-
- Konu Sahibi tatlixsxoxgxlum
- #55.221
bugun doç.dr gazi zorer e çocuk ortapedıye gttık muayene oldk rontgen çektı dr çok şukur kızımda bışe çıkmadı.benımde aklım başıma geldı bır daha kendı drumuzdan şaşmıycam hamılelıgımıde de her ay kaan kocatepeye gttıgım halde başka drlara gıdıp kafa karışıtıyordum hamılelgım çok kotu gecmıştı.bır hafta resmen oldum dırıldım ama çok şukur.
bılgınız olsun:
yuruteç yasak,bez 1numara buyuk gıydırılecek,kılotlu çorap evde gıydırılmıycek dışarda kısa surelı gıydırebılırsın ,yurumeden once ayakkabı gıydırılmeyecek,yere bastırılmıycak,kolundan tutup yurutulmeyecek,zamanı geldıgınde kendı kendıne yapmaya çalışacak tutunup kalkıcak adım atmaya çalışcak sız yaptrmayın dedı.
bugun doç.dr gazi zorer e çocuk ortapedıye gttık muayene oldk rontgen çektı dr çok şukur kızımda bışe çıkmadı.benımde aklım başıma geldı bır daha kendı drumuzdan şaşmıycam hamılelıgımıde de her ay kaan kocatepeye gttıgım halde başka drlara gıdıp kafa karışıtıyordum hamılelgım çok kotu gecmıştı.bır hafta resmen oldum dırıldım ama çok şukur.
bılgınız olsun:
yuruteç yasak,bez 1numara buyuk gıydırılecek,kılotlu çorap evde gıydırılmıycek dışarda kısa surelı gıydırebılırsın ,yurumeden once ayakkabı gıydırılmeyecek,yere bastırılmıycak,kolundan tutup yurutulmeyecek,zamanı geldıgınde kendı kendıne yapmaya çalışacak tutunup kalkıcak adım atmaya çalışcak sız yaptrmayın dedı.
yapmamak gerekıyormuş canımsağol bilgilerin için ibretle okudum çoğunu yapıyoruz:44:
sağol canım dar oldugu ıçın rahat gıydırmelıymışız bırde gece yatarkende çorap çıkarılcakmıştekrar geçmiş olsun canım bişey çıkmadığınasevindim.herşey tamamda kültlu çorap giydirilmeyecekişine takıldım hep yerdeler.altına yorganda koysan çorap olmadan nasıl olacak üşütmezlermi
canım çok geçmiş olsun neyse ki bir sorun çıkmamış.
ama bu kadar yasak bilmiyorum ya herşeyin fazlası zarar.pimpiriklene pimpiriklene huzursuz oluyoruz bence.
merhaba kızlar bende yeni takip etmeye bailadım sizleri...benimde 8 ay 18 günlük bir oğlum var...ve ayrıca ağustos anneside olcam...oğlumla biraz zorlanıyorum açıkcası...sizlerin deneyimlerinden faydalanabilirim umarım
saol cnm artık evhamlanmıyorm evet basıo biraz daha kızımilk 5-10 dk yadırgıyor ama ağlama şeklinde değil,huzursuz oluyor ama zaman geçince alışıyor ve kucaklarından inmiyor:)
çoook geçmiş olsun en kısa zamanda atlatırsınız inş.
canım çok geçmiş olsun,birşey olsa Allah korusun huysuzluğuyla belli ederdi,yine de götür,için rahat etsin tabiki
bizim favori çorbamız halen patates ve tarhana çorbaları ama mercimeği az tuzlu ve salçasız olmak şartıyla aynen veriyorum,biz sadece muhallebiyi kestik
aaay kuzucuuum,annesi çok evhamlanmaaa,bugün yuvarlanır,yarın tıpış tıpış yürür,gerçekten aynı aylarda olsalar da biraz zamanlama farkları oluyor,benim kızkardeşimin ilk kızı 13 aylıkken diş çıkardı,ortanca 9 aylıkken,küçük de 5. ayında..yürümeleri de aynı şekilde farklı oldu,gayet normal
burun tıkanıklığı olduğu durumların dışında halen yastık kullanmıyoruz,sereserpe yatıyor bizimki:)
evet canım sanırım abartıorum bazencanım
geçmiş olsun canım
canım bende herşeyden veriyorum baharat ve tuza dikkat ederek.bebekleri 1 yaşını geçen arkadaşlarım var aynen bizler gibi hep bebeklerine özel yemekler çorbalar yapmışlar ama 1 yaşını geçince şimdi hiçbir şey yediremiyolarmış bana sakın bizim gibi olma falan dediler bende artık ona uygunsa yediriyorum herşeyi zaten tadımlık yiyo benimki hala
her bebeğin gelişim dönemleri farklıdır canım telaşlanma
nerelerdesin şekerim..şu neydi bayan yazarın adı onun yöntemi mi..bizim kız hayatta uyumaz..yatağında DEĞİL yanımda uyusa..deniorum gülüo..emzik verip yanıma koyuyorum olmuo..ayağımda sallamadan mümkün deil ve de emziksiz..nasılsınız kızlar ara ara girip okuyorum ama pek yazamıyorum bugünlerde yoğun geçiyor asya nın peşinde koşmaktan baya bi kilo verdim bir taraftan da kps ye hazırlanıyorum kendi kendine uyuma yönteminde bugün 3. günümüz bakalım ne zaman alışacak sürekli beşikte ayağa kalkıyo ben yatırıyorum yarım saati buluyor sanırım kalkamasa ağlardı bu arada hala dişimiz çıkmadı
maşallah cnm yacnm Allah kolaylık versin,sınav stresi bende de var gece yatmam 3 ü buluyor,kuzucuklar uyuyor,eşimle film,çay keyfi derken ardından da ales e hazırlanıyorum,bunun yanında firmalarla görüşmelere de başladım,güzellik salonumu artık açma çalışmalarım başladı ama herşeyin rayına oturup istediğim gibi bir yer ve çalışan bulana kadar yine 3-4 ay geçer,biraz deli cesareti bendeki ama ruhumda var herhalde koşuşturmayı seviyorum,2 iş nasıl yürüyecek bakalım:)
hoşgeldin cnmmerhaba kızlar bende yeni takip etmeye bailadım sizleri...benimde 8 ay 18 günlük bir oğlum var...ve ayrıca ağustos anneside olcam...oğlumla biraz zorlanıyorum açıkcası...sizlerin deneyimlerinden faydalanabilirim umarım
ben resimli hikayeler alıyorum..bazen kendim okuyorum dinlemio tabi..çoğu zaman alıo yırtıo tadına bakıo:)ama kitabı tanıo bölece..bazen de resimlere bakarak uyduruk masallar anlatıyorumkızlar bebişlerinize kitap okuyormusunuz?? ve ne tür kitaplar?
hamileliğim öyle stresliydi ki artık şimdi bar, rahat olayım diorum..böle şeyleri düşünmemeye çalışıyorum çünkü hepsini yapıoruz..inşallah bişey olmazbugun doç.dr gazi zorer e çocuk ortapedıye gttık muayene oldk rontgen çektı dr çok şukur kızımda bışe çıkmadı.benımde aklım başıma geldı bır daha kendı drumuzdan şaşmıycam hamılelıgımıde de her ay kaan kocatepeye gttıgım halde başka drlara gıdıp kafa karışıtıyordum hamılelgım çok kotu gecmıştı.bır hafta resmen oldum dırıldım ama çok şukur.
bılgınız olsun:
bılgınız olsun:
külotlu çorabı anlayamadım neden giydirmemek gerekiyor acaba?
bir de benim doktorum da yürüteci yasaklamıştı nedenini sormayı unuttum neden yasaklıyorlar
kızlar bugün sağlık ocağında kontrolümüz vardı
kızımın alttan 1 dişi üstten 2 dişi çıkıyormuş hatta alttaki baya elime geliyor doktorda bana farketmediniz mi dedi bende hayır dedim hiç diş belirtisi yoktu çünkü. geceleri zaten son zamanlarda çok sık uyanıyordu ama bu aralar kakasını sulu yapıyordu bende hiç dikkat etmedim (nasıl anneysem!!) :) doktorda belki son zamanda olmuştur dedi
bu arada kilomuz maşallah 10.900 olmuş biraz fazla dedi hemşire geçen ay doktora götürdüğümde 10.200 dü.
bugün bnde oğlumu sağlıkocağına götürdüm ve kilosu 10.7 olmuş.
hafif öksürüyordu onun içinde şurup verdi.
canım bizim de dişler henüz ortada yok,geceleri sık uyanıyordu demişsin ya:uykudan aniden bağırarak uyanma ve uyuduğu halde ağlamaya devam etme(1-2 dk süren ağlamalar) şeklinde mi senin ki de?artık her seferinde dişten herhalde demekten yorulduk ama dişin de geldiği yok:)))kızlar bugün sağlık ocağında kontrolümüz vardı
kızımın alttan 1 dişi üstten 2 dişi çıkıyormuş hatta alttaki baya elime geliyor doktorda bana farketmediniz mi dedi bende hayır dedim hiç diş belirtisi yoktu çünkü. geceleri zaten son zamanlarda çok sık uyanıyordu ama bu aralar kakasını sulu yapıyordu bende hiç dikkat etmedim (nasıl anneysem!!) :) doktorda belki son zamanda olmuştur dedi
bu arada kilomuz maşallah 10.900 olmuş biraz fazla dedi hemşire geçen ay doktora götürdüğümde 10.200 dü.
külotlu çorabı anlayamadım neden giydirmemek gerekiyor acaba?
bir de benim doktorum da yürüteci yasaklamıştı nedenini sormayı unuttum neden yasaklıyorlar
maşallah kuzularabenim oğluşum da bugün 8,5 aylık oldu,nazar değmesin maşaallah kilomuz 11,200 gr oldu,geçen ay muhallebiyi de kestik ama kilo alımı düzenli gidiyor maşaallah,sadece çooook huysuz gece gündüz gram uyku kalmadı,sürekli kucakda da olsa mızırdanıyor
maşallah kuzularabenim oğluşum da bugün 8,5 aylık oldu,nazar değmesin maşaallah kilomuz 11,200 gr oldu,geçen ay muhallebiyi de kestik ama kilo alımı düzenli gidiyor maşaallah,sadece çooook huysuz gece gündüz gram uyku kalmadı,sürekli kucakda da olsa mızırdanıyor
snnkinede maş cnm.
bizimkide uyurken ağlıyor 1 2 dk sürüyo, gözünü açmıyo ama ağlıyo snra pışpışlıyorum veya sallıyorum geri uyuyor
maşallah gerçekten kuzlara anneler size de maşallah valla.biz napsak eremiyoruz o kilolara. bize 1 günlük yemek listenizi anlatsanıza.acaba bünyeden mi bizimki kilo almıyo yoksa az mı yiyo çözmeyi düşünüyorum
canım bizim de dişler henüz ortada yok,geceleri sık uyanıyordu demişsin ya:uykudan aniden bağırarak uyanma ve uyuduğu halde ağlamaya devam etme(1-2 dk süren ağlamalar) şeklinde mi senin ki de?artık her seferinde dişten herhalde demekten yorulduk ama dişin de geldiği yok:)))
teşekkürler arkadaşım yaa... cevabın biraz rahatlattı,en azından bu sefer ciddi ciddi dişe yorabilirim herhalde,fovfov senin soruna da cevap yazıcam canım ama inan 5 dk kalmadan kapatıyorum yanına gidiyorum uyumazsa diye ama tekrar uyuyor,yazdıklarım yarım kalmasın canım,iyi geceler herkese bir de arkadaşım şimdi aklıma geldi bu durum dişler çıkmadan önce kaç gün ya da ay sürüyor ortalama?Benim kızım 7. ay kontrolünde 9 650 idi ama kıyafetleriyle tartıyor bizim doktorumuz.8. ayda götürmedim ama bu ayın 19'unda 9 aylık oluyoruz o zaman götürücem tekrar kontrole.Günlük menümüz ise şöyle:
Sabah kahvaltı:1 yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı labne peynir 2-3 bebe bisküvisi 1 tane ceviz 1 ölçek milupa 8 tahıllı ballı kahvaltı 1 ölçekte devam maması göz kararı su koyup karıştırıyorum hepsini.Genellikle bitirmiyor ama dörtte üçünü yiyor diyebilirim.
Öğle: çorba varsa çorba veriyorum(içine haşlanmış tavuk karıştırıyorum) hazırda yoksa sebzeli olanlardan kavanoz maması bunu da havuç suyuyla karıştırıp yedirebiliyorum sade olarak sevmiyor, yemiyor.
İkindi:Kabızlık problemimiz olduğu için 3-4 adet kuru kayısıyı yumuşayana kadar suda kaynatıyorum sonra blenderdan geçirip yediriyorum sade olarak yiyor genelde.Yalnız kayısıyı hergün yedirmem gerekiyor yemediği gün hemen taş gibi yapıyor kakasını.
Akşam:Bizim yediklerimizden tattırıyorum.Doyumluk olmuyor ama bir süre idare ediyor .Bundan sonra yatana kadar acıkırsa devam maması yatmadan önce de devam maması veriyorum.
Bu arada alttan yan yana 3 dişimiz çıktı sadece sakkucuk arkadaşımın dediği gibi uykudan bağırarak uyanma şeklinde huysuzluğu oluyor kucağa almadan da sakinleşmiyor.Biraz kucağıma alıp evde gezdiriyorum ardından da biraz mama içiriyorum uyuyor tekrar.
Bizden haberler böyle.