• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

bebeklerinize mama veriyor musunuz arkadaşlar?hangisini?
biz comforfil kullandık,iyiydi aslında ama şimdi almıyor kızım.
sma nasıl acaba?kusan bebekler için özel bi maması varmış sanırım bilgisi oılan var mı?1-2 gğünde falan veriyorum ben mama fazla değil zaten.benim kızım çok kusuyor yaa,öyle fışkırta fışkırta değil ama her beslenmeden sonra,hatta 2-3 kez kusuyor.
sizin bebişler nasıl?bir de acayip salyalıyız,önlüğü çıkartamıyorum resmen,sırılsıklam oluyor kıyafeti

sma nasıl acaba?kusan bebekler için özel bi maması varmış sanırım bilgisi oılan var mı?1-2 gğünde falan veriyorum ben mama fazla değil zaten.benim kızım çok kusuyor yaa,öyle fışkırta fışkırta değil ama her beslenmeden sonra,hatta 2-3 kez kusuyor.
sizin bebişler nasıl?bir de acayip salyalıyız,önlüğü çıkartamıyorum resmen,sırılsıklam oluyor kıyafeti

herkese hayırlı cumalar.
eda bebeğe acil şifalar.
cnm biz hiç mama kullanmadık bebelac almıştım parmakla sayılacak kadar az verdim sonrada attım uzun süre açık kaldığı için.
kusma problemi bizdede var.emziriyorum diğer emzirmeye kadar ara ara kusuyor ve dediğin gibi ağzında sürekli baloncuk üstünü ıslatıyor.önlükten nefret ediyor ama 2 gündür zorla bağlıyorum yoksa 2-3 kere kıyafet değiştirmek zorunda kalıyoruz.

kızlar cumanız mübarek olsun. mart annelerinden biri dün kızını yıkarken genzine su kaçmış, akcigerlerine gitmiş şimdi yoğun bakımdaymış kızının adı eda dua istemiş bizde dua edelimde bi an nce iyileşsin yavrucak inş.
sizler napıyosunuz ben sallıyorum kuzumda uyuyor şimdi sallamazsam uyanıyo uyanık :9:

Off kıyamam Allah şifa versin bir an önce.. Zaten yıkarken korkuyordum şimdi tam oldu :(

ben gece yatmadan aptamil 1 veriyorum bir ölçek gazımız bitmedi belkide nedeni odur. ecrende günde 3-4 kere kusuyo, fışkırarak kusmadığı sürece fizyolojik kusma deniyomuş kilo alımı normalse bi sorun olmazmış o bizim dr öyle demişti canım kilo alıyosa sorun etme benim kuzen 2 yaşına kadar kusmuş, şimdi sağlıklı maş.bizimde salya yeni başladı sindirim sisteminin gelişmeye başladığını gösterir diye duymuştum bi yerde, yoksa sizdenmi ögrenmiştim :8:

Canım bizim de kusmalarımız oldu bir iki gün.. Doktor burnu tıkalı olduğu için çok hava yutuyor, gaz çıkartırken de kusuyor dedi. Gerçekten sürekli burnunu açmaya başladık geçti. Umarım senin de öyle bir şeydir. Kusan bebekler için Aptamil AR var canım.. Doktoruna bir danış öyle ver istersen.

Bizimki köpükler çıkartıyor ağzından zaman zaman.. Salya fazla yok. Diş çıkarma zamanlarından birkaç ay önce başlayabiliyormuş salyalanma..

We-ra canım kilo hiç önemli değil.Sağlıklı olması önemli olan.Bence azimle emzirmek için çaba sarf ediyosun bundan vazgeçme sütünü sağıp vermeye çalış arada seni emmesi içinde uğraş çünkü bebek seni azda olsa emdiğinde oksitosin hormonu salgılanmasını sağlıyor.Gerçekten kolay bir durum değil bizde başlarda emme problemi yaşadık çok zor oluyor şimdi silikon aparatla emziriyorum :) ama emzik almıyor ilginç oluyor bebekler.

Canım teşekkür ederim deniyorum zaman zaman. Doktor da aynı şeyi söyledi bana, hormonların salgılanması için bir-iki kez çekmesi bile yeter.. Bazen kıyamet kopuyor bazen ağzını kapatıyor tamamen bazen de çeker gibi yapıyor. Ööyle uğraşıp duruyor işte.. Silikon aparatla emiyordu eskiden şimdi hiç sevmiyor onu. Ah ah çok ilginç bebeklerimiz, Allah sağlık versin hepsine, razıyız dertlerine :)

Off kıyamam Allah şifa versin bir an önce.. Zaten yıkarken korkuyordum şimdi tam oldu :(

benimde kv kızımın suratına köpük boca edip kızım 10-15 sn nefessiz kalınca bende artık senede bi kere memlekete gidince yıkarım diye düşünmüştüm ama şimdi küvetine file geçiriyoruz ordan hiç kaldırmadan çevirerek yıkıyorum kızımı başını bile kucağıma almadan yıkıyorum canımöyle kolay oluyo ama zor bişi annelik Allah yardımcımız olsun

Herkese hayırlı cumalar,Eda bebeğede acil şifalar.Nasılsınız?Bizde salya olayı 2 aylıkken başladı,ağzında baloncuk yapma falan şuan biraz azaldı.Sanırım yutmayı öğreniyor.Bizde bugün ilk kez babannemize gidicez bakalım yolculuk nasıl olucak!yani 2 saatlik yol tam yolun yarısında annemler var orada biraz dinleniriz artık :)

benimde bikaç sorum olacak. öncelikle konak için ne yapıyosunuz. ön taraflarında biraz oluşmuş annem bebe yağı sür banyodan önce biraz beklet tara dedi. deneyeceğim. size de bi sorayım dedim.

saçlarını banyodan sonra kurutmak için fön makinesi kullanıyomusunuz?

bir de arabada oto koltuğu kullanıyormusunuzP? bana çok dik gibi geldi koltuk. evde içine yastık koydum anakucağı olarak kullanıyorum arabada kucağımda taşımak istemiyorum artık. ama yarı oturur pozisyonda oluyo. zararlı olur mu diye endişeleniyorum

benimde kv kızımın suratına köpük boca edip kızım 10-15 sn nefessiz kalınca bende artık senede bi kere memlekete gidince yıkarım diye düşünmüştüm ama şimdi küvetine file geçiriyoruz ordan hiç kaldırmadan çevirerek yıkıyorum kızımı başını bile kucağıma almadan yıkıyorum canımöyle kolay oluyo ama zor bişi annelik Allah yardımcımız olsun

Ben de alacağım banyo filesi.. Amin Allah hepimizin yardımcısı olsun.

benimde bikaç sorum olacak. öncelikle konak için ne yapıyosunuz. ön taraflarında biraz oluşmuş annem bebe yağı sür banyodan önce biraz beklet tara dedi. deneyeceğim. size de bi sorayım dedim.

saçlarını banyodan sonra kurutmak için fön makinesi kullanıyomusunuz?

bir de arabada oto koltuğu kullanıyormusunuzP? bana çok dik gibi geldi koltuk. evde içine yastık koydum anakucağı olarak kullanıyorum arabada kucağımda taşımak istemiyorum artık. ama yarı oturur pozisyonda oluyo. zararlı olur mu diye endişeleniyorum

Benim oğlumda da başladı konak.. Biz de zeytinyağı sürmeye başladık. Sık banyo ile geçiyormuş. Fön makinesi kullanmıyorum ben. Oğlum zaten oldukça keltoş..

Oto koltuğu konusu çok hassas.. Arkadaşım geçen sene o yüzden 11 aylık bebeğini kaybetti trafik kazasında :14: Biz de geçen ay İzmir'e gidip geldik ve kullandık. Bizdeki oto koltuğu da çok dikti. Destekleyerek kullandım ama sonra içime sinmedi. Kipa'ya girip orada da baktık. Fisher price'ın oto koltuğunu aldık. Oldukça güzel destekli ve daha yatık.

Arkadaşlar lütfen oto koltuğu kullanın. Kısa mesafe kucağımda taşırım demeyin. Allah bütün bebekleri korusun..

canım ben hiç bir kıyafetimin içine giremiyorum.bir tek hamile kıyafetlerim oluyor.bu yüzden dışarı çıkmayı canım istemiyor,ne giyeceğimi bilemiyorum.ben doğumdan sonra süt olsun diye yemekten kilo aldım.

aynı sorunu bende yaşıyorum herzaman dışarı çıkarke eşortman giyiyorum
acayip bir göbek var bende sanki hamileyimm
bende çok üzülüyorum bu kilolara

Benim oğlumda da başladı konak.. Biz de zeytinyağı sürmeye başladık. Sık banyo ile geçiyormuş. Fön makinesi kullanmıyorum ben. Oğlum zaten oldukça keltoş..

Oto koltuğu konusu çok hassas.. Arkadaşım geçen sene o yüzden 11 aylık bebeğini kaybetti trafik kazasında :14: Biz de geçen ay İzmir'e gidip geldik ve kullandık. Bizdeki oto koltuğu da çok dikti. Destekleyerek kullandım ama sonra içime sinmedi. Kipa'ya girip orada da baktık. Fisher price'ın oto koltuğunu aldık. Oldukça güzel destekli ve daha yatık.

Arkadaşlar lütfen oto koltuğu kullanın. Kısa mesafe kucağımda taşırım demeyin. Allah bütün bebekleri korusun..
oyy başları sağolsun
Allahım kimseye evlat acısı yaşatmasınn

oğlum doğduktan sonra çok yetenekli olduğumu farkettim kızlar
yazayım sizlere

uzun bir süre wc ye gitmyi erteliyorum
çok hızlı yemek yiyorumm
oğlum kucagımdaykende masa kurabiliyorum
makinaya bulaşık yerleştiriyorum
evi toparlayabiliyorum toz alabiliyorumm

5 saat uykuyla bile çok dinç olabiliyorumm
kocamann aferimm banaa:)

Son düzenleme:

Allah korusun. ben de artık kullansam iyi olcak. koltuk kısa mesafede çok yormaz çocuğu umarım.

benim oğlana kucaga alıştı
herkes diyor aglasada alma diye ama alana kadar
bir ağlıyorki susmuyorrr ya
mecbur alıyorum

ben ağlıyosa alıyorum o daha küçücük sana ihtiyacı var. belki yanlış yapıyorum ama elini tutuyorum okşuyorum varlığımı hissettiriyorum hala susmuyosa kucağıma alıp sarılıyorum. kıyamam ben kuzuma:)

ben ağlıyosa alıyorum o daha küçücük sana ihtiyacı var. belki yanlış yapıyorum ama elini tutuyorum okşuyorum varlığımı hissettiriyorum hala susmuyosa kucağıma alıp sarılıyorum. kıyamam ben kuzuma:)

Bende öyle yapıyorum ya kıyamıyorum ama iyice alıştı. Dün 11 den 3 çubuğa kadar kucağımdaydi ve uyumadı.
Ben saç kurutma makinesi kullanmıyorum. Yakar çocuğun başını bi anda gibi geliyor çok hassas teni . Şapka takıyorum yıkadiktan sonra. Zaten olan saçlarımızda bayağ döküldü.

benim bebişimde gaz problemi yok şükür ama bende var:(
kızlar bebeklerinizin alnında tüyleri duruyomu kv süt sür dedi sürmedim ben bide bizim kızın kafasının arkasındaki saçlar döküldü sizinkilerde durum nasıl

benim oğlanın da alnındaki tüyler hala duruyo.. bıyıkları da var. hatta pipisinin kenarı bile tüylü.. erkekim benim :))

Back