• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri

yaaa biz antarese gidiyoruz amaaaaa

canımmm maşallah kızının kilosu güzell kocaman olmuş bak büyümüyo sanıyoruz ama onların keyfi yerinde maşallahh

aayyyyhhh kızlar banyoyu yıkadım lavaboyu klozeti yeri meri ama bende mahfoldumm küvete dokunamadım valla onuda yapaydım sırtımı belimi unutmam lazımdı heralde şimdi bile sırtımm fenaaaa.tuvaletide yeğene postaladımm yok bitti pimi bittiiii

Teşekr ederim cnm. Rabbaim sağlık sıhhat versin hepimizin yavrularına. Kuzum neden kendini bu kadar yoruyorsun ki doğuma az kaldı bak üşütürsün dikkat et Benden sana tavsiye yorma kendini bu kadar. Yavas yavas yap.

kızlar ya aklıma gelmişken benim suyuma dr az dio ml ne kadar bilmiom ama kafamda soru işareti uyandırdı acaba normal doğuma kadar bebişimin suyu yetermi ona riskli bi durum varsa dr söler diimi

Canım bol su iç. Geçen gün bir gece hastanede kaldım. İshal kusma olduğu için bebeğin suyu sınırda demişti dr. Kalp atımı da çok hızlı acilen sezeryana alabilirz seni demişti çok korkmuştum o zaman Allaha şükür serum alınca ve bol su içince normale döndü. Suyu öyle birden içme şişen her zaman yanında olsun arada bir iç. İçini ferah tut cnm. :39:

Canım bol su iç. Geçen gün bir gece hastanede kaldım. İshal kusma olduğu için bebeğin suyu sınırda demişti dr. Kalp atımı da çok hızlı acilen sezeryana alabilirz seni demişti çok korkmuştum o zaman Allaha şükür serum alınca ve bol su içince normale döndü. Suyu öyle birden içme şişen her zaman yanında olsun arada bir iç. İçini ferah tut cnm. :39:

ayy bakalım cuma dr ne dicek gerçi sezeryan için 29 u demişti ama ben normal istiyorum

nurcum korkmanı gerektirecek bişi olduğunu düşünmüyorum

etrafında hasta biri varsa ki eşinnn ordan bi zıplama olmuş olabilir

benimde başımın ağrıdığı o iki gün den önce komşuya gitmişti o hastaydı sonra misafir gelmişti kızı çok fena hastaydıı.kayınpederim gelmişti o hastaydı. ne kadar dikkat edersek edelim yaklaşmadık dersek diyelim havadan mavadan geçiyoo

dinlen bol bol meyve ye vitamin al.sen böyle düşünürken tansiyonunu çıkartırsın valla ben biliyom:37:

hem niye ağladın bakimm sennn bu kadar
eşimde öyle dedi göndermedi beni eczanaye...şimdi daha iyiyim çok şükür....sence neden ağlamış olabilirimm:37:
Yap cnm tabi, hobi gibi bişey, stres attırıyor :))

Hayırlısı ile şu son haftanıda geçirince rahatlarsın cnm, az daha sabır, bide doğumdan önce süt az kişiden gelir ve sütü bol olacak anlamınada gelmez, genelde doğumu takip eden bi kaç dk içinde salgılanmaya başlıyormuş, bol su iç simdilik başka seye gerek yok

Sağolasın cnm, porselen hamurunu doğru hatırlıyorsam dillerimlal paylaşmıştı, oda güzel bir fikir

Eline sağlık cnm, kağanın şekerlerine benziyor :)

Geçmiş olsun cnm, inş .hemen atlatır... her yerde salgın var maalesef çocuklar telef oldu 2 aydır...kağan 21.ayının içinde olduğu halde daha 18 ay aşılarını yaptıramadık bu hastalık belası yüzünden....

Ay evet cnm ya bi kaç dk içinde hemen alıyo dr bebeği, sonra annenin dikişleri atılıyor, oda bi 15 dk sürüyormuş

Cnm geçmiş olsun... doğumla beraber geçecekmiş demiş dr un az daha sabır...

Cnm o da zor ya, bi arkadaşımdada olmuş anlatmıştı, ama onunki kanıyormuş ve tuvaltini yapamıyormuş, bu yüzden operasyon geçirmek zorunda kaldı inş seninki kendiliğinden geçer

Gözün aydın cnm bebeğini görmüşsün, elaylada görüşmüşsünüz :)

Cnm geçmiş olsun eşine inş bebiş gelene kadar iyileşirde bebişe bulaşmaz...
çok saol canım...bende onu düşünüyom yoksa çok üzülür canım kocam....alamazsa kızını kucağına...
sağol canım zafer benim oldu ama kızım daçok mutlu bu işten:65:

kızlar karnım kığır kıpır...
doğurunca bomboş kalcak özliycem yaaa. bu hissi

oh canım afiyet olsun....elvin bebek beyenmiş demek ki annesinin yaptığı mamaları:56:bende çok özlücem kızımın hareketlerini ama doğuncada her hareketini izleriz o da çok doyumsuz olur eminim:16:bende kocacığıma hamurişi yaptım şimid pişiyorlar bakalımmm:32:

Selam kızlar. Dr dan geldik. Kzım az kilo alıyor diye üzülüyordum. Plesanta kalsifikasyonu vardı ondan die düşünmüştüm. Dr kilosunun ve gelişiminin iyi olduğunu söyledi Allaha şükürler olsun. 3200 olmuş canım kızım. :49:

Bugün ağdaya da gittim. Grip oldum ne olur ne olmaz erken doğum olur die.Artık 2 haftamız kaldı doğuma inş.:49:

Maşallah canım kızına kocaman olmuş.
Bende geçen hafta gitmiştim çatı için ne olur ne olmaz erken gelir diye senin gibi önceden tedbiri aldım ama bakalım ne zaman gelicek bizim kızçeler.

slm kızlar
yaa millet iş yapıyo ben yoruluyorum :))
kaynanam mutfak dolaplarını sildim kaynım ve kardeşim balkonları yıkadı bu soğukta bide balkonlu camları sildi ee tabi silmişken tülleriniş de çıkarıp astılar zaten başkada bişi istemiyorum yazık valla bi silinip halılar yerleştimi mis gibi işte
ama ben peşelerinde dolaşmaktan yorulmuşum komik valla :))

ohhh gözdecim evin miss gibi olmuş canım.
ARtık birtek küçük hanım eksik

kızlar ya aklıma gelmişken benim suyuma dr az dio ml ne kadar bilmiom ama kafamda soru işareti uyandırdı acaba normal doğuma kadar bebişimin suyu yetermi ona riskli bi durum varsa dr söler diimi

Suyunun azlığı bebişi tehlikeye sokacak kadar olsa mutlaka dr.söylerdi canım.Artık son haftalarımız pek ihmal edemezler böyle şeyleri.
Mutlaka sana söylerdi ciddi bir durum olsa

kızlar karnım kığır kıpır...
doğurunca bomboş kalcak özliycem yaaa. bu hissi

Çok kararsızlık içinde kalıyor insan dimi.Bir çıksın istiyorsuz çıkıncada içimizdeki o kıpırtıları özliycez.Dün bir arkadaşım söylüyordu bende senin gibi çok istiyordum çıksın artık gelsin artık diye..
Gelincede içimdeki o kıpırtıları özlemeye başladım ama her iki duyguda tadılmalı diyor.Ama annelik duygsu daha bir başkaymış helede onun o cennet kokusu
Ahhhh ahhh kızımın kokusu burnumda tüttü bak şimdi gelsede bir an önce sevsem onu doya doya :))

Çamaşırlarımı astım.Mutfağı topladım.Bulaşık makinamdaki temizleri yerleştirdim.Bir kaç parça birşey vardı onlarıda yeniden dizden makinaya...Beyazlarıda çamaşır makinasına attım birazda evi topladım ama bende bittim.
Eşim gelsede yemek yesek çokta acıktım :56:

hepinize selam kızlar :71:
bebişlerini görenler olmuş :nazar: gözünüz aydın :49: inşallah ultrasondan diil de gerçekten gördüğümüz günler de gelir :69: ay bu bebeğin alışverişini annane yapar olayını ben hiç bilmiyodum valla ne yalan söliim.gerçi biz bilmeden de olsa o adeti uygulamışız ama :9: mantıklı olan herkesin üzerine düşeni yapmasıdır bana göre.
ben ailemin tek çocuğuyum.belki de onun da etkisiyle hiçbişeyi sakınmaz ailem benden.bebişin odasını,sepet beşiğini,uyku setini,perdesini hep annane-dede sponsorluğuyla aldık biz :32: ayrıca battaniye,tulum vs bunları saymıyorum bile.hatta annem daha bnm kız doğmadan altın künye bile aldı kızıma.bilezik alacaktı ama ben şu nazar boncuklu künyelerden beğendim onu aldı.ayrıca bide doğumda bana kalın bilezik yapacakmış :52: bizim annanede biraz coştu gerçi :9:
kayınvalidem Allah için çoook iidir çook severim.durumu yok kayınvalidemin.ama elinden geldiğince yapar üzerine düşeni.o da bebek arabamıza sponsor oldu saolsun.eee daha ne istiyim ben dimi ama :69: bi de annem ve kayınvalidem pazar günü dip bucak temizliğimi yaptılar.camlar silindi,perdeler yıkandı,mutfak dolapları,banyo..silinmedik bi yer kalmadı evde.temizlikçi çağıracaktım ben ama kayınvalidem sakın çağırma ben silicem bütün camlarını dedi :69: biz kocişle çıktık gezdik anneler temizlik yaptı. valla bnm sırtım yere gelmez böyle 2 süper annem olduğu sürece :1: Allah ikisinden de razı olsun..

kızlar yaa ben bişi sorcam.normal doğumda kesi oluyoya hani o kesilirken uyuşturucu iğne yapılıyomu? birkaç tanıdığım yapılmıyo iğne ama sen duymuyosun bile o sancıdan sonra dedi. nassı duyulmaz yaaa iğne batınca acıyo insanın canı.öyle kesicekler,dikicekler canlı canlı da duymucan hee :52:

kızlar yaa birşey sorucam ben yüremiyorum çok agrım oluyor normal mi?

Kaçıncı haftadasın canım sen.Çizelgene göre bitmiş ve geçmiş gözüküyor zamanın ama.
Bebeğin baş aşağı döndüyse o ağrılar normal canım.Benimde bugün çok ağrım var ama dr.normal dedi.gelene kadar çekicez artık.

hepinize selam kızlar :71:
bebişlerini görenler olmuş :nazar: gözünüz aydın :49: inşallah ultrasondan diil de gerçekten gördüğümüz günler de gelir :69: ay bu bebeğin alışverişini annane yapar olayını ben hiç bilmiyodum valla ne yalan söliim.gerçi biz bilmeden de olsa o adeti uygulamışız ama :9: mantıklı olan herkesin üzerine düşeni yapmasıdır bana göre.
ben ailemin tek çocuğuyum.belki de onun da etkisiyle hiçbişeyi sakınmaz ailem benden.bebişin odasını,sepet beşiğini,uyku setini,perdesini hep annane-dede sponsorluğuyla aldık biz :32: ayrıca battaniye,tulum vs bunları saymıyorum bile.hatta annem daha bnm kız doğmadan altın künye bile aldı kızıma.bilezik alacaktı ama ben şu nazar boncuklu künyelerden beğendim onu aldı.ayrıca bide doğumda bana kalın bilezik yapacakmış :52: bizim annanede biraz coştu gerçi :9:
kayınvalidem Allah için çoook iidir çook severim.durumu yok kayınvalidemin.ama elinden geldiğince yapar üzerine düşeni.o da bebek arabamıza sponsor oldu saolsun.eee daha ne istiyim ben dimi ama :69: bi de annem ve kayınvalidem pazar günü dip bucak temizliğimi yaptılar.camlar silindi,perdeler yıkandı,mutfak dolapları,banyo..silinmedik bi yer kalmadı evde.temizlikçi çağıracaktım ben ama kayınvalidem sakın çağırma ben silicem bütün camlarını dedi :69: biz kocişle çıktık gezdik anneler temizlik yaptı. valla bnm sırtım yere gelmez böyle 2 süper annem olduğu sürece :1: Allah ikisinden de razı olsun..

kızlar yaa ben bişi sorcam.normal doğumda kesi oluyoya hani o kesilirken uyuşturucu iğne yapılıyomu? birkaç tanıdığım yapılmıyo iğne ama sen duymuyosun bile o sancıdan sonra dedi. nassı duyulmaz yaaa iğne batınca acıyo insanın canı.öyle kesicekler,dikicekler canlı canlı da duymucan hee :52:[/B]

Alışverişi annane yapar olayını ilk defa burda duydum ben kızlar yaa..
Eşimin aileside allah razı olsun çoğu şeyini aldı.Annane teyze dede saolsun onlarda bize pek birşey bırakmadılar.
Çoğu şeyini ikimizin aileleri aldı.Böyle birşeyi tek tarafa yüklemekte birazcık acımasızlık galiba.

Canım ben bu yazdığını anlayamadım ama birazcık detaylı anlatsana

Kaçıncı haftadasın canım sen.Çizelgene göre bitmiş ve geçmiş gözüküyor zamanın ama.
Bebeğin baş aşağı döndüyse o ağrılar normal canım.Benimde bugün çok ağrım var ama dr.normal dedi.gelene kadar çekicez artık.

Eşimin aileside allah razı olsun çoğu şeyini aldı.Annane teyze dede saolsun onlarda bize pek birşey bırakmadılar.
Çoğu şeyini ikimizin aileleri aldı.Böyle birşeyi tek tarafa yüklemekte birazcık acımasızlık galiba.

cnm hani normal doğum esnasında oluşabilecek yırtıkları önlemek için ebe-doktor kesiyoya vajinayı bebek rahat çıksın diye.o kesiden bahsediyorum.normal doğum yapanlara ilk sorduğum soru o kesi ve dikişin çok acıyıp acımadığı oluyo ama istisnasız hepsi 1onca sancıdan sonra oran uyuşuyo,anlamıyosun bile kesiyi,dikişi" diyo :27: benim amntığım da bunu almıyo.nette kesi yapmadan önce iğneyle uyuşturulduğu söyleniyo o bölgenin.ama özlede mi yapılıyo acaba iğne? yani konuştuklarım genelde devlette doğum yapanlardı ve iğne yapılmadıını söylediler.acaba onlar mı farketmedi iğne yaptılar da :44: onu soruyorum işte sizin bi bilginiz varmı iğne konusunda?

cnm hani normal doğum esnasında oluşabilecek yırtıkları önlemek için ebe-doktor kesiyoya vajinayı bebek rahat çıksın diye.o kesiden bahsediyorum.normal doğum yapanlara ilk sorduğum soru o kesi ve dikişin çok acıyıp acımadığı oluyo ama istisnasız hepsi 1onca sancıdan sonra oran uyuşuyo,anlamıyosun bile kesiyi,dikişi" diyo :27: benim amntığım da bunu almıyo.nette kesi yapmadan önce iğneyle uyuşturulduğu söyleniyo o bölgenin.ama özlede mi yapılıyo acaba iğne? yani konuştuklarım genelde devlette doğum yapanlardı ve iğne yapılmadıını söylediler.acaba onlar mı farketmedi iğne yaptılar da :44: onu soruyorum işte sizin bi bilginiz varmı iğne konusunda?

Ama ben onu nette okudumda her normal doğumda yapmıyorlarmış.Önceden istisnasız her doğumda kesip dikiyorlarmış ama şimdi her dr.yapmaya biliyormuş
Bunu söylediğin iyi oldu ama haftaya gittiğimde ben bunu bir dr.sorıyım bakıyım oda böyle kırt kırt kesiyormu yoksa sorun yoksa kesmeden bırakıyormu.
Çünkü bu konuda birşey konuşmadık biz.Sen söyleyince aklıma takıldı şimdi benimde

Ama ben onu nette okudumda her normal doğumda yapmıyorlarmış.Önceden istisnasız her doğumda kesip dikiyorlarmış ama şimdi her dr.yapmaya biliyormuş
Bunu söylediğin iyi oldu ama haftaya gittiğimde ben bunu bir dr.sorıyım bakıyım oda böyle kırt kırt kesiyormu yoksa sorun yoksa kesmeden bırakıyormu.
Çünkü bu konuda birşey konuşmadık biz.Sen söyleyince aklıma takıldı şimdi benimde

ayy cnm paniklettiysem seni de kusura bakma :50: Allah kısmet ederse ben denormal doğum istiyorum da. en başından beri beni düşündüren o kesip biçme konusu :18: ilk doğumların çoğunda yapılıyomuş kesi malesef cnm :50: sonrakilerde olmayabiliyomuş.hemşire tanıdığım söylemişti.artık bebek zora girmesin diye öyle genişlemesini pek beklemiyolarmış ve kesiyolarmış.gerçi bu kesi ii bişimiş aslında çünkü eğer kesi yapılmazsa ve yırtılma olursa ve o yırtık makata doğru olursa sonuçları çok daha vahim oluyomuş.o yüzden yapılsın yapılmasın demiyorum ama uyuştursunlar önce dimi ama yaaa :26:

benim çizelgeye bakma onu bir türlü düzeltemedim 38. haftaya girdimm ama hiç yürüyemiyorum yaa çok zorlanıyorum hatta yürürken korkuyorum acaba sancımmı var diye

normal doğumda deneyimi olan anneler bu konuda bilgilendirirlerse sevinirim diycem ama normal doğum yapanların da keleynaklar gibi nesilleri tükendiği için sanırım doktora sorucam ben de :37:

ayy cnm paniklettiysem seni de kusura bakma :50: Allah kısmet ederse ben denormal doğum istiyorum da. en başından beri beni düşündüren o kesip biçme konusu :18: ilk doğumların çoğunda yapılıyomuş kesi malesef cnm :50: sonrakilerde olmayabiliyomuş.hemşire tanıdığım söylemişti.artık bebek zora girmesin diye öyle genişlemesini pek beklemiyolarmış ve kesiyolarmış.gerçi bu kesi ii bişimiş aslında çünkü eğer kesi yapılmazsa ve yırtılma olursa ve o yırtık makata doğru olursa sonuçları çok daha vahim oluyomuş.o yüzden yapılsın yapılmasın demiyorum ama uyuştursunlar önce dimi ama yaaa :26:

Tabi canım sonuçta biz ona iğnesiz nasıl dayanalım. Yok paniklemedim de bir acaba geçti aklımdan yani kaldım bir açıkçası çünkü hiç konuşmadık böyle birşey çevremdeki arkadaşlarımda söylemedi böyle böyle diye onun için sen yazınca şaşırdım bir an ama ben haftaya bu konuyu konuşacağım dr.la çünkü bekliyorlar o kadar 10cm olana kadar beklesinler öyle kırt kırt kesmesinler bir yerlermizi :))

benim çizelgeye bakma onu bir türlü düzeltemedim 38. haftaya girdimm ama hiç yürüyemiyorum yaa çok zorlanıyorum hatta yürürken korkuyorum acaba sancımmı var diye

Benim kızım şu anda baş aşağı ve bende yürürken sanki bacaklarımın arasında bir top varmış gibi hissediyorum.Bazen ağrılarım şiddetleniyor ama dr.sordum dedim ya normal dedi istersen çok ağrın varsa sancıda olabileceğini düşünüyorsan hastaneye gidip bir nst ye gir ve dr.la konuş belki gerçekten sancın vardır.

normal doğumda deneyimi olan anneler bu konuda bilgilendirirlerse sevinirim diycem ama normal doğum yapanların da keleynaklar gibi nesilleri tükendiği için sanırım doktora sorucam ben de :37:

:9::9::9: Çok doğru bir söz söyledin canım.Topiğin yarısı zaten sezeryan biz normal olursak parmakla göstericekler heralde bizi bak bak bunlar normal doğum yapanlar diye :9:

Back