-
- Konu Sahibi tatlixsxoxgxlum
- #55.981
ne emerse o kardır ama emmesi oyun gibi 2 emip bırakıyorsa bu emme yeterli olmayabilir tabii ki;sen denemekten vazgeçme,hevesini kırmak istemem ama 1 yaşından sonra biberona alışması oldukça zor geliyor bana,denemelerinin yanında az geldiğini düşünüyorsan kahvaltısına,çorbasına verdiğin uygun yemeklere süt ya da devam sütü ekleyebilirsin,bir de her bebek biberon almıyor zaten,jojopun da dediği gibi uykunun en derin zamanı alması için en uygun zaman ve artık bardakla ,fincanla çok rahatlıkla içebiliyorlar,ya da sulukla şansını deneyebilirsin,kolay gelsin canım
geçmiş olsun,canını sıkma canım, o iyi olsun annesi hemen toparlanır güzel kızım
amin canım ,bugün de mızmızdı öğlen uykusu akşama kadar sarktı,19:30da uyandı gece kaçta yatacak bakalım,anlaşılan bu günler yine huysuzluk günlerimiz
yarama parmak bastın canım yaaa,biz burada yalnız kovboy gibiyiz,akraba,eş,dost kimsemiz yok,sadece ailecek görüştüğümüz samimi olduğumuz 1 aile var,onun dışında genelde resmi görüşmeler...oğluşumdan önce 22 nisanda kızımın doğumgünü var,o zaten kendi çevresini oluşturdu,okul arkadaşlarının katıldığı bir parti istiyor,o kolay ama minik oğluşum için toplam 7 kişilik minik bir parti yapacağız,ben pastasını 1 şeklinde istiyorum,eee masa donatılır tabii,süslemeler vs,o gün anı anına kameraya çekilir,el ve ayak izlerini alırım,diğer bebişlerimdeki gibi gelişimlerini kaydettiğim deftere yapabildiklerini not düşerim,kameraya çektiğimiz görüntüleri cd ye aktarıp,babaanne,anneanne ve teyzesine gönderirim,onlar izlerler ve telefonda konuşup kesin ağlaşırız,çok duygulandım birden yahuuu,zaman hızla akıp gidiyor,eskileri izleyip okudukça nasıl şimdi kocaman olmuş kuzularım diyorsam ilerde de aynı şeyleri bu kuzuma söylerim inş,ne yapalım biz de böyle bir doğumgünü geçireceğiz,herşeyden önemlisi ailemizdeki huzur ve sağlık,bunun için ne kadar şükretsem az...................neyse kızlar ya happydays ne güzel konuyu açtı,sizler neler yapacaksınız?
Emziren annelere sormak istiyorum bebekleriniz emerken ısırıyor mu ısırıyorsa ne yapıyorsunuz kızlar benim kızım gece değilde gündüz emzirirken ısırıyor ben de emzirmeyi kesiyorum ısırısan emzirmiycem diyorum devam ediyor belki de süt gelmiyor ne yapmak lazım acaba?
anneler sızlere bırsey soracagım;
havalar guzellestı ve dısarı cıkmaya basladık..gun boyu dısarda kaldıgınız zaman yemek durumunu nasıl ayarlıyosunuz..ynınıza neler alıyorsunuz bebısler ıcın...mesela kahvaltı yapıp cıktınız..myve yogurt ve ana yemegı dısarıda nasıl yedırıyosunuz? hazır gıdalarmı alıyosunuz yoks evden mı hazırlıyorsunuz? evden hazırlıyorsnız eger, nasıl muhafaza edıyorsunuz?
umarım derdımı anlatabılmısımdır?
kızlar dün pikniğe gittik 3 aile. kızıma ve tabii bana da çok iyi geldi yoksa eşim piknik işini hiç sevmez gitmez de. kızım bi ara otları koparıp ağzına atmaya çalışıyordu çok hoştu
ama gece gözleri kapalı ağlamaya devam ediyor bir de dün gece ani bir ağlayış yaptı hani ani ve bağırır tarzda ağlayınca diş olabilir derler acaba diş mi gelicek bekliyoruz bakalım
biz normal termosların küçünden aldık.daha ucuz.yaklaşık 1 su bardağıalıyor.onun 1 boy büyüğünden de aldık.çok rahat.çantada taşıması da kolay.
slm kızlar bende birşey sormak istiyorm kızım biberon almıyor ya böyle bir durum yaşayan varmı nasıl alıştırabilirim geceleri uykuda denedim kaç sefer ağzına değer deymez kaçıırıyo ağlıyo gündüz su koydum biberona öyle suyu içiyor oynuyor ama süt veya mama koyunca içmiyor istemiyor hala emziriyorum ama tek göğüs günde 2kez anca emiyor gecede iki veya 3 yeterlimi sizce? bana göre az geliyor süte alıştırmak istiyorum ama nasıl yapıcam biberon almadan bilmiyorum..
1 yaş aşımızı olduk geldık:) hastalıktan dolayı kızım 200gr vermış çok uzuldum dr dışten iştahsızdır bır hafta 10gun bulur ıştahın yerıne gelmesı dedı.
evet ben de onlara baktım ama çok küçük geldi gözüme çok kısa süreli kullanım için gibi.karyoladan sonra hiçbiri içime sinmiyor ne yapıcam bilmıyorum bakalım
annemde olduğum için doğum günü konusunu kaçırdım biraz....kopya çekerim planlarından belki canım
çileğin karyolası sallanmıyo diye almadım ama halısını düşünüyorum bebeklere uygun halılardanmı acaba
çok tatlı maşallah
geçmiş olsun canım benim oğlumda hasta bugun doktora götürdük diş olabilirmiş ateşi var
park yataklar kullanışlı bizim gibi sallamaktan bozan birilerii olmadıkça...
çoooooook güzel canım,iyi ve güzel günlerde kullanın,darısı damatlığına...canım o gün geldiğinde de oğlumun ve gelinimin yatak odası diye koysan ne güzel olur:)))Allah uzun ömürler versin kuzularımıza,sağlıkla o güzel günlerini de görelim hep beraber
çook güzelmiş güle güle kullansın oğluşun inşallah mışıl mışıl uyur geceleri odasında
canım dört sene gurbetdeydim çok rahattım şimdi çok huzursuz ve mutsuzum 6 aydır memleketteyim keşke geri dönebilsemdoğum gününe bende ne yapacağımı şaşırdım çok güzel olsun istiyorum da eşim her şeyin kararında olmasından yana ona göre böyle şeyler abartı,ayak izlerini nasıl alıyorsun bende yaparım güzel fikir.
birkaç kere yaptı tepki verince devam ediyorlar tepki vermemeye çalış zor ama:) sütün azlığını düşünme canım damla damla da gitse kar ben çok takıyordum ama artık yeter emdiği kadar kendimi kasmayı bırakınca o da emmeye başladı zaten takviye yapıyoruz doymadığını belli ediyorlar,yani süt gelmediği için ısırmaz hem sağdığında ne kadar süt geliyorsa bebek onun iki katını emiyormuş
canım biz kış boyunca dışarda kalmadık ama öncesinde yani kış girmeden önce biberona mama yapıyordum daha öncesinde sütümü sağıp koyuyordum sende öyle yap ya da kavanoz mamalarından al organikleri var korkma hazır diye bebe bisküviside hazır ama veriliyor yani bebek yoğurdu alabilirsin yanına meyve püreleri ya da termos biberona sevdiği bir çorbayı koyabilirsin dışarda yiyeceksen onu yedirirsin yediklerinizden de ekmek et verirsin ağzına
ay ne güzel ilk pikniğiniz hayırlı olsun:) canım gaz sancısıda ani ağlama yapar
canım nasıl bir şey?
canım ben altı aylıkken çok uğraştım bir hafta her gün denedim döktüm mamayı asla almadı gece bile almadı uykuda anne memesi dokusunda biberon ucu aldım yok benimki damaklı ucu aldı aslında öncesinde sütümü sağıp biberonla veriyordum ama mamayı almamıştı sende uğraş bir hafta on gün dene kolay olmuyor ama sonunda oluyor sabır lazım
canım geçmiş olsun benimki de vermişti tekrar aldı
canım o zaman park beşik al büyüklerinden çok geniş ama sallama özelliği karyola gibi olmuyor ben hiç kullanamadım ayağımda salladım sonra çingene beşik yaptırdık şimdi onuda arada kullanıyorum onda uyutup beşiğine alıyorum o yüzden sallanan büyüyen beşik alıcam ben
karyolası pahalı zaten halıda uygundur heralde bakmadım açıkcası antibakteriyel olsun diyorsan royalde var
ay çok güzel markası ne canım birde fiyatı ayıp olmazsa,güle güle kullansın
selm arkadaslar bayadr yazamiyodum ama okumaya calsiyorum malum hamilelikten dolayi.ogluma tekerlekli yurumesini saglayan icinde toplar olan ve yurudukce ses cikaran bir oyuncak aldik,birde 12 ay bisikleti aldik.dussede bisey olmuyor yere cok yakin cunku.bebegi hasta olan arkadslar cok gecmis olsun,dis cikaranlarda insallh en kisa zamnda kolaylikla cikarrlar.arkadslar benm oglum sol el orta iki parmagini emiyor ve bi turlu biraktiramiyorum.corap gecirmeye basladim bazende iki parmagina yara bandi saricam,em zik aliyo ama uykusu gelince elinde ne varsa atiyor emzigide atiyor parmaklar agiza giriyor.baska onerisi olan varmi.
canım pazartesi günü benimki de aynıydı sabah altıdan 11 e kadar dört defa yaptı ilki çoktu diğerleri ishal gibi kokulu ben hemen kadir tuğcuya sordum ishalin kesilmemesi gerektiğini yoksa mikropların içeride kalıp ateş yapacağını söyledi zaten kusma ve ateş huzursuzlukta yoktu bende muz yedirdim yayla çorbası içirdim su normalde içmez zorladım mamasını sulandırdım sonra 11 den sonra yapmadı daha belki dediğin gibi diştendirArkadaslar bişeyler sormak istiyorum kızım 3 gündür günde 3 4 kez kaka yapıyor..bugun ise sabahtan beri 3 kez yaptı..2 si sıvı ve balgamsiydi..ama ateş yada huzursuzluk yok..dışten olabilir benim kızım ilk dişlerinde de bağırsak hareketleri artmıştı..ama balgamsi olması beni korkuttu..Dr a hemen gitmeli miyim..yoksa ne yapabilirim..annem patates muz yedir biraz bekle dedi..ne yapmalıyım..
şimdi anlatmayayım cnm malum hamişler de var ama çok yemedi bizim bıdık daha çok ot yedi :)sole bakalımmm ne yedırdınn pıknıkte bebegıne :)))
cnm annemdeyken lavaboya gittim bizim kız artık kimsede durmuyor ağlamaktan kusmuş annemin kucağındayken , yolda giderken de kustu ilk kez arabada artık yanıma poşet alıcamgeçmiş olsun,acil şifalar...
sorma canım yaaa bizim de bu akşam bir ağlama krizi tuttu,tam uyuttum dedim 10 dk sonra yeniden bağırarak uyandı ve ağlamaktan kustu,üstünü değiştirdim ama yine susturamadık,son çare gece vakti dışarı çıktık arabayla bir-iki tur atınca sakinleşti,halen uyanık kaçta uyutabilirim bu gece bilmiyorum,sanırım yine diş geliyor,biraz ara verip nefes alsaydık...
geçmiş olsun cnm bu aşı ateş yapıyor mu? benim de tam aşı zamanı günüm olacak o zaman da doğumgününü de kutluycaz inş ateş yapmaz1 yaş aşımızı olduk geldık:) hastalıktan dolayı kızım 200gr vermış çok uzuldum dr dışten iştahsızdır bır hafta 10gun bulur ıştahın yerıne gelmesı dedı.
güle güle kullanın cnm çok güzelmiş
bence de annenin dediğini yap eğer geçmiyorsa bir götür bakalımArkadaslar bişeyler sormak istiyorum kızım 3 gündür günde 3 4 kez kaka yapıyor..bugun ise sabahtan beri 3 kez yaptı..2 si sıvı ve balgamsiydi..ama ateş yada huzursuzluk yok..dışten olabilir benim kızım ilk dişlerinde de bağırsak hareketleri artmıştı..ama balgamsi olması beni korkuttu..Dr a hemen gitmeli miyim..yoksa ne yapabilirim..annem patates muz yedir biraz bekle dedi..ne yapmalıyım..
slm kızlar
bizim kız 1 hafta 10gündür hiç adam gibi bişey yemiyor kudurmak üzereyim zaten devam sütü iç içmiyor.
alt yan kesici dişlerimizden biri çıktı gerçi patladı bir kısmıda çıktı.dişden dolayı hiç bu kadar iştahsızlık yapmazdı.sizinkilerdede varmı?bu bir dönem mi yoksa zaten kıpır kıpır bu ay kesin kilo vererek gireriz yaşımıza
teşekkürler canımçok guzel çok şık gule gule kullanın canım
bende oğluma bu arada oyunla vs yediriyorum yemeklerini. huzursuz dişten
bnmki yürüyor ve popo üstü düşüyor arasıra.
kafa üstü dikkat et cnm
bnmki sıraLarken arka üstü düşmüştü ve maalesef dilini yutmuştu eşim çıkardı.
allah korusun dikkat etmek lazım