2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

zeytini nasıl veriyorsunuz? tuzunu alıyormusunuz? ben sabah emzirdikten sonra devam maması ile kahvaltı yapıyor. siz nasıl yapıyorsunuz kahvaltıyı?

ben zeytın ılk baslarda suya koydum.ama şimdi koymuyorum..
bızım buralarda zeytın çok...
sogal olanı alıyorum..market zeytını degıl.koyluler yapıyorr..

bende kahvaltı verıyorum dırek..
yumurta recel ekmek .kaymak( bazen,kendım yaptıgım kaymak).yogurt az..yumurta sarısını yumamaz dıye kahvaltıda mutlaka oluyor yogurt..yoksa yutamıyor..tukuruyor..

evet en agır ıs annelık..
koşturmaca..hiç oturmak yok...

gezinirken gördüm bal10 sende esk.desin demek.benim de 3 ocak doğumlu bir oğlum var.acıbadem de kime gidiyorsunuz?bizde cuma günü ümit has.ne gideceğiz.çok korkuyorum ben de.

canım teşekkür ederim verdiğin bilgiler için

yok canım hiç denemdimm. şu anda mevsimide değil sanırım incirle armutunn yada ben yanlış biliyo olabilirim yinede manavlara bi bakayımm. Çok saol.
Sanırım diş çıkarıcaz o yüzden bugün ishal olmuş kızımm ya yapamıyor ya çok yapıyor ayarı yok yani bizimkinin :)

evet yılbaşı günü doğdu canımm, geçen yılbaşı akşam hastanede ağrıdan kıvranıyordum ne yazık ki

gezinirken gördüm bal10 sende esk.desin demek.benim de 3 ocak doğumlu bir oğlum var.acıbadem de kime gidiyorsunuz?bizde cuma günü ümit has.ne gideceğiz.çok korkuyorum ben de.

canım ben esk.de değil bilecik teyim ama bilirsin çok yakın bi ayağımız orda
Ben ümit hastanesinde doğum yaptım, ilk bi kaç kez oraya götürdüm denizi fatih ve şadi beye. Ama çok kalabalık oluyor ve hiç bizim istediğimiz tarihe randevu alamıyoruz die bıraktım. Şimdi acıbademde nuray hanıma götürüyorum, 3. ayından beri ona gidiyoruz.

teşekkür ederim :)

dün sağlık ocağına gittik ve 1. yaş aşılarımızı olduk.iki aşı yaptılar,bir kol ve bir bacaktan.götürmeden hemşireyi arayıp sordum,carpol içirmeye gerek var mı diye,gerek olmadığını söyledi.geçekten de bu aşılar sorun yaratmadı çok şükür.ateş yapmadı.rahat atlattık.yanlız aşı olurken hemşireye bir bakışı vardı bizimkinin,sen benim canımı niye yaktın der gibiydi.artık büyüdü bizim bebişler valla,herşeyi anlıyorlar.
özel aşılardan bahsetti hemşire,eğer dışardan alırsak su çiçeği aşısını 15.ayda,hepatit A aşısını da 2 yaşında yapıyorlarmış.bunun dışında 1,5 yaşında sağlık ocağının yapacağı aşı varmış ve okul çağına kadar başka aşı yokmuş.
artık yemek konusunda herşey serbest,yasak yok dedi.ben denedim bal ve yumurta beyazını ama alışık olmadığı için tükürdü,yemedi.nasıl alıştıracağız bilmiyorum.zaten bu aralar diş yüzünden hiç bişey yemiyor yavrucuğum.kiloyu 10 (geçen ay doktor 10 kilo ölçmüştü),boyu da 77 cm ölçtü eğer yanlış değilse.bakalım yarın doktor randevumuz var,orda ne ölçecekler?

maşallah sizeee, büyükk adam oldu artık mete :):)

mrb arkadaşlar
yaş günlerine çok az kaldı
bende doğum günü yapmak istiyorum dedeleri teyzeleri amcaları çagıracagız.
inş. düşündüğüm gibi olur.
bol bol foto çekeyim diyorum anı kalsın.

arkadaşlar benim oğlum beni emiyor uyurken beni emerek uyuyor.
2 gündür sol gögsümde sızlama agrı oluyor sizde oluyormu böyle birşey.

bizimkide daha yürüyemiyor çabalıyor ama.

ne şeker kızın var öyle
güneşleniyormu annesi
yerim ben onu ne şeker bakıyor
canım armut mevsimi diye biliyorum.kabızlığa en iyi gelen armutmuş.kaysıdan ziyade
incirde kuru incir sanırım.yaş incir olmaz zaten

maşallah size canım aşılarınızıda iyi atlatmışsınız.
süt vermeye başladın mı canım?
valla bizimki sütü nasıl içecek bilmiyorum.
bende sütten korkuyorum içmez diye
malum iştah yok bizdede
emerken mi ağrıyor,bende olmuyor birini emzirirken diğeri sızlıyorsa süt iniyordur.

emdirirken değil.normal bir anda.
bende anlamadım.niye acaba.
sütüm kesiliyor olabilirmi acaba.

canım emiyorsa süt niye kesilsin ki?bence süt iniyordur.yada kendin üşütmüş olabilirsin.
sık emzirmiyormusun?acaba göğsünde çok mu bekliyor süt?
sütten kesilince nasıl oluyor bilmiyorum?

daha önce yazmiştim son dört aydir boyu hep aynı 75 cm diye...dün ve onceki gün iki ayrı doktora ölçtürdüm..boyunu biri 78 digeri 77 dedi...aynı olmasa bile degerler uzamiş olmasına sevindim...saniyorum oncekilerde yanlış ölçüldü...doktor boyu kilosu falan iyi dedi...herşeyden yiyorsa sorun yok dedi...
nerdeyse 2 aydir çekilmiş ceviz ve fındığı 2 çay kaşıgı kadar meyve püresine yada kaşık muh. ekleyerek veriyorum...baligi bulundugum bölgede olmadıgı için veremiyordum ama 1 aydir istanbuldayim bi kaç kez çinekop verdim yedi
ama sormak istiyorum yine doktora balık hapi kullanalim mi diye...bi doktora sormuştum acd vitanimi kullaniyoruz biz ondan aliyor zaten vitamin demişti tekrar balık hapina gerek yok demişti?
siz kullaniyormusunuz omega3 ile ilgili bir ilaç??

maşallah sizeee, büyükk adam oldu artık mete :):)

evet canım,büyüdüler artık :))

doktora gidince sağlık ocağına benzetti ve iğne yapılacak zannedip korktu sanırım,sürekli ağladı.bir de kan alınması gerekiyordu.koldan almaya çalıştılar.perişan oldu yavrum.o kadar sinirlendi ki anlatamam,resmen burnundan soluyordu.zar zor aldılar kanı.demirimiz düşük çıktı.en az 60 olması gerekiyormuş,bizimki 58 geldi.bu yüzden doktor vitamin ve demire devam etmemizi istedi.ben vitaminini hergün düzenli veriyordum ama demir vermiyordum.artık onu da vereceğiz ne yapalım.10,2 kg ve 77 cm ölçüldük doktor da herşey serbest artık herşeyden yiyebilir dedi.

süt de içmiyor.zaten bu aralar hiç birşey yediği içtiği yok.canım çok sıkılıyor bu yüzden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…