2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

selam ben mart annesiyim oğlumun 7. ayı bugün bitti diş çıkarttı alltan iki tane herhalde yenileri geliyor deli gibi herşeyi ısırıyor tabi mememi de ısırıyor sizler tecrübelisiniz tepki vermemeye çalışıyorum saç kurutma makinasını açıp az gözleri uykuya dalınca emzirmeye başlıyorum fakat kafasını memeye doğru getiriyor vermeyince de ağlıyor verince ısırıyor çok çaresiz kaldım dişlik jeller soğutulmuş sulu dişlik yeşil soğan verdim yine de hırsı geçmiyor. dr karakteri böyle yapacak bir şey yok diyor. meme kalkanını da memeden direk çıkarıyor o da nafile çözüm olmadı. ilk dişler çok keskin olurmuş zamanla keskinliği köreliyor mu var mı önerilirniz şimdiden teşekkür ederim.

keskinliği körelmiyor malesef.bizimki her emzirmede ıssırmıyordu
zamanla azalır yanlız sen tepki vermemeye çalış,alışkanlık yapar,oyun sanır.
biz 8 aylık olduk ıssırmıyor artık.nadir bir iki defa belki

kızlar ana öğün olarak ne veriyosunuz bebeklerinize?
biz sebze çorbası,mercimek çorbası,tel şehriye çorbası yiyoruz.püreli.
yoğurtlu çorba ve tarhanayı sevmedik.
3 seçeneğim var.günde 2 farklı çorba yapıyorum.bir öğlen bide akşam yiyor.
ertesi güne yine aynı çorba.oğlumdan önce ben sıkıldım.
sizler ana öğün olarak neler veriyorsunuz?

kızlar kuzularınıza et türü şeyler veriyormusunuz ? ben geçen ayki kontrolünde dr.una sorduğumda tabiki ver en büyük demir kaynağı kırmızı et demişti. o yüzden bende çorbalarına kıyma katıyorum.

canım biz 7.aydan beri kıyma atıyoruz sebze çorbalarına,ayrıyetten de tavuk didikleyip veriyorum
ama doktorumuz kırmızı et,beyaz etten daha önemli dedi bebekler için.

ben de tarhana çorbası,yoğurt çorbası ve daha yeni 1-2 kez verebildiğim şehriye çorbası içiriyorum.başka herhangi bir şey yok malesef.aslında malesef değil yaa vazgeçtim:))içsin de tek aynı şeyler olsun sürekli.içlerine tavuk ve kıyma ekliyorum bir de.bu kadar.bunların dışında kaşık maması,yoğurt ve meyve yiyor(yeiği zaman:))öyle sebze yemeği falan yok bizde.

yoğurt çorbasına nane katıyor musun,bizimki naneyi seviyor,eğer katmıyorsan bir de öyle dene.bir de yoğurtla yapılan sulu köfte yemeği var.bizim oğlan severek yiyor.patates havuç haşlama çorbayı yemediği için bunları kumpir şeklinde yaparak yediriyorum.patates ve havucu haşlıyorum,içine peynir zeytin tereyağı ekliyorum,ezerek karıştırıyorum,tadı aynı kumpir gibi oluyor,bunu da seviyor oğluşum.dün akşam yemeğimiz etli yeşil fasülyeydi,etleri ve fasülyeyi biraz ufaltarak yiyebileceği şekilde verdim,biraz da suyundan içirdim.yani oğlunuza normal yemeklerden de yedirebilirsiniz.

kızlar bebeklerininiz kilo boy gelişimi ne durumda ???
1 yaşına kadar aşımız yok ama ben yinede her ay götürüyorum sağlık ocağına ölçümleri için..

esra bizde aynıyız malesef.aklında bulunsun gerçi yapıyorsundur belki
tel şehriyenin içine ben yeşil mercimekle kıymada katıyorum.tek hamur yemesin diye

greenpearl canım sen yatırarak mı yoksa oturtarak mı yediriyorsun?
özellikle kumpiri?bi yerde daha okumuştum,patatesin içine terayağ katıp öyle veriyormuş bir anne
bende haftasonu denicem belki sever.bide bizimki katı şeyleri oturarak yiyor,yatırarak mümkün değil yediremiyorum
yoğurtlu çorbanın kıvamını nasıl yapıyorsun canım?sulu mu?muhallebi kıvamında mı?
bizimki muhallebi kıvamında yemedi.bide naneli deneyim dediğin gibi
erzurum çorbası diyoruz biz ona yoğurtlu sulu köfteye
bide canım yediklerinizden ne kadar tattırıyorsun.1 kase kadar mı?
bende dün pirinç pilavı yapmıştım ondan tattırdım.2 tatlı kaşığı kadar.kuru fasulyeye ekmek batırıp verdim 4-5 kere felan.

Son düzenleme:

günaydın dirim.
ben nerdeyse yediğimiz her yemekten tattırıyorum daha doğrusu oğlum ne kadar yemek isterse veriyorum.gün içinde yaptığım sebze çorbasını falan içmiyor sadece bisküvili devam sütü içiyor,bizimle sofraya oturduğu zaman ancak birşeyler yedirebiliyorum.mercimek çorbası veya kuru fasulye gibi gaz yapıcı yemeklerden yedirdiğim zaman mutlaka rezene çayı içiriyorum.

oturtarak mı yediriyorsun canım?oturtarak bayağı bi dökülüyor sağa sola
hele canı istemiyorsa,kafası bi sağa bi sola,ağzına veremiyorum
ozaman sen hep yediklerinizden yedirmeye başladın?kıvamı nasıl ayarlıyorsun
bizimkiler hep sulu çünki

biberon maması dışında ki yiyecekleri yatarak yemeyi reddediyor, mecburen oturtarak yediriyorum ama dediğin gibi ortalık savaş alanına dönüyor.evet yediğimiz herşeyden veriyorum hatta geçenlerde(canın çekmesin)çiğ köfte verdim mercimek kadar şapur şupur yedi
çorba gibi sulu yemeklerde ekmeğin içini suyuna batırıyorum yada küçük bir kasenin içinde yemekle ekmek içini karıştırıp kaşıkla yediriyorum.geçenlerde makarna verdim ağzına sosunu emdi makarnayı geri çıkardı

kızlar bebeklerininiz kilo boy gelişimi ne durumda ???
1 yaşına kadar aşımız yok ama ben yinede her ay götürüyorum sağlık ocağına ölçümleri için..

cnm bizim geçen hafta takibimiz vardı.Arda'm 9300 gr ve 70 cm olmuş ha baş çevresi de 46 cm.

oğluma doğduğundan beri prima premium care kullanıyordum sonradan uyu&oyna kullandım ama hiç memnun kalmadım.şimdi ise bim'in bebek bezini kullanıyorum ve çok memnunum,hem fiyatı da uygun.4 numara kullanıyoruz içinde 44 adet var fiyatı 13.75,tavsiye ederim yani.

bal biz 9 aylık olunca gidicez.2.5 hafta sonra yazarım inşallah.
cancer bizde prima premium care kullandık ama 4-5 aydır uyu ve oyna kullanıyoruz.
geçen 11 küsüre düşmüş.bir sürü aldık.takip ediyoruz indirimleri
maşallah ardaya canım
çiğ köftede yermiş sıpa,bizde oturtarak yediriyoruz bazen
yatırırken cingarı kopartıyor,sakinleşmeden ağzını açmıyor.
bizimkide ekmeği seviyor,makarnayı veremiyorum ağzını ekşitiyor

cnm bizim geçen hafta takibimiz vardı.Arda'm 9300 gr ve 70 cm olmuş ha baş çevresi de 46 cm.

annemde az önce götürmüş kızımı, 8.800 gr, 71 cm. demiş halbuki geçen ayki ölçümde 72 cm. çıkmıştı bizimki kısaldımı ne :):)

bizde 1,5 ay öncesine kadar premium care kullandık, sonra bi paket uyu-oyna aldım ama ondan memnun kalmadım, şimdi prima aktif bebek kullanıyoruz.
ya bu çocukların yemek olayı ayrı bi sorun. bizimkide 4-5 gündür ağzında tutuyor, dakikalarca öyleee bekliyor yutmuyor ee banada sinir geliyor tabii. devam sütünü gece içiyordu şimdi ağzını sımkısı kapatıyor uykusunda bile almıyor. cebelleşirken yüzü gözü yatak yorgan mama içinde kalıyor. bende artık uykusu bölünmesin diye çok zorlamıyorum.

bu arada diç çıkaran bebekler için bişi duydum ( sizde biliyosunuzdur belki ) pırasa dişeti ağrılarını azaltıyormuş, yaşlı bi tanıdığımız söledi, kızım eline bi pırasa sapı ver çocuk rahat etsin azcık dedi. annem vermiş geçen gün epey kemirmiş onu :) bi deneyin derim...

canım bende yeşil soğan duydum
bende vereyim ağzına:)
canım bizimde bir ara biberonu almıyordu,geçici sanırım dişten kaynaklı
şimdi düzeldi.2-3 günde ağzında bekletiyordu,oda geçti sayılır.
canım ölçümler farklı oluyor,hatta biz hep fazla ölçüyoruz:))
yanlış ölçmüşlerdir:)sizede maşallah canım
canım neden uyu oynadan memnun kalmadınız?
pişik felan mı yaptı,biz sıkıntı yaşamadık fiyat olarakta uygun.

uyu&oyna bel lastiği olmadığı için kakayı dışına taşırıyor bu yüzden memnun kalmadım ama kokusu çok hoş,belki Arda çok hareketli olduğu için lastiksiz olması bize sıkıntı yaratmış olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…