- 27 Nisan 2010
- 593
- 79
- Konu Sahibi teknekazintisii
- #30.421
esra bizde aynıyız malesef.aklında bulunsun gerçi yapıyorsundur belki
tel şehriyenin içine ben yeşil mercimekle kıymada katıyorum.tek hamur yemesin diye
greenpearl canım sen yatırarak mı yoksa oturtarak mı yediriyorsun?
özellikle kumpiri?bi yerde daha okumuştum,patatesin içine terayağ katıp öyle veriyormuş bir anne
bende haftasonu denicem belki sever.bide bizimki katı şeyleri oturarak yiyor,yatırarak mümkün değil yediremiyorum
yoğurtlu çorbanın kıvamını nasıl yapıyorsun canım?sulu mu?muhallebi kıvamında mı?
bizimki muhallebi kıvamında yemedi.bide naneli deneyim dediğin gibi
erzurum çorbası diyoruz biz ona yoğurtlu sulu köfteye
bide canım yediklerinizden ne kadar tattırıyorsun.1 kase kadar mı?
bende dün pirinç pilavı yapmıştım ondan tattırdım.2 tatlı kaşığı kadar.kuru fasulyeye ekmek batırıp verdim 4-5 kere felan.
ben hep mama sandalyesine oturtarak yediriyorum.kumpirin yumuşak bir kıvamı oluyor,hamur gibi,o yüzden kolay yiyebiliyor.yoğurtlu çorbayı çok sulu yapmıyorum ama çok da muhallebi gibi de değil.bir de nane katınca zeytin yağıyla birlikte daha lezzetli oluyor.çiğ katıyorum tabiki bunları,çorba piştikten sonra üzerine ekliyorum.
yediklerimizden ne kadar yerse o kadar veriyorum.genelde bir kase hazırlıyorum ama artık o ne kadar yerse.bitirsin diye zorlamıyorum hiç.nasılsa acıkır,o zaman da başka bişeyler yediririm.
Mete ekmeğe bayılıyor.o yüzden sanırım makarnayı da çok sevdi.çok da rahat yiyebiliyor.spagetti makarna yapıp biraz yiyebileceği ölçüde küçültünce hüüp diye çekiyor makarnayı.kuru fasülye ben de yedirmiştim.suyuna ekmek banarak da vermiştim ayrıca fasülyeyi kaşıkla hafif ezerek de yedirdim.genelde yemekleri hep etli yapıyorum,onu da didikleyerek yediriyorum.yemeklerin yanında pilavım da varsa onu da veriyorum.kaşıkla almakta zorlanırsa elimle yediriyorum.