• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

şuan çok rahatım annem geldi kızımla bir güzel oynuyorlar..
ağzı kulaklarında kızımın gülüyor bayağıda sesli sesli..

ben akşamları kızıma aptamilin sütlü pirinçli kaşık mamasından veriyorum sebebide gündüz çok sık emdiğinden benim akşam üstü süt bitiyor kızım emerken çok sinirleniyor doktora söyledim oda sütlü pirinçli kaşık maması ver dedi..doktor kaşıkla ver dedi ama benimki kaşıkla yerken sinirlenyor bende biberonla veriyorum doğduğundan beri biberon kullanıyoruz sağdım sütleri rezeneyi filan hep biberonla verdim.

:80:canım ben hep anne sütü verdim
sütümde çok ama kilo alımı az geldi bu ay dr yavaş yavaş ek gıdaya alışsın dedi
memeyi çok güzel emiyor ama çok hareketli
emzik ve biberonu hiç almadı
bugün kaşıkla bebelec pirinçli yedirdim zar zor yedi
1 saat sonra hepsini çıkardı

canım ben 42 günlükken bebeğimle başbaşa kaldım hep ben yıkıyorum eşim geç geldiği için tek başıma yıkıyorum
doğumdan itibaren her gece ben baktım kızıma güven duygusu gelişsin diye bunu tercih ettim
biz anneyiz her işimizi yapabiliriz çevredekilerden etkilenme bebeğini sen yıka onlar zaten herşeye kusur bulur

haklısın canım bende 40 çıktıgı gün döndüm evime annemdeydim ilk 10 gün falan annem ilgilendi gece ben sadece emzirmek için kalktım sezeryanlı oldugum için sonra kızımla yalnız kaldık odamızda babamla konuştum sabh bile söyleniyomuş annem dediğin gibi takmamk lazım emzik emer ona kızarlar elini emer ona kızarlar kızmak için yer arıyo herkes en iyisi :24:

ya benim sütüm epey geliyodu şu aralar azaldı gögüs pedlerini günde 2 defa değiştiriyodum her yanım süt oluyodu iki gündür anca ucu ucuna kızımın kakası normal her zamanki sıklıkta bezide her aldıgımda dolu oluyo idrarıyla su içiyorum her gün büyük bir sürahi helva yiyorum sebze falan gece kalktıgımda su içiyorum muhakkak sogan yedim incir kaynatıp suyunu içtim mercimek yedim ama kesilcek diye korkuyorum sütümü nazarmı değdi ne oldu pazartesi günü aşımız var bakalım kilosu ne oldu

kızım 2 710 gr doğdu..ama şuana kadar çok güzel kilo oldu şuan 7 kilo..demekki sütüm yağlı yani öyle diyorlar..
kızım biraz düzenli emse pirinç maması vermeme gerek kalmayacak hiçte isteyerek vermiyorum..
sütüm çoğalmadı gitti neler yedim içtim ama nafile.ama 4 aydır hep anne sütü içti daha yeni vermeye başladım mama..

bende şimdiye kadar hep anne sütü verdim.3-4 gündürde günde 2 defa mama veriyorum,oğlum mamaya alıştı galiba özellikle gece yatmadan önce emmeyi reddediyor illa mama istiyor bende önce mama veriyorum ardından hemen emziriyorum.

cevap bekliyorum

bzide bugün aşı ve kontrole gittik, dörtbuçuk aylık kızım... 7200 gr.. 64 cm olmuş:nazar:

her bebeğin gelişimi farklı oluyo, zman zaman az kilo alıcak sonra düzelicek hiç dert etme.. ben malesef sütüm yetmediği için mama da veriyorum..

doktorumuz azar azar evde mayaladığın yogutrtan ve meyve püresi verebileceğimi söyledi.. yogur mayalamayı ögrenmem lazım.. bu aydan sonra biçokm doktor ek gıdaya geçis için müsade ediyor, daha çorba için erken olduğunu söyledi doktorum...

bu arada kızlar size bi soru sorcam.. bebeklerinizin baş çevresi kaç cm, bizimki 43 cm büyük bi kafamız var yani :D:15:

Bizim de boyumuz 59 cm kilomuz 4400gr buradaki en minyon bebek benimki :) 1,5 kilocuk, biraz da sorunlu doğunca şimdiki halimize binlerce şükrediyoruz. Baş çevremiz 38,5 cm..

Bu arada sık kaka yüzünden şüpheleniyordum ama gaida testi temiz çıktı çok şükür. Dr probiyotik damla verdi, sindirim sistemi düzenlensin diye..

oğluşum da 7 kilo 63 cm ama 1.5 ay da 400 grm aldı işe başladım zaten zor emen bir bebekti şimdi iyice zorla emiyor.

ek gıdaya başlayanınız var mı?
kan damlası kullananız var mı?

oğluşum da 7 kilo 63 cm ama 1.5 ay da 400 grm aldı işe başladım zaten zor emen bir bebekti şimdi iyice zorla emiyor.

ek gıdaya başlayanınız var mı?
kan damlası kullananız var mı?

İnşallah iştahı artar. Biz ek gıdaya başlamadık. Mama takviyesi ihtimalimiz vardı ama dr kilo alımını beğendiği için anne sütüne devam.. Kan damlasını 2. aydan beri kullanıyoruz.

hava ısındı dışarı çıkıcaz derken kızım hastalandı..
burnu akıyor ateş çok yok 37.2 lerde filan doktoru aradım burun akması çoğalırsa peditusa başla dedi.hapşuruyor..burnunu otri bebe ile sürekli temizliyorum..

bu peditus içinde kimi doktor kullanın kimisi kullanmayın diyor beyindeki bir kaç siniri öldürüyormuş filan..bu nasıl şey anlamadım insan sağlığı bu ilaç kulanılmalımı kullanılmamalımı...

calpol veriyorum o ateş düşürücü hafif ağrılar için..
peditus soğuk algınlığı kafam karıştı yaa..doktora götüremedimde doluydu sayın doktor gelin arada alırımda demedi..ya boğazlarındansa offf yaaa...

:nazar:maşallah bebişlere büyümüş hepsi.10 gün sonra bizim aşımız,bakalım bizde durumlar ne?
kaşık mamasını ben de soracağım.sütüm yetiyor aslında ama hep bahsediyorum ya,uyanıkken almıyor kızım.
sırf uyanıkken bişeyler yemeye alışsın diye kaşık maması vermek istiyorum.ya da ne verilebiliyorsa,meyve püresi vs..doktorla görüşeceğim bu gittiğimde.
bu arada anneannemizden döndük bugün.alışmıştım,çok da yardımcı oluyordu bakalım nasıl adapte olacağım yalnızlığa.gerçi ben doğumdan 10 gün sonrasından itibaren hep yalnızdım.ama şimdi 1 hafta annemde kalınca alıştım ona.kızım uyurken ben süt sağıyordum,o içiriyordu.iyiydi öyle.yalnızken uyanıveriyor veremiyorum bir daha süt.

Bizim de boyumuz 59 cm kilomuz 4400gr buradaki en minyon bebek benimki :) 1,5 kilocuk, biraz da sorunlu doğunca şimdiki halimize binlerce şükrediyoruz. Baş çevremiz 38,5 cm..

Bu arada sık kaka yüzünden şüpheleniyordum ama gaida testi temiz çıktı çok şükür. Dr probiyotik damla verdi, sindirim sistemi düzenlensin diye..

geçmiş olsun canım,sevindim bişey çıkmamasına.
senin oğlun çok özel bir bebek,biraz zaman geçsin hepimizinkini bastırır o eminim.ayrıca bak,kendini ikiye katlamış daha üstüne bile çıkmış doğumdan sonra.6 aylık olduğunda doğum kilosunun iki katı olması bekleniyormuş bebeklerin,seninki başarmış bakalım bizimkiler nasıl olacak.
bu arada okudum kayınpederinle ilgili yazdıklarını ve çok sinir oldum.sabır diliyorum sana..

glten geçmiş olsun,inşallah çabuk toparlanır bebeğin.ilaçlar hakkında hiçbir fikrim yok malesef.calpolu geçen aşısında verdim 2 kere,başka da kullanmadık.
ama yazık bebeğine,eğer kötüyse durumu bence ver ilaç,ben olsam verirdim yani.hadi biz yiyoruz içiyoruz atlatıyoruz bir şekilde ama yazık onlar daha çok minik:26:

glten geçmiş olsun,inşallah çabuk toparlanır bebeğin.ilaçlar hakkında hiçbir fikrim yok malesef.calpolu geçen aşısında verdim 2 kere,başka da kullanmadık.
ama yazık bebeğine,eğer kötüyse durumu bence ver ilaç,ben olsam verirdim yani.hadi biz yiyoruz içiyoruz atlatıyoruz bir şekilde ama yazık onlar daha çok minik:26:

tşk ederiz esra..
calpol verdim bugün 2 kere..babasıda şimdi peditus almaya gitti..ondanda vereyim..ateş çok şükür çıkmadı bu geceyide atlatırsak daha çıkmaz zaten..
Allah herkezin yavrusuna sağlık versin benimkinede ....

bebeğimi odasında yatırmak istiyorum artık. chicco telsiz almıştım parazit yapıyor sinir oldum gece telsizin cızırtısından uyuyamadık kucakladım aldım odama sizler ne yapıyosunuz.

Back