2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

artık havanın sıcak olmasını ıstıyorumm....
wera canım..gercekten zor...ama yaşlılıkta bebek çok mu sevılıyor acaba..hele torun olunca ...sen kızma yıne kayınpedere..uygun bır sekılde sınırlenmeden söyle.. yaşlılar çok çabukk alınır canım ya...torundan gözü hiç bırsey görmüyor sanırım ...

bebekleriniz emzik emiyormu ben alıştıramadım alışmaması hem iyi hem kötü...alışsaydı biraz oyalanırdı onunla hala deniyorum ama yok yani kararlı almamaya..

birde geçen bir kere döndü kızım bir dahada dönmedi..

kızım ani seslerde korkuyor ağlıyor özellikle babası öksürdüğünde...bu böyle devam edecekmi acaba..

biz oğluma doğduğunun 2.gününde verdik emzik sadece uyuyacağı zaman çok istiyor emziğini.acıktığında falan emzikle kandırmaya çalışıyorum ama yemiyor
benim oğlumda ani seslerde sıçrıyor.babası ciddi konuştuğu zaman önce dikkatlice dinliyor eğer ciddi konuşmaya devam ediyorsa dudağını büzerek ağlıyor.gözünde yaş hemen hazır anası gibi

benimki emiyo ama içim rahat değil emzik almaı 2 ay falan sonra alıştırdı babası şimdide emiyo tabi acıkca ya deli gibi emiyo yada fırlatıyo agzından emzik almadan önce saat başı emiyodu sonrada ne varsa kusuyodu böyle kusmaları azaldı artık ondanmı yoksa büyüdüğünden midir bilrmiyorum

benim kızımda dün döndümü anlayamadım tam değil ama yatagı üzerinde bıraktım yastıgın üzerindeydi daha dogrusu kömür almaya çıktım dışarıya oyalanmadım en fazla 2 dk sürmüştür geldiğimde bi baktım yana dönmüş çırpınıyo korktum valla artık zamanıda gelio gerçi

bizimkide korkuyo ani seslerden ama çok değil ceee yaparken korkuyo özellikle ama sonra kahkaha atıyo bide benim kızım herkesi yapancılıyo annemle babam geldi dudak büzdü onlara aglıcak gibi oldu kv geldi onada mızırandı dün bi komşum geldi o gelince başladı aglamaya beni görünce yüzünde güller açıyo ama hiç durmadan beni takip ediyo bebişim benim

2 seferdir kızımı kendi başıma yıkıyorum aslında korkacak birşey yok emin olmasam yıkamam ama dün anneme dedim kıyameti kopardı napıyon sen diye bende şaşırdım kaldım yanlış yapıyorum acaba ama tehlikeli bi durum olsa yıkamam çok rahat yıkadım zaten filesi var annemle şu aralar anlaşamıyoz herşeye bi eksik buluyo ne oluyo anlamadım geçen gün geldiler bu niye böle bunu niye böle yaptın deyip durdu birşeyi begenmiyo hayret birşey

burdada havalar soguk yaz gelemicek heralde :26:

oğlumu 2 kere kendim yıkadım ama hiç kolay olmadı.file tartmıyor artık birde çok hareketli baş edemiyorum
anneanne,dede,amca ve teyzeyi çok seviyor oğlum.ama görümcem ani hareketler yapınca çok korkuyor.kayınvalidem doğru düzgün sevemiyor yazık, görümcem hasta ve kayınvalidem ne zaman arda'yı sevmeye yeltense hemen kıskanıyor,huysuzlanıyor.

görümcenmi kıskanıyor annesini?

bizimkiler haftada bir yada iki haftada görüyolar evler uzak bebişim en çok beni sonrada babasını görüyo

bizimkide sürekli emziği atıyo eli agzında dişlerimi çıkıcak yoksa daha varmı erken ama
erkenden mayalanmaya başlıyorlar sanırım sonra da 1 yaşına kadar diş olayı devam

slm herkese
bugun aşıları oldu oğlumun nihayet
2 ay geriden takip ediyoruz ama olsun napalım
3 aşı birden yaptılar
karma ası,hepatit b 2.doz ve dtp.
normalmi sizce
birde dvit ve ferro sanol damla verdi
bişkek teki dr muz dvit e artık gerek yok hergün güneşe çıkar demişti
bir aydır kullanmıyordk
şimdi yeniden başlıycam
bilemiyorum.

4 aydır bu yüzden sabrediyorum ya torunudur sevecek diye ama artık abarttı. Kim yeni bebekli eve habersiz gelebilir. Koskoca emekli albay kör cahil gibi davranıyor. Anlasaydı laftan anlardı şimdiye kadar. Bezdirme politikası uygulayacağım canım :)

Nisan ayı geldiğinde yaşasın artık dışarı rahat rahat çıkarız diyordum. Mayıs ortası geldi artık diyemiyorum öyle bir şey. Aniden yaz gelecek, halbuki ben baharı seviyordum

Benim oğlum da ani seslere sıçrıyor, ağlamıyor ama korkuyor. O yüzden severken çok dikkatli seviyorum :)

Emzik bizimki de almıyor. Başta istemiyordum ama sonra çok istedim almasını. Ne yazık ki almadı.

gündüzleri mızırdanıyor bir memede sakinleşiyor bu seferde bilinçsizce emdiğinden kesmik kesmik sürekli çıkartıyyor ev kalabalık olunca oyalayan çok oluyor 2 saat duruyor o zaman emmden kusmada olmuyor..bende baştan yalancı emziğe gerek yok diyordum ama bebeğin oyalsnması açısından ii nasıl olsa bırakırlar..

benim kızım yabancı seçmiyor valla her pışt diyene gülücük veriyor..ama sonra seçebilir tabii..

iiki burasını bulmuşum bazen geçmişi okuyorum hemen hemen herkezda aynı sıkıntılar insan tek olmadığını anlayınca biraz rahatlıyor..

mesela gelenlerin el yıkamaması sinir oluyorum ama söyleyemiyorumda işte benim annem babam çok hassas bu konuda hemen yıkarlar ama geri kalan çok düşüncesiz..öpüyorlar bile çıldıracak gibi oluyorum..ayy daha neler varda neyse arada yazarım...

el yıkamayanlar benimde sinirimi bozuyo başta eşim bid ehastanede çalışıyo hastalarla değil ama onların dokundukları yerlere temas ediyo bir sürü kirli dosyalar falan geçen zorla yıkattım darıldı bana kv de uçuk çıkmış demiştim daha öncede öpme tehlikeli diye bu seferde ölemiymiş diye bilmemezlikten geliyo eşimde zaten çok kötü öpüyo kaçıyo kızım laftan anlamıyo öpme diye kzıyorum ama

benım oglumda anı seslerden korkuyor..abısı bagırıp kızınca aglıyor..bazen tam tersı guluyor...
bırde nağmeli sevınce aglıyor..
görümcem 13 yaşında ve zihinsel engelli.arda'yı onlardan kıskanıyor hep ben seveyim istiyor.
canım yanlız bırakma görümcenle arda yı..kıskanıyorsa zarar verır mı??

albay ıse..bıraz otorıterdır..tabı laftan anlamaz...sınırlıde olabılır asker emeklısı ne de olsa..bır şey söylemeye de gelemeyebılır..

Ben de sinir oluyorum el yıkamayanlara.. Eşim de ben de bu konuda hassasız. Zaten ben yıllardır eve gelince ilk iş elimi yıkarım, misafirliğe gidince de öyle.. Yine kayınpederimi çekiştiricem ama kayınpederim yıkamadan gelip oğlumu sevmek istiyordu. İki kez söyledim. Verdiği cevaplar "evden çıkarken yıkadım" oluyordu düşünebiliyor musunuz yol saçını başını.. Artık söylemiyordum ama eşim birkaç kez söyleyip en sonunda ciddiye alacağı bazı hastalıklardan söz etti. Şimdi her gelişinde yıkıyor şükür

Kayınpederim kendi çapında otoriter (askerler öyledir ya evlerinde pek takan olmaz) :) Sevgisini belli etmeyen huysuz bir adamdır. Torununa olan bu düşkünlüğü beni çok şaşırtıyor o yüzden. Ama bizim düzenimizi bozmasına izin vermicem artık

Benim oğlum da yabancıları seçmiyor herkese gülebiliyor keyfi yerindeyse ama beni, annemi ve babasını net ayırıyor.

cevap bekliyorum

[QUOTE=

2 seferdir kızımı kendi başıma yıkıyorum aslında korkacak birşey yok emin olmasam yıkamam ama dün anneme dedim kıyameti kopardı napıyon sen diye bende şaşırdım kaldım yanlış yapıyorum acaba ama tehlikeli bi durum olsa yıkamam çok rahat yıkadım zaten filesi var annemle şu aralar anlaşamıyoz herşeye bi eksik buluyo ne oluyo anlamadım geçen gün geldiler bu niye böle bunu niye böle yaptın deyip durdu birşeyi begenmiyo hayret birşey

canım ben 42 günlükken bebeğimle başbaşa kaldım hep ben yıkıyorum eşim geç geldiği için tek başıma yıkıyorum
doğumdan itibaren her gece ben baktım kızıma güven duygusu gelişsin diye bunu tercih ettim
biz anneyiz her işimizi yapabiliriz çevredekilerden etkilenme bebeğini sen yıka onlar zaten herşeye kusur bulur

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…