- 25 Nisan 2009
- 34.325
- 39.775
- 1.123
- Konu Sahibi teknekazintisii
-
- #28.321
evet canım uyandırmıyorum aslında altını değiştiriyorum hemen uyanıyor benim bebeklerimin o kadar hassas ki uykuları yatağa ben yatarken yatağın yaylarının sesinden bile uyanıyor bir de saatleri kurulu saat gibi 3 saat dolunca hemen mızmızlanmaya başlıyolar şu aralar biraz daha iyi uyumaya başladılar
mrb kızlar. öncelkle insan yalnız olmadığına seviniyor ama kimse gaz sancısını benim kadar çekmemeiştir herhalde. normal doğum yaptım ama dikişler bi yandan bağsur bi yandan. bittim zannettim.onra gaz problemi. o kadar kötüydüm ki sürekli bebeğimle birlikte ben de ağlıyordum. psikolojim bozuldu artık iyi ki annem yanımdaydı hatta babam.. ama inanılmaz kötü günlerdi sürekli ağlamalar. röntgen dahi çekildi bütün gaz ilaçlarını kullandık. sonunda müthiş bir gr. a gitti. izmirliyim ben bu arada. veli karabuğa diye. hepsini bırak dedi. harveys, pankreoflat diye ilaç verdi. fitili de çok sıkıştığınızda at ama hemen iyileşeceğini umma dedi. yüzde 20-50 arası. düzenli kullan dedi.hakikaten 1 ay bile olmadan. gün içinde dahi iyi gidiyordu. . sonra iyi oldu. hala az az devam ediyor sanki ama. eskisi gibi deli deli bağırmalar yok. biz de eldivenşeri çıkardık. çzerse çizsin zamanla alışıyor çizmememeye zaten. emziğe de alışmadı hala emmeyi çok seviyor tabiki. ben de ağladığı zaman veriyorum.
ama en önemli merak ettiğim siz annelerin psikolojisi. ben sahiplenemiyorum sanki oğlumu. ki o kadar insan yanımda destek.ağlayınca hayatım mahvoldu bittim ben düşüncesi yayılıveriyor içime. eskisi gibi olmayacak herşey diyorum. daralıyorum. bu düşünceler ne zaman geçecek bilmiyorum. hiçbiryere gidesim yok. 2 ayı doldurdu oğlumcum. yatak odasına hapsolduk ben annem ve oğlum. bakamayacakmışım gibi geliyor. annem giderse ne olacağızz bilmiyorum.hayat o kadar garip boş geliyor ki. ben ben miyim diye bile soruyorum çoğu zaman kendime. aslında güçlü bir insanımdır ama bu doğum tüketti beni sanki. paylaşayım istedim, içimi dökeyim.
teşekkür ederim canım. bende aldım şimdi zinco bakalım bizde işe yarayacakmı
zinco damlayı ben de duydum bi arkadaştan ama hiç kullanmadım şimdi sizden de duyunca bugün gidip alsammı diye düşünmeye başladım. ben om-x kullanıyorum başlarda çok faydasını görüyodum ama bu aralar sanki işe yaramıyor gibi.
bir de grip olduğumu yazmıştım kızlar bebeğime de bulaştı. 2 gecedir hiç uyumuyordu ne olduğunu anlayamamıştım. dün akşam hapşurmaya başladı gözler kızardı. burnu tıkandı. bir nefes alışı varki içim gidiyor. serum fizyolojik damlatıyorum bol bol. akşam ateşi 37ydi korktum uyumadan calpol verdim. sabah doktorumuzu aradım yapılabilcek bişey yok diyo. serum fizyolojik kullanmaya devam et rezene ıhlamur içir dedi. ben ıhlamur hiç içirmedim şimdi denemek de istemiyorum. rezene içireyim bari.
bir de hayran bebeklerini uyandırdığını yazmışsın gece. ben bazı geceler uyuduğunda uyandırmıyorum. zaten sürekli uyuyan bi bebek değil özellikle gündüz uykusu yok denecek kadar az. yine doktorumuza sordum ama net bişey söylemedi. sen bilirsin uyandırmasan da sorun olmaz dedi. ama 3 aya kadar uyandırabilirsin avrupada uyandırmıyorlar dedi. kafam iyice karıştı.
cevap yazan arkadaşlara teşekkürler ama ben inanamıyorum size nasıl atlattınız o zor günleri. benim annem yanımda olmasına rağmen çok zor geliyor ve dün çok kötü birşey yaptım utanıyorum kendimden. cinnet geçirmiş olabilirim. pijamalarımın bütünn düğmelerini birden yırttım söktüm. kendimi parçalamak geldi o anda içimden ama birden oldu herşey. hiçbirşeyi gözüm görmez oldu . ölmek bile istedi. tek neden bir yemek yapayım dedim o anda da annemin kucağında oğlum ağlıyordu yine. yatak odasına girince ağlamasına hiç katlanamadım ve olan oldu. çok utanıyorum şimdi kendimden. sonra kendimle konuştum kendime olanları anlattıöm. inşaallah geçer herşey. geçecrğini biliyorum ama hasta olmak da istemiyorum..
cnm arkadaşım seni çok iyi anlıyorum ilk bebek olduğu için tecrüben yok sanıyorsun yanlız kalmaktan korkma bebeğini bir tek sen anlayabilirsin yemekmiş ev işiymiş hiç takma kafana eşinde eminimki bu konuda destek olacaktır.bebeğinle diyaloklara gir onun hareketlerini anlamaya çalış onlarında bir dili var sana mutlaka isteklerini hissettirirler bu kadar dünyana da kapanma gez dolaş kafanı dağıtırsın annemiz mutlaka yardımcı oluyordur fakat kendide bunu başarabilirsin mutlaka tıkanıklık olacak o zamanda dur ve kendini ne rahatlatıyorsa onu düşün bebeklerimiz hastalık dışında yemek uyumak ve gaz problemlerinde ağlar ve senin huzursuzluğunu hisseder oda huzursuz olur .sen rahat olmaya çalış her gün düzenli emzirmeye uyutmaya çalış o kendi düzenini kuracatır.daha olmaz ise bence nacizane olarak sana uzman birinden destek almanı öneririm.cevap yazan arkadaşlara teşekkürler ama ben inanamıyorum size nasıl atlattınız o zor günleri. benim annem yanımda olmasına rağmen çok zor geliyor ve dün çok kötü birşey yaptım utanıyorum kendimden. cinnet geçirmiş olabilirim. pijamalarımın bütünn düğmelerini birden yırttım söktüm. kendimi parçalamak geldi o anda içimden ama birden oldu herşey. hiçbirşeyi gözüm görmez oldu . ölmek bile istedi. tek neden bir yemek yapayım dedim o anda da annemin kucağında oğlum ağlıyordu yine. yatak odasına girince ağlamasına hiç katlanamadım ve olan oldu. çok utanıyorum şimdi kendimden. sonra kendimle konuştum kendime olanları anlattıöm. inşaallah geçer herşey. geçecrğini biliyorum ama hasta olmak da istemiyorum..
cevap yazan arkadaşlara teşekkürler ama ben inanamıyorum size nasıl atlattınız o zor günleri. benim annem yanımda olmasına rağmen çok zor geliyor ve dün çok kötü birşey yaptım utanıyorum kendimden. cinnet geçirmiş olabilirim. pijamalarımın bütünn düğmelerini birden yırttım söktüm. kendimi parçalamak geldi o anda içimden ama birden oldu herşey. hiçbirşeyi gözüm görmez oldu . ölmek bile istedi. tek neden bir yemek yapayım dedim o anda da annemin kucağında oğlum ağlıyordu yine. yatak odasına girince ağlamasına hiç katlanamadım ve olan oldu. çok utanıyorum şimdi kendimden. sonra kendimle konuştum kendime olanları anlattıöm. inşaallah geçer herşey. geçecrğini biliyorum ama hasta olmak da istemiyorum..
günaydın kızlar.geçmişi biraz okudumda hepimizin az çok yaşadığı şeyler.kimimiz ağır geçiriyor bu dönemi kimimiz hafif.Allah hepimizin yardımcısı olsun.
geçen gün ardayı banyo yaptırdık emzirdim rezene verdim içerken genzine kaçtı burnundan geldi eşim bir bağırdı ne yapıyon çocuğa diye halbuki kendi içirirkende genzine kaçıyor.bende çileden çıktım tabi ona bağırdım ben gerizekalı değilim ne yapmışım kafana göre konuşuyorsun,bu çocuğun annesi benim senden daha çok düşünürüm diye.tabi hemen geri vitess.sonraa durmuş aşkım gel bir öpeyim bir anda korktum öyle olunca demeye başladı öptürmedim işte ohh
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?