2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

yarın kızımın doğum günü
2011 ocak annesi olacağımı en erken öğrenenlerdendiM
bir sürü şey paylaştık
gün gün bebişleri bekledik
ve artık 1 YAŞINA GELDİLER BÜTÜN BEBEKLERİN YAŞLARINI
:nazar:BİZLERİNDE ANNELİĞİNİN 1.YILDÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUM
canım doğum gününüz kutlu olsun :KK9:

bebeklerınnızın dogum gunlerı kutlu olsun...

bızımde 5 ocaktı dogum gunumuz..kutladık akrabalarımızla..
canım doğum günümüz kutlu olsun :KK9:

Merhaba arkadaşlar,

Uzuuun zamandır yazmıyordum. Doğum günü olan bebeklere güzel yaşlar diliyorum. Ömürleri uzun, sağlıklı ve mutlu geçsin inşallah. Bizim de 3 gün sonra ama biz 22'sinde kutlama yapacağız. Ablam şehir dışında onun da katılmasını istediğim için..

Bu arada çok büyük bir sürpriz oldu ve hamile olduğumu öğrendim 10 gün önce. Şu an 6 haftalık hamileyim :KK49:

canım gözün aydın.hayırlı olsun.sürpriz derken beklemediğiniz bişeymiydi :KK6:

günaydınn şeker anneler.
Geçen yıl bu zamanlar kimimiz yeni doğum yapmış kimimizde heyecanla bebişlerimizi beklemekteydikk, zaman ne çabuk geçiyorr :KK16:
Doğum günü olan kuzuları tebrik ederim, Allah uzuun mutlu ömürler versin inşallah .

son 3-4 gündür pek uğrayamadım topiğe, annem ameliyat oldu rahimini aldılar cuma günü. Benimde 2 ayağım 1 papuca girdi resmen. Bi yanda annem bi yanda kızım ne tarafa koşşacağımı şaşırdım. Kızıma annem bakıyordu, eşimin ailesi uzakta, o da ameliyat olunca dımdızlak kaldık ortada :KK5:. Bu iyileşme süreci benim için epey yorucu geçecek gibi görünüyor, üstüne üstelik iş yerinden de izin alamıyorum ne yazıkki sadece ameliyat günü izin verdiler o kadar.. Şimdi birisiyle anlaştık bi süreliğine anneme gelip hem denize hem ona bakacak. Buraya kadar herşey iyi güzlede havalar acaip bozdu lapa lapa kar yağıyor, bu soğukta sabahın körü minik kuzumu kaldır getir akşamın bi vakti al eve götür çok san sıkıcı :KK25::KK25: hasta olur die korkuyorum, zaten çok mızmızız. üsten bi dişimiz patlamak üzere onun sıkıntısıda var. Anlıyacağınız bunalımlardayımm :KK37::KK37:

Bide ne olduysa biberonu almaz oldu deniz, doğduğundan beri kullanıyoruz ama 1 haftadır yok anacımmmm. Şimdi şimdi anlıyorum ne büyük kolaylıkmış biberon die. Ne güzel gece uykusunda ve sabah uyandığında biberonla besliyodum 10-11 gibide kahvaltısını ediyodu. Amaa şimdii sabahın 6 sında 7 sinde mecbur ya kaşık maması yada kahvaltı hazırlıyorum. İşkence gibi resmennn :KK52::KK52:

Beni emmiyor, biberonla süt içmiyorr. Nasıl beslicem ben bu kızı ???? mamalarına katıyorum süt ama ne kadar yeterli gelirki o , günde en fazla 150 cc. falan oluyodur.

çok geçmiş olsun annene.inşallah biran önce ayağa kalkar.
gerçekten hepsi üst üste gelmiş.biberonu almamasıda can sıkıcı tabi.
bende sütümü sağıyordum bir ara.1-2 ay biberonu vermeyince ağlayan bebek
biberonu istemez oldu.haliyle sağdığım sütler kaldı.tek tek kaşıkla vermek zorunda kaldık.
artık sağmıyorumda.yani özetle zor iş.devam sütünü nasıl içecek bu çocuk.ben memeyide zor veriyorum.
diliyle ittiriyor.bu çocuk nezaman meme meme diye üstüme atlıcak çok çok merak ediyorum.
bal Allah kolaylık versin.sıkıca giydirip götüreceksin.ama sabah sabah çocukla dışarı çıkmak çok zordur bilirim.
uyanmaz,uyanır üstünü giymek istemez.ağlar,huysuzlanır.bide soğuklarda var.inşalalh geçici bir durumdur.
akşam hava kararınca götür.o ayrı bi soğuk zaten.

valla bende dert sahibi oldum.bendede kusma fobisi oluştu.yemeklerde sonra.neyi var anlamıyorum.inşallah reflü değildir.
bebeklerde reflü nasıl anlaşılır kızlar.endoskopi yapmıyorlar değil mi?eskisi gibi veriyorum artırmadım ama şimdi büyümesine
rağmen veridklerim fazla geliyor?
kızlar bide ana öğünlerde ne veriyorsunuz?çorbaya devam mı?yoksa yemek mi veriyorsunuz?
pilav,makarna vs gibi?

çok geçmiş olsun annene.inşallah biran önce ayağa kalkar.
gerçekten hepsi üst üste gelmiş.biberonu almamasıda can sıkıcı tabi.
bende sütümü sağıyordum bir ara.1-2 ay biberonu vermeyince ağlayan bebek
biberonu istemez oldu.haliyle sağdığım sütler kaldı.tek tek kaşıkla vermek zorunda kaldık.
artık sağmıyorumda.yani özetle zor iş.devam sütünü nasıl içecek bu çocuk.ben memeyide zor veriyorum.
diliyle ittiriyor.bu çocuk nezaman meme meme diye üstüme atlıcak çok çok merak ediyorum.
bal Allah kolaylık versin.sıkıca giydirip götüreceksin.ama sabah sabah çocukla dışarı çıkmak çok zordur bilirim.
uyanmaz,uyanır üstünü giymek istemez.ağlar,huysuzlanır.bide soğuklarda var.inşalalh geçici bir durumdur.
akşam hava kararınca götür.o ayrı bi soğuk zaten.

valla bende dert sahibi oldum.bendede kusma fobisi oluştu.yemeklerde sonra.neyi var anlamıyorum.inşallah reflü değildir.
bebeklerde reflü nasıl anlaşılır kızlar.endoskopi yapmıyorlar değil mi?eskisi gibi veriyorum artırmadım ama şimdi büyümesine
rağmen veridklerim fazla geliyor?
kızlar bide ana öğünlerde ne veriyorsunuz?çorbaya devam mı?yoksa yemek mi veriyorsunuz?
pilav,makarna vs gibi?

çok saol dirim'cimm geçmiş olsun dileklerin için.
Şimdi de kusma mı başladı sizde ??? çok şükür bizim öle bi prblemimiz olmadı ne bebekken ne şimdi. ama bi 10 gün önce annme nişastayla muhallebi gibi bişi yaptı. 2-3 kaşık yedi fışkırır gibi kustu şaşırdık :KK53::KK53: yarım saat sonra tekrar yedirmeye çalıştık 2 kaşıktan sonra yine aynı şeyi yaptı, yani öle böle değil bildiğin şakır şakır kustu çocuk. Ama ondan sonra bidaha öle bişi olmadı. Ben o muhallebiye bağladım daha da vermedim zaten. Sende yedirdiklerini bi değiştir belki verdiğin şeyden oluyodur tatlım.

benimki ne makarna ne pilav nede yemek yemiyor sadece çorba ve kaşık maması :KK50: halaaa yatarak yediriyorum etrafımdakiler oturarak alıştır dio ama o zamanda eliyle çıkarıyor ağzındakini ama yattığında eline bişi veriyorum oyalanıyor o şekilde yiyor. Akşamları mama sandalyesine koyup yanımızda alıyorum bizim yediklerimizden vereyim die ama ne mümkün kafayı bi oraya bi buraya savuruyor, kendi yemek istiyor ama oyun için elinde mıncıklıyor yerlere atıyorrr :KK37::KK37:

doğum günü olan tüm bebişlere hayırlı ömürler diliyorum.

we-ra gözün aydın mı demeliyim yoksa Allah yardımcın olsun mu demeliyim bilemedim.:KK53:yinede sağlıkla al meleğini kucağına:nazar::emir_bebek:

çok saol dirim'cimm geçmiş olsun dileklerin için.
Şimdi de kusma mı başladı sizde ??? çok şükür bizim öle bi prblemimiz olmadı ne bebekken ne şimdi. ama bi 10 gün önce annme nişastayla muhallebi gibi bişi yaptı. 2-3 kaşık yedi fışkırır gibi kustu şaşırdık :KK53::KK53: yarım saat sonra tekrar yedirmeye çalıştık 2 kaşıktan sonra yine aynı şeyi yaptı, yani öle böle değil bildiğin şakır şakır kustu çocuk. Ama ondan sonra bidaha öle bişi olmadı. Ben o muhallebiye bağladım daha da vermedim zaten. Sende yedirdiklerini bi değiştir belki verdiğin şeyden oluyodur tatlım.

benimki ne makarna ne pilav nede yemek yemiyor sadece çorba ve kaşık maması :KK50: halaaa yatarak yediriyorum etrafımdakiler oturarak alıştır dio ama o zamanda eliyle çıkarıyor ağzındakini ama yattığında eline bişi veriyorum oyalanıyor o şekilde yiyor. Akşamları mama sandalyesine koyup yanımızda alıyorum bizim yediklerimizden vereyim die ama ne mümkün kafayı bi oraya bi buraya savuruyor, kendi yemek istiyor ama oyun için elinde mıncıklıyor yerlere atıyorrr :KK37::KK37:
canım biz ne zamandır yatırarak yedirmiyoruz.kusmaya başladığından beri sanırım.ondan kusuyor diye.oturtarak yedirmeye başladık.
ama haftasonu tekrar başladı kusma,hemde oturtarak yedirdiğimiz halde.önüne tencere tava ne varsa koyuyoruz.çizgi film de açıyoruz.eline de kaşık veriyoruz.tencereye vuruyor:)bazen yerken kaçıyor,üstümüze atlıyor.aslında yatırarak yedirmek daha kolay oluyor.biz sadece yoğurdu yatırarak yediriyoruz.sulu olduğu için.ağzını açarak yani bu severek oluyor:))) yediği yemeklerde bile sanki boğazına bişey takılıyor gibi oluyor.sanki püreliyi yiyemiyor gibi yani yada gak yaparken geliyor.o yüzden daha büyük pürelere geçemedim bile.
bizimki belli ediyor bide yememek için çok direniyor acaba reflü mü var diyorum.doktora söylicem ama endoskopisiz anlayamaz sanırım.küçücük bebeğede endoskopi çok kötü olur.aynen canım yediklerimizden bile tattıramıyorum.2-3 taneden sonra ağzında bekletiyor.yere püfürtüyo.resmen savç yapıyoruz.yemek yediriyoruz diye bide sinirleniyo bize,bağırıyo :KK53:

canım biz ne zamandır yatırarak yedirmiyoruz.kusmaya başladığından beri sanırım.ondan kusuyor diye.oturtarak yedirmeye başladık.
ama haftasonu tekrar başladı kusma,hemde oturtarak yedirdiğimiz halde.önüne tencere tava ne varsa koyuyoruz.çizgi film de açıyoruz.eline de kaşık veriyoruz.tencereye vuruyor:)bazen yerken kaçıyor,üstümüze atlıyor.aslında yatırarak yedirmek daha kolay oluyor.biz sadece yoğurdu yatırarak yediriyoruz.sulu olduğu için.ağzını açarak yani bu severek oluyor:))) yediği yemeklerde bile sanki boğazına bişey takılıyor gibi oluyor.sanki püreliyi yiyemiyor gibi yani yada gak yaparken geliyor.o yüzden daha büyük pürelere geçemedim bile.
bizimki belli ediyor bide yememek için çok direniyor acaba reflü mü var diyorum.doktora söylicem ama endoskopisiz anlayamaz sanırım.küçücük bebeğede endoskopi çok kötü olur.aynen canım yediklerimizden bile tattıramıyorum.2-3 taneden sonra ağzında bekletiyor.yere püfürtüyo.resmen savç yapıyoruz.yemek yediriyoruz diye bide sinirleniyo bize,bağırıyo :KK53:

bu modeller hep aynı oluyor desene dirimmm :KK9::KK9: yemeleri savaş, içmeleri savaş uyumaları ayrı bi savaşş :):) bizim ki altını açarken bile kıyamet kopartıyorr :KK52::KK52:

bence dr.la bi görüş bilmiyorum ama belki endoskopisiz bi yöntem vardır illa ki yoksa el kadar bebeye öle şeymi yapılır :44:

aynen bizimki bu aralar viyak viyak uyumam diye bi çığlıklar,
üstünü soyarken iyi giydirirken cinleniyor:)
şimdide kullanmadığımız bir odayı (daha doğrusu süpürge vs.koyduğumuz) gözüne iliştirdi.oraya gitmek istiyor
götürmessek çığlığı koparıyor.ağlamalar felan.gözünden yaş da geliyor bi görsen
çok numaracı bi çocuk,dediğini yapmassak atıyo kendini yerlere.1 yaşına gelecek nerdeyse.bu yaşta böyleyse diyorum
yandık yani:)
canım deniz yürümeye başladı mı?
bizimki 2-3 adım atıp düşüyor.ama tembel çıktı biraz:)

bende endoskopiden korkuyorum,küçücük bebeğe yavrum benim.ben yaptırdığım için biliyorum çok zor
doktorla görüşücem gittiğimde
canım 1yaş aşıları zor oldu mu?

Son düzenleme:
biz 1 yaş aşımızı cuma günü yaptırdık,akşama doğru ateşlendi huysuzlandı ateş düşürücü verdim onunla uyudu.

pek keyfim yok
bazen herşey insanın üstüne geliyor
buğünde onlardan.inş. buğün çok huysuzlanmaz oğlum
çünkü hiç halim yok.

:KK43::KK43:

biz 1 yaş aşımızı cuma günü yaptırdık,akşama doğru ateşlendi huysuzlandı ateş düşürücü verdim onunla uyudu.
doktorumuzda doğum gününden bir gün sonra gelin demişti.rahatsızlanan bebekler olduğu için.çok geçmiş olsun.
bu arada doğum gününüz de kutlu olsun.inşallah ailesine vatanına hayırlı bir evlat olur

pek keyfim yok
bazen herşey insanın üstüne geliyor
buğünde onlardan.inş. buğün çok huysuzlanmaz oğlum
çünkü hiç halim yok.

:KK43::KK43:
canım ailevi sanıırm.inşallah sorunların üstesinden gelirsin

aynen bizimki bu aralar viyak viyak uyumam diye bi çığlıklar,
üstünü soyarken iyi giydirirken cinleniyor:)
şimdide kullanmadığımız bir odayı (daha doğrusu süpürge vs.koyduğumuz) gözüne iliştirdi.oraya gitmek istiyor
götürmessek çığlığı koparıyor.ağlamalar felan.gözünden yaş da geliyor bi görsen
çok numaracı bi çocuk,dediğini yapmassak atıyo kendini yerlere.1 yaşına gelecek nerdeyse.bu yaşta böyleyse diyorum
yandık yani:)
canım deniz yürümeye başladı mı?
bizimki 2-3 adım atıp düşüyor.ama tembel çıktı biraz:)

bende endoskopiden korkuyorum,küçücük bebeğe yavrum benim.ben yaptırdığım için biliyorum çok zor
doktorla görüşücem gittiğimde
canım 1yaş aşıları zor oldu mu?

dirim sen böle yazdıkça sanki denizi anlatıyosun gibi geliyorr :KK52: bizimkide ille istediği olacak olmazsa yandım ağlıyor hemen sanki gözyaşları hazırda belkiyor hemen akıveriyor.:KK16:
denizde 2 adımdan sonra kapaklanıyor yere, pek istekli değil yürümek için emeklemek daha cazip geliyor ona. kollarından tutup yürütüyorum onu bırakacağımı anladığında oturuyor hemen yere, hiiç ben yürüyeyim çabası yokk.

bizim aşımızda hiç sorun olmadı, aksine mayıştı bi durgunlaştı :):)

bu arada kızlar ilk adım ayakkabısı kullanıyormusunuz ??? biz 4-5 aydır adidas'ın bebek patiğini kullanıyorduk altı yumuşak. tabii küçük gelmeye başladı. yeni bitane aldım adidastan bildiğin spor ayakkabı gibi çoook şekerr ama tabanı kalın ve sert hoş biraz büyük geldi ama 2-3 ay sonra tam olur. Sonra internette araştırdım ama aklım karıştı. sizlerin ne kullandığınzı merak ettim açıkcası ? bu konuda bana fikir verebilecek olanınız varmı ???

oyy kıyamam ona, geçmiş olsunnn artık bi süre rahatlar aşı falan yok :KK52:

bizde dayday deyip elini bırakıyoruz pat yere atıyor kendini:)
biz alışveriş merkezinden yürüme ayakkabısı diye almıştık taa ne zaman.ama daha hiç kullanmadım.
25 numara.dışarı çıkmadığımız için gerek kalmıyor.bilmiyorum altı çok sert değildi galiba.çokta yumuşak değil.
ama yürüme ayakkabısı diye satılıyor.

tam olarak okuyamadım geçmişi ama aklımda kalanlara cevap yazacağım.
kızımın doğuştan reflüsü vardı,teşhis için endoskopi en son kullanılan yöntem rahat olun arkadaşlar.önce sizin anlattıklarınıza göre koyıluyor teşhis,tedavi onuç vermezse mide filmi çekiliyor.belli bir açlık süresi var tam hatırlamıyorum,açken bir ilaç içiriyorlar ve film çekiliyor,ilacın midede dolaşımı inceleniyor.eğer bunlarla da anlaşılmazsa endoskopi gibi yöntemler uygulanıyor,ama çok nadir durumlarda.
kusmadan çok çektik biz şimdi eskisi gibi kalmadı çok şükür.6,5 aylıkken başladık oturarak yemeye,çok zor oldu ama alıştı.zaten pek yemediğinden sorun olmuyor:)önüne oyuncaklarını koyup reklam açıyorum,yerse bu şekilde yiyor sadece.bir kaşık isteyerek yese gözümden yaş gelir eminim,unuttuğum bir manzara.açlıktan ölse bile bu şekilde zorla yiyor,huy edindi artık.
kızım 1,5 aydır yürüyor.ortopedik ayakkabı giydiriyorum dışarda,evde çorapla bal yazmış sanırım,emin ol yürümek için hiç ama hiç uygun değil.yürümeye yeni başlayan çocuk çıplak ayağa en yakın ayakkabıyla dolaşmalıymış.yani tabanı mümkün olduğunca ince ve yumuşak olacak.ben de pumadan çok beğendim ama ayak yapısına uygun olmadığından ilerki zamanlarda alınmak üzere erteledim:))kızımın şu an yürüme konusunda sıkıntısı yok,dağda bayırda yürüyecek kıvama geldi maşallah ama yine de 5-6 ay daha normal ayakkabı giydirmeyi düşünmüyorum.
bugün doktora götrdük kızımı,yaşına 10 gün var ama erken olması gerekti kontrolü.sağolsun doktoru gördüğü anda yaygarayı kopardığından ne tartıldı ne boyu ölçüldü adam gibi.beslenmesini çok yetersiz buldu doktor,yarın çıkacak kan sonucuna göre vitamin takviyesi yapacak.yoğurt,süt,peynir,meyve,sebze,yumurta...hiçbirini yemiyor.geceleri 300 cc kadar devam sütü,biraz kaşık maması ve tarhana sadece.kilosunda sıkıntı görünmese de bu beslenme tipi çok kötü dedi doktor,inşallah kansızlık falan çıkmaz ilaç da içiremiyorum çünkü:KK43:

dirim teşekkür ederim canım,Rabbim cümlemizin evladını hayırlı evlat eylesin.
esra beslenme konusu benimde en büyük derdim.çocuk süt dışında hiçbirşey yemiyor.yaşına girdiğinden beri keçi sütü veriyorum,boyu kilosu iyi ama tek tip beslenme hiç iyi değil.

kızımın doğuştan reflüsü vardı,teşhis için endoskopi en son kullanılan yöntem rahat olun arkadaşlar.önce sizin anlattıklarınıza göre koyıluyor teşhis,tedavi onuç vermezse mide filmi çekiliyor.belli bir açlık süresi var tam hatırlamıyorum,açken bir ilaç içiriyorlar ve film çekiliyor,ilacın midede dolaşımı inceleniyor.eğer bunlarla da anlaşılmazsa endoskopi gibi yöntemler uygulanıyor,ama çok nadir durumlarda.
kusmadan çok çektik biz şimdi eskisi gibi kalmadı çok şükür.6,5 aylıkken başladık oturarak yemeye,çok zor oldu ama alıştı.zaten pek yemediğinden sorun olmuyor:)önüne oyuncaklarını koyup reklam açıyorum,yerse bu şekilde yiyor sadece.bir kaşık isteyerek yese gözümden yaş gelir eminim,unuttuğum bir manzara.açlıktan ölse bile bu şekilde zorla yiyor,huy edindi artık.
kızım 1,5 aydır yürüyor.ortopedik ayakkabı giydiriyorum dışarda,evde çorapla bal yazmış sanırım,emin ol yürümek için hiç ama hiç uygun değil.yürümeye yeni başlayan çocuk çıplak ayağa en yakın ayakkabıyla dolaşmalıymış.yani tabanı mümkün olduğunca ince ve yumuşak olacak.ben de pumadan çok beğendim ama ayak yapısına uygun olmadığından ilerki zamanlarda alınmak üzere erteledim:))kızımın şu an yürüme konusunda sıkıntısı yok,dağda bayırda yürüyecek kıvama geldi maşallah ama yine de 5-6 ay daha normal ayakkabı giydirmeyi düşünmüyorum.
bugün doktora götrdük kızımı,yaşına 10 gün var ama erken olması gerekti kontrolü.sağolsun doktoru gördüğü anda yaygarayı kopardığından ne tartıldı ne boyu ölçüldü adam gibi.beslenmesini çok yetersiz buldu doktor,yarın çıkacak kan sonucuna göre vitamin takviyesi yapacak.yoğurt,süt,peynir,meyve,sebze,yumurta...hiçbirini yemiyor.geceleri 300 cc kadar devam sütü,biraz kaşık maması ve tarhana sadece.kilosunda sıkıntı görünmese de bu beslenme tipi çok kötü dedi doktor,inşallah kansızlık falan çıkmaz ilaç da içiremiyorum çünkü:KK43:

geçmiş olsun esraa, inşallah sonucları iyi çıkar kuzucuğununn. Sizinkinin maşallahı varr erken yürümüş aslında yürüseler bi dert yürümeseler ayrı bi dert. Zamanla hepsi olacak inşallah. Ayakkabı konusu benim kafamı gerçekten kurcalıyorr, bide kızım sağ ayağını yan ayıtor nası anlatayım böle paytak paytak yürüyor :KK52: önümüzdeki hafta bi ortopediste götürüp baktırıcam, kendi kafama göre ortopedik ayakkabı kullanmak istemiyorum eğer ayağında bi prblm yoksa kullanılması sakıncalı die biliyorum.

kızlar bal ve inek sütü vermeye başladınız mı?

ben her 2 sinide vermiyorum bana kalsa verirdim ama dr. henüz vermicez dedi hatta buna ek olarak yumurtanın beyazıda yok dedi bize:KK20: Benim kız artık biberon almadığı için işşim epey zorlaştı. zira gece sütle besliodum uykusunda ama şimdi içmiyor, her türlü denedim oyun oynayarak, uyurken , uyanınca, yokkk ne olduysa oldu almıyorr velett. Ee haliyle süt alımıda azaldı, sadece biraz kahvaltılarına , kaşık mamasına katabiliyorumm :KK43: başka ne şekilde verebilirim hiç bi fikrim yokkk.
Bardaktan içirmeyi denedim onuda istemiyorr. formul şeklinde olan junior sütlerden aldım olmadı olmadı olmadııııııııııııııııı:KK47:
zaten 1 kilo kaybetti 1 ayda, şimdi halimiz ne olur bilmemm

bal10,
canım sağol inşallah iyi çıkar sonuçlar.
ayakkabı konusu şöyle,piyasada ortopedik diye satılanlar zaten gerçek ortopedik ayakkabı değil.bunlar normalde ayak tipine göre özel olarak yapılıyor,bakma çarşıda pazarda satılanlara hemen isim konduğuna.sen biraz göz kararı alacaksın yani,adı ne olursa olsun,tabanı oldukça esnek ve yumuşak olacak.ama madem ayak yapısından şüpheleniyorsun( ki umarım normaldir) doktora göster,gerçekten ortopedik ayakkabı gerekirse uygun bir yerde yaptırırsın.
denizi biberonu bırakması kötü olmuş,ben o keyfi nerdeyse hiç yaşamadım,o yüzden ne büyük nimet olduğunu iyi biliyorum.kızım sadece uyurken alıyor biberonu,tabi kaşıkla da almıyor mama ya da sütü.sırf bu yüzden 6. ayda sütü kestim ben.içmedi çünkü,uyurken de her zaman almıyor,sağdığım sütler çöpe gitti sürekli.baktım hem sütüm az,hem çok canım yanıyor sağdıkça,kendi isteğimle bıraktım sağmayı.çok imreniyorum zaten şu devam sütünü,inek sütünü artık ne olursa,kaşıkla bile olsa içen çocuklara.ben kızım azıcık içsin diye gece başında nöbet tutuyorum uyurken.öyle uykunun her anında da olmuyor,denk getirmek için uğraşıp duruyorum.
şu an heyecanla yarını bekliyorum,bir umut demir eksikliği çıkmazsa diye.yani beslenmesi çok düzensiz ama kilo alıyor öyle böyle,inşallah yediği kadarı demir ihtiyacını da karşılıyordur:KK43:

Bugün Ege'ciğim de 1 yaşına girdi :) Ocak bebeklerinde mi var bu beslenme sorunları bilmiyorum. Benim de oğlum gayet iştahsız bir bebek, zaten düşük kilo doğdu, öyle de gidiyoruz. Dahası pütürlü yemek gibi bir isteği yok asla.. 10 ay blender kullanmazken 1 hafta ağzına doğru dürüst çorba, mama sürmeyince blenderdan geçirip vermek zorunda kaldım ve o şekilde biraz biraz yemeye başladı. Hala öyle gidiyoruz. Arada çatalla ezerek versem de bu durumdan hiç memnun değil. Öyle verdiğim zaman ağzını kilitliyor. Doktor bana bu yüzden kızsa da ne kadar çaresiz olduğumu anlayamadı. Ayrıca cep telefonumdan pepee vs izleterek yediriyorum bu da ayrı üzücü bir durum. Gerçi ben nasıl ve ne yerse yesin yeter ki yesin kıvamına çoktan geldim.. Yürüme konusunda ise tay tay durup kendini en yakın tutunacağı yere atma durumundan başka yürüme emaresi yok. 1-2 ay daha yürümesini beklemiyorum :)

Hamileliğimle ilgili güzel dilekleriniz için sağolun arkadaşlar. Beklemediğimiz bir durumdu çünkü öyle bir düşüncemiz yoktu ve korunuyorduk (eşim) Ama imkansız diye bir şey yokmuş işte.. Gerçi bugün doktor biraz olumsuz konuştu. Kalp atışlarının düzensiz olduğunu ve 1 hafta küçük göründüğünü söyledi. Hayırlısı olur inşallah. 2 hafta önce korkunç bir durummuş gibi gelse de şu an çok istiyorum 2. bebeği. Dediğim gibi hayırlısı olur inşallah.

Esracım u alıntıyla ayakkabı konusuna değinmek istedim.(Çocuğunuzun yalın ayak yada çorapla ilk adımları atmaya başlaması ve yürümesinin herhangi bir problem yaratmayacapını belirten uzmanlar, aksine bu durum ayak sağlığı için oldukça önemli olduğunu belirtriyor Uzmanlar, anne ve babaların çocuklarının ayak sağlığına önem vermedikleri belirterek ayakkabı giydirilmesinin oldukça yanlış olduğunu belirtiyor Ayakkabı ile değil yalan ayak yürüyen çocukların ayak kaslarının normal gelişmesi açısından oldukça öenmli olduğu belirtiliyor Bebeklerin en az iki yada üç hafta yalın ayak yürüdükten sonra ayakkabı alınmasını ve ayak sağlığının tam olarak gelişmesini bekletme yarar olduğunu belirtiyor)
ayrıca biberon konusunda bzde sıkıntı yaşıyoz gece kaşıkla bir meme bir mama öyle ağzını açtırıyoz.bu ok yorucu oluyor.biz 1 yaş aşısını unuutuk üzerinden 1 hafta geçti umarm bir sıkıntı olmaz.

Kaynak: Yeni yürüyen bebeğe ayakkabı giydirmeyin

X