2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba arkadaşlar,

bebeklerinize neler veriyosunuz?
mesela balık yedirmeye başladınızmı?hangi tür balıkları veriyosunuz?
yumurtayı ne sıklıkla veriyosunuz ve beyazını vermeye başladınızmı?
ben ıhlamur veriyorum ama uzman tv de bi doktor 8-12 ay arası ıhlamur önermiyr demiş
sabahları kahvaltida değişik neler veriyosunuz?

ve benim çok tereddüt ettiğim oglumunda bi kaç denemede başarısız oldugu bogazina takıldıgı durum..bebeğinizin eline kemirsin yesin diye havuç,elma armut ekmek kraker gibi şeyler veriyomusunuz? veriyosanız nasıl başardınız takılmıyormu?

benim oğlumun 7 dişi ver ama verdiğim her şeyi hop diye mideye indiriyor agzinda çevirmiyor pk fazla,ve çiğnemiyor ?

sevgiler

herkese merhabalar.. uzun zamandır yazamıyorum. sizleri okumaya çalışıyorum fırsat buldukça. kızım sürekli oyun istiyor bilgisayarı görünce de almak istiyor müzik açıp dans etcekmiş hanımefendi:)

yazamadığım süre içinde kızım bi ishal olayı yaşadı. daha doğrusu dışarda yediğim bi yemek yüzünden amip kapmışım sonra kızıma da bulaştı. hastanede yattık:KK43: berbat günler geçirdik. kızım hiç bişey yiyemez haldeydi serumlar falan o günleri hatırlamak bile istemiyorum. sadece tavsiyede bulunmak istiyorum sizlere de eğer hala emziriyorsanız dışardan yediklerinize çok dikkat edin arkadaşlar.

ben hala emziriyorum ve hala adet olmadım. kilolar da üstüme yapıştı kaldı gitmyo:)

kızımın henüz 2 dişi var onlar da yeni çıktı. son günlerde kendi kendine oturmayı öğrendi büyük sıkıntı içindeyiz. gecenin bi vakti uykusunda beşiğinde oturuyo gözler kapalı ağlamaya başlıyo. birde bi yerlere tutunarak ayakta durmayı öğrendi kendisi kalkamıyor ama bu bile onu çok heyecanlandırıyor. sadece oyuna odaklandı son günlerde ve uykularımız felaket halde. uyumak istemiyor ağlıyor. gecenin bi vakti oyun oynamak istiyor. uyumak istiyorumm:)))

bi arkadaş sormuş hızlı yazdığım için adına dönüp bakamıyorum. kitap okuyormusunuz demiş ben kızıma küçük kitaplardan aldım resimli sert karton sayfaları var. akşamları onları okuyoruz. çok hoşuna gidiyor. hatta o da bana okuyor. parmağıyla resimleri göstererk baa baa dedee anlatıyo bişeyler.:))) kesinlikle tavsiye ederim ne yazdığı önemli değil ben kendim onun anlayacağı şeyleri uydurup söylüyorum mesela baba mama al gibi. o zaman daha mutlu oluyor.:))

şimdilik bizde durumlar böyle. fırsat buldukça yazmaya çalışırım yine. hepinize bebişlerle mutlu günler diliyorum

kızlar kaç gündür sorucam unutuyorum.

kuzularınıza kitap okuyormusunuz ? yada şu eğitici kartlarla falan oyunlar oynuyormusunuz ?? ben istiyorum ama şimdiye kadar pek fırsat bulamadım açıkcası. çalışan bi anneyim 8 degelip 6 da çıkıyorum. eve git yemek yap sofra topla derken saat 8 oluyor, kızımda 9:30 10 gibi uyuyor vaktimiz kalmıyor yani.

eğer böle aktiviteleriniz varsa paylaşırsanız sevinirim, en azından referans olur birbirimize :)

bu konuyu açtığın çok iyi olmuş.bende bugünlerde bunun araştırması içindeyim.adım adım setleri varmış.aylık dergi şeklinde.ama biraz pahalı.başka neler olabilir bilmiyorum.

bi arkadaş sormuş hızlı yazdığım için adına dönüp bakamıyorum. kitap okuyormusunuz demiş ben kızıma küçük kitaplardan aldım resimli sert karton sayfaları var. akşamları onları okuyoruz
hangi yayınevinin acaba?

oğlumuza ilk aldığımız ürünlerden biri de cd çalar oldu. geçenlerde de bebekler için bir cd hazırlattık. bebek ve çocuk şarkıları , niniler var onlarca. çok hoşuna gitti dinliyor. tavsiye ederim.

merhaba arkadaşlar,

bebeklerinize neler veriyosunuz?
mesela balık yedirmeye başladınızmı?hangi tür balıkları veriyosunuz?
yumurtayı ne sıklıkla veriyosunuz ve beyazını vermeye başladınızmı?
ben ıhlamur veriyorum ama uzman tv de bi doktor 8-12 ay arası ıhlamur önermiyr demiş
sabahları kahvaltida değişik neler veriyosunuz?

ve benim çok tereddüt ettiğim oglumunda bi kaç denemede başarısız oldugu bogazina takıldıgı durum..bebeğinizin eline kemirsin yesin diye havuç,elma armut ekmek kraker gibi şeyler veriyomusunuz? veriyosanız nasıl başardınız takılmıyormu?

benim oğlumun 7 dişi ver ama verdiğim her şeyi hop diye mideye indiriyor agzinda çevirmiyor pk fazla,ve çiğnemiyor ?

sevgiler

eline evet bu tarz şeyleri veriyorum, hatta çubuk kraker bile yiyor. henüz 4 dişi var ama yutamadığı besinleri kendisi ağzından tekrar çıkarıyor oğluşum. ciddi anlamda boğazına kaçma olayı hiç yaşamadık allaha şükür.

bu konuyu açtığın çok iyi olmuş.bende bugünlerde bunun araştırması içindeyim.adım adım setleri varmış.aylık dergi şeklinde.ama biraz pahalı.başka neler olabilir bilmiyorum.

bende ilk etapta bu adım adım dergisine üye olmayı planlamıştım ama bi kaç forumda anneler okadarda eğitici olmadığını bi kaç ay sonra üyelik iptali yaptırdıklarını falan yazmış. o yüzden kafam karıştı benimde abone olmadım.
sizinkiler nasıl bilmiyorum ama benim kızın ilgisi oldukça dağınık. hiçbişeye odaklanmıyor. mesela eline bi oyuncak alıyor kendi kendine sevinip çığlıklar atıyor o mutluluğu 1dk. bile sürmüyor hemen atıyor elinden. ben tekrar vermeye çalıştığımda eliyle ittiriyor. yani bişeyle 5 dk bile ilgilendiğini görmedim. ben okurkende dinleyeceğini pek sanmıyorumm. çünkü kucağıma gelmek için ağlayan çocuk 30. saniye bu sefer inmek için ağlıyor.

napıcam bilemiyorum bu konuda....

günaydın herkese bende uzun zamandır giremedim fırsatım olmadı oğlumdan.
şimdi biraz uyududa fırsat buldum gireyim dedim.

benim oğlan pepee yi izliyr yani renkli ya biraz dikkatini çekiyor.
şarkıları çalınca gülüyır seviniyor.
yemek sorunu aynı hep beni emmek istiyor.
demir ilacını içmiyor çok üzülüyorum içmeyince.::KK43:

geneld eoyuncaklarla değilde
dolaplarla mutfak eşyalarıyla oynamak istiyor
belkide oyuncklardan sıkıldı.

bugün 11. ay kontrolü için doktorumuza gittik.kendisine eğitici oyuncakları sordum,ne alalım filan dedim.şu an için o tip şeylerin erken olduğunu söyledi.zaten oyuncaktan çok mutfak eşyalarıyla,kap kacak,ıvır zıvır şeylerle ilgilenir,pek oyuncaklara ilgi göstermez dedi.siz televizyondan uzak tutun yeter dedi.tv hem konuşmasını geciktiriyor,hem de zeka seviyesini düşürüyormuş.

bugün 11. ay kontrolü için doktorumuza gittik.kendisine eğitici oyuncakları sordum,ne alalım filan dedim.şu an için o tip şeylerin erken olduğunu söyledi.zaten oyuncaktan çok mutfak eşyalarıyla,kap kacak,ıvır zıvır şeylerle ilgilenir,pek oyuncaklara ilgi göstermez dedi.siz televizyondan uzak tutun yeter dedi.tv hem konuşmasını geciktiriyor,hem de zeka seviyesini düşürüyormuş.

ıı bak ben bunu bilmiyordum.
sürekli tv izlemiyorda dediğim gibi pepee ve müzikler dikkatini çekiyor
acaba bunlardamı zararlı olurki.

üzülme esracım,benim oğlan da uyumuyor.şu sıralar iyice uykusuz oldu.sabaha karşı uyuyabildiğim bir kaç saatlik uykuyla idare etmeye çalışıyorum.

cidden ölemi dedi dr. ?? ya bende tv nin çok sağlıklı bişi olmadığını biliyorum çocuk için ama benim kızım inanılmaz reklam hastası, onu seyrederken dünyayla ilişkisi kopuyor resmen transa geçiyor, kapattığım zaman çok ağlıyor açmam için.
gündüz annem bakıyor kızıma ve tabi tv li odada oturuyorlar mecburen seyrediyorr. yani daha doğrusu oturup sürekli tv ye bakmıyor ama reklam çıkınca gözlerini ayırmıyor.
anneme nasıl diyeyim kızın yanında seyretme diye, kadının tek eğlencesi o hem çocuğuma bakıcak hemde kadını seyretme die esir alıcam.
baby tv falan açıtğımda ilk 2-3 dk ilgisini çekiyor ama sonra hiç oralı olmuyorr. ara ara dönüp bakıyor işte. umarım bukadarının çok fazla bi sakıncası yoktur.

bi arkadaşım var kızlar, kızı 2 yaşında ve bu zamana kadar yanında asla tv seyretmemişler. bide oturmaya geldiğinde bile kapattırdı televizyonu. beyin gelişimini etkiliyor dedi.

ama bide şöle bişey daha var, eşimin yiğeni henüz 5 yaşında ama görseniz 9-10 yaşında bi çocuk mentalitesinde bunu bitek biz yada görenler falan değil dr.lr bile söylüyor, kurduğu cümleleri duysanız ağzınız açık kalır. çok zeki bi çocuk maşallah. ama bebekliğinden beri televizyon karşısında, oda inanılmaz reklam hastasıymış. halada kreş dışında ki günün büyük bölümünü ekran karşısında geçiriyor. hiç öyle çok geçte konuşmamış yani.

ayyy anne olmak ne zor yaaa. allah kolaylık versin hepimize :)

bir haftadr oğlumun poposunda kızarıklık var..genelde kakasını yaptiktan sonra yoğunlaşiyor...geçiremiyorum bi türlü...sanirim yediklerinden kakasıda bi değişik...ne yapabilirim önerisi olan varmi...mustelanın pişik öncesini kullaniyorum...kızarık görüncede hametan sürüyorum ama geçmiyo:KK43:

mustelayı öneririm anında etkisini gösteriyor.sebamedten ve hametandan katkat iyidir..bizim pişiğimizi yalnızca o mustela geçirdi..

kızlar yaklaşık 2 haftadır geceleri uyku problemi yaşıyoruz. gecenin bi vakti kızım uyanıp oturuyor oyun istiyor. kendi kendine yatıp oturmaya başlıyor gün içersinde öğrendiği oyunları tekrarlıyor. zor bi durumdayım 3 saatlik uykuyla işe gidip geliyorum yorgunluktan dayanacak gücüm kalmadı. önerilerinizi bekliyorum:KK43:

bir de gece lambası kullanıyorum ve uyanınca sürekl lambaya bakıyo sanki ışık uykusunu kaçırıyor gibi hissettim. gece lambasını yakmasam karanlıkta korkarmı acaba ? siz lamba kullanıyormusunuz?? aslında gece lambasını daha çok kendm gece emzirirken falan rahat oluyo diye kullanıyorum.

herkes bu aralar yoğun galiba fazla ilerlemiş. bi an önce cevap yazan olursa çok sevincem artık uyumak istiyorummmm:KK43:(((

kızlar yaklaşık 2 haftadır geceleri uyku problemi yaşıyoruz. gecenin bi vakti kızım uyanıp oturuyor oyun istiyor. kendi kendine yatıp oturmaya başlıyor gün içersinde öğrendiği oyunları tekrarlıyor. zor bi durumdayım 3 saatlik uykuyla işe gidip geliyorum yorgunluktan dayanacak gücüm kalmadı. önerilerinizi bekliyorum:KK43:

bir de gece lambası kullanıyorum ve uyanınca sürekl lambaya bakıyo sanki ışık uykusunu kaçırıyor gibi hissettim. gece lambasını yakmasam karanlıkta korkarmı acaba ? siz lamba kullanıyormusunuz?? aslında gece lambasını daha çok kendm gece emzirirken falan rahat oluyo diye kullanıyorum.

herkes bu aralar yoğun galiba fazla ilerlemiş. bi an önce cevap yazan olursa çok sevincem artık uyumak istiyorummmm:KK43:(((

BENZER DURUMLAR BİZDEDE VAR CANIM. ŞU SON 2 HAFTAYA KADAR akşam 9-10 gibi yatıp sabah 7 ye kadar deliksiz uyuyan kızım, 2 haftadır canıma okudu. yattıktan yarım saat sonra bir başlıyor ağlamaya, sabaha kadar aralıklarla ağlıyor. uyu uyan uyu uyan zombi gibi oldum. ne sıkıntısı oluyor bilemiyorum ama gözler kapalı, gözyaşları sel gibi akıyor o derece ağlıyor yani. bazen kucağıma alıp uyandırmak zorunda kalıyorum acaba rüya görüyor ondan mı ağlıyor die.

gece biraz geç yatırmayı denesen canım ,akşam uykusuz kalınca belki daha derin uyur. bide gece lambasını kapatıp yat belki dediğin gibi o ilgisini çekiyodur ve uykusu dağılıyordur. ben koridorda kullanıyorum gece lambasını çok aydınlık olmuyor zaten, sende odaya çok çok az ışık yansıtacak bi yerin ışığını yanık bırak .

X