• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar kafayı yemek üzereyim. Oğlum doğduğundan beri haftada iki gün, iki günde bir gelen kayınpederim artık her gün gelmeye başladı. Kayınvalidem hasta olduğu için o gelemiyor, kayınpeder bizde sürekli.. Anladım torun sevgisi başka ama haber vermeden gelmeye başladı. Süt sağacak oluyorum, özel bir işim oluyor, hiç anlayış göstermiyor. Hadi annem var diye idare ediyordum ama artık annem yok. Eşime söylemiştim o da kayınvalideme söylemiş, o da kayınpederime uygun bir dille anlatmış ama yok adam anlamıyor. Bugün bir de misafir getirmiş yanında habersiz. Ben koltuk kılıflarını çıkarmışım, leş gibiyim duş alacağım, çat kapı geldi. Sinirlerim zıpladı. Misafir şehir dışından çok sevdiğim biri ve ilk kez geliyor. O lavaboda ellerini yıkarken dayanamayıp söyledim "baba keşke haber verseydin" diye. Niye nolmuş ki gibi bir cevap verdi. "E süt sağıyorum özel işlerim oluyor" dedim. Bir şey olmaz gibi bir lafla beni geçiştirdi. Çıldırdım çıldırdım. :84: Ne yapayım ben şimdi bu adamla?

Kızlar kafayı yemek üzereyim. Oğlum doğduğundan beri haftada iki gün, iki günde bir gelen kayınpederim artık her gün gelmeye başladı. Kayınvalidem hasta olduğu için o gelemiyor, kayınpeder bizde sürekli.. Anladım torun sevgisi başka ama haber vermeden gelmeye başladı. Süt sağacak oluyorum, özel bir işim oluyor, hiç anlayış göstermiyor. Hadi annem var diye idare ediyordum ama artık annem yok. Eşime söylemiştim o da kayınvalideme söylemiş, o da kayınpederime uygun bir dille anlatmış ama yok adam anlamıyor. Bugün bir de misafir getirmiş yanında habersiz. Ben koltuk kılıflarını çıkarmışım, leş gibiyim duş alacağım, çat kapı geldi. Sinirlerim zıpladı. Misafir şehir dışından çok sevdiğim biri ve ilk kez geliyor. O lavaboda ellerini yıkarken dayanamayıp söyledim "baba keşke haber verseydin" diye. Niye nolmuş ki gibi bir cevap verdi. "E süt sağıyorum özel işlerim oluyor" dedim. Bir şey olmaz gibi bir lafla beni geçiştirdi. Çıldırdım çıldırdım. :84: Ne yapayım ben şimdi bu adamla?

Allah sabır versin..kayınvalidenin bunu daha açık bir dille belirtmesi gerek o zaman..
kimse halimizden anlamıyormu acaba...
bende şuan kızımı ayağımda sallıyorum eşim yemekte...olan bizlere oluyor..bir akşam yemeği yedim akıllara zarar yedimmi yemekle savaşmı yaptım bilmiyorum..

valla yapacağın bişey yok gibi görünüyor,sende eşinde uygun bir dille anlatmışsınız.en iyisi kapıyı açma:47:

Allah sabır versin gerçekten de .bu ne ya.resmen anlamamazlıktan geliyor bence.ben de arkadaşa katılıyorum kapıyı açma.kayınvalidenle açık açık konuşsan.tepkini koy bence.nasıl alıştırırsan öyle gider.

arkadaşlar da yazmış okurken aynı şey aklımdan geçti. kapıyı açma bencede. bahane çok. duştaydım, süt sağıyordum, uyuyakalmışım... eğer laftan anlamıyosa ki sen söleyeceğini söylemişsin hala bildiğini okuyor sende mecbur değilsin. benim annem bile habersiz gelmez evime. ama kaynanam çok yapardı aynı şehirdeyken çatkapı vakitli vakitsiz gelirdi. seninki bi de kayınpder ki benim kayınpederim eşim evde yokken girmeye çekinir. Allah sabır versin..

Valla kızlar aynı şeyi düşündüm. Kapıyı açmamak.. Ya da zili çaldığında şimdi uygun değilim yarım saat sonra gelir misin baba demek. Ama bunlar da bana yakışıksız geliyor. Gerçi onun yaptığının yanında gayet denk ama.. Kayınvalidem evden çıkarken bize geldiğini biliyor, müdahale edecek olsa ederdi. O da can derdinde olduğundan gözü bir şey görmüyor. Eşimle konuştum babanla direkt konuş, annesi artık yanında kalmıyor, müsait olmuyor, kadınsal işleri oluyor falan diye.. Tamam dedi. Bakalım ne olacak. Of of..

arkadaşlar şu demir ilacını ne zaman veriyor dr.lar.bebek 4 aylık olduğu zaman mi yoksa ek gıdaya geçildiği zamn mı?

Bizde bugün başladık . sabah aç karnına 8 damla veriyorum . doktorumuz dün ki kontrolde verdi , ama iğrenç bişey sanki demir yemiş gibi kokuyor:(

arkadaşlar bebişlerinize ateş düşürücüyü ateş kaç olduğunda veriyorsunuz?
dün aşı olduk şu an ateşi 37.3 falan ama vermedim sizce ne yapmalıyım?

wera ay ne fena kayınpederın ya...bende sınır olurdum..belkı agda yapıyorumm....

bızımde asımız vardı dun...66 cm olmus oglu..7.kg.

demır ılacı verdı..gunde 4 damla...

atesımız olmadı çok sukur yıne...:nazar:

bu ayki kontrolümüzde kilo alımı az olmuş ek gıdaya başla dedi.bende başlamadım.bir süre daha beklemek istiyorum.ayrıca demir damlası verdi.şimdi ilacı ek gıdaya geçtik diye mi verdi merak ettim.ona göre içirmeye devam edeceğim.kızım şu an sadece anne sütü alıyor

herkese selam arkadaşlar
türkiyedeyiz artık
kayınvalidemlerdeyim
dün geldik oğlumla babamız bişkek de kaldı
annemler 45km uzaklıkda ama gidemedik bugün
doyamamışlar torunlarına özlerlermiş falan
yarın bir olsun bakalım hayırlısı

bu arada oğluma yaradı türkiye gündüz çok güzel uyudu
şimdide uyuyor
yarın dr gidip yapılmayan bütün aşıları için randevu alıcaz
gümrükde oyumuzu da kullandık
istikrarın devamı adına ülken için bişeyler yapıyor olmak gerçekten çok güzel:66:

temizlik yapılacak hiç canım istemiyor.yarın ve ertesi gün gezmeye gitmeyi planlıyorum Allah izin verirse ondan sonra kolları sıvayacağım bakalım.:6:

mevlütten sonra nasıl kirlenmiş evimmmm.. en sonunda bitirdik annemle annem çocuğa baktı biz de kadınla yaptık yeni taşınır gibiş oldum çok şükür:)

yormuyomu hergün dışarı çıkmak:) bende anneme gitmek istiyorum bugün ama evde bi sürü iş var. bi de dolmuşla yarım saat mesafe ve ben dolmuşla kızım doğalı hiç gitmedim. bazen ne olcak bin git herkes gidiyo diyorum sonra korkuyorum:))

ben izmirde minibüsü kullandım. annemle beraber ama. yoksa zor olurdu herhalde. ama artık yapmak lazım herhalde ..
arkadaşlar çalışan var mı içimizde?izin olaylarını falan nasıl yapıyorsunuz?
ben haziran 15 te başlayacağım,yarım gün.15 gün çalışacağım.ona bile endişeleniyorum nasıl bırakacağım diye.(öğretmenim bu arada) sonra eylülde de bi 15 gün çalışıp ocağa kadar izne ayrılacağım tekrar.şu anda ücretsiz izindeyim zaten.merak ettim sizde nasıl durumlar,bebekleri kime emanet ediyorsunuz?bizim babaannemiz bakacak.

ben de öğretmenim. 20+10 gü rapor aldım. geri kalanını da 1 ay aylıksız alacağım. okulum da idare edecek. sınav falan vermeyecek. seneye eylüle Allah nasip ederse:52:

bu arada benim oğlum her emdiğinde kakasını yapıyor artık. ve müthiş derecede elleri ağzında. kzıyor nasıl. biz dişlerinden diyoruz. emmesi de eskisi kadar sık değil artık. dişler mayalanıyor herhalde. gaz bitti, diş başladı.:1:

bu arada benim oğlum her emdiğinde kakasını yapıyor artık. ve müthiş derecede elleri ağzında. kzıyor nasıl. biz dişlerinden diyoruz. emmesi de eskisi kadar sık değil artık. dişler mayalanıyor herhalde. gaz bitti, diş başladı.:1:

dişlerdendr muhtemeln..bizimkinin de iştahı kesildi..bende dişe baglıyorum..

bizimkide sürekli emziği atıyo eli agzında dişlerimi çıkıcak yoksa daha varmı erken ama

wera ay ne fena kayınpederın ya...bende sınır olurdum..belkı agda yapıyorumm....

bızımde asımız vardı dun...66 cm olmus oglu..7.kg.

demır ılacı verdı..gunde 4 damla...

atesımız olmadı çok sukur yıne...:nazar:

Hiç sorma ya.. "Emzikli kadınım memem dışarda geziyorum ayol" cümlesini sarfedeceksin apışıp kalacak. Bugün oğlumun kontrolünden sonra evlerine uğradık, haber vererek tabi :) Orada kayınvalidem diyor ki "hadi gidelim diye tutturdu babanız halim varmış gibi" pes dedim artık. Dünün üstüne kovardım heralde artık :27:

bizimkide sürekli emziği atıyo eli agzında dişlerimi çıkıcak yoksa daha varmı erken ama

2-3 ay öncesinden başlayabiliyormuş diş çıkma emareleri. Öyle duymuştum bir yerden ne kadar doğru bilmiyorum.

Back