• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydın arkadaşlar kızım moralimi çok bozuyor sabaha kadar uğraşdım 100cc mamayı yediremedim aç uyuyor ne yedirmeliyim kaşık maması verdim onuda yemedi of anne olmak çok güzel ve çok zormuş

arkadaşlar 4 ayda 2 ayda oldukları aşılarımı oluyolar bizim hemşiremiz gitmiş burdan o fitil ver gelmeden önce demişti bende yarım fitil verdim geçen sefer akşam üstü mızırandı sadece aynı aşılarsa yine fitil vericem pazartesi günümüz ama şimdiden :18: böleyim

gece 4 te kalktım kızım için bir midem bulanıyo birazda başım dönüyo neyse o halde yattım sabah kalktım daha kötü bi ara ögürdüm lavaboda korkuyorum hamile olmaktan :18:adet olmadım hala karnım şiş bide bu belirtiler :18::18::18::18::18: eşim test alıp geldi korkudan yapamıyom ya hamile çıkarsam bide sezeryan :50::18::18::18::18::19:

inşallah değilsindir. bebeklerimiz henüz çok küçük. bende hala adet olmadım. testi yap rahatla bence. benimde annem rüyalarında beni hamile görüp duruyomuş. aman diyorum şu an en korktuğum şeylerden birisi...

sağol dilek'cim umarım kolay olur.:31:
we-ra geçmiş olsun cnm.:71:
glten şimdiden bıktırma kızı mutfaktan sonra mutfağa sokamazsın.:69:
biz oğlumla o kadar çok konuşuyoruzki karşılıklı sonunda çenem ağrıyor.hergün dışardayız.anneme mutlaka hergün gidiyoruz,iki güne birde kayınvalideme gidiyorum öyle geçip gidiyor günler.:nazar:

yormuyomu hergün dışarı çıkmak:) bende anneme gitmek istiyorum bugün ama evde bi sürü iş var. bi de dolmuşla yarım saat mesafe ve ben dolmuşla kızım doğalı hiç gitmedim. bazen ne olcak bin git herkes gidiyo diyorum sonra korkuyorum:))

arkadaşlar 4 ayda 2 ayda oldukları aşılarımı oluyolar bizim hemşiremiz gitmiş burdan o fitil ver gelmeden önce demişti bende yarım fitil verdim geçen sefer akşam üstü mızırandı sadece aynı aşılarsa yine fitil vericem pazartesi günümüz ama şimdiden :18: böleyim

gece 4 te kalktım kızım için bir midem bulanıyo birazda başım dönüyo neyse o halde yattım sabah kalktım daha kötü bi ara ögürdüm lavaboda korkuyorum hamile olmaktan :18:adet olmadım hala karnım şiş bide bu belirtiler :18::18::18::18::18: eşim test alıp geldi korkudan yapamıyom ya hamile çıkarsam bide sezeryan :50::18::18::18::18::19:

Evet canım 4. ay aşıları 2. ay aşılarının aynısı. İnşallah hamile değilsindir.

Günaydın arkadaşlar kızım moralimi çok bozuyor sabaha kadar uğraşdım 100cc mamayı yediremedim aç uyuyor ne yedirmeliyim kaşık maması verdim onuda yemedi of anne olmak çok güzel ve çok zormuş

Bazı bebeklerde oluyor bu yeme problemi.. Geçici olabilir. Henüz çok küçük o yüzden ne yedirmeliyim diye dert etmeniz yersiz. Yiyecekleri şey belli onları da yemiyorsa ya bir sorun vardır -Allah korusun- ya da geçici bir durumdur.

Arkadaşlar bu gaida (kaka) testi nasıl yapılıyor? Yarın doktora gitmişken onu da yaptırmak istiyorum, az önce yine kötü kokulu kaka yaptı şüphelerim arttı, o sümüksü şey de var :( Bizim kaka faslımız sabahtan öğlene kadar oluyor, yarın randevumuz 16.00 da.

testi yaptım negatif :64: ben kötüyüm hala şimdide üşüme başladı sanırım hasta olucam yanımdada kimse yok yatamıyorumda kızım uyuyo ama birazdan kalkar artık hastaneye giderim daha kötü olursam şimdi yarım minoset içicem

yormuyomu hergün dışarı çıkmak:) bende anneme gitmek istiyorum bugün ama evde bi sürü iş var. bi de dolmuşla yarım saat mesafe ve ben dolmuşla kızım doğalı hiç gitmedim. bazen ne olcak bin git herkes gidiyo diyorum sonra korkuyorum:))

ben anneme gittim kızımla birlikte uçakla kanguru olmasa gidemezdim herhalde çok işime yaradı. iki elim serbest olduğu için hem işlemleri halledebildim hemde çantamdan bişeyleri rahatlıkla alabildim. kızım kucağımdayken iki elimle tutuyorum birden kendini atıyo çünkü.

Arkadaşlar bu gaida (kaka) testi nasıl yapılıyor? Yarın doktora gitmişken onu da yaptırmak istiyorum, az önce yine kötü kokulu kaka yaptı şüphelerim arttı, o sümüksü şey de var :( Bizim kaka faslımız sabahtan öğlene kadar oluyor, yarın randevumuz 16.00 da.[/QUOT

bazem bizimkide sümüksü yeşil kaka yapıyo doktora sordum arada oluyosa görmezden gelebiliriz bazen yediğin şeylerden dolayı bebekte reaksiyon olabilir dedi o gün yediklerini gözden geçirmemi söyledi ama üst üste olursa o zaman araştırmak gerekli sanırım

aah ah,seni en iyi ben anlarım bu koınuda.nerdeyse 2 aya yaklaştı bizim bu sorunumuz devam ediyor.her gün geçecek diye bekliyorum ama yok...
ben uykuda besleyerek çözmeye çalışıyorum sorunu,bazen içmiyor ama olsun.uykuda düzenli besleyebilirsem kilo almaya devam ediyor.istersen bi dene sen de.

we_ra,geçmiş olsun canım,düzelmişsindir inşallah.
kötü kokulu kakayı benim kızım da çok yapıyor ama bu koku olayı annenin yedikleriyle ilgili olabiliyormuş.dün kızım da içinde koyu renkli tuhaf şeyler olan bi kaka yaptı.daha önce de yapmıştı(o çok kötüydü ama kapkaraydı)testte bişey çıkmamıştı.dr arada olabilir böyle şeyler dedi.genel durumu iyi olduğu için telaş yapmıyorum ben de.sen yine de testini yaptır çıkmaz inşallah bişey.

arkadaşlar çalışan var mı içimizde?izin olaylarını falan nasıl yapıyorsunuz?
ben haziran 15 te başlayacağım,yarım gün.15 gün çalışacağım.ona bile endişeleniyorum nasıl bırakacağım diye.(öğretmenim bu arada) sonra eylülde de bi 15 gün çalışıp ocağa kadar izne ayrılacağım tekrar.şu anda ücretsiz izindeyim zaten.merak ettim sizde nasıl durumlar,bebekleri kime emanet ediyorsunuz?bizim babaannemiz bakacak.

Arkadaşlar bu gaida (kaka) testi nasıl yapılıyor? Yarın doktora gitmişken onu da yaptırmak istiyorum, az önce yine kötü kokulu kaka yaptı şüphelerim arttı, o sümüksü şey de var :( Bizim kaka faslımız sabahtan öğlene kadar oluyor, yarın randevumuz 16.00 da.

benim kızımın kakasıda sümüksüydü ve içinde üfacık kan gibi şeyler vardı , kakasını yapınca annem bezi evimize yakın olan polikliniğe götürdü 10 dk falan geçmişti , laborant o bezden örnek alarak yaptı , dizanteri olmuş kızım , 1 haftadır antibiyotik kullanıyorum , doktoru banyo yaptığım sudan olmuştur dedi o sudan yuttuysa olurmuş.

Bugün aşımız vardı , maşallah boyu ve kilosuda çok ii dedi doktorumuz, şöyle bir muayene etti çok şükür dizanteri dışında bir problemimizçıkmadı ama bebeğim çoook ağladı inanılmaz susturamadım . çıldırdı sanki ortam değişik geldi ne olduğunu anlayamadı , tam sakinleştiriyorum derken üstüne 2 tanede aşı oldu mahvoldu bebişim. doktorumuz eve gidince yarım fitil koy dedi , öyle yaptım ve uyuttum şimdi uyuyor hala kuzucuğum arada iç çekiyor. , ahh şu aşılar:(

slm kızlar
dra gittik aşı yaptırdık
kızım 7 ocakta 48 cm 3350 gr doğmuştu
4 aylık olduk 6050 gr ve 61 cm olmuş
kilo alımı yavaşlamış dedi
sadece anne sütü ile besleniyordu
yavaş yavaş ek gıdaya geçelim dedi
aptamil milupa sütlü pirinçli,bebelac sütlü pirinçli ve sütaş baby mix yoğurt önerdi
bunlardan kullandınız mı bir öneriniz var mı
teşekkürler

slm kızlaar
bebişime nazar değdi heralde iki gündür uyumuyo doğrudüzgün
normalde gündüz 1saat oynarız 1-2saat uyurdu dünden beri 10 dk ancak uyuyo o da 3saatte bir falan
gece de 11-11.30 gibi uyu6 da uyanırdı dün gece 3ten sonra saat bası uyandı emdi...
keyfi yerinde atesi fln yok açtır belki die mama da verdim ama yok:50:

ben anneme gittim kızımla birlikte uçakla kanguru olmasa gidemezdim herhalde çok işime yaradı. iki elim serbest olduğu için hem işlemleri halledebildim hemde çantamdan bişeyleri rahatlıkla alabildim. kızım kucağımdayken iki elimle tutuyorum birden kendini atıyo çünkü.

bende kanguru almayı düşünüyordum ama şu slingler aklımı karıştırdı. çok rahat görünüyo. kullanan varmı aranızda?

arkadaşlar çalışan var mı içimizde?izin olaylarını falan nasıl yapıyorsunuz?
ben haziran 15 te başlayacağım,yarım gün.15 gün çalışacağım.ona bile endişeleniyorum nasıl bırakacağım diye.(öğretmenim bu arada) sonra eylülde de bi 15 gün çalışıp ocağa kadar izne ayrılacağım tekrar.şu anda ücretsiz izindeyim zaten.merak ettim sizde nasıl durumlar,bebekleri kime emanet ediyorsunuz?bizim babaannemiz bakacak.

bende izindeyim 15 haziranda bitiyor.olmazsa 1 hafta rapor alayım diye düşünüyorum. ayrı kalmak zor olacak. bende öğretmenim 1 temmuza kadar idare ederiz diye düşündüm. annem bakacak ama evi uzak nasıl giidp gelcek bilmiyorum. sen ne güzel ocağa kadar izin alcakmışsın. bizim maddi durum o kadar izni kaldırmaz maalesef. o yüzden eylülde başlıcam ben. idareyle konuşup ders saatlerimi az tutmayı düşünüyorum. belki 1-2 günüm boş kalırsa çok rahat olur.

bende öğretmenim şimdi ücretsiz izindeyim 15 haziranda okula başlayacağım annem bakacak 15 gün benim okulum evime 110 km uzaklıkta 2saat git 2 saat gel yandım özür durumundan tayin istiycem çıkmazsa tekrar ücretsiz izne ayrılırım

bazem bizimkide sümüksü yeşil kaka yapıyo doktora sordum arada oluyosa görmezden gelebiliriz bazen yediğin şeylerden dolayı bebekte reaksiyon olabilir dedi o gün yediklerini gözden geçirmemi söyledi ama üst üste olursa o zaman araştırmak gerekli sanırım

10-15 gündür sürünce bu aşırı kaka olayı şüphelendim.

we_ra,geçmiş olsun canım,düzelmişsindir inşallah.
kötü kokulu kakayı benim kızım da çok yapıyor ama bu koku olayı annenin yedikleriyle ilgili olabiliyormuş.dün kızım da içinde koyu renkli tuhaf şeyler olan bi kaka yaptı.daha önce de yapmıştı(o çok kötüydü ama kapkaraydı)testte bişey çıkmamıştı.dr arada olabilir böyle şeyler dedi.genel durumu iyi olduğu için telaş yapmıyorum ben de.sen yine de testini yaptır çıkmaz inşallah bişey.

İnşallah canım çok sağol. Bu arada işe başlayacakmışsın, hayırlısı. Ben Eylül gibi başlayacağım. Benim işim isteğe bağlı olduğu için (çok acayip bir tanım oldu ama neyse) şimdilik öyle düşünüyorum. Çalıştığım günler annem bakacak kısmetse..

slm kızlaar
bebişime nazar değdi heralde iki gündür uyumuyo doğrudüzgün
normalde gündüz 1saat oynarız 1-2saat uyurdu dünden beri 10 dk ancak uyuyo o da 3saatte bir falan
gece de 11-11.30 gibi uyu6 da uyanırdı dün gece 3ten sonra saat bası uyandı emdi...
keyfi yerinde atesi fln yok açtır belki die mama da verdim ama yok:50:

benim kızımda 1 haftadır filan gece saat başı kalkıp emiyor..bende yatırmadan önce sütlü pirinçli mama yapıp yediriyorum.biraz fazla uyusun sütüm biriksin diye ama aynı sürede yine kalkıyor hiç farketmiyor kimisi mama yiyince mışıl mışıl .3-4 saat uyuyor diyor ama benimkinde yok öyle bişey..kilo alımı ii biz 4 ay 11 günlük olduk kilomuz 7 kg. boy 63....

Back