2011 Nisan Anneleri

nasılsınz kızlar benım kızım hastaydı bu ara bırde dışler zorluyor galıba aç aç gezıyor bışe yedıremıyorum iştah felan kalmadı delı edıyor benı

anneler sızlere bırsey soracagım;

havalar guzellestı ve dısarı cıkmaya basladık..gun boyu dısarda kaldıgınız zaman yemek durumunu nasıl ayarlıyosunuz..ynınıza neler alıyorsunuz bebısler ıcın...mesela kahvaltı yapıp cıktınız..myve yogurt ve ana yemegı dısarıda nasıl yedırıyosunuz? hazır gıdalarmı alıyosunuz yoks evden mı hazırlıyorsunuz? evden hazırlıyorsnız eger, nasıl muhafaza edıyorsunuz?
umarım derdımı anlatabılmısımdır?

canm ben karnini doyuruyorum mutlaka cikmadan once.zaten ciksam bile en fazla 2 saat kaliyoruz.oglumun yemek ve uyku duzenine gore ayarliyorum herseyi.mecburen cikilmasi gerekiyoosa yanima mamasini yapip aliyorum biberonla.cantamizin soguk ve sicakligi muhafaza eden bolumleri var.orda sakliyoum.

canım çok güzelmiş karyola benim oğlumunkinden.ben doğmadan önce almıştım ilk günden beri kullanıyor.ben çok seviyorum sağlam diye. şimdi yeni bebişe ne yapıcaz bilmiyorum.bizim yatak odamız çok küçük yanıma alamam. oğlumun odasına versem onun da düzeni bozulacak.kara kara düşünüyorum.yatak konusunu da park yatak düşünüyorum ama bu karyolaya alıştım çok uyduruk geliyor gözüme.

canım yeni bebeğine sepet beşik al sallanır böylelikle park beşiğin küçükleri varda sallanmasını ben beğenmiyorum

bu da doğumgünü hediyemiz bayılıyor.Eki Görüntüle 374932

çok güzelmiş oğlunda hediyeside
nasılsınz kızlar benım kızım hastaydı bu ara bırde dışler zorluyor galıba aç aç gezıyor bışe yedıremıyorum iştah felan kalmadı delı edıyor benı

geçmiş olsun canım

canım bu dönemlerde ısırma fazlasıyla oluyor,hatta benim paşa emmiyor,süt zayen yok ama sırf ısırmak için kullanıyor,oynuyor...benim çok canımı yakmıyor,uuf acıyor deyince hemen dişlerini gevşetiyor,gülüyor,senin ki çok canını yakıyor mu bilmiyorum ama diş çıkarmanın da verdiği huysuzluk, kaşıntı,sütün az gelmesi,ısırdığı anda annenin verdiği tepki(ay,uflar onun oyun katagorisine giriyor) hepsi etkiliyor,ısırdığı anda can yanınca tepkisiz kalmak kolay değil,eee verilen tepkiyi de o oyun olarak görüyor,onun için bu duruma alış canım:)memeyi bırakana kadar ara ara devam eder,büyüdükçe azaltır,şu durumda yapabileceğin tek bir şey kalıyor:ısırdığı anda üst dudağını hafif yukarı kaldır ısırmayı o an için bırakır,Allah kolaylık versin
alt iki dişi var bayağıda alt tarafı ısırıyor bir de üstekiler olsa napıcaz bilmem sağol cnm evet dediğin gibi hayır ah uf yaptıkça gülüyor oyun gibi algılamaya başladı artık
çok geçmiş olsun ara ara iştahsızlık oluyor dişte olabilir

kızlar dün pikniğe gittik 3 aile. kızıma ve tabii bana da çok iyi geldi yoksa eşim piknik işini hiç sevmez gitmez de. kızım bi ara otları koparıp ağzına atmaya çalışıyordu çok hoştu
ama gece gözleri kapalı ağlamaya devam ediyor bir de dün gece ani bir ağlayış yaptı hani ani ve bağırır tarzda ağlayınca diş olabilir derler acaba diş mi gelicek bekliyoruz bakalım

kızlar dün pikniğe gittik 3 aile. kızıma ve tabii bana da çok iyi geldi yoksa eşim piknik işini hiç sevmez gitmez de. kızım bi ara otları koparıp ağzına atmaya çalışıyordu çok hoştu
ama gece gözleri kapalı ağlamaya devam ediyor bir de dün gece ani bir ağlayış yaptı hani ani ve bağırır tarzda ağlayınca diş olabilir derler acaba diş mi gelicek bekliyoruz bakalım

sole bakalımmm ne yedırdınn pıknıkte bebegıne :)))

sole bakalımmm ne yedırdınn pıknıkte bebegıne :)))

geçmiş olsun,acil şifalar...
sorma canım yaaa bizim de bu akşam bir ağlama krizi tuttu,tam uyuttum dedim 10 dk sonra yeniden bağırarak uyandı ve ağlamaktan kustu,üstünü değiştirdim ama yine susturamadık,son çare gece vakti dışarı çıktık arabayla bir-iki tur atınca sakinleşti,halen uyanık kaçta uyutabilirim bu gece bilmiyorum,sanırım yine diş geliyor,biraz ara verip nefes alsaydık...

ben çok memnunum,herkese tavsiye ederim,yemek,çorba o öğününe ne yaparsam koyuyorum,içim daha rahat ediyor,dışarda acaba ne yedirsem derdim olmuyor,istersen şu siteden bir bak,aslında çoğu bebek mağazasında var: Biberon Termos | Bebefix.com Bebek Odas,Bebek Arabas,Beik,Mama Sandalyesi,Park Yatak,ocuk Odas,Bisiklet,Buhar makinesi,Oto koltuu bir de kılıf şeklinde olanlardan var bende ama o biberonu kadar kullanışlı değil

biz normal termosların küçünden aldık.daha ucuz.yaklaşık 1 su bardağıalıyor.onun 1 boy büyüğünden de aldık.çok rahat.çantada taşıması da kolay.

als ne verdiğimi sormuşsun örnek bugünü yazayım
sabah kalkınca:
180 cc kahvaltı bulamacı (120 cc aptamil+ 4 cicibebe+ 1 hurma+ 1 t.k labne+ 1 t.k. pekmez+ 1 tane bıldırcın yumurtası+2 fındık)

öğlen uykusuna yatmadan önce:
1 su bardağı süte muhallebi yani 200 cc muhallebi+ yarım kavanoz puresi

kalkınca
1.5 kepçe tarhana çorbası+ içine ekmek biraz+ 1 tane köfte

ikindi uykusuna yatmadan önce:
ortalama 30 adet boncuk makarna+yoğurt (çok az ama 6 tatlı kaşığı fln)
120 cc aptamil+7 cicibebe

ikindi uykusundan kalkınca:
1 kepçe çorba+yarım dilim ekmek+ öğlenden kalan yarım kavanoz maması

yatırmadan öncede muhallebi vericem 200 cc

uyutucam ve biz uyurkende 150 cc aptamil yaparım

bugün iyi yedi bazı günler böyle yemeyebiliyor.
cnm muhallebinin içine mi katıyorsumn meyveyi karışık yiyebiliyor mu
ben bugün tekrar muhallebiye başlıycam kilodan dolayı kesmiştim ama doymuyor öbür türlü
ben de kahvaltı bulamacını 120 cc ile yaptım bugün hiç yemedi aynı şeylerden sıkıldı herhalde
tarhana bizim de favori çorbamız

maşallah benim kızım bunları 3 günde yer ancak.

slm kızlar bende birşey sormak istiyorm kızım biberon almıyor ya böyle bir durum yaşayan varmı nasıl alıştırabilirim geceleri uykuda denedim kaç sefer ağzına değer deymez kaçıırıyo ağlıyo gündüz su koydum biberona öyle suyu içiyor oynuyor ama süt veya mama koyunca içmiyor istemiyor hala emziriyorum ama tek göğüs günde 2kez anca emiyor gecede iki veya 3 yeterlimi sizce? bana göre az geliyor süte alıştırmak istiyorum ama nasıl yapıcam biberon almadan bilmiyorum..

slm kızlar bende birşey sormak istiyorm kızım biberon almıyor ya böyle bir durum yaşayan varmı nasıl alıştırabilirim geceleri uykuda denedim kaç sefer ağzına değer deymez kaçıırıyo ağlıyo gündüz su koydum biberona öyle suyu içiyor oynuyor ama süt veya mama koyunca içmiyor istemiyor hala emziriyorum ama tek göğüs günde 2kez anca emiyor gecede iki veya 3 yeterlimi sizce? bana göre az geliyor süte alıştırmak istiyorum ama nasıl yapıcam biberon almadan bilmiyorum..

Bi ara benim kızım da almamıştı canım şutum çekilirse napayim diye korkmuştum gündüz neyse de gece emmezse biberon lazım benimki de gece almiyordu uğrasa uğrasa gündüz uğraştık alıştı gece de uykusunun en derin yerinde ver..emziğin ucuna tatlı bı seyler sürmeyi deneyebilirsin..gündüz illa süt içmesini istiyorsan fincanla icmeye alistirabilirsin..artık büyüdüler..fincan ya da bardakla icer ama gece bilmiyorum iste..

1 yaş aşımızı olduk geldık:) hastalıktan dolayı kızım 200gr vermış çok uzuldum dr dışten iştahsızdır bır hafta 10gun bulur ıştahın yerıne gelmesı dedı.

Bi ara benim kızım da almamıştı canım şutum çekilirse napayim diye korkmuştum gündüz neyse de gece emmezse biberon lazım benimki de gece almiyordu uğrasa uğrasa gündüz uğraştık alıştı gece de uykusunun en derin yerinde ver..emziğin ucuna tatlı bı seyler sürmeyi deneyebilirsin..gündüz illa süt içmesini istiyorsan fincanla icmeye alistirabilirsin..artık büyüdüler..fincan ya da bardakla icer ama gece bilmiyorum iste..

yok canm gündüz sorun değil de gece alışsa çok ii olacak ya dışarı çıktığımzda da herşeyi yediremioruz sonuçta biberon kolaylık oluyo inşallah alıştırabilirim bakalım

1 yaş aşımızı olduk geldık:) hastalıktan dolayı kızım 200gr vermış çok uzuldum dr dışten iştahsızdır bır hafta 10gun bulur ıştahın yerıne gelmesı dedı.

maşallah 1 yaşını doldurdu demekki inş. fazla rahatsızlığı olmaz.. benm kızında alt dişlerde iştahı tamamen gtmişti hiçbişey yedirememiştim başkada dişimiz çıkmadı daha korkuyorum gene öyle olucak die.. doğum gününü nasıl yaptın cnm fikir olsun bizede..

canım yeni bebeğine sepet beşik al sallanır böylelikle park beşiğin küçükleri varda sallanmasını ben beğenmiyorum

geçmiş olsun canım

evet ben de onlara baktım ama çok küçük geldi gözüme çok kısa süreli kullanım için gibi.karyoladan sonra hiçbiri içime sinmiyor ne yapıcam bilmıyorum bakalım

geçmiş olsun,acil şifalar...

sorma canım yaaa bizim de bu akşam bir ağlama krizi tuttu,tam uyuttum dedim 10 dk sonra yeniden bağırarak uyandı ve ağlamaktan kustu,üstünü değiştirdim ama yine susturamadık,son çare gece vakti dışarı çıktık arabayla bir-iki tur atınca sakinleşti,halen uyanık kaçta uyutabilirim bu gece bilmiyorum,sanırım yine diş geliyor,biraz ara verip nefes alsaydık...

canım ya kıyamam ona insan ağlayınca eli ayağı dolaşıyor.inşallah en kısa sürede geçer sıkıntısı.

ne emerse o kardır ama emmesi oyun gibi 2 emip bırakıyorsa bu emme yeterli olmayabilir tabii ki;sen denemekten vazgeçme,hevesini kırmak istemem ama 1 yaşından sonra biberona alışması oldukça zor geliyor bana,denemelerinin yanında az geldiğini düşünüyorsan kahvaltısına,çorbasına verdiğin uygun yemeklere süt ya da devam sütü ekleyebilirsin,bir de her bebek biberon almıyor zaten,jojopun da dediği gibi uykunun en derin zamanı alması için en uygun zaman ve artık bardakla ,fincanla çok rahatlıkla içebiliyorlar,ya da sulukla şansını deneyebilirsin,kolay gelsin canım

geçmiş olsun,canını sıkma canım, o iyi olsun annesi hemen toparlanır güzel kızım
canım ya kıyamam ona insan ağlayınca eli ayağı dolaşıyor.inşallah en kısa sürede geçer sıkıntısı.
amin canım ,bugün de mızmızdı öğlen uykusu akşama kadar sarktı,19:30da uyandı gece kaçta yatacak bakalım,anlaşılan bu günler yine huysuzluk günlerimiz

Son düzenleme:
yarama parmak bastın canım yaaa,biz burada yalnız kovboy gibiyiz,akraba,eş,dost kimsemiz yok,sadece ailecek görüştüğümüz samimi olduğumuz 1 aile var,onun dışında genelde resmi görüşmeler...oğluşumdan önce 22 nisanda kızımın doğumgünü var,o zaten kendi çevresini oluşturdu,okul arkadaşlarının katıldığı bir parti istiyor,o kolay ama minik oğluşum için toplam 7 kişilik minik bir parti yapacağız,ben pastasını 1 şeklinde istiyorum,eee masa donatılır tabii,süslemeler vs,o gün anı anına kameraya çekilir,el ve ayak izlerini alırım,diğer bebişlerimdeki gibi gelişimlerini kaydettiğim deftere yapabildiklerini not düşerim,kameraya çektiğimiz görüntüleri cd ye aktarıp,babaanne,anneanne ve teyzesine gönderirim,onlar izlerler ve telefonda konuşup kesin ağlaşırız,çok duygulandım birden yahuuu,zaman hızla akıp gidiyor,eskileri izleyip okudukça nasıl şimdi kocaman olmuş kuzularım diyorsam ilerde de aynı şeyleri bu kuzuma söylerim inş,ne yapalım biz de böyle bir doğumgünü geçireceğiz,herşeyden önemlisi ailemizdeki huzur ve sağlık,bunun için ne kadar şükretsem az...................neyse kızlar ya happydays ne güzel konuyu açtı,sizler neler yapacaksınız?

annemde olduğum için doğum günü konusunu kaçırdım biraz....kopya çekerim planlarından belki canım
beşik buEki Görüntüle 374705

bu da çilekten almayı düşündüğüm halıEki Görüntüle 374706

buda çilekte beğendiğim avize ama çok pahalı kendim yapıcam böyleEki Görüntüle 374707

çileğin karyolası sallanmıyo diye almadım ama halısını düşünüyorum bebeklere uygun halılardanmı acaba

bu da doğumgünü hediyemiz bayılıyor.Eki Görüntüle 374932
çok tatlı maşallah

geçmiş olsun canım benim oğlumda hasta bugun doktora götürdük diş olabilirmiş ateşi var

evet ben de onlara baktım ama çok küçük geldi gözüme çok kısa süreli kullanım için gibi.karyoladan sonra hiçbiri içime sinmiyor ne yapıcam bilmıyorum bakalım

park yataklar kullanışlı bizim gibi sallamaktan bozan birilerii olmadıkça...

X