2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

doğum gününüz kutlu olsun.Rabbim uzun ve sağlıklı ömürler versin.:KK71:

amin.çok teşekkür ederim.

gerçekten güzel bir doğum günü partisi oldu.evi balonlarla süsledik,oğlum çok sevdi balonları,elleriyle vurdu,oynadı.kalabalık olması da hoşuna gitti,ondan ona gezdi durdu ve bir sürü hediye aldı.pastamız da çook güzel oldu.içime sindi.görünüşü süperdi,resimdekinden daha güzel görünüyordu.ilk yaş hatırası olarak misafirlerimize bebek şeklinde küçük biblolar almıştım,onları verdik.bolca fotoğraf,video görüntüleri,mum üfleme,iyi ki doğdun şarkısı...hepimizin mutlu olduğu bir kutlama oldu.darısı sizlere kızlar...

gerçekten güzel bir doğum günü partisi oldu.evi balonlarla süsledik,oğlum çok sevdi balonları,elleriyle vurdu,oynadı.kalabalık olması da hoşuna gitti,ondan ona gezdi durdu ve bir sürü hediye aldı.pastamız da çook güzel oldu.içime sindi.görünüşü süperdi,resimdekinden daha güzel görünüyordu.ilk yaş hatırası olarak misafirlerimize bebek şeklinde küçük biblolar almıştım,onları verdik.bolca fotoğraf,video görüntüleri,mum üfleme,iyi ki doğdun şarkısı...hepimizin mutlu olduğu bir kutlama oldu.darısı sizlere kızlar...

gerçekten çok güzel bir doğum günü olmuş. biz de yapacağız inşallah. 17 ocak doğumlu tam gününde olmuycak, belki erken yapacağız babası şehir dışında olduğu için 10 gün içinde yapmayı düşünüyoruz geldiğinde. umarım bütün bu ayın çocukları çok sağlıklı ve uzun güzel bir hayat sürerler, ve mürüvvetlerini görürüz inşallah. oğlum eline ne zaman bir anahtar alsa ki, anahtarlıklarla oynamayı çok seviyor her çocuk gibi, inşallah en güzel arabaya da binersin, en güzel evlerle de oturursun diyorum. umarım çocuklarımızın bahtı şansı açık olur, ve allah onlara çok cömert olur inşallah , ne de olsa onun katında herşey boldur, oğlumla birlikte sizlerinkilerin de umarım.

ilk yaş çok heyecanlıyım.. 1 sene nasıl geçti diye düşünürken bile gözlerim doluyo... herşeyden önce hayatımda en özel en anlamlı şey kızım bunu çok iyiy anlıyorum.. benim hissetttiklerimi hepiniz çok iyi anlıyosunuz zaten, fazla söze gerek yok :)

bütün yavrularımız upuzun sağlıklı mutlu sevdikleriyle birlikte muhteşem bi ömür geçirsinler.. iyi yazılar yazsın Allah..

bu arada benim kuzu 1 ocakta doğdu ama yılbaşı ertesi malum.. 1 hafta sonrasında kutlıcaz...

nasılsınız güzel anneler
çok şükür biz iyiyiz grip atlattık bende hala devam ediyor.
bende yaşadığım sorun hep yanımda olmamı istiyor çalışmıyorum.
hep benle beraber bundan kaynaklanıyor ama olmuyor böylede.
kimsenin yanında kamıyor ne dede ne nene sadce baba ve ben.
buda beni üzüyor aslında.
bakalım belki bir yaşından sonra biraz alışır.
canım oğlun sürekli seni gördüğü için yapıyordur.
bizdede tam tersi.herkesin yanında duruyor.aramıyor pek bizi
çalıştığımız için sanırım

ayyyyy çook teşekkür ederim kutlama mesajınız için.çok mutlu oldum.
evet aylar çok çabuk geçti ve nihayet ilk yaşımıza ulaştık.bebişlerimizin ömürleri uzun,bahtları açık olsun.
canım metenin doğum günü kutlu olsun
iyiki doğdu.Allah sağlıklı,uzun ömürler versin evlatlarımıza

canım pastaneden memnun kaldıysan
isim,adres,fiyat alabilirmiyim :KK6:
bide kaç kişilik yaptırdın canım?

Son düzenleme:
günaydın annelerr,

doğum günü olan bebeklerinn doğum günleri kutluu olsunn. Uzunn mutlu yılları olsun inşallahh :KK16:
Bizimde doğum günümüz 31 aralık, eşim ben annem olucaz herkesin yılbaşı programı oluyor nede olsa o yüzden kimseyi davet edemicem. Ama nüfusta 1 OCak diye kayıtlı olduğu için bundan sonraki d.günleriniz ayın 1.de kutlarız artık :):)

Cmrtesi günü kızımı dr. a götürdük, çok huysuzlandı hiç istediğim gibi bi kontrol olmadı bisürü soracağım şey vardı soramadım ziraa denizin ağlamasından doktorla birbirimizin sesini bile duyamıyorduk. Kabızlık sorunumuz olduğu için karın ultrasonu istedi ( aayın 30 una randevu verdiler onun için ), demirbağlama testi, kan ölçümü falan yapıldı. elinin üstünden alamadılar kan abartısız bi 5-6 dk. uğraştılar damla kan gelmedi çok ağladı kızım ortalığı ayağa kaldıırdı sonra kolundan aldılar. ama görsenin hastaneden çıktıktan sonra bile içini çekti durdu. Vee tabi o günden beri gece uykularımızdan ağlaya bağara uyanmaya başladık :KK50::KK50:

Aralık 1 burdaki sağlık ocağında kızım 75 cm ve 9.200 çıkmıştı ama dr. 8.530 gr ve 72 cm ölçtü, kilosuyla boyu orantılı ama %25-50 persentilde dedi. Yani çok geri değil ama ileride değilmiş.
Sonuçları almak ve ultrason çektirmek için bu cuma yine gidicez umarım deniz çok ağlamazda doğru düzgün konuşabilirim dr.la.
Kabızlık için dup...hlac die bi şurup verdi bunu 3 ay belki 6 ay kullanacaksın öyle yapıo die hemen bırakma dedi. daha öncede kullanmış normale dönünce bırakmıştık. biyerde de bu tür ilaçların bağırsak tembelliğine yol açtığını okumuştum çok tereddütte kaldım.

Balık yağını sordum, verebilirsin hiç bir sakıncası yok dedi, kendi bi marka önerdi bende kk da çok methini dutduğum carlson 'u sordum ilk defa duyuyorum dedi:KK53::KK53:
siz kullanıyomusunuz kızlarr balık yağı ???

canım ben balık yağını hiç kullanmadım.sen boy için mi kullanacaksın?
cumartesi bizde gittik ama sormadım balık yağını.
bende buhar makinasını sordum kullanabilirsin bi sakıncası yok dedi.
soğuk,ılık farketmez dedi.
birde katı gıdaları sordum.meyveyi elinde oynuyor,yemiyor dedim.bırak oynasın.ilkinde oynar
ikincisinde yere atar.üçüncüsünde yer dedi.önüne makarna gibi şeyler koyun.döksün saçsın bırak dedi.
o şekilde alışacakmış.bide bizimki bu aralarda kusuyordu.dün 1 kase çorbanın tamamını fışkırtarak çıkardı.
zorlamadan oluyormuş.zorla yedirdiğinde önce ağzında bekletmeye başlar,sonrada kusar dedi.yemekten hemen sonra kusuyorsa
(her yemekten sonra değil ama) zorlamadan dedi.eğer farklı zamanlarda yemekten önce sonra kusuyorsa,herşeyi reflüymüş.
aman dedim inşallah reflü felan değildir.bide ben bazen rahat yedirebilmek adına kafasının alına yastık koyarak yediriyordum.
yatırdığımdan da oluyormuş.oturarakta bizim beyfendi yemiyor.çok hareketli.mama sandalyesini de denedim.4-5 dakika sonra sıkılıyor.
kalkmaya çalışıyor.almassam ağlıyor.

canım doğum günü için nasıl hazırlık yapmayı düşünüyorsun.bizimde az kaldı.
sorma bizimkide hastanede doktor muane ederken çığlık çığlığayız.odadan çıktığında hiçbişey olmamış gibi davranıyor.
numaracı biraz.
tartıdan tartıya değişiyo malesef canım.sağlık ocağında fazla çıkmış sanırım.kilo neysede boy nasıl farketmiş anlamıyorum.
bizde 72 yiz.bir ayda hiç uzamamışız.

merhaba herkese,
greenpearl,Mete'ciğin doğum gününü kutluyoruz biz de kızımla,sağlıklı ,uzun ömürlü olsun inşallah:))ne güzel,bu günleri de gördük,bebeklerimiz çocuk oluyorlar çok şükür.kızım da 19 ocak'ta girecek inşallah yaşına.
bal,
o doktor muayenelerine ben de sinir oluyorum.kızım da öyle avaz avaz bağırıyor,ne olduğunu anlamadan kendimi dışarda buluyorum.tartamıyoruz bile doğru düzgün,atıyor kendini aşağı.
ben de balık ya da balıkyağı vermiyorum.2 güne bir 1 tatlı kaşığına yakın ceviz veriyorum sadece.fiziksel gelişiminde bir sıkıntı yok şükür,zihinsel gelişimi de iyi olur inşallah:))yemiyor ne yapayım,herkes balık yiyerek mi büyüdü diyorum böyle zamanlarda kendimi avutmak için.komik bir savuma mekanizması olsa da doğru aslında.biz her şey dört dörtlük olsun,bütün besinleri alsınlar diye uğraşıyoruz ama olmuyor malesef.ben elimden geleni yapıyorum,kızımın yedikleri belli.yoksa sağlıklı her çocuk her gün,et,sebze,meyve yemiyor aslında.

canım ben balık yağını hiç kullanmadım.sen boy için mi kullanacaksın?
cumartesi bizde gittik ama sormadım balık yağını.
bende buhar makinasını sordum kullanabilirsin bi sakıncası yok dedi.
soğuk,ılık farketmez dedi.
birde katı gıdaları sordum.meyveyi elinde oynuyor,yemiyor dedim.bırak oynasın.ilkinde oynar
ikincisinde yere atar.üçüncüsünde yer dedi.önüne makarna gibi şeyler koyun.döksün saçsın bırak dedi.
o şekilde alışacakmış.bide bizimki bu aralarda kusuyordu.dün 1 kase çorbanın tamamını fışkırtarak çıkardı.
zorlamadan oluyormuş.zorla yedirdiğinde önce ağzında bekletmeye başlar,sonrada kusar dedi.yemekten hemen sonra kusuyorsa
(her yemekten sonra değil ama) zorlamadan dedi.eğer farklı zamanlarda yemekten önce sonra kusuyorsa,herşeyi reflüymüş.
aman dedim inşallah reflü felan değildir.bide ben bazen rahat yedirebilmek adına kafasının alına yastık koyarak yediriyordum.
yatırdığımdan da oluyormuş.oturarakta bizim beyfendi yemiyor.çok hareketli.mama sandalyesini de denedim.4-5 dakika sonra sıkılıyor.
kalkmaya çalışıyor.almassam ağlıyor.

canım doğum günü için nasıl hazırlık yapmayı düşünüyorsun.bizimde az kaldı.
sorma bizimkide hastanede doktor muane ederken çığlık çığlığayız.odadan çıktığında hiçbişey olmamış gibi davranıyor.
numaracı biraz.
tartıdan tartıya değişiyo malesef canım.sağlık ocağında fazla çıkmış sanırım.kilo neysede boy nasıl farketmiş anlamıyorum.
bizde 72 yiz.bir ayda hiç uzamamışız.

merhaba dirim'cim.
ben balık yağını tam olarak boy için değilde hem zihinsel hem fiziksel gelişimi için kullanmak istiyodum ama zamanlama konusunda hata yapmıyayım die danıştım dr. a oda verebileceğimi söyledi. Normal balık tüketmiyor mümkün olduğunca taze balık alıp yedirmeye çalışıyorum ama 2 lokma yerse 3.sünü çıkarıyor. ;Omega-3 çok önemli bebekler için balıktan alamıyosa yağını verebirlirsin dedi dr.
Çok şükür bizim kusmamız yok ama aynen senin dediğin gibi eline verdiğim şeyi yerlere sürüyor elinde mıncıklıyor, ağzına verincede diliyle çıkartıyor. Mama sandalyesine oturduğunda kendi yemek istiyor ama ne mümkün eline ne verirsen yerlere atıyor. yatarak daha rahat yediriyorum yani ben.
Bide malum devam maması verdiğim için ne zaman kadar devam edicem diye sordum. Mama değilde devam sütü verebilirsin, keçi sütü verebilirsin dedi. Onun dışında bal-inek sütü ve yumurtanın beyazını vermiyoruz dedi.

doğduğundan beri sağlık ocağı ve dr. daki ölçümlerimiz arasında fark oluyodu ama bu sefer nerdeyse 700 gr. eksik çıktı epey fark var yanii. boyuda deniz ağladığı için çok sağlıklı ölçemedi sanırım. bıngıldağımız kapanmak üzereymiş 0.03 gibi bişiler söledi ama tam anlamadım :44::44: çok iyi dedi son dönemlerde 1 yaşından önce kapanan çok olmuş aslında kapanma aralığı 16-18 ay ama bizim için 12. ayda kabul edilebilir dedi.

son durumlar böle şekerim, cuma günü çıkacak olan sonuçlarına göre ne der bilemiyorum. demir damlasını kesti verme artık dedi ki zaten 15 gündür vermiyodum bende:KK9:

Dirimmm, doğum günü hazırlıklarını sormuşsun ben herhangi bişi yapmıyorum maalesef. Yılbaşı akşamı olduğu için çevremizdeki herkesin bi programı oluyor ben organizasyon yapsam bile katılım düşük olur heralde:KK9: baba tarafımızda adana'da ne yazık ki. ocak 1 de kutlasam yılbaşı akşamının yorgunluğu derken yine olmıcak :KK43: o yüzden biz ilk doğum günümüzü eşim annem ben ve kızımla kutlıcaz gibi görünüyor. Ona küçük bi pasta yaptırırım zaten yeni yıl için evde hazırlık yapıcam ya 2 si birarada olacak yani. Bide benim bebekliğimden kalma kıpkırmızı kadife dantelli bi elbisem varrr onu giydirmeyi düşünüyorummm hoş biraz büyük gibi ama nostalji olur :):)

merhaba herkese,
greenpearl,Mete'ciğin doğum gününü kutluyoruz biz de kızımla,sağlıklı ,uzun ömürlü olsun inşallah:))ne güzel,bu günleri de gördük,bebeklerimiz çocuk oluyorlar çok şükür.kızım da 19 ocak'ta girecek inşallah yaşına.
bal,
o doktor muayenelerine ben de sinir oluyorum.kızım da öyle avaz avaz bağırıyor,ne olduğunu anlamadan kendimi dışarda buluyorum.tartamıyoruz bile doğru düzgün,atıyor kendini aşağı.
ben de balık ya da balıkyağı vermiyorum.2 güne bir 1 tatlı kaşığına yakın ceviz veriyorum sadece.fiziksel gelişiminde bir sıkıntı yok şükür,zihinsel gelişimi de iyi olur inşallah:))yemiyor ne yapayım,herkes balık yiyerek mi büyüdü diyorum böyle zamanlarda kendimi avutmak için.komik bir savuma mekanizması olsa da doğru aslında.biz her şey dört dörtlük olsun,bütün besinleri alsınlar diye uğraşıyoruz ama olmuyor malesef.ben elimden geleni yapıyorum,kızımın yedikleri belli.yoksa sağlıklı her çocuk her gün,et,sebze,meyve yemiyor aslında.

mrhb esra'cımm, demek bi tek benim kızım değilmiş dr. fobisi olan :KK52: yaa kan ter içinde kalıyorum ben inan ki bide kış, kat kat çocuğu soy giydir sustur derken anam ağlıyor resmenn. sizin fiziksel gelişimizin iyiymiş ne güzel. bizede normal dedi dr yani kilosuyla boyu orantılıymış ama verilerini girip bilgisayarında bi grafik gösterdi bu persentille ilgili yani nasıl diyeyimm %25-50 arasında ama 25'e daha yakın yanii.

bende senin ve diğer anneler gibi herşeyi yesin istiyorum ama olmuyor. helee meyve ağzına sürmüyorr. Olduğu kadar artık napalım, kendimizi bu konuda üzmeninde bi mantığı dimi amaa .

bal bizim doktorumuz balığı 1 yaşından önce verme kesinlikle dedi.ben hiç vermedim daha.cevizde 1 yaşından sonra
bal,sütte aynı şekilde ama yumurtanın beyazını verebilirsin dedi.ben bu aralar bulamaç yapmayı bıraktım ayrı yediriyorum.
yumurtada problem yapıyor bazen hepsini veremiyorum.alıştırmam gerekiyor diye düşünüyorum artık.yoksa nereye kadar bulamaç yiyecek.
bulamacı zorda yiyor.tadını sevmiyor artık.
ayrıca süttende endişeliyim.arkadaşımın biri keşke 1 yaşından önce sulandırıp alıştırsaydım.şimdi içmiyor dedi.
hoş benim 1 ayım var sulandırsamda geç kaldım da inşallah bebişlerimiz sütü severek içer.
lakin bardakta verdiğim su ile elma suyunu,armut suyunu vs.ayırt ediyor.su ise içiyor geri kalan meyve sularını içmiyor
ben hiç meyve suyu vermedim.hep meyve püresi olarak yedirmiştim.belki alıştırmadığımdan içmiyor.
korkum süttede aynı şeyi yapması:KK43:
valla bizimki mama sandalyesinde durmuyor bile.dediğin gibi herşeyi yere fırlatıyor.
bılgıldağı bizimde kapanmak üzere.demir şurubunu da 1 yaşına kadar vericekmişiz.hoş ben arada vermiyorum.d vitaminini de öyle.
canım kıyafetlerden olabilir farklılık.kıyafetlere 300 gram diyorlar ama bence daha fazla.sağlık ocağında kıyafetle ölçülüyor hep.
mesela oğlum kıyafetleriyle 11 kilo çıkıyor.ama kilosu:10.700 değil.sizin boy yanlış ölçülmüş olabilir.çünkü 75 ile 72 arasında büyük fark var.
bizimkide yatırdığında çok ağlıyor.ama bizimkini doğru ölçmüş olabilirler canım.

esra inşallah balıkta yiyecek.dediğim gibi ben daha hiç balık vermedim.ayrca ben balık pişirmeyide sevmem.dokunamıyorum.
mecbur yapıcaz heralde tek sevsinde.

Son düzenleme:
bal bizim doktorumuz balığı 1 yaşından önce verme kesinlikle dedi.ben hiç vermedim daha.cevizde 1 yaşından sonra
bal,sütte aynı şekilde ama yumurtanın beyazını verebilirsin dedi.ben bu aralar bulamaç yapmayı bıraktım ayrı yediriyorum.
yumurtada problem yapıyor bazen hepsini veremiyorum.alıştırmam gerekiyor diye düşünüyorum artık.yoksa nereye kadar bulamaç yiyecek.
bulamacı zorda yiyor.tadını sevmiyor artık.
ayrıca süttende endişeliyim.arkadaşımın biri keşke 1 yaşından önce sulandırıp alıştırsaydım.şimdi içmiyor dedi.
hoş benim 1 ayım var sulandırsamda geç kaldım da inşallah bebişlerimiz sütü severek içer.
lakin bardakta verdiğim su ile elma suyunu,armut suyunu vs.ayırt ediyor.su ise içiyor geri kalan meyve sularını içmiyor
ben hiç meyve suyu vermedim.hep meyve püresi olarak yedirmiştim.belki alıştırmadığımdan içmiyor.
korkum süttede aynı şeyi yapması:KK43:
valla bizimki mama sandalyesinde durmuyor bile.dediğin gibi herşeyi yere fırlatıyor.
bılgıldağı bizimde kapanmak üzere.demir şurubunu da 1 yaşına kadar vericekmişiz.hoş ben arada vermiyorum.d vitaminini de öyle.
canım kıyafetlerden olabilir farklılık.kıyafetlere 300 gram diyorlar ama bence daha fazla.sağlık ocağında kıyafetle ölçülüyor hep.
mesela oğlum kıyafetleriyle 11 kilo çıkıyor.ama kilosu:10.700 değil.sizin boy yanlış ölçülmüş olabilir.çünkü 75 ile 72 arasında büyük fark var.
bizimkide yatırdığında çok ağlıyor.ama bizimkini doğru ölçmüş olabilirler canım.

esra inşallah balıkta yiyecek.dediğim gibi ben daha hiç balık vermedim.ayrca ben balık pişirmeyide sevmem.dokunamıyorum.
mecbur yapıcaz heralde tek sevsinde.

bu doktorları anlıyamıyorum inan ki yaa, aklın yolu bir değilmi kardeşimm nie farklı farklı şeyler sölüyosunuz dimi ama ? daha 8. ay kontrolümüzde bana kırmız et balık vs. vermem gerektiğini söledi dr. inek sütünü 1 yaşına kadar diolar dediğimde niye veriyosun inek sütü keçi sütü ver şuan için vermeni önermiyorum dedi. yumurtanın beyazı içinde aynı şeyi söledii :44:
amann biz bildiğimizden şaşmayalım en iyisi :KK34:

bu doktorları anlıyamıyorum inan ki yaa, aklın yolu bir değilmi kardeşimm nie farklı farklı şeyler sölüyosunuz dimi ama ? daha 8. ay kontrolümüzde bana kırmız et balık vs. vermem gerektiğini söledi dr. inek sütünü 1 yaşına kadar diolar dediğimde niye veriyosun inek sütü keçi sütü ver şuan için vermeni önermiyorum dedi. yumurtanın beyazı içinde aynı şeyi söledii :44:
amann biz bildiğimizden şaşmayalım en iyisi :KK34:

canım bizim doktorumuzda sütü önermedi.ama ben acaba sulandırıp alıştırsam mı diyorum bazen iki heyheylerim tutuyor arada.
ama biz yumurtanın beyazını veriyoruz arada.o değilde en çok aile hekimine şaşırmıştım.adam bana 1 yaşından önce pekmez verme dedi.niye dedim?
şekerli ya dedi.ilk defa duyuyorum böyle bişey.

gerçekten çok güzel bir doğum günü olmuş. biz de yapacağız inşallah. 17 ocak doğumlu tam gününde olmuycak, belki erken yapacağız babası şehir dışında olduğu için 10 gün içinde yapmayı düşünüyoruz geldiğinde. umarım bütün bu ayın çocukları çok sağlıklı ve uzun güzel bir hayat sürerler, ve mürüvvetlerini görürüz inşallah. oğlum eline ne zaman bir anahtar alsa ki, anahtarlıklarla oynamayı çok seviyor her çocuk gibi, inşallah en güzel arabaya da binersin, en güzel evlerle de oturursun diyorum. umarım çocuklarımızın bahtı şansı açık olur, ve allah onlara çok cömert olur inşallah , ne de olsa onun katında herşey boldur, oğlumla birlikte sizlerinkilerin de umarım.

teşekkür ederim.sizin de ilk yaşınız şimdiden kutlu olsun.

canım metenin doğum günü kutlu olsun
iyiki doğdu.Allah sağlıklı,uzun ömürler versin evlatlarımıza

teşekkür ederim canım.hepimizin bebişleri iyi ki doğdu :))

bu arada pastahaneyle ilgili bilgileri özelden mesaj atacağım sana.

merhaba herkese,
bal,

çok teşekkür ederim esracım,senin küçük kızının da 1.yaşı şimdiden kutlu olsun.

kan aldırdığınız hastane tam bir bebek polıklınığı mi acaba? çünkü bebeklerin kanını almak ayrı bir olay. mesala acilde alamadılar benim gitiğim devlet hastanesinde. bir diğerinde de ben alabilecekseniz diye sorunca tereddüt edip bebeklerin yattığı kata çıkarak oradaki hemşireye rica ederek aldırdım. oraqdaki hemşire de evet diğer servislerde alamazlar diye belirtti zaten. o dakıkar sürmesi , elinden alamamaları hepsi bu sebeple oluyor. ayrı bir alışkanlık gerektiriyor bebekten kan almak. bu aralar kan sayımı için götüreceğim ve yeni doğan ünitesine çıkarak aldıracağım kanını.

kan aldırdığınız hastane tam bir bebek polıklınığı mi acaba? çünkü bebeklerin kanını almak ayrı bir olay. mesala acilde alamadılar benim gitiğim devlet hastanesinde. bir diğerinde de ben alabilecekseniz diye sorunca tereddüt edip bebeklerin yattığı kata çıkarak oradaki hemşireye rica ederek aldırdım. oraqdaki hemşire de evet diğer servislerde alamazlar diye belirtti zaten. o dakıkar sürmesi , elinden alamamaları hepsi bu sebeple oluyor. ayrı bir alışkanlık gerektiriyor bebekten kan almak. bu aralar kan sayımı için götüreceğim ve yeni doğan ünitesine çıkarak aldıracağım kanını.

eskişehir acıbadem'e gittik biz canım, kan alma bölümünde sıra alırken 2 buton vardı biri çocuk kan alımı die. ayrım yaptıklarına göre vardır bi bildikleri die düşündüm ama çok zorladılar alamadılar tek bi damla bile kan gelmedi. denizin elini görseniz mosmor ve elinin üstünden bileğine doğru iğnenin girdiği yer de morarmış resmen iğnenin izi çıkmış gibi. Ama kolundaki damardan alırken zorlanmadılar.

mete nın dogum gunu kutlu olsun...az kaldı dogum gunlerı kutlanıyor tek tek..

ben balık verıyorum..cevız...kabak cekırdegı..bız ne yarsek berıyorum..
gecen bal kasıgını almış..şapır şupur yapıyor..
allahtan bır sey olmadı...

kan alınırken bende uzuluyorum..ama hersey onlar ıçın..

edız buyuyor...yurumedı daha..yurume cabası var..ayakta dıkılıp 1 adım atıyor.pat düşüyor..

günaydın annelerr,

doğum günü olan bebeklerinn doğum günleri kutluu olsunn. Uzunn mutlu yılları olsun inşallahh :KK16:
Bizimde doğum günümüz 31 aralık, eşim ben annem olucaz herkesin yılbaşı programı oluyor nede olsa o yüzden kimseyi davet edemicem. Ama nüfusta 1 OCak diye kayıtlı olduğu için bundan sonraki d.günleriniz ayın 1.de kutlarız artık :):)

Cmrtesi günü kızımı dr. a götürdük, çok huysuzlandı hiç istediğim gibi bi kontrol olmadı bisürü soracağım şey vardı soramadım ziraa denizin ağlamasından doktorla birbirimizin sesini bile duyamıyorduk. Kabızlık sorunumuz olduğu için karın ultrasonu istedi ( aayın 30 una randevu verdiler onun için ), demirbağlama testi, kan ölçümü falan yapıldı. elinin üstünden alamadılar kan abartısız bi 5-6 dk. uğraştılar damla kan gelmedi çok ağladı kızım ortalığı ayağa kaldıırdı sonra kolundan aldılar. ama görsenin hastaneden çıktıktan sonra bile içini çekti durdu. Vee tabi o günden beri gece uykularımızdan ağlaya bağara uyanmaya başladık :KK50::KK50:

Aralık 1 burdaki sağlık ocağında kızım 75 cm ve 9.200 çıkmıştı ama dr. 8.530 gr ve 72 cm ölçtü, kilosuyla boyu orantılı ama %25-50 persentilde dedi. Yani çok geri değil ama ileride değilmiş.
Sonuçları almak ve ultrason çektirmek için bu cuma yine gidicez umarım deniz çok ağlamazda doğru düzgün konuşabilirim dr.la.
Kabızlık için dup...hlac die bi şurup verdi bunu 3 ay belki 6 ay kullanacaksın öyle yapıo die hemen bırakma dedi. daha öncede kullanmış normale dönünce bırakmıştık. biyerde de bu tür ilaçların bağırsak tembelliğine yol açtığını okumuştum çok tereddütte kaldım.

Balık yağını sordum, verebilirsin hiç bir sakıncası yok dedi, kendi bi marka önerdi bende kk da çok methini dutduğum carlson 'u sordum ilk defa duyuyorum dedi:KK53::KK53:
siz kullanıyomusunuz kızlarr balık yağı ???

canım...kan almak zorr bebeklerden.
kabızlık ıçın ıncır armut denemıssın dır mutlaka .işe yaramadımı..

kardesımın oglanda genelde kabız..o da o sürüptan kullanıyor...

tam ylbaşı gunu mu dogdu... :KK52:

selam arkadaşlar,
bişey soracağim...bizm oğlanın son 4 aydir kontrollerine bakiorumda boyu hep 75 cm ölçülmüş..yani bu durumda 4 aydir hiç boyu uzamamiş,bana normal gelmedi bu durum ya..varmi bu şekilde sorun yaşayan...boy uzamasi durdumu acaba?yoksa bu aylarda normalmidir...o kadar dikkatliyimdir ama bunu yeni farkettim ..:KK43:

bence bır daha kı ay mutlaka soyle..4 aydır aynı cıkıyor..dıkkatlı olçsunler çocucgun boyunu..

X