2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

selam arkadaşlar,

bizim alt iki dişimiz 6.ayda çıkmıştı..şimdilerde yine çok sancili gunler yaşiyoruz...sormak istediğim,alt iki dişten sonra benim bildigim üst iki diş sonra üst yanlar çıkar değilmi? yok bizim oğlanınki öle çıkmıyor; alt iki diş çıktı şimdi üst yanlar çıkıyor ve alt yanlar...yani üst önler yok şuan..acaba normalmidir bu ya:KK51:

günaydın kızlar,hepinize mutlu bir haftasonu dilerim.
2 gündür bizim burda hava yağışlı,gri bulutlar var içim karardı iyice ya ben yazı seviyorum:KK69:
dirim gittiniz mi doktora?

Arda birkaç gündür geceleri çok huzursuz,uykusundan ağlayarak uyanıyor.bugün doktora götürdüm üst dişlerini çıkaracaktır onun huzursuzluğu olabilir dedi.muayenesinde hiç bir sorun çıkmadı,yalnız bizim uzun zamandır geçmeyen bir öksürüğümüz var alerjik olabileceğini düşünüyor doktorumuz.bugün, eğer istersek alerji takibi için başka bir şehire sevk edebileceğini söyledi.en kısa zamanda sevkini isteyeceğim uzman kişiler tarafından takibinin yapılıp o yönde tedavinin yapılması daha mantıklı.umarım en kısa zamanda kurtulur şu öksürükten:KK59:

inşallah bişeyi yoktur ve öksürükten çabucak kurtulur .

kkızlar slm çok uzun zaman oldu topiğe yazmayalı kuzucuklarımız hep aynı sıkıntıyla boğuşuyo sanırım benim kızımda diş sıkıntısı çekiyo ve doğru dürüst hiç birşey yemez oldu bi de küçük halamız sayesinde grip olduk of ki ne of ana kız burun tıkanıklığı ve öksürük çekiyoruz rabbim hepimizin bebişlerine sağlık wersin her zaman öptüm sizleri ve kuzularınızı

geçmiş olsun,umarım bir an önce iyileşirsiniz.

selam arkadaşlar,

bizim alt iki dişimiz 6.ayda çıkmıştı..şimdilerde yine çok sancili gunler yaşiyoruz...sormak istediğim,alt iki dişten sonra benim bildigim üst iki diş sonra üst yanlar çıkar değilmi? yok bizim oğlanınki öle çıkmıyor; alt iki diş çıktı şimdi üst yanlar çıkıyor ve alt yanlar...yani üst önler yok şuan..acaba normalmidir bu ya:KK51:

bizim de önce alt iki diş çıktı sonra üst iki diş.daha sonra altların yanına birer diş daha geldi.şimdi de üstlerin yanındakiler çıkıyor.geçen gece hiç uyumamıştı bizimki,dün sabah bi baktım üstten yeni bir diş patlamış.şimdilik 7 diş oldu ,yakında diğer üst diş de çıkar sanırım.anladığım kadarıyla her bebek aynı sırayla diş çıkarmıyor,o yüzden normaldir bence merak etme.

sheker_cat ve dirim geçmiş olsun. Şu dişler gelsin diye yatıp kalkıp dua ediyorum valla. Tabi gelmekle kalmayıp düzelsin diye de.. canıma yetti bu iştahsızlık..

günaydın kızlar,hepinize mutlu bir haftasonu dilerim.
2 gündür bizim burda hava yağışlı,gri bulutlar var içim karardı iyice ya ben yazı seviyorum:KK69:
dirim gittiniz mi doktora?
gittik canım bişey çıkmadı.doktor diştendir dedi
ama feci iştahsızız.günde 4-5 defa kaka yapıyoruz.ağlamalarımız gitti ama yeme sıkıntımız arttı

sheker_cat ve dirim geçmiş olsun. Şu dişler gelsin diye yatıp kalkıp dua ediyorum valla. Tabi gelmekle kalmayıp düzelsin diye de.. canıma yetti bu iştahsızlık..
sağol canım,bizimkininde iştehı gitti,güç bela yedirmeye çalışıyorum:KK43:(

kuzeyyıldızı canım
bizim önce alt iki dişimiz,sonrada üst önden bir diş çıktı.şimdi alt yanlar belirmiş

arkadaşlar yaa sizin bebekler nasıl gece, yani benim kızım 8 ay 6 günlük ve doğduğundan beri 2-3 saatten fazla uyumazdı zaten çok sık uyanır gece emer hemen uyurdu ama şimdi 2 haftaya yakın oldu saatte bir yarım saatte bir uynıyo emer gibi yapıyo emmiyoda fazla ve dakikalarca sallamama rağmen dalamıyo sallamayı bırakınca zart die açıyo gözlerini, bittim resmen enerjim kalmadı uykusuzluktan, sizde varmı böyle uyumayan bebek yaa :KK43:( 8 aydır uykuya hasretim resmen ...

inşallah bişeyi yoktur ve öksürükten çabucak kurtulur .
sağol cnm iyi dileklerin için.
gittik canım bişey çıkmadı.doktor diştendir dedi
ama feci iştahsızız.günde 4-5 defa kaka yapıyoruz.ağlamalarımız gitti ama yeme sıkıntımız arttı

sağol canım,bizimkininde iştehı gitti,güç bela yedirmeye çalışıyorum:KK43:(

kuzeyyıldızı canım
bizim önce alt iki dişimiz,sonrada üst önden bir diş çıktı.şimdi alt yanlar belirmiş
iştahsızlık ara ara bizimkinde de oluyor cnm.biran önce çıkarsalar şu dişleride hem kendileri rahatlasa hemde biz.
arkadaşlar yaa sizin bebekler nasıl gece, yani benim kızım 8 ay 6 günlük ve doğduğundan beri 2-3 saatten fazla uyumazdı zaten çok sık uyanır gece emer hemen uyurdu ama şimdi 2 haftaya yakın oldu saatte bir yarım saatte bir uynıyo emer gibi yapıyo emmiyoda fazla ve dakikalarca sallamama rağmen dalamıyo sallamayı bırakınca zart die açıyo gözlerini, bittim resmen enerjim kalmadı uykusuzluktan, sizde varmı böyle uyumayan bebek yaa :KK43:( 8 aydır uykuya hasretim resmen ...

daha önce de yazmıştım Arda'da son zamanlarda geceleri baya huzursuz,doktorumuz bunun dişten kaynaklanabileceğini söyledi.birde bizimki uykudan ağlayarak,sıçrayarak uyanıyor.geçenlerde tanıdık bir hocaya götürdük okudu o gün çok rahat uyudu ama ertesi gün yine aynı.bu gece yine ağlayarak uyandı hiç kucağıma almadım biraz bekledi mızmızlandı sonrada tekrar uyudu,sanırım geceleri uyanmayı huy haline getirdi.yani bu konuda yalnız değilsin annelerin çoğunun yaşadığı bir problem bu,umarım çabucak atlatırız bu dönemi.:KK69:

merhaba kızlar. uzun zamandır gelemiyordum hızlıca bi göz gezdirdim geçmişe. işe başladığımdan beri fazlasıyla zorlanmaya başladım en son akşam olup öykü uyuyunca ben de artık bitmiş oluyorum. bikaç ev işi yapıp uyuyorum. gecelerimiz de ayrı olay sürekli çığlık atarak uyanıyoruz. uyanmakta değilde ağlıyo kucağımda pışpışlıyorum veya emziriyorum susuyo. herkes dişten bahsetmiş bizim hala dişimiz yok:) galiba çıkacak artık. ben de bu ağlamalrı ona bağlıyorum.

esracım aklına gelmişim:) kızım iyi çok şükür son tahlillerimiz temiz çıktı. sadece sürekli oyun ve kucak isteyen nazlı bi bebek. o yüzden çoook yorucu ama bi o kadar da tatlı.

artık bikaç kelime de olsa derdini anlatıyo. ama anneme göre büyük bi sorun :) kızım basmak istemiyo. yürümeye karşı çok isteksiz. annem yürüteç alın diye tutturdu ben de almak istemiyorum. vakti geldiğinde yürür diyorum. bi problem olduğunu düşünmüyorum. ama anlatamıyorum tabiki.kzıma ben yokken sürekli basma çalışmaları yaptırıyomuş:))

bebeği hasta olan arkadaşlara çok geçmiş olsun. bebekler hiç hasta olmasın inşallaaahhh. bu aralar fazla yazamıcam artık:KK43:( bebişler bol bol uyusun da bizde gelip sohbet edelim yaa

cancer maşallah size canım
marlo bizimde aynı gece sürekli ağlayark uyanıyor,doğduğundan beri
eğer sık uyanırsa dişi çıkıyo bizimkinin anlıyoruz artık,her ay bir diş çıkartıyoruz nerdeyse
yağmur biz yürüteç almadık,şimdilik koltukaltından tutup biz yürütüyoruz
herşeye para gidiyor açıkçası almak istemedim,mama sandalyeside almadım
olurya kullanmassa çok üzülürüm,dönenceye bir sürü para verdik
hiç suratına bakmıyo sıpa :KK43:

maşşallah size :)
teşekkürler canım :KK71:
cancer maşallah size canım
marlo bizimde aynı gece sürekli ağlayark uyanıyor,doğduğundan beri
eğer sık uyanırsa dişi çıkıyo bizimkinin anlıyoruz artık,her ay bir diş çıkartıyoruz nerdeyse
yağmur biz yürüteç almadık,şimdilik koltukaltından tutup biz yürütüyoruz
herşeye para gidiyor açıkçası almak istemedim,mama sandalyeside almadım
olurya kullanmassa çok üzülürüm,dönenceye bir sürü para verdik
hiç suratına bakmıyo sıpa :KK43:

teşekkürler dirimcim.:KK71:

uyku konusundaki beklentilerim her geçen gün biraz daha azalıyor.kızım önceleri hiç ağlamazdıio uyurken mamasını içirirdim,uyurdu genelde sabaha kadar.
6. ay bir devrim oldu.bazen saat başı ağlayarak uyanıyor,teselli de edilmiyor.pıtır pıtır yaşları akıtıyor gözünden.bir de ayakta ağlıyor ki sorma.uyku düzene girecek diye beklerken daha beter oluyoruz sanırım.

yyağmurcum,hoşgeldin:)öykü nün iyi olmasına sevindim.aman dikkat et kuzuya.

sizin bebekleriniz de size yapışmaya başladı mı??kızım çok cana yakın bir bebekti,her çağırana giderdi.şimdilerde sürekli bana sokuluyor.dayısı sevmek istiyor,dedesi sevmek istiyor yok...onları görünce ağlamaya başlıyor.sokakta biri seslense hemen başını göğsüme yaslıyor,utanmaya da başladı,çok tattlı:KK69:ama bazen de gitsin istiyorum,niye bu kadar ağlıyor bilemiyorum.

kızlar sizin bebekler emiyor mu hala?sanırım Arda artık emmeyi bırakacak,ne zaman emzirmeye kalksam göğsümü ısırıyor ve çok canım yanıyor:KK37:

canım bizimki diş çıkartacağı zamanlar ısırıyo,dişlerini geçiriyo resmen.sanırım huzursuzluktan,kaşınıyodur
emmeyi bırakacağını sanmıyorum,emmiyormu hiç?

esra bizimki herkese gidiyo,hiç yapışık gezmiyoruz.
ama keşke gezsek:)yapışsa oğlum bana,kimsenin kucağına gitmese:)))
hiç anne mi varmış tın yani:KK43:
biri seslendiğinde gülüp göğsüme yaslanıyo ama,utanıyo eşek sıpası
kızlar siz ne veriyorsunuz ana öğünlerde?çeşit bulamıyorum
çeşide ihtiyacım var

X