• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

hava ısındı dışarı çıkıcaz derken kızım hastalandı..
burnu akıyor ateş çok yok 37.2 lerde filan doktoru aradım burun akması çoğalırsa peditusa başla dedi.hapşuruyor..burnunu otri bebe ile sürekli temizliyorum..

bu peditus içinde kimi doktor kullanın kimisi kullanmayın diyor beyindeki bir kaç siniri öldürüyormuş filan..bu nasıl şey anlamadım insan sağlığı bu ilaç kulanılmalımı kullanılmamalımı...

calpol veriyorum o ateş düşürücü hafif ağrılar için..
peditus soğuk algınlığı kafam karıştı yaa..doktora götüremedimde doluydu sayın doktor gelin arada alırımda demedi..ya boğazlarındansa offf yaaa...

çok geçmiş olsun canım rabbim şifa versin inşallah

bebeğimi odasında yatırmak istiyorum artık. chicco telsiz almıştım parazit yapıyor sinir oldum gece telsizin cızırtısından uyuyamadık kucakladım aldım odama sizler ne yapıyosunuz.

benim hala küçük beşiği yatak odamda...orda yatıyor.
havalar iyice ısınsın öyle yatırıcam odasında..babası telsiz almayı düşünmüyor ne gerek var diyor zaten ses çıkarsada çıkarmasada için rahat etmeyecek gidip bakacaksın diyor..şuan için durum böyle..

izmirde yaşayan ve de artık ısıtmaya gerek kalmadan bebekleri odalarda tutan anneler mi var mı? yeter artık ya? hep bi odayı ısıt sonra diğerini ısıt oraya geç. sıkıldık a:50:rtık.

benim kızımın odası yok henüz.park yatak aldık bizim odamızda yatıyor.oda konusunda kararsızım,bi alayım diyorum bi vazgeçiyorum.yerim çok müsait değil,kiracıyım ama yakın bir tarihte de kendi evimizi alma durumumuz yok.muhtemelen ocak gibi alacağım,işe başladıktan sonra.ama odadaki fazlalıkları nereye koyacağım konusunda bir fikrim yok:26:

benım oglanda 7 kılo 66 cm gelmıstı en son aşımızda..bas cevresıde 43 cm..
zayıf olsun saglıklı olsun..bunu untmayalımm lütfenn..

ek gıda konusunda doktoruna guven bence bulut..az az vermeye baslayabılırsın bencede..
ama zorlama...mıdesı yıyebılecegı kadarını kabul edecektır..

:nazar:maşallah bebişlere büyümüş hepsi.10 gün sonra bizim aşımız,bakalım bizde durumlar ne?
kaşık mamasını ben de soracağım.sütüm yetiyor aslında ama hep bahsediyorum ya,uyanıkken almıyor kızım.
sırf uyanıkken bişeyler yemeye alışsın diye kaşık maması vermek istiyorum.ya da ne verilebiliyorsa,meyve püresi vs..doktorla görüşeceğim bu gittiğimde.
bu arada anneannemizden döndük bugün.alışmıştım,çok da yardımcı oluyordu bakalım nasıl adapte olacağım yalnızlığa.gerçi ben doğumdan 10 gün sonrasından itibaren hep yalnızdım.ama şimdi 1 hafta annemde kalınca alıştım ona.kızım uyurken ben süt sağıyordum,o içiriyordu.iyiydi öyle.yalnızken uyanıveriyor veremiyorum bir daha süt.

İnşallah yakında atlatırsınız şu yeme sorununu canım, bizimki bazen yapıyor bunu, saatlerce pek bir şey yemiyor, sinir oluyorum, sonra aklıma sen geliyorsun.

Benim de annem hep yardımcı oldu bana.. Haftada 2-3 gün kendi evine gidip geri kalanı bendeydi. Ben Anadolu annem Avrupa yakasında oturuyor. İnsan rahatlığa hemen alışıyor. Birkaç gün önce Ankara'ya gitti annem. En az bir ay yok. Benim pestilim çıktı bile :)

geçmiş olsun canım,sevindim bişey çıkmamasına.
senin oğlun çok özel bir bebek,biraz zaman geçsin hepimizinkini bastırır o eminim.ayrıca bak,kendini ikiye katlamış daha üstüne bile çıkmış doğumdan sonra.6 aylık olduğunda doğum kilosunun iki katı olması bekleniyormuş bebeklerin,seninki başarmış bakalım bizimkiler nasıl olacak.
bu arada okudum kayınpederinle ilgili yazdıklarını ve çok sinir oldum.sabır diliyorum sana..

Ben oğlumun diğer bebeklerle kıyaslanmamasını biliyorum da başkaları bilmediği için beni sinir edebiliyorlar. Oğlum doğum kilosunun 3 katına ulaştı nerdeyse. Çok şey başardık birlikte :65: Kayınpederimden iki gündür ses yok merak ediyorum :76:

bebeğimi odasında yatırmak istiyorum artık. chicco telsiz almıştım parazit yapıyor sinir oldum gece telsizin cızırtısından uyuyamadık kucakladım aldım odama sizler ne yapıyosunuz.

Bizde durumlar karışık. Odasında yatıyor bebeğim ama bende onun odasında kanepede.. Eşim vardiyalı çalışıyor, 2 hafta gece olmuyor. Yatak odamız da küf kokuyor. Yeni ev ama nemden dolayı tavanında küf oluyor. Orada da park yatağı o halde 2-3 defa yatırmışımdır. Bizde de kameralı telsiz var ama aynen cızırtısından uyumam mümkün değil. Sadece akşam kamerasını kullanıyorum yatana kadar.

gece kızım ateşlenmeden mışıl mışıl uyudu...:nazar:
burnuda hiç tıkanmadı.
çok şükür hafif atlattık...

Oh maşallah geçmiş olsun, gitsin bir daha gelmesin.

benım oglanda 7 kılo 66 cm gelmıstı en son aşımızda..bas cevresıde 43 cm..
zayıf olsun saglıklı olsun..bunu untmayalımm lütfenn..

Maşallah boylu poslu olacak oğlun. Katılıyorum, hiçbir zaman kilolu olmasını sağlıklı olmasıyla eş değer bulmuyorum bebeklerin.. Sağlıklı olsunlar yeter..

Bizim de boyumuz 59 cm kilomuz 4400gr buradaki en minyon bebek benimki :) 1,5 kilocuk, biraz da sorunlu doğunca şimdiki halimize binlerce şükrediyoruz. Baş çevremiz 38,5 cm..

Bu arada sık kaka yüzünden şüpheleniyordum ama gaida testi temiz çıktı çok şükür. Dr probiyotik damla verdi, sindirim sistemi düzenlensin diye..

yiğenm 7 aylık doğdu 2000 gr.. 5.ayda ablam hastaneye yatmıştı erken doğum riski vardı, prblemli bi doğum oldu.. azar azar kilo aldı bebişimiz şimdi 1 yaşında, doktoru 2 yaşına gelene kadar 2 ay geriden tkip edicez dedi.. 2 yaşından sonra yaşıtlarının seviyesine gelecek dedi ( boy- kilo-yürüme vs)...
ama çok enteresan , erken ve doğum kilosu düşük bi kaç tanıdığım ve yiğenim var, diğer bebeklere göre daha zeki oluyolar..

hep içimizde bi korku vardı, kilosu ne olacak gelişimiyle ilgili bi sorun olacakmı diye, erken doğunca ister istemez pan,k oluyosun gelişimiyle ilgili...

ama:nazar:

cancercim ben telefondan giriyorum aylardır netim yok .devamlı takip ediyorum ama yazamıyorum. Habire giriş yapın diyor. Giriyorum yazıyorum cevapla diyorum tekrar giriş yapın diyor . Perişan oluyorum bir mesajı gönderene kadar ama devamlı takipteyim

gunaydın..bu sabah korkunc bır bas donmesıyle karsılastım..yataktan kalkamadım..eşyalar fırıl fırıl dönuyordu ..gercekten ..
sagımdan soluma donunce yada soldsan saga donunce oldu hep..1 saat oldu halen aynı..bırde aşırı bır mıde bulantısı oluyor arada...
sımdı netten baktım...bu durum çok yasanıyormus ..kkb uzmanı cevaplamış..iç kulakta krıstaller yer degıstırdıgınde olurmus...
tedavısı çok kolaydır ama malesef tekrarlama rıskı çok yuksektır dıyor..harap oldum vallahı sabah berı..
bebegımın altınım zor degıstırdım..elımı yuzumu yıkadım zorzor..
netı açtım kı nedır bu dıye baktım doktorlar sıtesınden.....

gunaydın..bu sabah korkunc bır bas donmesıyle karsılastım..yataktan kalkamadım..eşyalar fırıl fırıl dönuyordu ..gercekten ..
sagımdan soluma donunce yada soldsan saga donunce oldu hep..1 saat oldu halen aynı..bırde aşırı bır mıde bulantısı oluyor arada...
sımdı netten baktım...bu durum çok yasanıyormus ..kkb uzmanı cevaplamış..iç kulakta krıstaller yer degıstırdıgınde olurmus...
tedavısı çok kolaydır ama malesef tekrarlama rıskı çok yuksektır dıyor..harap oldum vallahı sabah berı..

geçmiş olsun..hemen doktora git bence..yalnızda kalma düşersin filan Allah korusun..

geçmiş olsun adilemir.
tam olarak aynısı mı bilmiyorum ama benzer bir durum yaşamıştım ben de 2 ay kadar önce.gece gözümü bile kapatamadım,hemen midem bulanıyordu.kızımı yatağından alamamıştım düşürürüm diye.nerdeyse bütün gece sürdü,ama çok şükür sabaha bişey kalmadı.inşallah senin de geçer hemen ve tekrarlamaz bir daha

aşımız vardı bugün 6 kilo 200 gr olmuş kızım iki ayda 800 gr almış boya gitmiş sanırım 67 cm olmuş kan damlası verdi hemşire iki bacagından aşı oldu inşallah ateşi çıkmaz

geçmiş olsun bu arada adilemir...

yiğenm 7 aylık doğdu 2000 gr.. 5.ayda ablam hastaneye yatmıştı erken doğum riski vardı, prblemli bi doğum oldu.. azar azar kilo aldı bebişimiz şimdi 1 yaşında, doktoru 2 yaşına gelene kadar 2 ay geriden tkip edicez dedi.. 2 yaşından sonra yaşıtlarının seviyesine gelecek dedi ( boy- kilo-yürüme vs)...
ama çok enteresan , erken ve doğum kilosu düşük bi kaç tanıdığım ve yiğenim var, diğer bebeklere göre daha zeki oluyolar..

hep içimizde bi korku vardı, kilosu ne olacak gelişimiyle ilgili bi sorun olacakmı diye, erken doğunca ister istemez pan,k oluyosun gelişimiyle ilgili...

ama:nazar:

Prematüre bebekler daha şanslı aslında gelişim konusunda ama hem prematüre hem sga (gebelik haftasına göre düşük kilo) olunca biraz daha yavaş gidiyoruz. Gerçi boy da maşallah epey hızlı gelişim gösterdi, nörolojik olarak da çok şükür normal, tek eksiğimiz kilo, onu da pek kafama takmıyorum. Dediğin gibi bir yerde yakalayacak ama bir ama iki sene :) Erken doğan bebeklerin zeki olduğunu çevremden çok duydum, ilginçtir bir çok doktor da söylüyor bunu.. Kuzguna yavrusu şahin görünür misali ben de bebeğimi oldukça zeki buluyorum şimdiden :69: :nazar:

Benim de başıma geldi ama ben tansiyon düşüklüğüne yormuştum. Çok geçmiş olsun umarım önemli bir şey değildir.

arkdaşlar rota virüsü aşısını yaptırdınız mı en yaptırdım ama tedirginim içim rahat değil
malum kötü zamandayız insan korkuyor başka etkenlerden umaım yanlış birşey yapmamışımdır sizler ne düşünüyorsunuz..

arkdaşlar rota virüsü aşısını yaptırdınız mı en yaptırdım ama tedirginim içim rahat değil
malum kötü zamandayız insan korkuyor başka etkenlerden umaım yanlış birşey yapmamışımdır sizler ne düşünüyorsunuz..

Çok klişe ama doğru bir şey söyleyeyim. Bu aşı Amerika'da da Avrupa'da da yapılıyor. Artık aşılar değil yani bize gelen..

gördüğüm kadarıyla içimizde pek çok kişi sezeryanla doğum yapmış.biraz önce sezeryanla doğan bebeklerin alerji,egzema vs. gibi rahatsızlıklara çok yatkın olduğuna dair bir yazı okudum.
benim kızımda 4-5 gündür sürekli kafasını kaşıyor,ilk başta kirlendiği için diye düşündüm,banyosu gecikmişti biraz.ama banyodan hemen sonra da devam etti.hart hart sürekli kafasını kaşıyor ve hep aynı yeri,sol kulağının üstünü.baktım,görünen bişey de yok.uykusunda bile kaşıyor yavrum.
canım sıkıldı o yazıyı da okuyunca,acaba alerjik bir durum falan mı ki?doktora gideceğiz 1-2 gün içinde ama bir de size sorayım dedim.b,r de böyle işler açılmasın başımıza yaa...
cildi de hassas farkındayım,banyodan sonra falan yüzü kızarıyor,gerilip kaşınıyor.dün sebamedin bebekler için olan yüz nemlendiricisini aldım,önce bikaç kez kendiminkinden sürüp denemiştim,çok hoşuna gitti yazık,kıyamadım ona da aldım.
şimdi bunları bir araya getirince acaba mı diye geliyor aklıma...:26:

Back