2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

bu ay grubunun özellikleri tabi benimoğlumda memeemerken ara verip elinin tadını alıyor sonra emmeye devam ediyor. öyle hoşuna gidiyor. yumruğunu emmiyor dişlerine sürtüyor. daha erken ama dişmi çıkaracak acaba

sağlık ocağındaki hemşireye sormuştum ben de;bizim oğlan yeni bir huy edindi,elini emip duruyor diye.o da bunun normal olduğunu söylemişti.artık oral döneme girmiş.ne bulsa ağzına götürecekmiş.sakın mani olmayın dedi.ben emzik vermiyorum.elini ağzına götürmesine de karışmıyorum.

canım bebişi en az 45 derecelik açıyla emzirmek gerekiyomuş, hem gaz sorunu az oluyomuş hemde ikinizde yatarken emzirince kulağına süt kaçabiliyomuş, buda kulak ağrısı yapıyomuş. emerken çok rahat olmasınki karnı doyunca çekilsin, bazen bizimkide keyif için emiyo gibi geliyo ben biraz harakatleniyorum kalkıp tekrar oturuyorum mememdeyken mesela biraz sonra bırakıyo kendi kendine

ya zaten üç dört gün önce çok uykusuz bıraktı . Sırtım cok ağrıyordu. Yatarak emzirdim gece. Ayyy nereden öyle yaptım yaa. Gece 3 e 4 e kadar gene kucağımda emzirıyorum 45 derecelik açıyla ama sabaha doğru çok uyku bastırıyor. (otururken ben hanımefendi gene bırakmıyor da ) pes ediyorum sabaha karşı.
Bi de kızlar benim kızım tv izlemeye bayılıyor. Zararlı diye yaklaştırmak ve izletmek istemiyorum ama başka türlü hiç yatmıyor hep kucağımda iş yapamıyorum. Siz ne yapıyorsun tv konusunda

3 yaşına kadar tek boyutlu görseller tv pc, resim gibi şeyler beyin geişimini olmumsuz etkiliyomuş ben karşısında durdurmuyoum kesinlikle etrafa bakarken dikkatini çekincede yönünü değiştiriyorum

bide arklar 5 aylık falan olana karar poposunun altından tutmayın sakın, kuyruk sokumundaki kemik bu aylarda kıkırdak halindeymiş, o şekilde tutunca eğrilemilirmiş buda ilerde yürüme bozukluğu yapıyomuş, benden sölemesi

bizim sıkıntılarımız aynı
benimkide hep emer hiç bırakmaz kucaktan inmez uyumaz birde benimkide bu aralar hep tv seyretmek istiyor az biraz oyalanıyor ama hiç istemiyorum bakmasını

Merhaba hanımlar bende 23 Ocak annesiyiym, aranıza yeni katıldım, şubat annelerini takip ediyordum ama oğlum süpriz yapınca böyle oldu :)
Benim oğlumun emmesi filan normal sadece emdiktenn sonra gaz sorunumuz sıkıcı o kadar :)

biz de yatarak daha rahat ediyoruz emerken.emziğe de alıştıramadım.önceki 2 bebeğim de cokur cokur emmişlerdi ama bu akıllı çıktı.almıyor.neler denedik...biz de 2 ay aşısını pbe yaptırdık.1-2 gün huzursuzluğu oldu.bu arada artık baya gülüyor biz konuştukça ve aguluyor kilo alımını da iyi dediler.yalnız hala ara ara gazımız devam ediyor

canım benimkide hep kucağımda durmak istiyo ışıklar renkler çok dikkatini çekiyo tabi o yüzden tv ye bakıyodur ama ben kucağımda durmasına razıyım. iş yapamasak da olur ama tv nin ilerleyen yaşlarda ne kadar soruna yol açtığını çevremden görüyorum. tv izleyen çocuklar geç konuşuyor, geç algılıyor. otizme bile sebep olabileceğini duydum o yüzden bizde tv yasak

Bende zararlı olduğu icin hic baktırtmıyordum. Dün yemek yiyemedik . Babası yatırdı tvnin karşısına anca öyle yedik. Isikli müzikli oyuncağı var beşiğinde hic bakmıyor. İsrarla alışsın diye beşiğinde sallıyorum ama alışmadı. Gündüz umurumda olmuyor da geceleri perişan okuyorum artik. Dün gece de 11 de yatalim dedik. Artik kucağımda salladım 12 de uyudu yattık tam uyuyormuşum gene uyandı. Kucağımda sallaya sallaya emip emip gaz yapıyor ama bence huysuzlugu gazdan değildi. Uykusu yoktu ama zaten saat 7 den 10a kadar hic derin uyumadı. Kuş uykusu yaptı. Eşimle hiç oturamadık . Devamlı burçenin peşinde perişan olduk. Yalancı emziğıni aldı dün gece ama ben elimi çektiğimde atıyor falan. Gene uykusuz bi geceydi ışte yani

arkdaşlar hafta sonu bişkek'e 3 saat uzaklıkta biryere gittik,biraz rüzgarlıydı havordamı oldu bilmiyorum ama öksürük başladı oğlumda
benzer sıkıntı yaşayan varmı
çok üzülüyorum devam etmez inş.
annemde iki gün sonra dönüyor artık türkiyeye
o gittikten sonra grip falan olmaz inş.
Rabbim evlatlarımızı sen koru!

cnm benim oğlanda sürekli baloncuk çıkarıyor ağzından, günde 2-3 kere kıyafet değiştiriyoruz.
ben baştan beri dalan roxy bebe deterjanı kullanıyorum.
banyo olayına gelince gün aşırı yıkıyoruz mis gibi oluyor ama başından çok terliyor ertesi güne hiç yıkanmamış gibi oluyor.

kızlar bebişlerde kaka yapamama problemini annenin kabız olmasıda çok etkiliyor.birkaç gündür benim oğlumda zor yapıyordu kakasını ben kayısı suyu içmeye başladım oğluşum biraz daha rahatladı tavsiye ederim.sonuçta kayısı suyu zararlı birşey değil denemekte fayda var.

benim oğlumda tv izlemeye bayılıyor.hele esra erol çıktımı başlıyor söylenmeye

kızım bugün çok huysuz çok canım sıkılıyo bu haline. uyumuyor kucağımda uyuyor 5 dk sadece yatırdığım an zaten uyanıyor. sürekli emmek istiyor ama emerken 5 dk geçmeden uyuyakalıyor. doymuyormu diyorrum mama hazırlıyorum biberonu ağzının yan tarafına alıp çeviriyo oynuyo. çok iştahsız oldu ne yapacağımı bilmiyorum. sürekli parmak emme derdinde bide şapır şupur emiyo. doktora götürsem mi?

benim oğlumda çok meraklı tv seyretmeye aslında seyretmek değilde bakmak onunkisi renkler ve hareketler dikkatini çekiyor bende farkettğimde şaşırmıştım 3 aylık bebek nasıl tv seyreder diye :)
parmak emme durumu bizde de var hatta ben parmağını emdiğni gördüğümde emzik veriyorum ama bugün internetten araştırdım ki aslında bu çok normal bir durummuş hatta bebeklerde özgüvenin oturmasını sağlıyormuş sadeceparmak emmek değil bir bez parçasını bile emmeleri onların normal gelişimde olduğunun göstergesiymiş,dördüncü aydan sonra anneleri yanında değilken kendilerini güvende hissedebilmek ve kendilerini rahatlatabilmek için bazı objelere ihtiyaç duyarlarmış,bu bir emzik olabilirmiş,bir battaniye kenarı ya da kendi parmakları ve bu durum anneleri yanlarında olmadığında kendilerini yatıştırmak için yapılan bir eylemmiş kısacası bebeklerimizin parmaklarını emmeleri gayet normal kabul ediliyor özellikle acıktıklarında,hasta olduklarında bunu daha çok yaparlarmış,zaman içinde parmak emme azalırmış ancak 5 yaşından sonra hala devam ediyorsa mutlaka bir uzmana götürmek gerekirmiş.
bu arada ben yeni farkettim face de 2011 ocak anneleri dışında başka bir grup daha var galiba benim bilgim yok oraya da yazdım bende o gruba girmek istiyorum:)

:) hmm o zaman emsin bakalım parmaklarını.
iştahsızlığının sebebi ne olabilir acaba? aslında sorun biberonda gibi geldi yani mama istemiyor ama sürekli göğsümü emmek istiyor. sütüm az geliyor doymuyor sinirleniyor. saat başı emmek istiyor doymadığı için. uyuyamadığı için de memede uyuyakalıyo. uff kısır bi döngüye girdik bakalım nasıl düzelcek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…