- 3 Ekim 2007
- 14.292
- 34.818
- 39
-
- Konu Sahibi teknekazintisii
- #30.701
bu uykusuzluk neolacak böyle
tek benim bebegim böyle değil farkındayım ama işte
insan arasıra dayanamıyor.gündüzleri uyku hiç yok
buğün uyudu 10-11 arası hemen balkonumu yıkayım dedim
aman bir baktım kapıda balkona suya atıyor kendini zaten soğuk hava.
birkaç çoçugu olan anneler nasıl yapıyor hem evişini hem yemegini
geçmiş olsun hasta bebişlerimize.
esra seni çok iyi anlıyorum sürekli
kucak kucagı geziyoruzzz.
kuzey yıldızı çok güzel kilolar gitmiş galiba.
benimde 2 kilo kaldı
gitmiyor yapıştı göbekte bekliyorrr:)
esra maşallah canım
kızlar katı gıdalara alıştırdınız mı bebekleri?
yemekleri hala çatalla mı eziyorsunuz?yoksa bıçakla minik minik mi yapıyorsunuz?
meyveleri nasıl yapıyorsunuz?cam rendeye devam mı?
anladım canım 11 aylık oldular artık aslında.kızım sadece çorba içiyor yemek yemiyor...yani toplasam 2-3 kez ancak yemiştir.onları da blenderdan geçirip verdim ama tamamen püre olarak değil,hafif pütürlü.
meyve de yemiyoruz.
kilosunun iyi olmasına bakmayın,iri doğdu öyle devam ediyor,yapılı bir çocuk.günde 4 öğün yiyor genelde.2 öğünü kaşık maması,diğeri de çorba ya da yoğurt gibi şeyler.
canım nerde calısıyorsun..adilemir,sağol teyzesi bütün kuzuları korusun Allah nazardan.
1. yaş aşısını bilmiyorum kaç tane,üfff bitsinler de kutulalım hep birlikte.
benim kilom kalmadı,görünürde göbeğim de yok ama bazen karnım şişiyor.yani bütün bir karın olarak,bilmem nasıl anlatsam.zaten çok zayıf bir insanım.o anlarda bakıyorum 5-6 aylık hamileyken o kadar karnım vardı diyebilirim.karın bölgem gevşemiş belli ki,kasların toplanması için spor lazım ama hiç gözüm yemiyor:))zaten ağır işçi kategorisindeyiz,bir de spor yapıp yorulmak istemiyorum:))
canım nerde calısıyorsun..adilemir,sağol teyzesi bütün kuzuları korusun Allah nazardan.
1. yaş aşısını bilmiyorum kaç tane,üfff bitsinler de kutulalım hep birlikte.
benim kilom kalmadı,görünürde göbeğim de yok ama bazen karnım şişiyor.yani bütün bir karın olarak,bilmem nasıl anlatsam.zaten çok zayıf bir insanım.o anlarda bakıyorum 5-6 aylık hamileyken o kadar karnım vardı diyebilirim.karın bölgem gevşemiş belli ki,kasların toplanması için spor lazım ama hiç gözüm yemiyor:))zaten ağır işçi kategorisindeyiz,bir de spor yapıp yorulmak istemiyorum:))
canım nerde calısıyorsun..
bebek bakımı zordur..o ayrı bı spor.
ben basladım platese..
gobegım 1 haftada farkettı..bacaklarda ..basende..
yemektete abartmayı kestım..
yeterı kadar yıyorum..
maşallah canım.bizimkide yabancı biri sevdiğinde gülüyor.sonra utanıp kafasını bana yaslıyor:)eline tarak veriyorum saçını taramaya çalışıyor,kaşıkla tabaktan yemek almaya çalışıyor ama çatalla çorba içilemeyeceğini çözemedi halâ.öp dediğim zaman ısırıyor farklı bir stili var.dedeyi(babamı) çok seviyor işten gelince heyecanlanıyor boynuna sarılıyor.
maşallah canım.bizimkide yabancı biri sevdiğinde gülüyor.sonra utanıp kafasını bana yaslıyor:)
yicem seni dediğimde kaçıyor:)))aynı şekilde öp dediğimizde ağzını açıp ısırmaya çalışıyor.çok tatlılar maşallah.tam sevilmelik zamanları.
canım iştahsızlık bizde hep vardı.kahvaltıyı kavga dövüş yediriyoruz.
zeytini ayrı yiyor ama yumurtayla peyniri diliyle çıkartıyor.
bizde bulamaç yediriyoruz artık.
bebe bisküvisi en başta yedirmedim.şimdide istesemde kendi yemiyor
bu aralarda akşam yemeklerinde öğürüyor.kusuyor.boğazına takılıyor sanırım.
çok yiyormuş gibimeyveyi sevmiyor hiç.kusmasa katı gıdalara geçicem ama yapamıyorum.
canım day day durduktan sonra mı yürümeye başladı?
birden mi oldu?bizimkinde tık yok.birkaç gün sonra 11 aylık olacağız.
day day dur dediğimizde kendini yere atıyor.
maşallah canımbizim oğlan da yürüyor kızlar.tutunarak yürüyordu,geçen gün salondaki sehpayı kaldırdım temizlik yapmak için,meydanı boş bulunca bizimki bi baktım tutunmadan da yürüyormuş meğer.evdeki eşyalardan yürüdüğünü fark edememişiz :)))tabi düşe kalka gidiyo şimdilik ve ellerini yanlara açarak hızlı hızlı yürüyor :)
ben ek gıdaya ilk geçtiğimiz zaman kahvaltıyı bulamaç olarak kısa süre verdim ve çorbalarını blendırdan geçirerek,zaten kendisi sofrada bizi gördükçe özendi bizim gibi yemeye ve hep ayrı ayrı yedirdim kahvaltıda peynir yumurta zeytin v.s. ve kendi yediğimiz yemekleri de kendisi yemek istedi hep.ben mama sandalyesini başından beri bizim yemek masamıza koydum,hep bizim nasıl yediğimizi incelerdi,ağzıyla çiğneme hareketlerimizi taklit ederdi.bir tek diş çıkarma dönemlerinde yemek sorunumuz oluyor,iştahsızlaşıyor.
ben hala doğumda aldığım kilolarla yaşıyorum.tüm günüm hemen hemen hiç bişey yemeyerek geçiyor ve neden hala zayıflamadığıma şaşırıyorum.
bir arkadaşımız balık sormuştu ona somonu tavsiye ediyorum.özellikle siyah etlerini yedirebilir.
bu arada bu cumartesi ilk yaşımızı kutlayacağız inşallah.bugün pasta siparişimizi verdik.umarım güzel olur.oğluma doğum günü hediyesi eğitici bir oyuncak aldım.bilgisayara çok meraklı olduğu için fish...pri...'ın eğitici dizüstü bilgisayarını aldım.inşallah ilgisini çeker.zira şu sıra yürümeye odaklı,başka şeyle ilgilenmiyor.
sizin bebişede maşallah.Rabbim hepsini nazardan esirgesin.
evet canım day day duruyordu hem de koltuklara tutunarak yürüyordu şimdi ise desteksiz yürüyor.geçen gün hava baya güneşliydi dışarı çıkardım hava alsın diye,yürüsün diye kucağıma da almadım ama yerde ne görürse almak için eğildi yani yürümedi sıpa
maşallah canım
pastanız nasıl canım?
bizim daha bir ay var doğum günümüze.bende oğluşuma kıyafet bakıyorum.
doğum günü için bi tane kadife pantolon aldım.çok şeker.üstüne gömlek.bide askı düşünüyorum.
yada yelek karar veremedim.hazırlıklarından bahsedersen bize de fikir olur.
canım emziriyormusun?
ben emzirerek verdim.
maşallah canım.bizimki duvar/kanepelerden sıralıyor.ama day day duramıyor daha.kendini yere atıyor.
inşallah bizde yürüdüğünü görürüz.