim çekiniyorum kayınbabama söylüyor hemen ne sorsam o yüzden utanıyorum gerçek sancım gelince nasıl sorucam bilmiyorum benim kızım 26 haftadan beri baş aşağı duruyor erken gelicek diyede korkmuyor değilim aslında :53::53:

Cnm 38 bitmiş, 37haftanın başlangıcı erken dğumun bitisi oluyor, yani senin günün gelmiş artık erken değil doğum için, aynı ağrı bendede var biraz yürüyünce rahatlıyor daha fazla yürüyünce dahada artıyor, oturduğumda ayağa kalkmakta zorlanıyorum

Anne İş'te kitabını bende alıcam canım.Çalışan bir anne olacağım için çok faydasını göreceğime eminim yorumlarda gerçekten güzel.Bu kadının birkaç söyleşisinide izlemiştim.Ve çok etkilenmiştim konuşmasından onun içni bu kitabı düşünüyorum almayı.

Bebek bakım sorunlarına mucizevi çözümleri.Geçen senenin tecrübeli anneleri önermişti işinize çok yarayacak mutlaka alın diye sepetimde buda var benim.

3.kitabında bebeğini beklerken sizi neler bekleri aldım ben.Çok güzel detaylı ve açıklayıcı yorumları var.
Bu kitabı bebiş doğduğunda alıyım diyordum ben

Son kitabınıda cocuklacocuk diye bir blog vardı.Hergün içindeki bir oyunu oynuyor ve içindeki eğitici şeylerii yapıyorlardı.Kullanan kişi çok güzel ve eğitici bir kitap olduğunu söylüyordu.

Pc açık kaç saattir cevap yazamadım.Babamız geldi.Ama gene geri gitti.Bizde şimdi bir yemek yiyip gelelim kızımızla çok acıktık çünkü

Anne İş'te kitabını bende alıcam canım.Çalışan bir anne olacağım için çok faydasını göreceğime eminim yorumlarda gerçekten güzel.Bu kadının birkaç söyleşisinide izlemiştim.Ve çok etkilenmiştim konuşmasından onun içni bu kitabı düşünüyorum almayı.

Bebek bakım sorunlarına mucizevi çözümleri.Geçen senenin tecrübeli anneleri önermişti işinize çok yarayacak mutlaka alın diye sepetimde buda var benim.

3.kitabında bebeğini beklerken sizi neler bekleri aldım ben.Çok güzel detaylı ve açıklayıcı yorumları var.
Bu kitabı bebiş doğduğunda alıyım diyordum ben

Son kitabınıda cocuklacocuk diye bir blog vardı.Hergün içindeki bir oyunu oynuyor ve içindeki eğitici şeylerii yapıyorlardı.Kullanan kişi çok güzel ve eğitici bir kitap olduğunu söylüyordu.

Pc açık kaç saattir cevap yazamadım.Babamız geldi.Ama gene geri gitti.Bizde şimdi bir yemek yiyip gelelim kızımızla çok acıktık çünkü

Cnm sen doğumdan sonrada devam edecekmisin çalışmaya? ben ayrılıcam demiştin en son diye hatırladım ama yanlış hatırlıyorda olabilirim

Cnm sen doğumdan sonrada devam edecekmisin çalışmaya? ben ayrılıcam demiştin en son diye hatırladım ama yanlış hatırlıyorda olabilirim

Evet canım ayrılacaktım.Sonradan gene karar değiştirdim.Şimdiki düşüncem 4. aydan sonra buraya başlayıp yeni bir iş bulup şu anda çalıştığım yeri bırakıcam.
Gerçi bebek doğduktan sonra ondan ayrılabilirmiyim onuda bilmiyorum.Eşimde doğduktan sonra kararı kendin verirsin diyor

Cnm aynı yerden bahsediyoruz o zaman

Gözün aydın cn m

Cnm 38 bitmiş suyu az olsa kesin alır haftasını doldurmuş artık

Cnm 38 bitmiş, 37haftanın başlangıcı erken dğumun bitisi oluyor, yani senin günün gelmiş artık erken değil doğum için, aynı ağrı bendede var biraz yürüyünce rahatlıyor daha fazla yürüyünce dahada artıyor, oturduğumda ayağa kalkmakta zorlanıyorum

ewet benimde aynı biraz yürüyünce agrı yok ama yürümeye devam edince adım atmakta zorlanıyorum doktorda doğum için belirti yok diyor ama bebek kanalda olduğu için ağrı yapar diyor ama bazen fazla gibi geliyor ne yapalım dayanıcaz kızım için değer o sağlıklı bir şekilde gelsinde aramıza ben başka birşey istemiyorum ama yoldada doğurmaktan korkuyorum :1:

Evet canım ayrılacaktım.Sonradan gene karar değiştirdim.Şimdiki düşüncem 4. aydan sonra buraya başlayıp yeni bir iş bulup şu anda çalıştığım yeri bırakıcam.
Gerçi bebek doğduktan sonra ondan ayrılabilirmiyim onuda bilmiyorum.Eşimde doğduktan sonra kararı kendin verirsin diyor

Hakkıında hayırlısı cnm inş gönlüne göre olur, bende çalışmayı çok istiyorum ama çocukları başkasına bırakamam gibi geliyor, anaokuluna başlasınlar o zaman istiyorum

Bizim eşimin ailesiyle yeni tartışma konumuz.Bebek mevlütünde onlar gelinlik gibi birşey almak istiyorlar 40 günlük çocuğa bende almak istemiyorum.Ablam çok güzel bir takım almıştı onu giydiriyim diyorum.
Onlar olmaz bizi rezil mi ediceksin diyorlar.Bende diyorum ki birşey olmaz dünya kadar para veremem ben hemde 1-2 saatlik olacak birşey için.
Bilmiyorum ne yapıcaz.Hayır onu sonradan bebeğe giydirebilsem tamam kabul edicem alıcam ama 2 saatlik bir olay içinde o kadar para vermeye gönlüm hiç razı olmuyor.
Siz nasıl yapıcaksınız mevlüt için.Özel bir kıyafet alıcakmısınız.

Hakkıında hayırlısı cnm inş gönlüne göre olur, bende çalışmayı çok istiyorum ama çocukları başkasına bırakamam gibi geliyor, anaokuluna başlasınlar o zaman istiyorum

Saol canım.Ama kağan gibi bir yavruda bırakılıp gidilmez ki.Bazen geçmişi okuduğumda onunla yaptığınız maceralara çok özeniyorum içim gidiyor okurken bizde böyle şeylermi yaşıycaz kızımla diye hep aklımdan geçiyor.
Hepimiz için hayırlısı olsun canım.Bende çalışıcam diyorum belkide doğunca ondan ayrılıp gidemiycem bile işe

Kızlar bende 3 kitap aldım, boşluk buldukça okuyorum,
1-Bir yaşındaki çocuğunuz büyürken
2-iki yaşındaki çocuğunuz büyürken
3-3-4 yaşındaki çocuğunuz büyürken

Amerikanın aile dergisi parents in editörleri ve diane o caonnel hazırlamış, 1. sini okuyorum gayet faydalı bilgiler var tavsiye ederim

Bizim eşimin ailesiyle yeni tartışma konumuz.Bebek mevlütünde onlar gelinlik gibi birşey almak istiyorlar 40 günlük çocuğa bende almak istemiyorum.Ablam çok güzel bir takım almıştı onu giydiriyim diyorum.
Onlar olmaz bizi rezil mi ediceksin diyorlar.Bende diyorum ki birşey olmaz dünya kadar para veremem ben hemde 1-2 saatlik olacak birşey için.
Bilmiyorum ne yapıcaz.Hayır onu sonradan bebeğe giydirebilsem tamam kabul edicem alıcam ama 2 saatlik bir olay içinde o kadar para vermeye gönlüm hiç razı olmuyor.
Siz nasıl yapıcaksınız mevlüt için.Özel bir kıyafet alıcakmısınız.

Cnm kağanın mevlütünde kağan 3.5 aylık olduğu için o takımlardan üstüne göre bulup giydiremedim, ama bende çok özeniyorum, merte alıcam, o gelinlik gibi olanların yeleklisi papyonlusu var erkek için, geçen bebek kırklamaya gittiğimiz yerde giydirmişlerdi bayıldım ya çok tatlıydı, çok pahalısnı almaya gerek yok ama ben içimde kalmasın diye alıcam bu sefer

Back