2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar geçmiş olsun bebişler hastalanmış
bizde kusma ishalden iki gün hastane de kaldık.
salgınmış sanırım.
ne yazıcaktım unuttum araya iş girince:)
biri buhar makinasını sormuş.bende merak ettim bal memnunmusun
bizim sıpanında gece burnu çok tıkanıyor.
uyku demişsinizde kızlar biz kaç aydır uyumuyoruz nerdeyse.okadar çok uyanıyor ki
diştendir diye umut ediyorum.ama bizimki gece-gündüz farketmiyor ağlayarak uyanıyor
odada bizi göremeyince korkup ağlıyor sanırım

walla öle demek heralde we_ra cım. Sizde herşey yolundadır umarım...

dirim epeydir yoktun canım..
çok çok geçmiş olsun demek sizde bi hastane macerası atlattınız
ben arzum bebbe soğuk buhar makinası aldım. memnunum yani, benim kızımın burnu gece - gündüz sürekli tıkalı. onu açtığım zamanlarda daha kolay nefes aldığını düşünüyorum. çokta sesli çalışmıyor ayrıca iyon ve gece lambası özelliğide var. aynısından bide eşimin yiğeni için almıştım, onlarda adanada ufo ve klima gibi şeylerle ısınıyolar 4 yaşındaki çocouk sürekli hasta burun tıkanıklığı falan vardı. hediye aldım görümcemde memnun olduklarını nie daha önce akıl etmediklerini sölüyor.

kızlarr, bu arada 1. yaş günlerimiz yaklaşıyor varmı bi programınız ? paylaşıp birbirimize fikir versekk...
bizim babamız iş için şehir dışında yeni yıla kadar dönüp dönmiyeceğide kesin değil ( ki inşallah döner ) bizim doğum günümüz tam yılbaşı akşamı nası yaparız naparız hiç bi fikrim yok

canım evde kutlayacağız,anane,babaanne,dede vs.
daha uzak olduğu için hiç düşünmedim.arabalı bir pasta düşünüyorum
yanınada bişeyler yapıcam artık
çok uzak geliyor.bu sıpa çökertti beni

canım bizimkininde burnu tıkanıyor.uyanıyor oyüzden.
gece açtığında burnunda tıkanma yada hırıltı oluyor mu peki?
sesli mi oluyor ki?pilli mi yoksa elektrikli mi canım?

kontrol ettiğim zamanlarda hırıltı falan duymuyorum canım. ben kızım uyuduğunda açıyorum 10-11 gibi gece yarısı kalktığımda ( 2 de 3 te artık kaç olursa ) kapatıyorum. Ayar yeri var ne kadar buhar vermesini istiyosan ayarlıyosun ben orta seviyede tutuyorum genelde ama eğer burnu çok tıkalıysa maksimuma getiriyorum. çok sesli çalışmıyor bana göre, pilli değil elektirikli bizimkisi.

bundan canım.

yavrucuklarınıza geçmiş olsun kızlar, cok üzüldüm...
şu aylarda kesinlikle yalnız bırakmamak lazım cocukları, Allah muhafaza manasız ve tehlikeli merakları dert acıyor başımıza...

buhar makinası kullanmıyorum ben, peteğin kenarına içine defne yaği damlattiğim suyu koyuyorum
kokusu hem rahatlatıp iyi uyumayı sağlıyor hem de havanın mikrobunu kırıyor.
hatta tavsiye üstüne hem bizim hem de kızımın carsafina da bi iki damla damlattım
bir de günlük sakızı aldım
hırıltısı olursa onu kullanacağım, çok faydası varmış
hatırlıyorum kucukken hastalandıgımda babannem de ısıtıp koyardı gogsume

oldu valla, tvden uzak tutun diyen doktor gelsin 1 saat bakıversin bi zahmet benim cadiya
2sn. kıcının üstüne oturmuyor kurt var sanki
babytv sayesinde az bucuk rahat duruyor
kalkıp da cocuğa saatlerce pembe dizi izletmiyoruz ki niye uzak kalıcakmış tvden
peeehh

günlük sakızı ne canım? ilk kez duyuyorum
burun tıkanıklığına iyi mi geliyormuş?bizde kaloriferin üzerine su koyuyoruz ama buhar olmuyor tabi
deniz suyu damlatıyorum gecenin bi vakti

bal teşekkür ederim canım aklımda bulunsun buhar makinası almamız gerekecek sanırım
çok tıkanıyor burnu.ondan mı uyumuyor anlamıyorum ki

çok geçmiş olsun.inşallah şimdi daha iyidir.
teşekkür ederim canım.ishal ve ateş hafifledi çok şükür ama şimdide öksürük başladı.
sağol canım sanada geçmiş olsun.
sizede geçmiş olsun dirim.
bende merak ettim şu günlük sakızını.nasıl birşey?aktarlarda mı satılıyor?
bizim babamızda şehir dışında ve gelip gelmeyeceği belli değil henüz.evde anneanne-dede-teyze-amca-yenge hep beraber kutlarız işte

ben, söyledimya soğuk buhar makınası almak isterken ılık buhar makınam var. chıcco. ve arzum gibi markalardan artı bir özelliği yok. çok az bir sesle çalışıyor. ayarlı bir çalışması yok kapatman gerekiyor.
ben dr umuza sordum ılık ya da soğuk tavsiye etmiyor, mıkropları artırdığı düşünülüyor odada. ben de kalorifer peteğindeki suyu daha geniş bir kaba koydum.

oğlum üst solunum yolu enfeksiyonu oldu ve antıbıyotık başladık. mecburen

bu arada oto koltuğu için bi ara sorulmuştu. ben cybex pallas fix aldım. 15 aya kadar kullanımı biraz uğraştıracak , ön barı olduğu için. 15 ay dan sonra ön barı kullanmayacağım için daha rahat olacak, hem de 9-36 ay kullanılabilen ısofıxlı birkaç koltuktan biri.

hasta bebişlere geçmiş olsun.
annelerine kolay gelsin.çünkü bebekler hasta olunca anneler harap oluyor
kendimden biliyorum.

geçen sağlık ocagına gittik oğlum 10 kilo geldi boyuda 75 cm
300 gr gibi bir kilo almış
ebe 1 yaşına kadar bir bebegin en az 10 kilo olmasını istiyoruz dedi.
sizinkide normal dedi.
bir şey yemiyor ki kilo alsın çoçuk.

bende doğum günü yapmayı düşünüyorum.
ama aile arasında foto çekecegim anı kalsın oğlumun ilk doğum günü diye.

merhaba kızlar bebişler hasta bizimkide faranjit olmuş antibiyotik başladık öksürüğü azalmıştı ama bugün biraz fazla oldu gibi geldi ortalıkta salgın varmış egeyi tek bırakmak mümkünmü hemen ağzına göre ne varsa atıyo sakız gibi çiğniyo çok korkuyorum bişey olacak diye bu arada ayın 25 inde doğum günümüz hala kararsızım aileleri çağırma konusunda boyumuz 80 cm kilomuz 11 610 gramdı biraz gelişik miş :)))

gelincik çok geçmiş olsun canım inşallah düzelirsiniz.

kızlar bunlar 11 aylık değerleriniz mi?yoksa 10 aylık değerler mi?
bal üzülme canım inşallah bi sonraki ay daha fazla alır.boy konusunda aynıyız

Son düzenleme:

11 aylık değerler canımm, bi dahaki ay 1 yaş olcaklar :):)

ay dirim sorma güdük kalcak die ödüm kopuyor benim... Ben kısa boyluyum ama babamız 1.82 halalar falanda uzun hep. Bana benzemez inşallah bu konuda :) balık yağı hem fiziksel hemde zihinsel gelişimi için çok iyi diyorlar. Dr. una gittiğimizde sorucam bakalım kullanayım mı die .

kilosu ne kadar ki canım?

1 yaş için boy 75-76 normal görünüyor.siz zaten 1 ay sonra 77-78 olursunuz.kısa değil bence
bizimkide pek iştahlı değil.
4 ayda 7 diş oğlumu mahvetti

Son düzenleme:
kilosu ne kadar ki canım?

1 yaş için boy 75-76 normal görünüyor.siz zaten 1 ay sonra 77-78 olursunuz.kısa değil bence
bizimkide pek iştahlı değil.
4 ayda 7 diş oğlumu mahvetti

9.200 çıktı kilomuz 100 gramcık almışız, allah bilir oda üstündeki kıyafetin fazlalığıdır malum kış olunca daha kalın giydiriyorum.
bizim henüz 4 dişimiz var ama sanırım diperleride yolda. pek huysuz bu aralar, doğru düzgün yemiyor, zaten oldu olası mevye suyu ağzına sürmüyor ne sıktıysam içmedi sıpa.
eller sürekli ağızda, kulaklarını çekiştiriyor içlerini hep yara yapmış tırnaklarken. Var bi sıkıntısı yani ben dişe yoruyorum.

Canım bizimde öyle eli ağzında,salyası çok akıyor bide kulaklarını çok çekiştiriyor.8.dişimizde geliyor sanıırm
dişler çok sarsıyor kesinlikle.bu gidişle azıları da çıkartıcaz biz.
canım siz kıyafetle mi tarttırıyorsunuz?biz soyuyoruz.bitek çıtçıtlı kalıyor üstünde
inşallah ilerde iştahları artar.iştahsız bir bebeğe yemek yedirmek çok zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…