2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

zeytini nasıl veriyorsunuz? tuzunu alıyormusunuz? ben sabah emzirdikten sonra devam maması ile kahvaltı yapıyor. siz nasıl yapıyorsunuz kahvaltıyı?

ben bir aydır başladım işe. kendi işim olduğu için 10'u 11 ' buluyor işyerine gitmem. oğlum gece 2 kez kalkıp emiyor uykuda. sabah uyanınca da emziriyor çıkıyorum. annem başladı bebeğe bakmaya. o da arkasından kahvaltısını veriyor devam maması ile.
arabayla işyerim sadece 10 dk sürüyor. 4 te de evde oluyorum. çalışma saatlerim kısa yani. bazen emmek için atlıyor ben işten döndüğümde, bazen emmiyor. sanırım çok aramıyor memeyi.
ceviz balığın yerini tutar diye düşünüyorum. döveçte ezip çay kaşığı ile veriyoruz yiyor. badem de veriyorum. hafta sonları aşurelik buğday ıslayıp bir gece önceden, üçte bir çay bardağı falan, kuru meyvelerle pişirip veriyorum. kayısı, erik, kuru üzüm. benim oğlum hiç muz yemedi. acısız tarhana çorbası, sebze çorbaları içiyor. sebze çorbasına mutlaka bir tahıl katıyoruz. siz neler yapıyorsunuz? neler veriyorsunuz?

zeytini, peynir gibi bir gece önceden suya koyuyorum.tuzunu alıp veriyorum.
4 tane zeytin.2 siyah-2 yeşil veriyorum.hala bulamaç veriyoruz.peynir ve yumurtayı ayrı yemiyor malesef
evde olsam uğraşırımda çalıştığım için yarım kalıyor.
katı gıda derken mesela kuru fasulyeyi ezmeden nezaman yiyecek.yada patates yemeğini.şimdi ben hepsini çatalla eziyorum.
alışması için çatalla az ezin diyorlar yada bıçakla küçük parçalara ayırın.alışmassa uzun bir süre hep püreli yerler diyorlar.
yada meyve mesela..ben cam rendede yada çatalla eziyorum.ama 1.5 yaşında felan artık püreli değilde ısırarak yemesi gerekiyor.
bizimki ısırıyo,yutmadan ağzından çıkartıyor.pilav veriyorum arada yediği 7-8 kaşık bişey.bir kase mi vermek lazım bilemiyorum???
hergün çorba içiyor.ne zaman bizim yediklerimize alışacak acele mi ediyorum diye düşünüyorum bazen.
bizde tavuklu un çorbası,mercimek,sebze çorbası,pirinçli çorba,tel şehriye çorbası içiyoruz.başkada bişey yok..
tarhana ile yoğurtlu çorbayı hiç sevmiyor.diğerleride eh işte.bazen istiyor.bazen istemiyor.ben genelde tahıl olarak bulgur atıyorum.
daha faydalı diye.pirinç pek sevmiyorum.pişince koca koca oluyor.bende aynı şekilde eve gittiğimde bazen istiyor memeyi bazen istemiyor.
greenpearl 3 pasta resmi paylaşmıştın.dediğin pasta onlardan biriydi sanırım.pastane aynısından yapacakmıymış?
bende en çok aralarından uçaklı olanı beğenmiştim:))sarı bir de bebek var.benim oğlumda sarışın:)
çok şeker bir pasta.eminimn çok güzel olacak.

kızlar şöyle bir durumda var.ilerde büyüdüklerinde çok yemek seçecek,herşeyi yemeyecekler.
şimdi biz bi çok şeyi zar zor,zorlada olsa yediriyoruzda.iyi günlerimiz sanırım.
o yüzden daha çok sebze çorbası yedirmeye çalışıyorum.ilerde o karışık çorbayı mümkünatı yok
yemeyecek biliyorum.ne yedirsek kardır.

bende cmrtsi dr. a gittiğimde bu devam sütü yerine ne verebiliriz diye sorucam bakalım.
balık ve cevizi dr. önerdi bizee. balığı pek yemiyor bi kaç lokmadan sonra ağzından çıkarıyor, ama cevizi rondodan geçirip 1 çaykaşığı kadar kahvaltılarına katıyorum.

Benim kızda eline verdiğim şeyi yemekten ziyade ya ağzından atıyor yada mıncık mıncık oyunuyor onunla.

aynen bizimkide ya ağzından atıyor yada eliyle oynuyor,üstü başı mahvoluyor.
biz ceviz,balık daha yemedik.inşallah 1 yaşından sonra sever.bende dün acısız kısır yedirdim.
2-3 kaşık.sanırım aynı şeyleri yemekten sıkıldı çocuk.

selam arkadaşlar,
bişey soracağim...bizm oğlanın son 4 aydir kontrollerine bakiorumda boyu hep 75 cm ölçülmüş..yani bu durumda 4 aydir hiç boyu uzamamiş,bana normal gelmedi bu durum ya..varmi bu şekilde sorun yaşayan...boy uzamasi durdumu acaba?yoksa bu aylarda normalmidir...o kadar dikkatliyimdir ama bunu yeni farkettim ..

eylül den aralık 1 deki kontrolüne kadar denizin boyuda 72 çıktıı hep. bende endişelenmiştim. Ama herkes doğru ölçüm olmamıştır dedi. Aralık kontrolünde 75-76 cm demişler.

kuzeyyıldızı,
bazen böyle duraklamalar olabiliyor.yani bir dönem kilo artarken boy duruyor ya da tam tersi boy uzuyor ama kilo alınmıyor.
bazen de balın dediği gibi yanlış ölçülüyor,çocuklar rahat durmuyor ki boy ölçülürken:)hiç takılma buna.

evet resmini koymuştum,uçaklı olan.aynısını yapacaklar,benim oğlum da sarı saçlı :) yanlış hatırlamıyorsam sen de ankaradaydın.eğer pastahaneden memnun kalırsam sana ismini ve adresini veririm.

mutlaka yanlış ölçüyorlardır.ben evde kendim de ölçüyorum.yapı marketlerde verilen kağıt mezuralar var ya,onu kanepenin üstüne koyuyorum,oğlumu da üstüne yatırıp ölçüyorum.bir kaç kere yanlış ölçüldüğünü görüp sinirlenmiştim,o yüzden böyle yapıyorum.

evet resmini koymuştum,uçaklı olan.aynısını yapacaklar,benim oğlum da sarı saçlı :) yanlış hatırlamıyorsam sen de ankaradaydın.eğer pastahaneden memnun kalırsam sana ismini ve adresini veririm.
çok sevinirim canım.bende en çok o modeli beğenmiştim dediğim gibi:)))
ne kadara yapıcaklar peki canım?fiyat hakkında hiç bir bilgim yok

kuzey yıldızı,arkadaşların dediği gibi yanlış ölçmüş olabilirler.kendin ölç bakalım kaç çıkacak

Ben daha önce yazacaktım ama atladım. Sağlık ocağında doğru ölçüm almıyorlar. özellikle boyu fazla ölçüyorlar.
Ben kendim ölçüyorum. Benim oğlum uzun boylu bir çocuk ve burdaki ölçümlere göre nerdeyse kısa kaldı:)))

kılosu da artmamışsa endişe edin. kılosu artmışsa da boy yanlış ölçülmekle birlikte uzamada da bir yavaşlama varmış gibi duruyor. kılosu artmış ise boyu bu aydan itibaren gözleme alın derim ben kendiniz ölçerek.

nasılsınız güzel anneler
çok şükür biz iyiyiz grip atlattık bende hala devam ediyor.
bende yaşadığım sorun hep yanımda olmamı istiyor çalışmıyorum.
hep benle beraber bundan kaynaklanıyor ama olmuyor böylede.
kimsenin yanında kamıyor ne dede ne nene sadce baba ve ben.
buda beni üzüyor aslında.
bakalım belki bir yaşından sonra biraz alışır.

greenpearl yukarıdaki mutlu yıllar sizin oğlunuz mete içindi. birden bir yaş diye görünce heyacanlandım:))
oğlum ocakta yaşına değecek 17 si. ay ay derken 1 yaş demek garip gelecek bana birden. bir de galiba büyümeleri çok hızlı olacak zaman ne kadar çabuk geçiyor.

ayyyyy çook teşekkür ederim kutlama mesajınız için.çok mutlu oldum.
evet aylar çok çabuk geçti ve nihayet ilk yaşımıza ulaştık.bebişlerimizin ömürleri uzun,bahtları açık olsun.

bitmeyecek gibi görünen hamilelikten sonra ne çabuk geçti zaman.bizim doğum günümüz 30 Aralık Allah izin verirse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…