- 26 Ekim 2008
- 6.173
- 57
- 163
selam kızlar; çok kötüyüm 3 gündür ağlamaktan yorgun düştüm salak kocam ve dengesizlikleri yüzünden.şubat başında arkadaşlarıyla şehir dışına çıkacakmış iki geceliğine. her sene2-3 kez böyle tatil yaparlar hanımları evde bırakıp erkek erkeğe, her zaman gidiyorsun ama busefer karnım burnumda hadi sen gittiğin gece doğum yaparsam ne olacak şimdi zamanımı diye kızdım bende rızam yok dedim. baktım sürekli ısrar ediyo bende salak gibi artık kaynanam bu kadarına izin vermez beni tutar diye gittim ona söyledim eşimin yanında. ne dese beğenirsiniz gidecekse gitsin biz gelir başında dururuz kocayı ne yapacaksın doğururken. bende doğum zamanı sizede ihtiyacım yok o zaman anne bi taksi çağırır giderim kendim dedim.birde 10 gün önce yeğeninin doğum günü vardı bizde 4 kız yeğen var başımıza bela.çocukları bende çok seviyorum hatta kocamdan önce benim boynuma sarılırlar ama benim dengesiz kocam bunlar için gereğinden fazla manyak oluyo. kaynanam aradı gelin doğum günü kutlayacağız gelirkende hediye alın diye sanki biz bilmiyoruz.iki haftada bir gideriz her seferindede eli kolu dolu gider çocuklara.neyse gittik hediye almaya bizimki demez mi 4 ünede hediye alacağım diğerleri kıskanır diye bende yeter artık dedim kazık kadar oldular sadece doğum günü olan çocuğa hediye alınacağını anlayamayacak yaşta değiller bu sefer izin vermiyorum sadece birine al dedim daha benim çocuğumun bir sürü eksiği var paran varsa kendi çocuğunun eksiklerini al dedim.ikna edene kadar bir posta daha kavga ettik. neyse gittik kaynanamlara (bizden 1,5 saat uzaklıkta başka bir ilçede oturuyorlar görümcemler eltimlerde orada) çocuğun hediyesini verdik görümcem hediye bile almamış yeğenine el kol her zaman bomboştur onun.kaynanam da sadece birine almış. biz hediyeyi verince kaynanam demezmi herkesin içinde diğerlerinede almadınmı diye yok dedi benimkide iyi halt etmişsin aferin diye azarladı eşimi bizim salaktan ses yok tabi. neyse bu olaylar oldu. sonra annem ameliyat olmuştu dizinden kontrol için yanıma geldi mersinden perşembeden beri burada. bizimki bir surat bir surat bir haftadır yüzüme bakmıyo annem bile fark etti.aranızmı bozuk kızım niye böyle surat yapıyo dedi bendebahanelerle geçiştirdim.geçen gün dışarı çıktık eşimle yemek yiyoruz niye dedim böylesin.bir ankaraya gidecektim göndermedin, yeğenlerime hediye aldırmadın bunaltıyorsun beni demez mi. bende bugüne kadar ne zaman gidecem dedinde engelledim yada çocuklara alacağım dediğin şeyi aldırmadım bir kez oldu diye bana bu halimle bu kadar zulmedemezsin dedim. başladım ağlamaya.
bugünde abimler gelecek annemi almaya hafta sonu mersinden dedim.sonra annemin yanında bu hafta sonu annemlere gidiyoruz dedi. tatlılıkla hayatım abimler gelecek dedim, olsun onlarda bizimle gelir dedi. daha on gün önce oradaydık sobalı ev tuvalete bile gidemiyorum sabaha kadar sancıdan uyuyamadım geçen sefer artık halimde yok ayakta durup hizmet yapmaya gitmeyelim artık doğumdan sonra gideriz dedim yok gideceğiz dedi.bu son oldu akşamdan beri annemden gizli köşede bucakta ağlıyorum başım çatlıyo sonra bide ben ona küsecekken o bana küstü. artık dayanamıyorum ben ailemi karşıma aldım onunla evlenebilmek için evlatlıktan reddedilmeyi göze aldım o ailesi için yeğenleri,arkadaşları için şu halimle beni yerden yere vuruyo ben bunların hiçbirini haketmiyorum benim sevgimi kendi çıkarına kullanıyor.ilk defa ayrılmayı düşünüyorum ciddi ciddi çok zoruma gidiyor artık...
Cnm eşin çok düşüncesizlik etmiş şehirdışı seyahat konusunda... heleki sen hamileyken hiç teklif dahi etmemeli bence...bu konuyu çok açıpta seni daha çok üzmek istemiyorum, hakikaten ben bile okurken kendimi senin yerine koyunca içim burkuldu...
Ama eğer bebeğinizin ilk etaptaki ihtiyaçlarını tamamladıysanız bırak akrabalarına ne almak istiyorsa alsın, içinden gelmiş diye düşünürüm ben olsam engellemezdim asla, ne de olsa 20-30 tl tutar bunun konusunu bile açıp tartışmaya değmez bence, ama daha sizin durumunuz yokken ve bebişin ihtiyaçları tamamlanmadan böyle bir teklifte bulunuyorsa eğer al karşına durumdan bahset güzel güzel anlat derim...
Annenler geliyormuş gözün aydın biraz rahatlatırlar seni,
Anladığım kadarı ile eşin kendi kafasında planlarını yapmış sana sormuyor sadece seni bilgilendiriyor,
Eve misafir gelecekken helede bu eşinin annesi babası ise ne işi var gezmekte, sonra gidersiniz , misafirlerin dönünce ailecek gidersiniz,
Bide kendini çok iş yapıcam kaynanama die zorlama cnm nasılsan öyle ol, beğenen beğenir beğenmeyen beğenmez çok ta tın, sen hamilesin bide laf söylerse kendi utansın
Ben olsam karşıma çekip kendisi ile ilgili olan alındığım noktaları bir bir anlatıp bu davranışlarının bana hissettirdiğinden bahsederdim,
Kaynananla ilgili olaylara hiç girme konuşurken, o zaten aşmış kendini baksana abuk sabuk konuşuyo hiç kaale alma,
ama bu bebek ikinizin, bu kadar heyecansız olmasına bir anlam veremiyorum, kendi yokken bebeği gelebilir bu durumda arkadaşlarımı bebekmi önemli yani, hayret bişey ya...
Son düzenleme: