2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

bu akşam o kadar dikkat etmeme rağmen bebeğimin yatağının korumalığını indirmiş ve uykuya daldığında yükseltmeden bırakmışım. oğlum pek ağlamaz sadece seslenir. yine seslendi. bense hiç acele etmedim. üçüncü kez seslendiğinde odaya girdim ki kalkmış doğrulmuş yataktan tutunmuş ama aşağı sarkmamış birtanem. sarksa kafa üstü inecek. allahıma binlerce şükürler olsun ya...

inşallah canım.bende yürüsün istiyorum ama hiç niyeti yok

geçmiş olsun.bende bilmiyorum canım

çok etkilendim
doğrudur.benim teyzemde küçükken zatüre geçirmiş.ama anlaşılamamış.şimdi 55 yaşında ve ciğerlerinde problem varmış
doktor bebeklikte geçirilen zatüreden kaynaklanan bir problem demiş.
Rabbim bebeklerimizi korusun

bunla geçmiş olsun.
bizimkide park yataktan düşecekti.Allah korudu çok şükür.bişey olmadı.

geçmiş olsun canım. dikiş falan var mı? zor olmuyor mu?

slm benyeni üyelerdenim benimde kızım11aylık.vajina girişi zarla kaplıydı tamamen sanırım sorunumuz aynı 10gün önce bizde ufak bir operasyonla açtırdık.ama dikişyok bizde sizdevarmı dikiş acaba.ilk adımlarınız hayırlı olsun bu arada.benimde kızım adımlarına başladı gerçekten görüntü harika...

geçmiş olsun dilekleri için teşekkür ederim arkadaşlar.dikiş yok,doktor kulak çubuğuna benzer bir aletle açtığını çok hafif bir kanama olduğunu söyledi.ilk gün sancısı oldu biraz ama şu an çok şükür keyfi yerinde.
oylum,
altıncı hastalığı kızım da geçirdi.üstelik bizimkine teşhis koyamadılar her gidişimizde başka hastalık söylediler,son gün muhtemelen 6. hastalık dedi doktor.korkulacak hiçbir şey yok ama ateşine çok dikkat et.kızım 2 defa ateşten uyku haline geçer gibi oldu hemen suyun altına tuttuk,havale en büyük risk.biz nerdeyse 40 a kadar gördük ateşi.3. günden sonra ateş düşüyor ve döküntü başlıyor.2 gün sonra da onlar tamamen kayboluyor.uyurken ble yanından ayrılma ve 15 dk da bir ateşini ölç,çok inatçı bir ateş ve birden bire inanılmaz yükselebiliyor.onu kontrol ettikten sonra 3. günde rahatlarsınız inşallah,geçmiş olsun.
yasminn,çok kötü bir olay gerçekten Allah korusun yavrularımızı.
yeni gelen arkadaşa da hoşgeldin diyorum(ismi unuttum) size de geçmiş olsun.

hadibakem,
b,z de çok yoğun uyku sorunu yaşıyoruz.uykusuzluktan ölse de yatmıyor,uyutuyorum yatırdığım anda geri kalkıyor.bir şekilde biraz erken uyursa (10 gibi) sabaha karşı cin gbi kalkıyor) gündüz zorla 1 kez uyutuyorum..napacağımı bilemiyorum ben de çok yorgun düştüm.gece de sabaha kadar bin kere uyanıyor,battaniyenin arasında sallıyoruz 3-4 gündür,yoksa hiç uyumuyor ayağı falan beğenmiyor artık.

Hepinize günaydın arkadaşlar,

bal
kızın düzeldi mi?

şimdi daha iyi canım, antibiyotiğini kullandık bugünden itibaren vermicem. Allah evlatlarımıza sağlık sıhhat versin.

çok geçmiş olsun, daha önce hiç duymamıştım bu hastalığı. Umarım kısa sürede atlatırsınızç

bal kızının düzelmesine sevindim tekrar geçmiş olsun

bizimde aynı malesef kaç aydır(4-5 aydır)
geceleri çok sık uyanıyor.en fazla 1 saat uyuyor.yatırıyorum heman ağlayarak uyanıyor.
kucakta mı uyumak istiyor.niye beni bıraktın mı diyor anlamıyroum ki derdini

hoşbulduk:)çok teşekkür ederim.rabbim herkesin yavrusuna yavrularımıza daha büyük hastalıklar vermesin dermansız hastalıklar vermesin inşallah,sağlıklı günler..

canım hep aynı...kızım da öyle,bazen saymayı düşünüyorum kaç kere ağladığını ama eminim sonu gelmez.yine de artık buna şükrediyorum çünkü bazen hiç yatmıyor,beni perişan ettiği ayrı kendi de mahvoluyor uykusuzluktan.sersem sersem hareketleri oluyor sürekli düşüyor,mızmızlık yapıyor...artık diyorum tek uyusun da ağlasın ben başında durayım diye

yok dirimcim başlamıyorum.seneye eylülde başlayacağım sanırım 1,5 yaşında falan olacak.bu iştahsızlık huysuzlukla benden başkası çekemiyor nazını.benim de bırakıp gidesim yok zaten,bir süre daha takılacağız anne kız,bir daha nerde bulurum kızımı böyle:))
yalnız çok zor olacak belli ki işe başlamam.evde birlikteyken bile bacağıma sarılıyor öyle yapıyorum işlerimi,nasıl ayrılacağız bilmiyorum.

selam arkadaşlar,

hasta olan bebişlere rabbim acil şifalar versin...

benim oğlanın 11.ay kontrollerinde 10.3 kg 75 boy 46 b.ç. dedi doktor...bizimkide biraz uzun boylu imiş hiç kilosunu göstermiyo..her anne gibi bende bunu birz kafama takiyorum ama düzenli ve iyi besleniyor..ama almiyor işte kilo...bunu kafaya takmaktan bende kilo verdim 55 kg yum ve cocukla ugraşmak sürekli kucaga almak hatta kucakta uyutmak beni çok yoruyor...boyun ve bel agrilarim çok fazla artti bu aralar..

*sezeryanla dogum yapip karın boşlugunda kramp gibi igne batiyormuş gibi agrilar yaşayanlar varmi arkadaşlar,ben son 1 aydt agridan ölüyorum..dr usg de bakti iç organlarinda bişey yok dedi..ee peki bu agri neden ya..annemde hem zayifladin hemde cocugu kucakta taşimak mide sarkması yada göbek düşmesi yapmiş olabilir diyo..anlamadim gitti..

*artik bebeişlerimiz 1 yaşina giriyor siz kan damlasini kesmeyi düşünüyormusunuz..ben birakmak istiyorum artik ya..oğlumun 8 dişi var ve hepsi grileşti..cok üzülüyorum..hiç antibiotik kullanmadim saniyorum bu damla yapti..bilgisi olan varmi..geçermi bu grileşmeler.dişleri erken çürüyecek diye çok korkuyorum.

*5.5 ayllıken diş çıkarmaya başladi bizim oglan daha öncede yazmiştim...ben hergün rutin ateşini ölçüyorum...ateşle ilgili hastaliklardan çok korkuyorum arkadaşlar..ama bizim oglanın ateşi hep..37 ve 37.5 arasi hiç daha aşagi olmuyor acaba bu normalmidir..peşpeşe diş çıkarmasının etkisi olabilirmi?

*sizler dişle ilgili agrisi, hafif ateşi, huysuzlugu oldugunda hangi ilaci veriyosunuz..ben calpol veriyodum ama bu ilaçla ilgili marankinin sayfasında olumsuz şeyler okudum..ya bebeklere kullanılan bir ilaç bu kadar olumsuzsa neden üretilir anlamiyorum..

*birde balik ne veriyosunuz hangi tür balik...ve çorbasini yapip veren varsa tarif alsak süper olur..:)

bizim oğlan 10 aylıkken yürümeye başladi arkasinda pervaneyiz cok yorucu ama keyiflide eğilip yerden oyuncagini aliyor ve desteksiz tekrar kalkabiliyor...anne..babababa..mammaaa..bu..ayyyyy gibi şeyler de diyo...tüm oyuncaklarini taniyor sorunca gidip aliyor,teyze dayi baba anne nerde diye sorunca dönüp onlara bakiyo..bu aralar, kulagin burnun gözlerin nerde demeyi ögretiyorum ama bazen işi kaynatiyo...:))bunlar bizim özel durumumuzdan dolayı nörolojik olarak adim adim ve dikkatli takip etmeme
iz gereken bir durum oldugu için yaziyorum lutfen yanliş anlaşilmasin...ama hala arada ürperiyormuş-silkiniyormuş gibi harketler yapiyo,sık sık kısa sürelide olsa daliyoo...böle işte bizde son durum

tüm annelere kolay gelsin

Son düzenleme:
canım kilosu nasıl bende bilmiyorum.bizimkide o civarda.ama 11-12 kilo olanlar var.sanırım bizimki biraz zayıf onlara göre
bende ağrı felan olmadı daha.acaba oğlanı sürekli kucağın almandan kanynaklanan bir ağrı mı?bende zayıfladım ama zayıflıkla alakalı olacağını düşünmüyorum
bende oğlumu sürekli kucağa almaktan baş parmağımı bükemiyorum kaç haftadır.çok ağrıyor.ama sezeryandanda olabilir gibi.yoksa herkeste ağrı olurdu
kan ilaçları 1 yaşına kadar veriliyor diye biliyorum.demr ilacı yapmıştır.geçer mi bilmiyorum bende bu kontrollerde unutmassam doktora sorayım
bizim genelde vücut ısısı 36 civarı.acaba kalın mı giydiriyorsun?
diş ateş yapmaz demişti doktor bana.bizimde 7 dişimiz var.bizde hiç yapmadı.ayrıca ateşte bizde calpol kullanıyoruz.doktorumuz önerdi
bu maranki doktor mu?.herşey hakkında bilgisi var.televizyon televizyon geziyorlar.hafif bir şurup.bütün çocuk doktorları bunu veriyor
biz 1 yaşından sonra başlıcaz balığa.doktorumuz balığı önermedi.
ay neden yanlış anlayalım canım bizimki daha yürümüyor.yürüme neyse ama deli edecek beni bi türlü tekrarlatamıyorum kelimeleri
yazdığın iyi oldu bu arada.neler yapabiliriz bunları öğreniyoruz.
esra tebrik ederim seni iyi yapmışsın dicem ben yapamadım.bizimkide öyle bacağıma sarılıyor,eşortmanı aşağıya çekiyor:)
kucağıma almassamda yalancıktan ağlıyor.

bu uykusuzluk neolacak böyle
tek benim bebegim böyle değil farkındayım ama işte
insan arasıra dayanamıyor.gündüzleri uyku hiç yok
buğün uyudu 10-11 arası hemen balkonumu yıkayım dedim
aman bir baktım kapıda balkona suya atıyor kendini zaten soğuk hava.
birkaç çoçugu olan anneler nasıl yapıyor hem evişini hem yemegini

geçmiş olsun hasta bebişlerimize.

esra seni çok iyi anlıyorum sürekli
kucak kucagı geziyoruzzz.

kuzeyyıldızı,oğlun zayıf değil gayet iyi,lütfen zayıf olduğunu düşünüp üzülme.yemesi gerekenleri yiyorsa daha ne??
diş boyanmasını duydum ,kızımda şu an görünmüyor böyle bir şey,sanırım ferro sanol yapıyormuş,doktor bize ferrum önerdi onu kullanıyoruz.belki de o yüzden olmadı.inşallah düzelir.
bahsettiğin ağrıyı yaşamıyorum ama çok berbat kas ağrıları yaşıyorum.sırtıma dokunduğumda bazı yerler bıçakla kesilmiş gibi acıyor,sol omzum bana ait değil.önceden de sıkıntım vardı omzumdan şimdi resmen düştü.doktora gitmeye bile fırsat bulamıyorum ve açıkçası korkuyorum.
ben düzenli ateş ölçmüyorum ama hep aynıysa sıkıntı yoktur,37 normal ateş bebekelr için zaten,kanı kaynıyor oğlunun demek ki:)))
ben balık vermiyorum bu arada,eve pek sık balık almayız,aldığımız zamanlarda da hiç yemedi nerdeyse,o yüzden kızım için özel bir şey yapmıyorum bu anlamda.
11. ay kontrolünü 1 hafta erken yaptırdım ben de.kıyafetle tartıldı 11 kilo,81 cm.200-300 gr kıyafeti vardır muhtemelen.doktor da ben de gayet iyi bluyoruz kilosunu.boyunu doktor anormal uzunlukta bulsa da yapılacak bir şey yok,uzuyor çocuk:))çok uzun olmasak da babası da ben de boy konusunda fena sayılmayız,amcalar dayılar da hep uzun.genetik olsa gerek.

ben dişle ilgili hiçbir sıkıntısında ilaç vermedim,birkaç kez yüksek ateşli rahatsızlığı olduğnda calpol,dolven gibi ateş düşürücüleri kullandık.marankinin ne dediği umrumda değil.kızım 39.5 ateşle yanarken ilaç vermeyip de ne yapayım?
4 dişimiz var şu an,ama 2-3 gündür çok huzursuz,muhtemelen yeni dişler geliyor.

canım maşallah kılosu boyu gayet ıyı...
bızım oglan daha yurumuyor...

emeklemeye devam..
bızımde 10 tane diş var..4 tane daha çok kabarım..içi sıvı dolu ve çok şiş....bende calpol vermek zorunda kalıyorum

maşallah çok uzun olacak...

kuzey yıldızı çok güzel kilolar gitmiş galiba.
benimde 2 kilo kaldı
gitmiyor yapıştı göbekte bekliyorrr:)

ben gobek ıçın hareket yapmaya basladım..3.gundeyım..şimdıden toplandı...
oturdugumda kucagıma gelıyordu gobegım...
aslında 58 kıloyum..boyun 1,67..ama gobek ve belımde yaglar var..bıngıl bıngıl..

ben kılosunu boyunu 8.aydan berı baktırmadım..
şimdi yasında aşı olacak o zaman tarttırcam..boyunu olcturcem...

1 yaş asısı 1 bacak 1 koldandı degıl mı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…