2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

bizimkide yapıyor inan dün gece 3 de uyandı ve gezindi odada.
geceler uzunya ondan yapıyorlar bence.bizimki 9 da uyumuştu.
geç uyusa belki gece uyanmaz.
kolay gelsin canım.

cevap için teşekkürler canım. benimki gözler kapalı değil resmen cin gibi oluyor oyun derdinde. el çırpıyor hapşurma taklidi yapıyor. yanıma alıyorum hadi kızım uyuyalım diyorum burnumu sıkıştırıyor gözüme parmağını sokuyor. şarkı söylüyor kendi kendine. bi de bana tutunup dizlerinin üstünde yükselmeye çalışıyor. gece lambasını ben de koridorda deneyeyim bakalım nasıl olacak.
gece geç yatırmayı denedim ama daha kötü oldu bu sefer senin gibi uyuduktan yarım saat sonra kalkmalara başladı. yani uykusuzluk ters tepki yapıyor onu farkettim. bir de babası grip olmuş sanırım bende oluyorum. kızıma da bulaştıysa artık hiç uyumaz puuffffff((((

oy annesi kıyamam ben o kuzzuya ya :)

aman dikkat edin, biz zor atlattık gribi bayramda adanaya gittik eşimin memleketine hava değişiminden grip ettik çocuğu.

büyüme hormonu karanlıkta salgılanıyor diye bildiğim için gece lambası yakmıyorum.

merhaba hanımlar.
Arda geçen hafta salı gününden beri hasta.salı günü ne versem yutkunamıyordu gece mecburen acile götürdük,doktor boğazında enfeksiyon olduğunu söyledi ve antibiyotik verdi.eve geldik uykunun arasında kusarak uyandı boğulacak gibi oldu hemen geri götürdük acile, bulantısı için serum takıldı,sabah 5e kadar serumun bitmesini bekledik acildeki doktor sabah hekiminizle bir görüşün dedi biz hekime gidesiye kadar Arda'da kusma kesildi şiddetli ishal başladı,hani öyle böyle değil çocuktan resmen su gidiyor.doktorumuz yatış verdi çarşamba günü girişimiz yapıldı serum tedavisine başlandı.tabi idrar,kan ve kaka tahlillerimiz hep temiz çıktı.cuma günü ishali daha hafifleyince taburcu olmak istedim çünkü dayanacak takatim kalmadı doktorumuzda kabul etti çıktık.fakat evde sadece 1 gün geçirebildik cumartesi günü yine koşa koşa gittik ve yine yatışımız verildi.bu aralar salgın varmış doktor rota virüsü diyor,bu hastalık normal tahlillerde gözden kaçabiliyormuş.bugün yine taburcu olduk şimdilik iyi bakalım ama doktorumuz acil gitme olasılığım olduğu için damar yolunu kapattırmadı,tekrar gidersek ki inşallah gitmeyiz tekrar canını yakmayalım diye.ha bu arada ishalden dolayı popo pişikten öte bir halde çocuk cerrahı poposu haşlanmış dedi çok canı yanıyor bas bas bağırıyor.krem kullanıyoruz umarım en kısa zamanda geçer.bizim için dua edin kızlar lütfen.son 1 haftadır zombi gibi geziyorum,hadi kendimi geçtim Arda'nın çektiği acı daha çok canımı yakıyor.

cancer,
çok büyük geçmiş olsun neler gelmiş başınıza böyle.Allah acil şifalar versin,çok üzüldüm gerçekten.inşallah hemen atlatır Arda.
yyağmur,
bikaç gün önce kızım uyumuyor diye yazmıştım hatırlarsan.1 hafta boyunca gece 1 gibi yatıp yattıktan 1 saat sonra çıldırmış gibi ağlayarak uyandı,ışığı açmayınca sakinleşmedi.ışığı açınca oyunlar oynamaya başladı ve sabaha kadar oturduk.uykusuzluktan öldük ikimiz de gündüz de uyumadı.ama 3 gündür daha iyi.ben başucuna Kuran koydum,yastığının altına yedi uyurların ismini yazıp koydum öneri üzerine.iyi geldi valla.
doktora da götrdüm acaba bir şeyi mi var diye.çok şükür bir şey çıkmadı ama doktor karanlıkta uyanınca yanında sizi göremiyorsa korkuyordur dedi.ben odasında yatırıyordum bir süredir,ona da ara verdik yanımıza aldım yine,çünkü alışkanlık haline getirebilir dedi,hiç çekemem :))kısacası geçici bir süreç ,dönem dönem de olabilirmiş,bizimki geçti gbi inşallah sizinki de uzun sürmez çok yıpratıcı gerçekten.

teşekkürler Esra.
bugün gidip elindeki serum iğnesini çıkarttırdık şimdilik iyi bakalım ama ara ara ateşi yükseliyor.

arda yusuf için çok geçmiş olsun cancer. salgın varmış demek, umarım diğer bebekler ve benim oğluşum karşılaşmaz. siz de en kısa zamanda atlatırsınız umarım.

canım inanki çok ama çok üzüldüm arda kuzuyaaa Allah en kısa zamanda acil şifalar versin, sanada güç kuvvet versin. dualarom sizinle, inşallah bidaha hiç böle bişeyle karşılaşmazsınız.

kızlar bizde geçen akşam acile gittik. kızımın kafasında şu minik kıskaç tokalardan vardı, sonra bi ara bi baktım yok odayı altüst ettim, halı koltuk ne varsa çektim baktım yok deli olacammm. dedim kesin yuttu ( ki daha önce balon yutmuşluğu var tecrübeli yani ) annem yok o onu nasıl yutsun falan dedi ama evhamdan deliye döndüm. aynı tokadan bitane daha vardı verdim eline bakalım napıcak die, önce bi kafasına götürdü sonraa hooopp ağzına yuttu yutacak, o potansiyeli görünce iyice işkillendim. babamız şehir dışında telde söledim götür bi acile için rahat etsin dedi. koştur koştur gittik röntgen çektiler. Dr. baktı bişşi göremedi, gece nefes alışında bi değişiklik, sürekli ağlama falan olursa getir hemen dedi. eve geldik girişte şu shaggy dedikleri halılardan var kırmızı ( tokada kırmızıydı ), daha kapıdan adımımı attım ayağıma bişi battı bi baktım lanet olası şey yerde duruyor ama beni bi görseniz hazine bulmuş gibi sevindim. benim minik kızım ben mutfaktayken oraya kadar emekleyip geri dönmüş o ara düştü kafasından demekki. ee bende odadan çıktığını görmeyince hiç aklıma gelmedi aslında baktım am telaştan göremedim demekki. Akşam akşam aksiyon oldu bizede.

biz acildeyken minicik bi bebek getirdiler, daha 8 aylıkmış onu bi gördüm dünya başıma yıkıldı. yanmış kavrulmuş çocuk derileri soyulmuş ciğer gibi kıpkırmızı bütün vücudu. Drlar hemen koştular müdahaleye, geldiğinde çok ağlıyodu birden sesi kesildi yavrum bayılmışş ya kaynar su dökülmüş üzerinee. eve geldim o görüntü gözümün önünden gitmedi uyuyamadım gece.

Allah yavrularımızı görünmez kazadan kötülüklerden korusun.

bal,
o bahsettiğin tokalardan belki 10-15 tane kayboldu bizim evde,hiçbirini bulamadım ama yutabileceği de hiç aklıma gelmedi:)))kızım saşından alır diretkt ağzna götürür öyle emerek dolaşır ortalıkta:)Allah korusun yapmazlar inşallah öyle yaramazlıklar.kızım da kağıt gibi şeyleri damağına yapıştırıp çok ağlattı kendini de beni de.hem kusuyor hem damakta yapışık olduğundan çıkmıyor,parmağımla kazıya kazıya zorla aldım.
hastanedeki bebeğe çok çok üzüldüm gerçekten,Allah yaşatmasın h,çbir anneye böyle bir şeyi(

canım iyi dileklerin için teşekkür ederim.
sizde bir badire atlatmışsınız aman dikkat edin,Arda'da ne bulursa ağzına götürüyor.
küçük bebişede çok üzüldüm Rabbim acil şifalar versin inşallah.

canım aman dikkat et şimdi herşey ilgilerini çekiyor,yutar falan mazallah.Rabbim esirgesin.

eeeeeevet allah yavrularımızı korusun. zaman zaman tek dileğim oğlumu doğduğu gibi büyütebilmek oluyor, herhangi bir kaza ya da hastalıktan hasar almadan, sağlıklı şekilde. tabii tüm bebekler için dileğim bu. ben de ne zaman oğlum yusuf kaan rahatsızlansa acaba birşey mi yuttu diyorrum, takii kakasını yapana kadar. allah yavrularımızı korusun.

kızlar bu arada soğuk ya da sıcak buhar makınası kullanan var mı acaba? ben 6 ay kadar önce internetten soğuk buhar makınası sipariş etmiştim. doktor ilaca başlayıp da artık buhara gerek yok diyince paketi açmadım. geçenlerde öksürünce açtım kutuyu. bir de ne göreyim bana gelen ürün ılık buhar makınası imiş. bunu odayı nemlendirmek için kullanıyoruz galiba. nem sürekli düşük odada evet ama aynı zaman da nemli ortam da virüslerin gelişmesine imkan veriyormuş. kullannan fikri olan var mı acaba??

biz soğuk buhar makinası kullanıyoruz canımm. ben daha kızım doğmadan almıştım dr. bi arkadaşımın tavsiyesi ve uzun araştırmalar sonucunda. heleki kaloriferli evde oturuyosan gerekli diye düşünüyorum.
ben hamileyken kendim için kullandım bi süre nefes almakta güçlük çektiğim zamanlarda.

Çok uzun zamandır yazmıyordum. Çok geriye dönük de okuyamadım.
bal10 annelik de biraz evhamlı olmak mı demek ne :) toka yutmamasına çok sevindim Allah korusun. Hastanedeki bebeğe çok üzüldüm, bu akşam kolumu yaktım öyle çok bir şey değil ama akşamımı zehir etmeye yetti, kimbilir ne acılar çekiyor yavrum Allah tez zamanda iyileştirir inşallah.
cancer Arda'ya çok geçmiş olsun. Yavrum neler yaşamış öyle İnşallah bir an önce hepsini atlatırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…