2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

nerde yatıyor da inip gelmiş yatağından:)))kızım da öyle.2 dk nefes aldırmıyor.dün bütün gün balkondaydık biz de ,hava biraz güneşliydi.5 dk güneş görsün dedim,eve girince balkon kapısının öünne oturup ağladı.dışarıyı da öğrendi artık,her çalan kapıya koşuyor,arkalarından ağlıyor.kışnasıl geçecek evde bilmiyorum

adilemir,sağol teyzesi bütün kuzuları korusun Allah nazardan.
1. yaş aşısını bilmiyorum kaç tane,üfff bitsinler de kutulalım hep birlikte.
benim kilom kalmadı,görünürde göbeğim de yok ama bazen karnım şişiyor.yani bütün bir karın olarak,bilmem nasıl anlatsam.zaten çok zayıf bir insanım.o anlarda bakıyorum 5-6 aylık hamileyken o kadar karnım vardı diyebilirim.karın bölgem gevşemiş belli ki,kasların toplanması için spor lazım ama hiç gözüm yemiyor:))zaten ağır işçi kategorisindeyiz,bir de spor yapıp yorulmak istemiyorum:))

kuzey yıldızı çok güzel kilolar gitmiş galiba.
benimde 2 kilo kaldı
gitmiyor yapıştı göbekte bekliyorrr:)

ben 54 kiloyla hamile kalmıştım,22 kilo aldım hamilelikte, şuan yine 54 kiloyum ama arada dağlar kadar fark var ne yazıkki. göbeğim olduğu gibi duruyor, popo diye bişi kalmadı. bacak desen eski pntlonların bacak kısımları bile bol geliyor.

esra maşallah canım

kızlar katı gıdalara alıştırdınız mı bebekleri?
yemekleri hala çatalla mı eziyorsunuz?yoksa bıçakla minik minik mi yapıyorsunuz?
meyveleri nasıl yapıyorsunuz?cam rendeye devam mı?

kızım sadece çorba içiyor yemek yemiyor...yani toplasam 2-3 kez ancak yemiştir.onları da blenderdan geçirip verdim ama tamamen püre olarak değil,hafif pütürlü.
meyve de yemiyoruz.
kilosunun iyi olmasına bakmayın,iri doğdu öyle devam ediyor,yapılı bir çocuk.günde 4 öğün yiyor genelde.2 öğünü kaşık maması,diğeri de çorba ya da yoğurt gibi şeyler.

anladım canım 11 aylık oldular artık aslında.
doktorla konuşayım diyorum.1.5-2 yaşına gelipte hala püreli yemesinden korkuyorum
ne zaman alışacak bizim gibi yemek yemeğe
ilginç bizimkide meyveyi sevmiyor.kahvaltı vermiyormusun?
bizimki bulamaç yiyor.ne zaman ayrı yiyecek oda sıkıntı..
zeytin neysede peyniri ayrı verince ağzından fırlatıyor.
canım maşallah kilosu iyi boyuda.nasıl yiyorsa devam et zaten.düzelene kadar ne yerse
bende hep çorba veriyorum.susuz olursa hiç yutmuyor.

canım nerde calısıyorsun..
bebek bakımı zordur..o ayrı bı spor.
ben basladım platese..
gobegım 1 haftada farkettı..bacaklarda ..basende..
yemektete abartmayı kestım..
yeterı kadar yıyorum..

bende 54 kıloyla hamıle kaldım..sımdı 57 kıloyum...

ama benımde bacaklarım ınce...gobek ve basen var..çok degıl ama yag yağ..

benım buyuk oglan katı gıda degıl sıvı gıda bıle yemezdı..çorba yogurt meyve püre...

ama ıkıncı oglum yıyor..korkmadan verıyorum..ekmeklerı yutuverıyor..
kahvaltıda dahıl karıstırmadan verdım ıkıncıye..
karışık kahvaltıyı buyuk oglum 4 yasında bırakınca..ikinciye vermedım karısık..

aman tek yesın dıye 4 yıl karısık verdım..yalana yalana yıyordu..şimdı ıse kahvaltı kulturu yok...sevmıyor hıç bışleyı

ben basladım platese..
yeterı kadar yıyorum..

ben basladım platese..
yeterı kadar yıyorum..

bende 54 kıloyla hamıle kaldım..sımdı 57 kıloyum...

ama benımde bacaklarım ınce...gobek ve basen var..çok degıl ama yag yağ..

benım buyuk oglan katı gıda degıl sıvı gıda bıle yemezdı..çorba yogurt meyve püre...

ama ıkıncı oglum yıyor..korkmadan verıyorum..ekmeklerı yutuverıyor..
kahvaltıda dahıl karıstırmadan verdım ıkıncıye..
karışık kahvaltıyı buyuk oglum 4 yasında bırakınca..ikinciye vermedım karısık..

aman tek yesın dıye 4 yıl karısık verdım..yalana yalana yıyordu..şimdı ıse kahvaltı kulturu yok...sevmıyor hıç bışleyı

slm kızlar
hasta olan bebişlere Rabbim acil şifalar versin.
Arda yürümeye başladı
10 kg 73 cm son durumumuz.
ben Arda!ya hiçbirşey yediremiyorum kahvaltı sevmiyor sadece zeytin yemeye bayılıyor
çorba içiyor ve yoğurt yiyor onun dışında pek birşey yemiyor bazen canı isterse yemeklerden tadıyor.devam sütü ve bebe bisküvisi ile karnını doyuruyor

eline tarak veriyorum saçını taramaya çalışıyor,kaşıkla tabaktan yemek almaya çalışıyor ama çatalla çorba içilemeyeceğini çözemedi halâ.öp dediğim zaman ısırıyor farklı bir stili var.dedeyi(babamı) çok seviyor işten gelince heyecanlanıyor boynuna sarılıyor.

Son düzenleme:
maşallah canım.bizimkide yabancı biri sevdiğinde gülüyor.sonra utanıp kafasını bana yaslıyor:)
yicem seni dediğimde kaçıyor:)))aynı şekilde öp dediğimizde ağzını açıp ısırmaya çalışıyor.çok tatlılar maşallah.tam sevilmelik zamanları.
canım iştahsızlık bizde hep vardı.kahvaltıyı kavga dövüş yediriyoruz.
zeytini ayrı yiyor ama yumurtayla peyniri diliyle çıkartıyor.
bizde bulamaç yediriyoruz artık.
bebe bisküvisi en başta yedirmedim.şimdide istesemde kendi yemiyor
bu aralarda akşam yemeklerinde öğürüyor.kusuyor.boğazına takılıyor sanırım.
çok yiyormuş gibimeyveyi sevmiyor hiç.kusmasa katı gıdalara geçicem ama yapamıyorum.
canım day day durduktan sonra mı yürümeye başladı?
birden mi oldu?bizimkinde tık yok.birkaç gün sonra 11 aylık olacağız.
day day dur dediğimizde kendini yere atıyor.

sizin bebişede maşallah.Rabbim hepsini nazardan esirgesin.
evet canım day day duruyordu hem de koltuklara tutunarak yürüyordu şimdi ise desteksiz yürüyor.geçen gün hava baya güneşliydi dışarı çıkardım hava alsın diye,yürüsün diye kucağıma da almadım ama yerde ne görürse almak için eğildi yani yürümedi sıpa

bizim oğlan da yürüyor kızlar .tutunarak yürüyordu,geçen gün salondaki sehpayı kaldırdım temizlik yapmak için,meydanı boş bulunca bizimki bi baktım tutunmadan da yürüyormuş meğer.evdeki eşyalardan yürüdüğünü fark edememişiz :)))tabi düşe kalka gidiyo şimdilik ve ellerini yanlara açarak hızlı hızlı yürüyor :)

ben ek gıdaya ilk geçtiğimiz zaman kahvaltıyı bulamaç olarak kısa süre verdim ve çorbalarını blendırdan geçirerek,zaten kendisi sofrada bizi gördükçe özendi bizim gibi yemeye ve hep ayrı ayrı yedirdim kahvaltıda peynir yumurta zeytin v.s. ve kendi yediğimiz yemekleri de kendisi yemek istedi hep.ben mama sandalyesini başından beri bizim yemek masamıza koydum,hep bizim nasıl yediğimizi incelerdi,ağzıyla çiğneme hareketlerimizi taklit ederdi.bir tek diş çıkarma dönemlerinde yemek sorunumuz oluyor,iştahsızlaşıyor.

ben hala doğumda aldığım kilolarla yaşıyorum.tüm günüm hemen hemen hiç bişey yemeyerek geçiyor ve neden hala zayıflamadığıma şaşırıyorum.

bir arkadaşımız balık sormuştu ona somonu tavsiye ediyorum.özellikle siyah etlerini yedirebilir.

bu arada bu cumartesi ilk yaşımızı kutlayacağız inşallah.bugün pasta siparişimizi verdik.umarım güzel olur.oğluma doğum günü hediyesi eğitici bir oyuncak aldım.bilgisayara çok meraklı olduğu için fish...pri...'ın eğitici dizüstü bilgisayarını aldım.inşallah ilgisini çeker.zira şu sıra yürümeye odaklı,başka şeyle ilgilenmiyor.

maşallah canım
pastanız nasıl canım?
bizim daha bir ay var doğum günümüze.bende oğluşuma kıyafet bakıyorum.
doğum günü için bi tane kadife pantolon aldım.çok şeker.üstüne gömlek.bide askı düşünüyorum.
yada yelek karar veremedim.hazırlıklarından bahsedersen bize de fikir olur.
canım emziriyormusun?
ben emzirerek verdim.

maşallah canım.bizimki duvar/kanepelerden sıralıyor.ama day day duramıyor daha.kendini yere atıyor.
inşallah bizde yürüdüğünü görürüz.

Son düzenleme:
günaydınlarr,,

bebekleri yürüyen annelerin gözü aydın, darısı başımıza inşallah..
benim kızımda oturduğu yerden bi yerlere tutunarak kalkıyor ama henüz desteksiz ayakta duramıyor. Koltuktan geri geri aşağıya iniyor bide bunu çok büyük bi başarı addedip çığlıklar atarak gülüyor. bütün gün ellerinden tutup gezsin istiyor tek elini tutuyorum mümkün değil adım atmıyor illa iki elimi tutacak çok garantici yani :):) Herşeyi karıştırıyor kaşla göz arasında nasıl beceriyor anlamıyorum.

kızlar, devam sütünü 1 yaşına kadar vericeksiniz dimi ??? ben bu cmrtsi kontrole götüreceğim doktora soracağım bi sürü şey var... hepsini bi yere not etmem lazımm.
-balık yağı vereyimmi diye soracağım çünkü balığın kendisini pek yemiyor diliyle çıkarıyor. omega-3 ü sadece kahvaltısına kattığım cevizden alıyor.
bizde hala bulamaç halinde yiyoruz kahvaltıyı ama bizimle masaya oturduğunda tek tekte veriyorum ara sıra. Tatlı şeyleri hiç yemiyor, meyve ve meyve suyu aslaaaaa. anca kavanoz mamalarından yiyor meyveyi. ama acaip turşu yiyor vermeyince ağlıyor.

tünaydın canım.ben devam sütü vermiyorum.ama bir arkadaşım 1 yaşından sonra hem devam sütü hemde inek sütü veriyordu.
balık ve ceviz daha hiç vermedim.doktorunuz önerdi mi size?
meyveyi bende yediremiyorum.kivi,armut,muz hepsinde ağzını ekşitiyor.
kavanoz meyvesini yiyor ama.şuanda benim en büyük sorunum katı gıdalara geçme.
eline armut veriyorum.ısırıyor.ağzındaki parçayı yutmuyor.ağzından çıkartıyor.

adilemir;
canım ağır işçiyiz derken anneliği kastettim,yoksa şu an çalışmıyorum,izindeyim öğretmenim:)

dirimcim,
kahvaltı ilk başladığımızda 10-15 gün kadar yaptı kızım sonra bir daha hiç yemedi.son günlerde yeni yeni bulamaca başladık tekrar,yemiyor malesef.şükrediyorum bulamaç yediğine.
arkadaşlar benim kızım açlık duygusunu bilmiyor.biliyorsunuz hep uykuda doyurarak büyüttüm,ondan olsa gerek,acıktığında hissettiği huzursuzluğun yiyince geçeceğinin farkında değil.zorla yediriyorum reklamla oyuncakla,dalıyor,5-6 saatlik açlığa rağmen farkında olmadan yiyor.herhangi tek bir şeyi bile isteyerek yemiyor.sadece çorba içiyordu,bu aralar sebze yemeklerini blenderdan çekerek vermeye başladım ara ara.ben çok çektim,o yüzden tek yesin de nasıl olursa olsun diyorum.pütürlü sorunu yok,istediğinde yiyor kraker falan,ama yemek işine gelmiyor.
çok takılmak istemiyorum bu konuya,çünkü zamanında hiç ama hiç yemeyen bir bebekti,şimdi şükür diyorum

pastamız 1 rakamı şeklinde.üstünde balonlar ve uçak figürü var,mavi renkli.kıyafet de LC....'den gömlek ,yelek,kravatlı bir takım aldım.bir de kapı süsü yaptım kendi ellerimle.evi de balonlarla süsleyeceğiz.aile büyüklerimizle,kendi aramızda,küçük bir kutlama yapacağız inşallah.

bu arada emzirip emzirmediğimi sormuşsun,evet oğlum emmeye devam ediyor.önümüzdeki ay işe başlayacağım,o zaman nasıl olacak bilemiyorum.

katı gıda diye bahsetiğiniz nedir kızlar?
benim oğlum henüz yürümüyor. annem son iki aydır yerde üşüdüğünü söyleyerek yürütece koydu oğlumu
henüz yürümüyor . birden bire mi yürüyorlar nasıl oluyor? oğlum biryerden tutunduğunda ayağa kalkıyor hepsi bu. ne zaman yürüyecek ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…