tam olarak okuyamadım geçmişi ama aklımda kalanlara cevap yazacağım.
kızımın doğuştan reflüsü vardı,teşhis için endoskopi en son kullanılan yöntem rahat olun arkadaşlar.önce sizin anlattıklarınıza göre koyıluyor teşhis,tedavi onuç vermezse mide filmi çekiliyor.belli bir açlık süresi var tam hatırlamıyorum,açken bir ilaç içiriyorlar ve film çekiliyor,ilacın midede dolaşımı inceleniyor.eğer bunlarla da anlaşılmazsa endoskopi gibi yöntemler uygulanıyor,ama çok nadir durumlarda.
kusmadan çok çektik biz şimdi eskisi gibi kalmadı çok şükür.6,5 aylıkken başladık oturarak yemeye,çok zor oldu ama alıştı.zaten pek yemediğinden sorun olmuyor:)önüne oyuncaklarını koyup reklam açıyorum,yerse bu şekilde yiyor sadece.bir kaşık isteyerek yese gözümden yaş gelir eminim,unuttuğum bir manzara.açlıktan ölse bile bu şekilde zorla yiyor,huy edindi artık.
kızım 1,5 aydır yürüyor.ortopedik ayakkabı giydiriyorum dışarda,evde çorapla bal yazmış sanırım,emin ol yürümek için hiç ama hiç uygun değil.yürümeye yeni başlayan çocuk çıplak ayağa en yakın ayakkabıyla dolaşmalıymış.yani tabanı mümkün olduğunca ince ve yumuşak olacak.ben de pumadan çok beğendim ama ayak yapısına uygun olmadığından ilerki zamanlarda alınmak üzere erteledim:))kızımın şu an yürüme konusunda sıkıntısı yok,dağda bayırda yürüyecek kıvama geldi maşallah ama yine de 5-6 ay daha normal ayakkabı giydirmeyi düşünmüyorum.
bugün doktora götrdük kızımı,yaşına 10 gün var ama erken olması gerekti kontrolü.sağolsun doktoru gördüğü anda yaygarayı kopardığından ne tartıldı ne boyu ölçüldü adam gibi.beslenmesini çok yetersiz buldu doktor,yarın çıkacak kan sonucuna göre vitamin takviyesi yapacak.yoğurt,süt,peynir,meyve,sebze,yumurta...hiçbirini yemiyor.geceleri 300 cc kadar devam sütü,biraz kaşık maması ve tarhana sadece.kilosunda sıkıntı görünmese de bu beslenme tipi çok kötü dedi doktor,inşallah kansızlık falan çıkmaz ilaç da içiremiyorum çünkü