2011 Nisan Anneleri

canım oda mı yapcaksın bugunlerde bizde o telaştayız nasıl bişey düşünüyosun
ilk çilek düşündük beşikleri sallanmıyo diye vazgeçtik sonra belis bakıyoruz onun fiyatlarıda çileği aratmıyo...
belisin elma modelini düşünüyorum bakalım

benimkide 6da kalkıyo dün gece 1de yattı yine 6da kalktı inanılmaz....
kahvaltıda özellikle çok zorlanıyorum pek sevmiyo

dışarı çıktık geçen haftasonu burda hava çok güzel çünkü. ama ben çok esirgeme taraftarı değilim.alışsın.kışın bile çoğu zaman çıkardım. kışın hasta olmadı hiç ama bahar vurdu.inşalah bununa geçer.
sağolun kızlar doktora gittik nezle dedi.şükür ateşi falan yok zaten.yine de bir şurup ve sprey verdi. bağışıklığı güçlensin diye 1 hafta kullanmak için bir damla verdi.
ayrıca bizimki malum minik biraz iştahsız da.onun için zinco ve seven seas balık yağı verdi.inşallah biraz işe yarar.

şimdilik benimkinde problem yok çok şükür ama diğer oğlum biliyorsunuz sıkıntılıydı,ona en güzel yemek yedirme yöntemim bir tabak,plastik kase..vs gibi bir şeye su koyuyordum o suyla oynarken ben yediriyordum,çok işe yaramıştı,tabi ilk başlarda ıslanmaya hazırlıklı olun:)
odanız şimdiden hayırlı olsun canım,bebekler ne kadar geç yatarlarsa yatsınlar geç kalkmıyorlar canım,hangi sattte uyutursan uyut yine aynı saatte ayakta olurlar,diş vs gibi sıkıntılı bir dönemde değilse erken uyutmaya çalış,göreceksin yine 6 ya kadar uyuyacak:)

çok geçmiş olsun canım,ben de bugün bahçede çimlere bıraktım,aman Allahım çimde yuvarlandı,emekledi,yürüdü...yaşıtı arkadaşlarla tanıştık,gerçi çinmlerin üzerinde oynamanın yanında çim biçme makinası gibi sürekli kopardı ve ağzına almaya çalıştı,çok eğlenceli bir gün oldu bizim için

geçmiş olsun

haklısın canım kaçta yatarsa yatsın erken kalkıyo ama ne diyceksin annesine çekmiş...ben çok erken kalkan ve herkesi uyandırmaya çalısan bir çocuktum aynı bana çekmiş... hamileykende çok uyumamıştım eşim hep çocuk ondan uyumuyo falan diyo...

bizde annemlerdeyiz sitede oturuyolar bizde tadını cıkarıyoruz benim oğlumda çimlerde oynadı bugun
sakkucuk bu arada oğullarımız arasında 1 gün varmış doğum günleri yaklasıyo tecrübeli anne olarak ne yapcaksın canım

yarama parmak bastın canım yaaa,biz burada yalnız kovboy gibiyiz,akraba,eş,dost kimsemiz yok,sadece ailecek görüştüğümüz samimi olduğumuz 1 aile var,onun dışında genelde resmi görüşmeler...oğluşumdan önce 22 nisanda kızımın doğumgünü var,o zaten kendi çevresini oluşturdu,okul arkadaşlarının katıldığı bir parti istiyor,o kolay ama minik oğluşum için toplam 7 kişilik minik bir parti yapacağız,ben pastasını 1 şeklinde istiyorum,eee masa donatılır tabii,süslemeler vs,o gün anı anına kameraya çekilir,el ve ayak izlerini alırım,diğer bebişlerimdeki gibi gelişimlerini kaydettiğim deftere yapabildiklerini not düşerim,kameraya çektiğimiz görüntüleri cd ye aktarıp,babaanne,anneanne ve teyzesine gönderirim,onlar izlerler ve telefonda konuşup kesin ağlaşırız,çok duygulandım birden yahuuu,zaman hızla akıp gidiyor,eskileri izleyip okudukça nasıl şimdi kocaman olmuş kuzularım diyorsam ilerde de aynı şeyleri bu kuzuma söylerim inş,ne yapalım biz de böyle bir doğumgünü geçireceğiz,herşeyden önemlisi ailemizdeki huzur ve sağlık,bunun için ne kadar şükretsem az...................neyse kızlar ya happydays ne güzel konuyu açtı,sizler neler yapacaksınız?

canım bizimkinin dolabı var tekzenden almıştık ceviz rengi tabi rengini hiç sevmiyorum onu beyaz kağıtla kaplıycam büyüyen beşik alıcam sallanıyor babyhope beyaz rengi alırsak bir de şifonyerini alıcaz,odasına bir şeyler yapıyorum halı örecektim babamız vazgeçince pas pas oldu o, kapısına ismini işledim astım kulpuna,şimdi organizer yapıyorum

beşik bu

bu da çilekten almayı düşündüğüm halı

buda çilekte beğendiğim avize ama çok pahalı kendim yapıcam böyle

Emziren annelere sormak istiyorum bebekleriniz emerken ısırıyor mu ısırıyorsa ne yapıyorsunuz kızlar benim kızım gece değilde gündüz emzirirken ısırıyor ben de emzirmeyi kesiyorum ısırısan emzirmiycem diyorum devam ediyor belki de süt gelmiyor ne yapmak lazım acaba?

canım çok güzelmiş karyola benim oğlumunkinden.ben doğmadan önce almıştım ilk günden beri kullanıyor.ben çok seviyorum sağlam diye. şimdi yeni bebişe ne yapıcaz bilmiyorum.bizim yatak odamız çok küçük yanıma alamam. oğlumun odasına versem onun da düzeni bozulacak.kara kara düşünüyorum.yatak konusunu da park yatak düşünüyorum ama bu karyolaya alıştım çok uyduruk geliyor gözüme.

canım yaa gurbettekinin halini ancak gurbetteki anlarmış.ben de bekarlık falan toplarsam 10 yıl biiti dışardayım malesef zor geliyor insana. biz de buraya bu sene geldik.önceden burda çalıştığım için ailecek görüştüğümz 2 aile var dediğin gibi onlar geld doğumgününe evi süsledik falan parti yaptık.zaten bir yerde okumuştum. 1.yaşgünü aslında anne babalar için kutlanır diye:)) onlar biraz daha büyüsünler inşallah kendi arkadaşlarıyla beraber kutlarlar. bizim iki taraf da 3 saat uzakta olduğu için ayrıca o haftasonu anneanne ve babaannesi geldiler.onlarla da 2.parti yaptık oğluşuma.çok sevindi.hatta pastayı mıncıkladı. dediğin gibi allah sağlıklı ömür versin inşallah da her gün doğumgünü olsun.

canım bu dönemlerde ısırma fazlasıyla oluyor,hatta benim paşa emmiyor,süt zayen yok ama sırf ısırmak için kullanıyor,oynuyor...benim çok canımı yakmıyor,uuf acıyor deyince hemen dişlerini gevşetiyor,gülüyor,senin ki çok canını yakıyor mu bilmiyorum ama diş çıkarmanın da verdiği huysuzluk, kaşıntı,sütün az gelmesi,ısırdığı anda annenin verdiği tepki(ay,uflar onun oyun katagorisine giriyor) hepsi etkiliyor,ısırdığı anda can yanınca tepkisiz kalmak kolay değil,eee verilen tepkiyi de o oyun olarak görüyor,onun için bu duruma alış canım:)memeyi bırakana kadar ara ara devam eder,büyüdükçe azaltır,şu durumda yapabileceğin tek bir şey kalıyor:ısırdığı anda üst dudağını hafif yukarı kaldır ısırmayı o an için bırakır,Allah kolaylık versin

amiiin canım ,yine sizinkilerin mesafe iyi,benim ailem 9 saat,eşimin ailesi 15 saat uzaklıkta,ancak uçakla mesafeyi kısaltabiliyoruz,malum okullarda var,bu aralar biz yazdan yaza,annemlerde taşındıktan sonra 1 kez geldiler,kayınvalidemlerde mayıs gibi diyorlar bakalım...

anneler sızlere bırsey soracagım;

havalar guzellestı ve dısarı cıkmaya basladık..gun boyu dısarda kaldıgınız zaman yemek durumunu nasıl ayarlıyosunuz..ynınıza neler alıyorsunuz bebısler ıcın...mesela kahvaltı yapıp cıktınız..myve yogurt ve ana yemegı dısarıda nasıl yedırıyosunuz? hazır gıdalarmı alıyosunuz yoks evden mı hazırlıyorsunuz? evden hazırlıyorsnız eger, nasıl muhafaza edıyorsunuz?
umarım derdımı anlatabılmısımdır?

ben şu ana kadar dışarı da çıksam uyku saati mutlaka evde oluyorum,belki bir öğünü dışarı denk geliyordur,genelde dışarı öğünü için çorba yapıyorum,termos biberon var ona koyuyorum ,öğün saati gelene kadar sıcaklığını muhafaza ediyor ve küçük bir çantada tabağı,kaşığı,bardağı var,biz dışara yemeğe çıksak da onun yemeği bu şekilde hazır oluyor,bizimkilerden tadımlık yiyor sonra kendi yemeğini yiyor,gerçi artık büyüdüler canım çok zorda kalsam dışardan hazır yiyebileceği:kumpir(anında közlendiği için taze olduğuna güvenirim),meyveli yoğurt,ayran vs yedirirdim herhalde ama şimdilik bu konuda hiç sıkışmadım

sağolun kızlar.darısı sizin doğumgünlerinize.derincim valla kızlara ayrı zaafımız var siz isteyin yeter ki:))
canım valla ben de dışarda da olsam yemeğe evde oluyorum ona göre çıkıyorum dışarı genelde.çıkacaksam da.çorbasını yedirip süt ayarlayıp çıkıyorum.hazır hunıor ssütler var küçük kutuda onlardan alıyorum yanıma hafif acıkırsa onunla geçiştiriyoruz.

tesekurler kızlar cevaplar ıcın..
dun babası ızınlı oldugu ıcın dısardaydık eve geldıgımızde saat 5 olmustu bende bıraz acemılık cektım..yogurt ve meyve puresı aldım dısardan ama ogle yemegını veremedım sureklı emmk ıstedı oda ..
şakkucuk o dedıgın termosu cok merak ettım tam benlıkmış..

Son düzenleme:

ben çok memnunum,herkese tavsiye ederim,yemek,çorba o öğününe ne yaparsam koyuyorum,içim daha rahat ediyor,dışarda acaba ne yedirsem derdim olmuyor,istersen şu siteden bir bak,aslında çoğu bebek mağazasında var: Biberon Termos | Bebefix.com Bebek Odas,Bebek Arabas,Beik,Mama Sandalyesi,Park Yatak,ocuk Odas,Bisiklet,Buhar makinesi,Oto koltuu bir de kılıf şeklinde olanlardan var bende ama o biberonu kadar kullanışlı değil

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…