• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

bende süt içmek sütü arttırıyor diye biliyorum bende içiyorum süt hergün

İki gün süt içtim,çocuğum gazdan deliye döndü.farklı olarak sadece süt tükettiğim için sebebini o olarak görüyorum.o yüzden bi daha içmeyeceğim çünkü yavrum kıvrandı durdu.

bugun doktor kontrolune gıttık bı haftada 200 gram almış dktor iyi dedi . dedım ilcaı kullanmadım antıbıyotığı(sordum antıbıyotık kullansam vucudu antbytığe alışır mı dıye . Yok dedi )sümük rengını sordu dedım yeşil (ben burnundan ses geldımı çekıordum burnunu)dr.dedi uzun sure kalırsa da yeşil olur aspıretorle çek ara ara sumuk beyaz gelıorsa antıbıyotık kullanma ama yeşil gelıorsa 3 gün boyunca antıbıyoığı kullan dedi .bende tek göğüsümde yatıo emıosa uzun sure emıo tek gogusü bazen öbur göğüsümü verıorum farketmıo bazen dıorum tek göğüsü emsın öburkusu dolsun öbür emzırmede diğer mememi verıyorum.Allahım sana sabır yavruna da şifa versin tez vakıtte çok zor allah bebeklerımıze hastalık yuzu göstermesın . daha küçük oldukları için ellınden bırşey gelmıor . bebeğinin nesı vardı belırtısı neydı . Allahım bebeğine şifa versinn allah daha kotulerınden korusun problemı olan butun bebeklere allah şifa versın rabbım

amin canım saol. bebeğim çok ağlıyodu uyuyamıyordu hep huzursuzdu. kusmaları artmıştı. idrar tahlili yaptırdık idrar yolu enfeksiyonu çıktı. doktorumuzun söylediği en önemli belirti bebeğin kilo alamamasıymış ve sürekli ağlaması. bikaç gündür daha iyi uyuyo gibi ama iştahı çok açık değil. bakalım sonuçlarımız çıkınca belli olcak inşallah geçmiştir.

kızlar benım bebegım uykuya dalamıyor..gece 4 den 7 ye kadar bagırdı..oyle boyle degıl...hiç susmadan...:((((

3-6 ay arası bebeklerde uyku düzeni

Bebeklerin çoğu için bu aylara gelindiğinde gece uyanmalarının sayısının iki-üçe düştüğü gözlenir.

3-4 aylık bebeklerin çoğu günde 14-15 saat uyurlar, bunun 9-10 saati gece, kalan kısmı ise gündüz çok sayıda uyku devresine bölünür.

Gündüz uyku sayısı bir yaşına doğru gittikçe düşme gösterir. Bu ayların başlarında gece beslemeleri için kalkmanız gerekir, fakat 6 aya doğru bebeklerin çoğu fiziksel olarak gece boyu uyuyabilir hale gelir.

İyi bir uyku alışkanlığı sağlanabilen bebekler bunu başarabilirken, bu alışkanlığın sağlanamadığı bebeklerde sorunlar yaşanabilir. Bundan dolayı sizin yapacaklarınız çok önemlidir.

Sağlıklı uyku alışkanlığı kazandırmak için ne yapabiliriz
Gündüz ve gece uyku saatlerini belirleyin, ve sabitleştirin. Bebekler için en iyi akşam uyku saati 19.00 ile 20.30 arasıdır. Gündüz uyku saatleri de aynı gece belirlendiği gibi belli saatler olarak uygulanabilir, ya da son uykudan iki saat sonra bebek tekrar uyku için yatırılabilir.

Uyku zamanına özel bir rituel (tören) geliştirin. Şimdiye kadar yapmadıysanız, böyle bir ritüel geliştirmeye başlamanızın tam zamanıdır.

Ritueller şunlar olabilir. Bebeğe banyo yaptırmak, yatak için kıyafetlerini giydirmek, bir ya da iki hikaye okumak ya da anlatmak, şarkı ya da ninni söylemek, iyi geceler öpücüğü vermek.

Bunların hangilerini seçeceğiniz tamamen siz ve çocuğunuzun özelliklerine göre değişir. Önemli olan her gece aynı şeyin aynı sıra ile yapılmasıdır. Bu bebekler için süreklilik ve aynılık güven duygusunun oluşmasını sağlar.

Çocuğunuzu sabahları belli saatlerde uyandırarak vücut saatinin işlemesine yardımcı olun. Halen uyumaya devam eden bebeğin uykusunu vücut saatinin oluşmasına yardım etmek için bozmakta sakınca yoktur.

Dikkat edilmesi gerekli noktalar
Gece uyanmaları ve negatif uyku alışkanlıklarının oluşması (uyutmak için sallama, besleme vb.) açısından önemli bir dönemdir.

Özellikle bu aylarda çocuğun kendi kendine uykuya dalabilmesinin teşvik edilmesi faydalı olur. Bütün bebekler gece 2 ile 6 kez arası uyanırlar. Kendi kendine uyuması teşvik edilen bebek gece uyandığında yardımsız tekrar kendi kendine uykuya dalabilir.

Eğer uyandığında kucağa alınma, meme verme, veya başka yöntemlerle sakinleştirilmesi sağlanırsa bebek bunlara alışarak her uyandığında bunları bekleyecek, bunlar olmadan uykuya dalamayacaktır. Önceleri uyku sersemi iken yatağa koyarak başlayabilirsiniz.

Eğer bebek gece veya gündüz uykuya dalmada zorluk çekiyorsa çok yorgun olup olmadığını kontrol edin. Uyku saati geciken, yorulan çocuklar uyumakta güçlük çekerler.

Dr. Ayten Erdoğan
Memorial Hastanesi
Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

amin canım saol. bebeğim çok ağlıyodu uyuyamıyordu hep huzursuzdu. kusmaları artmıştı. idrar tahlili yaptırdık idrar yolu enfeksiyonu çıktı. doktorumuzun söylediği en önemli belirti bebeğin kilo alamamasıymış ve sürekli ağlaması. bikaç gündür daha iyi uyuyo gibi ama iştahı çok açık değil. bakalım sonuçlarımız çıkınca belli olcak inşallah geçmiştir.

geçmiş olsun canım.umarım sonuçlarınız iyi çıkar.

teşekkür ederim canım.

bugün kızımda bişey var kucağımda uyuyor yatırıyorum odadan çıkarken uyanıp ağlamaya başlıyor. neden olabilir ki? karnı tok sırtı pek:) daha ne yapayım kucakta mı durcak tüm gün. bi sürü işim var oturdum kaldım

canım gecömıs olsun..
bıızım oglanında hiç bır rahatsızlıgı yok..ama ıllakı uykuya dalamıyor...bagıırıyor...emzık tutmuyor meme emmıyor...kucak ıstıyor..bende almıyorum...o zamanda uyumuyor...:((((

canım gecömıs olsun..
bıızım oglanında hiç bır rahatsızlıgı yok..ama ıllakı uykuya dalamıyor...bagıırıyor...emzık tutmuyor meme emmıyor...kucak ıstıyor..bende almıyorum...o zamanda uyumuyor...:((((

teşekkür ederim canım.

uyumuyor diyosun ne yapıyosun peki? ben uyusunda yeterki diye kucağımda tutuyorum ama kolum koptu yorgunluktan

teşekkür ederim canım.

uyumuyor diyosun ne yapıyosun peki? ben uyusunda yeterki diye kucağımda tutuyorum ama kolum koptu yorgunluktan

canım hiç bırsey yapmıyorum
koydum koltuga bakıyor
uyumak ısteyınce uyurdu.ama gece de uyumadı..
benı zorluyor...ama bende ınatla sallamıycam...
sallasamda zaten uyumuycaksa uyumuyor..10 dakka sonra açıyor gözlerını...

bak burda buzuki orhanın 0-3 ay ıçın muzıklerı var..dınletebılırsın..

Hamilelik ve Annelik » Buzuki Orhan Osman bebeğiniz Ağlamasın dinle

teşekkür ederim canım.

bugün kızımda bişey var kucağımda uyuyor yatırıyorum odadan çıkarken uyanıp ağlamaya başlıyor. neden olabilir ki? karnı tok sırtı pek:) daha ne yapayım kucakta mı durcak tüm gün. bi sürü işim var oturdum kaldım

aynı bizi tarif etmişsin valla. uyutuyorum kucağımda mışıl mışıl yavaşca koyuyorum ya anında uyanıyo yada 30dk sonra viyaklıyo. sabahtan akşama kucağımda 10 defa uyuyp uyanıyo akşama kadar önceleri böyle değil bi son 15-20 gündür böyle uykusunu almadığı içinde sürekli huysuz, ağlıyo napıcam bilmiyorum çözersen sen bu sorunu banada haber ver yöntemini

aynı bizi tarif etmişsin valla. uyutuyorum kucağımda mışıl mışıl yavaşca koyuyorum ya anında uyanıyo yada 30dk sonra viyaklıyo. sabahtan akşama kucağımda 10 defa uyuyp uyanıyo akşama kadar önceleri böyle değil bi son 15-20 gündür böyle uykusunu almadığı içinde sürekli huysuz, ağlıyo napıcam bilmiyorum çözersen sen bu sorunu banada haber ver yöntemini

bizde son 1 haftadır tarif ettiğin gibiyiz. kendi haline bırakıp uandığında uyutmazsam da saat 5-6 gibş bşr başlıyor ağlamaya hiçbir şey susturamıyor:( bu hale gelincede ne emebiliyor ne masaj yaptırıyor ne uyuyabiliyor ne kucakta duruyor ne yerde... komşulara sabır dileyerek yorgunluktan bayılmasını bekleyerek kahroluyoruz:5::5::5:

slm arkadaşlar
bahsettiğiniz uyumama ve ağlama nöbetleri kolik ve gaz sancısı sebebiyle ne yazık ki
benim kızımda dün 5 e kadar uyumadı gaz sebebiyle
inş.bebişler çabuk atlatırlar bu dönemi ve rahata ererler..:55:

uff ne zor şey çok iyi biliyorum biz de 10gün kadar çektik allahtan annemlerdeydim o zaman evimde-yanlız olsam kafayı yerdim heralde:37:
biz kurtukduk çok şükür darısı başınıza inşallah:34:

bizde son 1 haftadır tarif ettiğin gibiyiz. kendi haline bırakıp uandığında uyutmazsam da saat 5-6 gibş bşr başlıyor ağlamaya hiçbir şey susturamıyor:( bu hale gelincede ne emebiliyor ne masaj yaptırıyor ne uyuyabiliyor ne kucakta duruyor ne yerde... komşulara sabır dileyerek yorgunluktan bayılmasını bekleyerek kahroluyoruz:5::5::5:

canım benım oglanda uyumazsa artık çılgın gıbı aglıyor..hiç bir sey kar etmıyor....uykusuzluk tavan yapınca oluyor bızde bu bagırma nöbetleri...

teşekkür ederim canım.

canım face varsa ordan 2011 ocak annelerıne gel...
ordan kk grup var.oraya eklerler sızı....orda herkesler...haydı herkes gelsınn...

koydum koltuga bakıyor

çok ilginç bu müzikler,teşekkürler paylaştığınız için...

o müzikleri ben de dinletiyorum ama hiç etkilenmiyor bizimki malesef...
benim kızım da yeni yeni huylar çıkarıyor.sabaha karşı 6 da falan bi uyanıyoruz bir daha uyku yok.önce gülücükler saçıyor,oynuyor sonra ağlamaya huysuzlanmaya bi başlıyor durdurabilene aşk olsun.yorulursa tekrar uyuyor,yoksa vay halime.
bu gaz sancıları ne zaman bitecek acab,bizim hiç yoktu böyle bir sıkıntımız,nerdeyse 2 aylık olduk,1 haftadır baya dertliyim bu konudan.sonradan sonradan iş çıktı başıma:26:

koydum koltuga bakıyor

saol canım bizim bazı akşamlar sebepsiz ağlama nöbetlerimiz oluyor. o zaman dinletiyorum bunu özellikle bebeğiniz ağlmasın 1 de çok rahatlıyor. annemler gülüyolar ama eşim telefonuna kaydetti sıkışınca dinletiyoruz ordan.

günaydın kızlar.
dün misafirim vardı kayınvalidemide çağırdım gel oturalım diye, diğer misafirler gitti onlar akşam yemeğine kaldılar ama benimde canım çıktı.
bugün saçımı boyatacağım gitmeden sütümü sağacağım boyadan hemen sonra emzirmek istemiyorum çünkü.düzleştiricimin siparişinide verdim.geldi bahar ayları gevşer gönül yayları artık süslenme zamanı.2-3 gündür hava çok güzel içim kıpır kıpır.çıkıp gezesim var evde hiç oturasım yok.dünün yorgunluğunu atamadım ama olsun gezmek güzell:1:

Back