2011 Nisan Anneleri

kızlar benim kızım ara sıra oturduğu yerde arka üstü düşüyor başını habire yere vuruyor ağlıyor her zaman da tutamıyorum ki sizinkiler nasıl düşüyorlar mı

canım aynen benim oğlumda sinirlenince falan kendini arka üstü yere atıyo kafasını vuruyo ayy bizimkiler agresif mi olcak Allah korusun,gerçi çoğu bebek yapıyomuş belli bir dönemde sonra geçiyomuş

canım dört sene gurbetdeydim çok rahattım şimdi çok huzursuz ve mutsuzum 6 aydır memleketteyim keşke geri dönebilsem:KK43: doğum gününe bende ne yapacağımı şaşırdım çok güzel olsun istiyorum da eşim her şeyin kararında olmasından yana ona göre böyle şeyler abartı,ayak izlerini nasıl alıyorsun bende yaparım güzel fikir.

birkaç kere yaptı tepki verince devam ediyorlar tepki vermemeye çalış zor ama:) sütün azlığını düşünme canım damla damla da gitse kar ben çok takıyordum ama artık yeter emdiği kadar kendimi kasmayı bırakınca o da emmeye başladı zaten takviye yapıyoruz doymadığını belli ediyorlar,yani süt gelmediği için ısırmaz hem sağdığında ne kadar süt geliyorsa bebek onun iki katını emiyormuş

canım biz kış boyunca dışarda kalmadık ama öncesinde yani kış girmeden önce biberona mama yapıyordum daha öncesinde sütümü sağıp koyuyordum sende öyle yap ya da kavanoz mamalarından al organikleri var korkma hazır diye bebe bisküviside hazır ama veriliyor yani bebek yoğurdu alabilirsin yanına meyve püreleri ya da termos biberona sevdiği bir çorbayı koyabilirsin dışarda yiyeceksen onu yedirirsin yediklerinizden de ekmek et verirsin ağzına

ay ne güzel ilk pikniğiniz hayırlı olsun:) canım gaz sancısıda ani ağlama yapar

canım nasıl bir şey?

canım ben altı aylıkken çok uğraştım bir hafta her gün denedim döktüm mamayı asla almadı gece bile almadı uykuda anne memesi dokusunda biberon ucu aldım yok benimki damaklı ucu aldı aslında öncesinde sütümü sağıp biberonla veriyordum ama mamayı almamıştı sende uğraş bir hafta on gün dene kolay olmuyor ama sonunda oluyor sabır lazım

canım geçmiş olsun benimki de vermişti tekrar aldı

canım o zaman park beşik al büyüklerinden çok geniş ama sallama özelliği karyola gibi olmuyor ben hiç kullanamadım ayağımda salladım sonra çingene beşik yaptırdık şimdi onuda arada kullanıyorum onda uyutup beşiğine alıyorum o yüzden sallanan büyüyen beşik alıcam ben

karyolası pahalı zaten halıda uygundur heralde bakmadım açıkcası antibakteriyel olsun diyorsan royalde var

ay çok güzel markası ne canım birde fiyatı ayıp olmazsa,güle güle kullansın
canım dediğin gibi bazen gurbette olmanın aile için avantajları var,herşeyden önemlisi de bu zaten,Allah yardımcın olsun...ayak izlerine gelince değişik bebek sitelerinde bulabilirsin,toksik olmayan bir hamur ve yanında malzemelrini gönderiyorlar,kalıp gibi incecik çıkartıyorsun,istersen su bazlı boyayla boyayıp çerçeveletiyorsun,ama ben bu sefer farklı bir yol deneyeceğim,biraz daha zahmetli ancak uğraşmak istiyorum,diş hekimlerinin kullandığı kalıp alınan toz da aynı işlevi görüyor ve 3 boyutlu daha canlı bir kalıp çıkıyor,harika görünüyor...
slm kızlar
bizim kız 1 hafta 10gündür hiç adam gibi bişey yemiyor kudurmak üzereyim zaten devam sütü iç içmiyor.
alt yan kesici dişlerimizden biri çıktı gerçi patladı bir kısmıda çıktı.dişden dolayı hiç bu kadar iştahsızlık yapmazdı.sizinkilerdede varmı?bu bir dönem mi yoksa zaten kıpır kıpır bu ay kesin kilo vererek gireriz yaşımıza :KK43:

bızde aynıyız dr dışten dedı.10 gunde 200 gr vermış.bende boyle ıştahsızlık gormedım gecen gun sadece 2 kere 100cc mamayla gunu bıtırdı o da zorla arabada yedı.şimdı duzelmeye başladı gıbı ama o da zorla.ayyy yemeyen çocuk kadar zor bışey yokmuş.kafayı yedrttı bana
kızlar bizim de diş iyi zorluyor,kaç gecedir uyku girmedi gözümüze,yatmaya hasret kaldım,kilo alımları zaten önceki aylar gibi olmayacak,yeter ki canları sağolsun
kızlar benim kızım ara sıra oturduğu yerde arka üstü düşüyor başını habire yere vuruyor ağlıyor her zaman da tutamıyorum ki sizinkiler nasıl düşüyorlar mı

teşekkürler canım
benim oğlumda da ateş ishal ve iştahsızlık var canım dişten galiba

canım aynen benim oğlumda sinirlenince falan kendini arka üstü yere atıyo kafasını vuruyo ayy bizimkiler agresif mi olcak Allah korusun,gerçi çoğu bebek yapıyomuş belli bir dönemde sonra geçiyomuş

kızlar bebeklerin genelinde var herhalde bu aylarda,bizim ki artık yürürken düşme faslını geçti,çok kontrollü yürüyor,hatta koşuyor:)ama happydays in yazdığı gibi özellikle sinirlendiğinde,istediği bir şeyi elinden alınca kendini arka üstü geri atıyor:KK52:

benimki çok düşüyor öyle canım ilk başta çok korktum ama alıştım artık dikkat ediyorum yine ama benimki yaramaz bir sn durmuyor düştükten sonra bir saat uyutmuyorum gözlemliyorum
canım dediğin gibi bazen gurbette olmanın aile için avantajları var,herşeyden önemlisi de bu zaten,Allah yardımcın olsun...ayak izlerine gelince değişik bebek sitelerinde bulabilirsin,toksik olmayan bir hamur ve yanında malzemelrini gönderiyorlar,kalıp gibi incecik çıkartıyorsun,istersen su bazlı boyayla boyayıp çerçeveletiyorsun,ama ben bu sefer farklı bir yol deneyeceğim,biraz daha zahmetli ancak uğraşmak istiyorum,diş hekimlerinin kullandığı kalıp alınan toz da aynı işlevi görüyor ve 3 boyutlu daha canlı bir kalıp çıkıyor,harika görünüyor...

kızlar bizim de diş iyi zorluyor,kaç gecedir uyku girmedi gözümüze,yatmaya hasret kaldım,kilo alımları zaten önceki aylar gibi olmayacak,yeter ki canları sağolsun

kızlar bebeklerin genelinde var herhalde bu aylarda,bizim ki artık yürürken düşme faslını geçti,çok kontrollü yürüyor,hatta koşuyor:)ama happydays in yazdığı gibi özellikle sinirlendiğinde,istediği bir şeyi elinden alınca kendini arka üstü geri atıyor:KK52:

sağol canım bakarım netden

Kızlar yürümeyle ilgili sorum var benim bıdık üç aydır tutanarak kalkıyor sıralıyor ama hala tek başına yürüme çalışması yapmıyor ben denedim bir kaç kez ayakta durdurmaya çalıştım durmuyor birde sırtını koltuğa yaslayıp gel gel yaptım düşüyor sizinkiler kendi kendinemi yürüdü siz böyle çalışmalar yaptınız mı?

Kızlar yürümeyle ilgili sorum var benim bıdık üç aydır tutanarak kalkıyor sıralıyor ama hala tek başına yürüme çalışması yapmıyor ben denedim bir kaç kez ayakta durdurmaya çalıştım durmuyor birde sırtını koltuğa yaslayıp gel gel yaptım düşüyor sizinkiler kendi kendinemi yürüdü siz böyle çalışmalar yaptınız mı?
canım hiç kendini yorma,onlar akıllarına esince ellerini tutundukları koltuktan bırakıp önce desteksiz 5-10 saniye durmaya çalışıyorlar sonra süre giderek artıyor,durabildiklerinden emin olunca da titreye titreye 1-2 adım atmaya çalışıyorlar adımlar santimlik oluyor zaten,derken bir bakmışsın 3 adım 5oluyor,5 adım 10 oluyor ve koşturmaya başlamışlar,ben diğerlerinde arkamdan atlı kovalar gibi tay tay yaptırdım,karşı kanepeye geçtim yürümesi için uğraştım ama hiç gerek yokmuş,bunda hiç ama hiç müdehale etmedim,tek fark onlar 9 aylıkken bu oğluşum 10 aylıkken yürüdü,bence kendi haline bırak

sakkucuk un dediği gibi önce tay tay durucak bayağı.
snra 2 adım pat düşcek.
sen düşürmemeye çalışki korkmasın
snra 5 adım snra 10 adım
derkennn yürücek.
ben şeyi anlamıyorum bazıları diyorya bnm çocuğum birden yürüdü
birden yürüyemez
çok alıştırma yapması lazım.

Kızlar benim kızım da artık maşallah koltuklara tutunup kalkabiliyor, sıralıyor her yerde olmasa da..koltugun kenarinda..elinden tutunsa tay tay gidiyor ama elimi bırakı dengede durmasını istediğimde daha duramıyor..5 en fazla 10 saniye belki..dursa zaten gitmek isteyecek hep tay tay yapmak istiyor..duramadıgini da bliiyor..elimi bırakıp karsına ilgisini çekecek bir seyler koyuyorum dengede Dursun adım atabilecek mı diye..elimi tut da gideyim diye elini uzatiyor:KK1:

dişler üfff ne zormuş cidden hepsi çıksada kurtulsak

benimki çok düşüyor öyle canım ilk başta çok korktum ama alıştım artık dikkat ediyorum yine ama benimki yaramaz bir sn durmuyor düştükten sonra bir saat uyutmuyorum gözlemliyorum

ne kadar dikkat etsende düşüyolar canım
sağol canım bakarım netden

canım hiç kendini yorma,onlar akıllarına esince ellerini tutundukları koltuktan bırakıp önce desteksiz 5-10 saniye durmaya çalışıyorlar sonra süre giderek artıyor,durabildiklerinden emin olunca da titreye titreye 1-2 adım atmaya çalışıyorlar adımlar santimlik oluyor zaten,derken bir bakmışsın 3 adım 5oluyor,5 adım 10 oluyor ve koşturmaya başlamışlar,ben diğerlerinde arkamdan atlı kovalar gibi tay tay yaptırdım,karşı kanepeye geçtim yürümesi için uğraştım ama hiç gerek yokmuş,bunda hiç ama hiç müdehale etmedim,tek fark onlar 9 aylıkken bu oğluşum 10 aylıkken yürüdü,bence kendi haline bırak[/QUOTE

kendi hallerine bırakmak gerekiyo bencede.geçen gün bir teyze şu yürümeyi kolaylaştıran oyuncaklardan (yürüteç değil)almadınız mı dedi sanki onun zamanında vardı ...ne gerek varsa hiç acelem yok ...

snra 2 adım pat düşcek.
snra 5 adım snra 10 adım
derkennn yürücek.
birden yürüyemez

yürümeye çalışırken düşüp korkarlarsa yürümeleri gecikiyomuş

Kızlar benim kızım da artık maşallah koltuklara tutunup kalkabiliyor, sıralıyor her yerde olmasa da..koltugun kenarinda..elinden tutunsa tay tay gidiyor ama elimi bırakı dengede durmasını istediğimde daha duramıyor..5 en fazla 10 saniye belki..dursa zaten gitmek isteyecek hep tay tay yapmak istiyor..duramadıgini da bliiyor..elimi bırakıp karsına ilgisini çekecek bir seyler koyuyorum dengede Dursun adım atabilecek mı diye..elimi tut da gideyim diye elini uzatiyor:KK1:

maşallah canım ayaklandı kızım

canım hiç kendini yorma,onlar akıllarına esince ellerini tutundukları koltuktan bırakıp önce desteksiz 5-10 saniye durmaya çalışıyorlar sonra süre giderek artıyor,durabildiklerinden emin olunca da titreye titreye 1-2 adım atmaya çalışıyorlar adımlar santimlik oluyor zaten,derken bir bakmışsın 3 adım 5oluyor,5 adım 10 oluyor ve koşturmaya başlamışlar,ben diğerlerinde arkamdan atlı kovalar gibi tay tay yaptırdım,karşı kanepeye geçtim yürümesi için uğraştım ama hiç gerek yokmuş,bunda hiç ama hiç müdehale etmedim,tek fark onlar 9 aylıkken bu oğluşum 10 aylıkken yürüdü,bence kendi haline bırak

Anladım canım sağol bende dedim üç ay oldu ne zaman yürüyecek bu bıdığım:)
snra 2 adım pat düşcek.
snra 5 adım snra 10 adım
derkennn yürücek.
birden yürüyemez

sen o zaman yardım ettin öyle mi canım zaten ben her gün değil ara ara bakıyorum isterse yaptırıyorum yoksa zorlamıyorum

hadi gözünaydın maşaallah ablamınki de 14 aylık emeklemedi aynı seninki gibi yapmak istiyordu şimdi bir kaç adım atıyor annesi elinden tutup yürütüyor tek elinden çok hoşuna gidiyor oda elimi bırak gideyim diyor:)

kendi hallerine bırakmak gerekiyo bencede.geçen gün bir teyze şu yürümeyi kolaylaştıran oyuncaklardan (yürüteç değil)almadınız mı dedi sanki onun zamanında vardı ...ne gerek varsa hiç acelem yok ...

yürümeye çalışırken düşüp korkarlarsa yürümeleri gecikiyomuş

maşallah canım ayaklandı kızım

canım evet onların zamanında varmış babam 65 yaşında köy çocuğu onların köyde tahtadan yaparlarmış hani bebek kendi iteleyerek yürüyorya o arabalardan:)

Kızlar malum doğum günü yaklaştı dayısı ayakkabısını alacak bizimkini ilk ayakkabısı olacak nasıl bir şey aldırayım tavsiye edeceğiniz bir marka var mı?

Birde doğumgünü menülerinizi paylaşırmısınız, malum ben yeni taşındım zaten bana gelmek isteyenler vardı bende doğumgünü yapıcam zaten o zaman davet edeyim gelmek isteyenleri dedim bebek görmeye de gelicekler hem de ama davet ederken doğum günü demiycem hediye almak zorunda hissetmesinler diye o yüzden menümün de iyi olması lazım, şimdilik aklımdakiler etimek salatası annem sarma yapıcak kayınvaldemde meşhur patatesli çöreğinden yapar aslıda herşeyini ben yapmak istiyorumda onlarda birşey yapmak istiyor kırılmasınlar diye, birde kabak salatası var aklımda yoğurtlu ama etimek salatasıda yoğurtlu iki yoğurtlu olmaz değil mi,birde kırmızı biber sarması yapıcam şimdilik böyle sizin fikirlerde varsa bekliyorum:)

Doğumgününede lcw den bunu aldırmak istiyorum o da babasından olsun:)

$L_20121-2Y1507Z1-G99_A.jpg

benimki daha yürümüyor cnm sadece tahta üzerinde popo üstü sürünüyor azcık :)

Kızlar malum doğum günü yaklaştı dayısı ayakkabısını alacak bizimkini ilk ayakkabısı olacak nasıl bir şey aldırayım tavsiye edeceğiniz bir marka var mı?

Birde doğumgünü menülerinizi paylaşırmısınız, malum ben yeni taşındım zaten bana gelmek isteyenler vardı bende doğumgünü yapıcam zaten o zaman davet edeyim gelmek isteyenleri dedim bebek görmeye de gelicekler hem de ama davet ederken doğum günü demiycem hediye almak zorunda hissetmesinler diye o yüzden menümün de iyi olması lazım, şimdilik aklımdakiler etimek salatası annem sarma yapıcak kayınvaldemde meşhur patatesli çöreğinden yapar aslıda herşeyini ben yapmak istiyorumda onlarda birşey yapmak istiyor kırılmasınlar diye, birde kabak salatası var aklımda yoğurtlu ama etimek salatasıda yoğurtlu iki yoğurtlu olmaz değil mi,birde kırmızı biber sarması yapıcam şimdilik böyle sizin fikirlerde varsa bekliyorum:)

bizim haftaya çarşamba günümüz var cnm bu sefer ben aldım bizim doğum günümüz 8i pazar günü .neyse biz haftaya çarşamba kutluycaz günümüz kahvaltı günü o yüzden özel birşey yapmıycam çünkü kahvaltılık çok çeşit oluyor bir börek bir tatlı da oluyor bir de pasta alınacak pasta kesimi, resim öyle çok fazla özel bir şey olmayacak yani

benimki daha yürümüyor cnm sadece tahta üzerinde popo üstü sürünüyor azcık :)

tahtayı pek seviyorlar bizimki gidiyor özelikle oturuyor boylamasına yatıyor bir de bana bakıyor ne diycem diye:)
bizim haftaya çarşamba günümüz var cnm bu sefer ben aldım bizim doğum günümüz 8i pazar günü .neyse biz haftaya çarşamba kutluycaz günümüz kahvaltı günü o yüzden özel birşey yapmıycam çünkü kahvaltılık çok çeşit oluyor bir börek bir tatlı da oluyor bir de pasta alınacak pasta kesimi, resim öyle çok fazla özel bir şey olmayacak yani

sende bir taşta iki kuş vuruyorsun yani:) aslında ben öyle abartı sevmemde doğumda içimde kalanların acısını çıkarmak istiyorum:)

Doğumgününede lcw den bunu aldırmak istiyorum o da babasından olsun:)
çok şeker...

Eki Görüntüle 380692

etimek salatası nasıl canım merak ettim

etimek salatası nasıl canım merak ettim

$100_2163.jpg

MALZEMELER:

Büyük dikdörtgen borcam için 2.5 paket etimek
Süzme yoğurt
Mayonez
Sarmısak
Tuz

ÜZERİ İÇİN:

Kıyılmış maydonoz ve dereotu
Tane mısır
Rendelenmiş havuç
Hazır garnitür
Rendelenmiş yumurta

YAPILIŞI:

Büyük bir kasede yoğurdumuzu mayonezimizi karıştıralım. Akıcı bir hal alınca (biraz su ekleyebilirsiniz) Tuzunu sarmısağını ekleyelim karıştıralım. Etimeklerimizi önlü arkalı bu yoğurda batıralım ve kalıbımıza dizelim. İki kat üst üste etimeklerimizi böyle dizdikten sonra üzeri için hazırladığımız malzemelerlerle istediğimiz şekilde etimeklerin üzerini süsleyelim. En az iki saat dolapta dinlendirelim (etimeklerin yumuşaması için).Salatamız servise hazır serin serin afiyet olsun sevgiyle kalın..

çok şekermiş ....

sağol canım

X