2011 Şubat Anneleri

Cnm eşin çok düşüncesizlik etmiş şehirdışı seyahat konusunda... heleki sen hamileyken hiç teklif dahi etmemeli bence...bu konuyu çok açıpta seni daha çok üzmek istemiyorum, hakikaten ben bile okurken kendimi senin yerine koyunca içim burkuldu...
Ama eğer bebeğinizin ilk etaptaki ihtiyaçlarını tamamladıysanız bırak akrabalarına ne almak istiyorsa alsın, içinden gelmiş diye düşünürüm ben olsam engellemezdim asla, ne de olsa 20-30 tl tutar bunun konusunu bile açıp tartışmaya değmez bence, ama daha sizin durumunuz yokken ve bebişin ihtiyaçları tamamlanmadan böyle bir teklifte bulunuyorsa eğer al karşına durumdan bahset güzel güzel anlat derim...
Annenler geliyormuş gözün aydın biraz rahatlatırlar seni,
Anladığım kadarı ile eşin kendi kafasında planlarını yapmış sana sormuyor sadece seni bilgilendiriyor,
Eve misafir gelecekken helede bu eşinin annesi babası ise ne işi var gezmekte, sonra gidersiniz , misafirlerin dönünce ailecek gidersiniz,
Bide kendini çok iş yapıcam kaynanama die zorlama cnm nasılsan öyle ol, beğenen beğenir beğenmeyen beğenmez çok ta tın, sen hamilesin bide laf söylerse kendi utansın
Ben olsam karşıma çekip kendisi ile ilgili olan alındığım noktaları bir bir anlatıp bu davranışlarının bana hissettirdiğinden bahsederdim,
Kaynananla ilgili olaylara hiç girme konuşurken, o zaten aşmış kendini baksana abuk sabuk konuşuyo hiç kaale alma,
ama bu bebek ikinizin, bu kadar heyecansız olmasına bir anlam veremiyorum, kendi yokken bebeği gelebilir bu durumda arkadaşlarımı bebekmi önemli yani, hayret bişey ya...

Son düzenleme:

bu ilk değil sonda olmayacak biliyorum. güzellikle konuşuyorum olmuyo, küsüyorum bağırıp çağırıyorum yine olmuyo. benim ailem kendinden kısar biz daha iyi şartlarda olalım diye bize harcar. babam araba aldı geçen sene bize kışın yolarda üşür hasta olursun kızım diye. öğrenim kredimin borcunu ödüyor hiçbir mecburiyeti yokken daha sayamayacağım bir sürü maddi yardımı oluyor. bebeğimin oda takımını ve tüm ihtiyaçlarını aldı. daha kendi cebimden bir çorap almadım desem yeridir.benim ailem bize yapıyor benim kocam kendi ailesine. anası babasıyla bitse yine tamam, bacısıymış abisiymiş kardeşiymiş yeğenleriymiş hepsinin ihtiyaçlarını düşünür. kayınbabamların durumu benim ailemdende iyi ihtiyaçlarıda yok ama ne koparsak kar diyorlar. bende kızıyorum babamlar benim çocuğuma yapıyor sen onlara diye. birde kayınvalidem sen birşey almayacaksın çocuğuna hepsini anneannesigil yapacak adetten diyor kocama.daha bir kez sormadı kızım bir eksiği varmı bir ucundanda biz tutalım diye. bir tane yelek örmüş onu sokup duruyor gözüme. onun varsa yoksa diğer oğlu ve torunları.bizimkini adam yurduna koymuyor. ama görecek göz lazım. benimkide onlar için beni kırıp yerin dibne sokuyor ben napayım yaa..

benimde en çok zoruma giden bu sanki sadece benim çocuğum bu.bunalmış bir iki geceliğine gitse ne varmış. ben bunalmıyormuyum dedim eve hapsoldum ailem uzakta arkadaşlarım sevdiğim herkes uzakta tümgün evin içinde oturuyorum benim de hakkım var gezip dolaşmaya ama sorumluluklarımı biliyorum sende bilmek zorundasın nasıl göze alacaksın için nasıl rahat edecek hadi senin gittiğin gece doğum yapsam hiçmi korkmuyorsun dedim.doğum tarihi 24 şubat değilmi diyo 35. haftamdayım ne zaman geleceği bellimi olur anlaşmamı yaptın oğlunla şugün gel diye diyorum. tamam gitmiyorum dedi ama burnumdanda getirdi.

aslında o ilk bebeğin ihtiyaçlarını kız tarafı yapar muhabbetini bende duydum biliyomusun.benim ailemde bir çok şeyi aldı.ablalarım annem habire bişiler yaptılar bizde çok az şeye para harcadık.eşimde bi gün kayınvalideme ve teyzesinin yanında söyledi herşeyi sedanın tarafı aldı sizde tık yok diye şakayla karışık söyledi.onlarda zaten adettendir kız tarafı alır gibisinden konuştular.

belkide bu durumu benimsiyorlardır.eşinde nasılsa geliyo diye pek oralı olmuyordur.

ama insan nerden ne gelirse gelsin kendide bişi yapsın istiyor.benimkide son aylara kadar pek oralı değildi.bende sinir olurdum.şunu alalım derdim gerek yok derdi sonra kendine iphone 4 alma planları yapardı.daha ortada beşik yoktu o telefon planı yapardı tabiki aldırmadımm ama son aylarda neyseki olayı idrak ettiki bebeğe yoğunlaştı.

ama eminim bebişiniz gelince çoğu şey değişecekk.bebeğiniz herşeyden herkesten önce gelecek.belliki eşin çocukları seviyor baksana yeğenlerine gösterdiği ilgiden belli.bebeğiniz olunca heleki kendi çocuğu olayların değişeceğini düşünüyorum ben

inşallah canım inşllahh..her defasında içimden birşeyler gidiyor.bu anlattıklarım görünen taraf benim asıl zoruma giden beni bu kadar kolay kırabilmesi benim verdiğim değerin karşılığını verememesi..sizinle konuşunca rahatlıyorum çok özür dilerim başınızı ağrıttım gece gece hakkınızı helal edin..

Cnm anne bebek rahmine düştüğünde anne olur ama baba bebeği baba dediğinde baba olur gibi bir laf vardı , bu sözün gerçeklik payı var cidden, hele bi kucağına alsın babalığın tadına varsında bi gör onu sen, o zaman dilindende elindende düşmez bebeğiniz
Şimdi yüzünü görmediği sesini duymadığı için bu kadar basit geliyor olabilir...
Bide şu adetleri işlerine geldiği gibi yorumlamalarıda çok saçma, ne demekmiş hepsini kız tarafı alır, saçma
bide kendi torunu olacak insan biraz özenirde kendi çapında bişeyler alır içinden geldiği için, yoksa tabiki siz onların parasına muhtaç değilsiniz yani...
Bence varya hiç bişi yapmasın boşver,senin elinde artı 1 demek olur, sende herşeyi göster annem sunu aldı babam bunu aldı, oda utansın ama iğnelemeden söyleki gerçekten utansın

canım ne demek helal olsun tabiki valla bazı şeyleri kimseye söyleyemiyoruz burdan destek alıyoruz.

burcuya katılıyorumm.kesinlikle annelik kadının doğasında var.biz kocalarımıza bile annelik ediyoruz yeri geliyor.ama maalesef babalık öyle diil.onlar kucağına aldıklarında anlıyorlar olayıı.senin eşindeki bu çocuk sevgiyle güzel bir baba olacağını düşünüyorum ben.yeri gelecek sen bile kıskanacaksın yani bence

ama öyle hassasızki kırılmamak elde değil.ama inan en iyisi bile anlıyorum desede neye niye kırıldığımızı çooğu zaman anlamıyolar.gönlümüzü alıyolar ama işte görev icabıı.

sen biraz arada kalıyorsun.annenlere bişi hissettirtmemek adına kendini kasıyorsun.herşeyin yükünü sen taşıma rahat ol biraz.bebeğini düşün sadece kaynananlarıda boşveeerrrr duyma bile.he he diyiver.her dediklerini takarsan ucu bucağı gelmezz.

Bide bu kadar çabuk ayrılık düşünme lütfen cnm, gerçekten evlenmekte ayrılmakta hiç kolay değil iki taraf içinde, dönüm noktaları, heleki bir bebek söz konusu ise o çocuğunda hakkı var mutlu bir ailede yetişmeye, annesiyle babasıyla her ikisiyle birlikte yaşamaya,
Kaynanam onu demiş bunu demiş, eşim şunu düşünememiş diye kendini üzmemeye çalış cnm çok yıpranırsın,çocuğunda yıpranır maalesef, en iyisi çek karşına kocanı düzgün bir zamanda başbaşayken anlat davranışlarının sana hissettirdiklerini, bence geri dönülemeyecek boşanma ile sonuçlanması gereken şeyler değil bunlar, hepimizin dönem dönem yaşayıpta üzüldüğü türden şeyler, bu yüzden hemen ayrılık getirme aklına bunlar bir ders olarak dursun kenarda

kendi zararlarına olan adetlere geçti artık onlar yapmasakta olur derler, işlerine gelen adetlere ise yapılacak adetimiz derler. ben o kadınla aşık atamam o kadar güçlü biri değilim anca ezilir ezdirirm kendimi.her şeye bir cevabı var.ne yapar eder her konuda beni suçlu çıkarır. cevap veremezsin, hayır diyemezsin, karşı çıkamazsın.'' gelin ne ki kapıdaki it der'' çok afedersiniz zihniyeti siz düşünün artık. erkekler doymadan sofraya oturamazsın, hamilemisin hastamısın hiç fark etmez iş manyağı yaparlar insanı.onlardan İzinsiz kocanla biryere gidemezsin, annemlere gidecek olsam birsürü surat yapar kırk tane laf sokup gönderirler, daha neler neler.. benim kocamda azını açıp tek kelam laf etmez oraya gidince onlardan biri olur. uzak durmak istiyorum onada izin vermiyor iki haftada bir oradayız daha benim yaşayacağım önümde ilk erkek torun geliyorki yandım allah yandım..

çok sağolun kızlar çok teşekkür ederim anne nasihati gibi geldi söyledikleriniz sakinleşiyorum sizinle konuşunca. ben ağladıkça yavrum içimde kasılıp,tekme atıp durdu. bir yandanda onu bu kadar gerdim diye kızıyorum kendime. bi doğsun bir alayım onu kucağıma ikimiz içinde büyüyeceğim ikimiz içinde güçlü durmayı öğreneceğim. benim onu üzmeye hakkım yok, onun benden başka kimseside yok Allahım güç versin bize bu zorlu süreçlerde sağsağlim kucağımıza almayı nasip etsin inşallahh..

Cnm kaynanan bu tür saçma sapan laflar söylerken eşin bunları duymazdan mı geliyor?farketmiyormu? onlar gibimi düşünüyor? bide evli barklı insansınız izine ne lüzum var Allah aşkına çocukmusunuz yani.. töbe töbe...
Bence sen kocanı uyandır cnm, kocan olayları görmeye başlarsa ne demek istediğini anlayacaktır,
İşte bak aile farklılıkları nelere yol açıyor maalesef...
Sen kocanın gözünü aç benden tavsiye, diğerleri ne demiş vız gelir tırıss gider

pek bişi yazmıyorum ben.uzaktan takip ediyorum genelde ama dayanamadım valla senin yazdıklarını görünce.Allah sana sabır eşine ve ailesine de vicdan versin cnm... inş bebişin huzur getirir evinize.bunun için dua et... şu son günlerini de böyle sıkıntılarla zehiretme cnm bebeğine de yazık

Cnm keyfine bak gerçekten 3 günlük dünya,hayattan dert alacak şeyleri değil zevk alacak şeyleri düşün, Allah korsun böyle taka taka hastalık sahibi olur insan, tek sana olur o zaman işte, ölüp gitsek sanki çok üzülüceklerde... hıh sevinirler bile, meydan onlara kalır ,çocuğunu eşin alır, çok sevdiğin çocuğunuda hiç sevmediğin kaynanan yetiştirir kendi gibi yapar artık senin hakkındada atıp tutar çocuğa, babasınıda pıstırır,
İşte bu yüzden güçlü olacaksın, öyle bir iki lafı takıp uzun uzadıya canını sıkma, gül geç arkasından bitsin

Bide söylemezsem patlarım, kaynanan geline kapıdaki it diyormuşya sanki kendisi gelin değil...

benim ailemle eşimin ailesi arasında uçurumlar var.böyle yaşamadım görmedim o yüzden hazmedemiyorum.önceleri alışmaya kabullenmeye çalıştım ama olmuyor. eşim ailesi hariç diğer konularda anlayışlıdır ama ailesi söz konusu olunca tanıyamıyorum.tatlılıkla anlatıyorum göstermeye çalışıyorum normalmi bu yaptıkları diyorum normal değil ama bizimkiler böyle kabulleneceksin takma diyor. ama takma demekle olmuyor azını aç bi laf söyle demi kalplerini kırsın demiyorum öyle birşey yapsa önce ben tepki veririm ama güzellikle anne karışmayın de yada anne benim eşim bu anlayışta değil dikkat edin de yokk lal oluyor onların yanında.inşallahh oğlum çaresi olur bazı şeylerin..

amin inşallah canım sağol güzel dileklerin için bebeğime bel bağladım zaten herşeyin çaresi olur diye inşallahh..

tekrar sağolun kızlar çok iyi geldi sizinle dertleşmek.. çok başım ağrıyo gidimde yatayım bari geçer belki migrenim tutacak diye korkuyorum. öpüyorum sizleri dua edin bana..

Öyle ama cnm, değer vermediklerini göstermek istedim birazda, bak erkekler gerçekten en doğrusunu yapıyor, ben eskiden çok takardım o onu dedi bu bunu dedi diye, artık hiiiiç umrum olmuyo,eşimin taktiğini uyguluyorum, insanları 1den 10a kadar puanlıyorum, laflarını ona göre kaale alıyorum, tavrımda ona göre oluyor,başta herkes 5 puan, yaptıklarına göre pıt pıt puanlar düştükçe yada arttıkça gözümde açılıyor, daha bi net görüntü oluşuyo sanki, eşin tarafı içinde bu geçerli,
Bunlar ilerisi için tecrübe olacak ne güzel işte, evet işte o zaman bize geçmişte yapılmasını istemediğimiz şeyleri kendi gelinlerimize yapmıcaz, düşünerek adım atıcaz

Son düzenleme:
Kızlar bende çıkayım saat 3 buçuk olmuş hadi iyi uykular sizede

günaydın güzel anne adayları
kapkaranlık bi ankara sabahına uyandım kızım gelsin de baharı getirsin hayatıma inş
geçmişi okudum da geceki konuya üzüldüm ama bende yorum yapıp uzatmayım dedim
herkese güzel bi gün diliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…